Zachraňte kulturu 2013

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachraňte kulturu 2013

Vybrat přezdívku

#376 Předmět

2013-02-10 20:03

Ne jinak.

Nepřihlášený uživatel

#377 Prodrbaný bilion koalice, který nedostanou herci

2013-02-10 20:51

Zákony o fotovaoltaice přijala naše milá koalice a Fišerova vláda. Podnikatelská lobby si nastavila pravidla tak, aby měla vysoké zisky. Poslanci tuto hrůzu odhlasovali.Jo, a byl přitom i Kája Číro a jeho parta. Ano, pak tyto peníze chybí hercům, důchodcům , nemocnicím, školám, hasičům, policistům. Kašpaři, chápete, jaké zlo podporujete, nebo vám to stále nedochází.

Za to, že čeští daňoví poplatníci zaplatí za "maléry" se solární energií až bilion korun, může vláda expremiéra Jana Fischera. Uvedl to v nedělní Partii na Primě ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS).

Jde samozřejmě o vysoké výkupní ceny energie z obnovitelných zdrojů. Podle Chalupy není vyloučené ani trestní stíhání některých státních úředníků.

Původně dobrý nápad se solární energií byl podle jeho slov zneužitý.

"Zelená ideologie a náboženství obnovitelných zdrojů sehrály roli u tohoto neefektivního systému. Podepsal se na tom špatný zákon," uvedl. Upozornil na to, že klub ODS v roce 2005 hlasoval ve sněmovně proti tomuto návrhu zákona.

Chalupa dále uvedl, že v dalším období selhala vláda Topolánka a hlavně Fischera, když se neprovedly žádné úpravy. Vysoké ceny solární energie kritizoval v týdnu i samotný premiér Petr Nečas (ODS).

Minulé vedení Energetického regulačního úřadu zřejmě protizákonně stanovilo neúměrně vysoké výkupní ceny fotovoltaické elektřiny a Česko tak přišlo o desítky miliard korun. Upozornil na to audit. ERÚ dal proto podnět na státní zastupitelství, které by mělo vyšetřit, zda nedošlo ke spáchání trestného činu zneužití úřední osoby.
Čírko

#378 Gigawatt

2013-02-11 00:22

Milí heri, milé celebřitní herky. Na fotovoltaické loupeži století má podíl celá koalice, především Kníže Číro,Strana zelených mozků, lumpové z TOP a modrolupiči z ODS. Všechny jmenované tolik milujete. Karel, váš kníže, to by bylo Něco! Zkus o tom popřemýšlet, Trojane, Matonoho, Kostková, Menzle, Svařáku pardon Svěráku, a další nablblí kašpárci.1 000 000 000 000 ukradených korun, to jsou prachy, které opět nedostanete. Ty vám ukradli naši modropodnikatelé.
Honza73

#379 Re: ukažme dětem a studentům správný směr!!!

2013-02-11 13:11


Nepřihlášený uživatel

#380 Obyčejný lida

2013-02-11 13:48

U nás v Kadeničkách ve Starobinci vedle Chudobince za Nalezincem u Chorobince vedle Nevěstince za Sirotčincem máme společnou káď. Tam dáváme zbytek z penze (skoro celá padne na pobyt v Pensionu) a střídáme se v týdnu dvakrát, kdo půjde do cukrárny na rakvičku a kafíčko. Půlka z nás jsou i tzv. pracující důchodci na poloviční úvazek, hlídáme v noci ve vrátnici Prefy a na náměstí (nejsou tu policajti), dva z nás jsou dobrovolní hasiči (pracují zdarma), a jedni manželé dělají na půl úvazku pro PÚ účto a taky věnce z chvojí vyrábíme. Všichni platíme 2 (dvakrát pojištění zdravotní a sociální - stát a zaměstnavatel), a přesto zrovna tuhle dvojici teď Kalousek vobral vo 2x25 tisíc, tedy 50 tisíc na slevě na dani ročně a nás všechny vo 2/3 valorizace důchodu. Vo to máme v kádi méně. Slyšeli jsme že OSVČ, tedy i umělci?, soc. a zdrav. neplatí (nebo malé). Ale stejně "pobírají" služby zdravotní celé! Nu což jsme s nima solidární, ne? Taky léky si platíme z kádě. Skoro jako táborský lid. Celkem je nás 48, pomáháme (my silnější) i sestřičkám. Čteme bývalé knížky ROH a noviny (dva dny staré od sousedů) poloslepým (dneska knížka stojí 300,- Kč, tlačíme vozíčkáře po parku a pleteme i ponožky a návleky pro hipstery. Moc toho nepotřebujeme. Na TV se nedíváme. Jen na retro a Majora Zemana. Taky na Procesí k panence jsme se dívali. Pěkný. Jak se ves postavila za funkcionářku Stellu Zázvorkovou, která združstevňovala, proti papalášům. Pak se všichni vykoupali. I polonahatý holky z tý vsi u řeky. Pěkný. Teď se nám zrovna po..al kotel plynovýho topení. Máme tu jednoho šikovnýho Jožku, vopravil to sám. Ušetřili jsme provozovateli. Taky vopravujem záchody, sprchy a baterie. Prd ty pákový vydrží. Taky pěstujeme cibuli a karfijól, pečeme si chleba sami. Číro jsme nevolili. Jeden náš Cikán pamatuje koncentrák v Letech u Písku. Jeho děda tam na panským Adolfově za války zkejsnul jako lesní dělník a i zhebnul. Cikáni jsou sentimentální, furt brečí. Má jen poloviční důchod, tak mu ho dorovnáváme. Teď máme v kádi přesně 66.277,- Kč. Je poledne, na Máňu a Lojzíka je řada dojít si do cukrárny po vobědě na rakvičku a kafíčko. My se vlastně máme! Postíme se jen vob den. Náš účetní spočítal, že s tím, co nám ukradli na důchodech (i Poláci mají o 50% vyšší), tak naše nadpráce a i služby, které tvoří přidanou hodnotu do HDP, včeně spotřeby a piplání mladé generace (i doučujeme jazyky, matematiku a ekonomii), dělá za 48 lidí 1189000,- měsíčně. Což hravě spotřebuje Číro na svý výlety po světě a sám nic společnosti nepřináší. Spíš jí škodí. Tož Práci čest a smrt kapitálu! Kdo chceš ctěn být, dobuď cti si sám! Jak lvové bijem vo mříže! Jak lvové v kleci jatí...
Inna

