Zachraňte kulturu 2013


Nepřihlášený uživatel

/ #377 Prodrbaný bilion koalice, který nedostanou herci

2013-02-10 20:51

Zákony o fotovaoltaice přijala naše milá koalice a Fišerova vláda. Podnikatelská lobby si nastavila pravidla tak, aby měla vysoké zisky. Poslanci tuto hrůzu odhlasovali.Jo, a byl přitom i Kája Číro a jeho parta. Ano, pak tyto peníze chybí hercům, důchodcům , nemocnicím, školám, hasičům, policistům. Kašpaři, chápete, jaké zlo podporujete, nebo vám to stále nedochází.

Za to, že čeští daňoví poplatníci zaplatí za "maléry" se solární energií až bilion korun, může vláda expremiéra Jana Fischera. Uvedl to v nedělní Partii na Primě ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS).

Jde samozřejmě o vysoké výkupní ceny energie z obnovitelných zdrojů. Podle Chalupy není vyloučené ani trestní stíhání některých státních úředníků.

Původně dobrý nápad se solární energií byl podle jeho slov zneužitý.

"Zelená ideologie a náboženství obnovitelných zdrojů sehrály roli u tohoto neefektivního systému. Podepsal se na tom špatný zákon," uvedl. Upozornil na to, že klub ODS v roce 2005 hlasoval ve sněmovně proti tomuto návrhu zákona.

Chalupa dále uvedl, že v dalším období selhala vláda Topolánka a hlavně Fischera, když se neprovedly žádné úpravy. Vysoké ceny solární energie kritizoval v týdnu i samotný premiér Petr Nečas (ODS).

Minulé vedení Energetického regulačního úřadu zřejmě protizákonně stanovilo neúměrně vysoké výkupní ceny fotovoltaické elektřiny a Česko tak přišlo o desítky miliard korun. Upozornil na to audit. ERÚ dal proto podnět na státní zastupitelství, které by mělo vyšetřit, zda nedošlo ke spáchání trestného činu zneužití úřední osoby.