#381 dotace

2013-02-11 14:29

Přece se nesnížíte k něčemu tak podlému,abyste chtěli podporu i peníze od rudých a hnědých prasat co táhli Zemana na Hrad. To by vám Hřebejk a kulturní fronta, Schwarzenbergovci neodpustili. Navíc všichni se topíte v penězích, kníže jich má přece tolik že , do politiky pro peníze nešel, tak ať vám dává svůj plat ministra zahraničí a vy můžete prodat vaše milionové vily. Takový příspěveček od něho. Spoléhejte na sebe milá kulturo. Jinak je na čase, aby platilo to straré, dobré a osvědčené -mít hlad jako herec. To vám vzkazuje paneláková lůza.

Nepřihlášený uživatel

#382

2013-02-11 17:08

Vážení, již potřetí podepisuji tuto petici - byl jsem mezi prvními, kdo ji podepsali a mezi signatáři jsem figuroval. Nyní se tam nemohu najít. Žádám Vás proto, abyste moje jméno mezi signatáře napotřetí zařadili. Díky. Julius Macháček, šéfredaktor časopisu ARCHITEKT
Honza73

#383 Re:

2013-02-11 17:31

#382: -

Potvrdil jste svůj podpis kliknutím na odkaz v e-mailu? Pokud ne, tak v tom může být ten pes zakopaný.

Honza73

#384 Re: dotace

2013-02-11 17:34

#381: Inna - dotace

Trochu velkorysosti k na hlavu poraženým....:-)))

P.S.: MZ to podepsal taky.


Nepřihlášený uživatel

#385 Millionaire

2013-02-11 17:49

Od dob, kdy Magor-Jirous pálil spolu s Knížákem u Vltavy Hrabalovy knihy, uběhl už nějakej pátek. Stejně jako od doby, kdy se nám Magor vykálel na koberec jako surrealista. Na něj zatím svobodně kálely jen děti Magorie Saši. Protože je vychovávala v duchu volné "Jamašity", aby je nic neomezovalo. Jak známo, kromě jiných katastrof, synek pak Sašu vykradl. Ani Magor v kálení nebyl první. Svatý na mostě Šotola to učinil přímo na oltáři kostela. ("Mít víc než koberec je moc!" Kerouac).
Teprve skandály pomáhají na světlo literatuře: v době vlády zboží, tedy směnné hodnoty nad užitnou, a tedy i nad uměleckou a vlády plutokracie, to jinak nejde.
Přečetl jsem si nářky ve Tvaru (vrazil jsem do toho 30,-Kč) a žasnu. Ty tam jsou vzpomínky na Zámek na Dobříši, kde se konaly i plesy literátů a nakladatelů a kde se manželky "plebsu" mohly upravit v černé mramorové koupelně Jana Drdy, neboť i prodavačky, odbytářky, fakturantky, baličky Klubu přátel poezie a uklízečky a topičky od Topiče (jazykové red., ekonomky s výtvarníky včetně) mohly tančit v sále Colloredo-Mansfelda nebo na Příkopech v Savarinu, tehdy Klubu Ped. odborů. A tak. Nebo v Budmericích. Nebo ve Varech. Nebo v Das Literarische Colloquiu v Berlíně.
Tam nás "mladé" s sebou vzali v r.1990, tedy už po převratu, "matadoři" a slavní z Literárek, snad i Vaculík, Jungman, Klíma, Vyskočil, Brabec, Karfík, snad Brousek a Diviš a Kryl ap., už nevím. Tedy disidentská opozice bývalá a i oni (poznamenaní ghetem) se divili,že u Bodamského jezera mají něm. Literáti Zámek. A hned vedle jachty Americké okupační armády, kde se neustále slavilo. A největší údiv? Že Das literarische Colloquium si na sebe vydělává videoklipama pro TV, pokud možno z pikantního života literátů a jejich mnaželelek a milenek, což vzhledem k dámskému povykujícímu obsazení v plavkách na sousedním molu nebylo asi nic neobvyklého. "Ne, samotná literatura nás neuživí. Kromě bestsellerů ovšem." To u nás není možné, dušovala se generace Květů. U nás se uživíme! Máme 40000 náklady poezie! Nebo se uživíme překlady. Canto General Pablo Nerudy má 13000 veršů, bohužel překládal to Pilař. 10,- Kčs za verš! (Dnes v přepočtu tedy 100,-Kč za verš. Tak si honorář z takového Das Literarische Kunstwerku představte, páni berlínští kapitalisti! V dnešních penězích 1mil.tři sta tisíc!) Takový význam má u vás literatura?, divili se Berlíňané. Tak to vám závidíme. To my se musíme pitvořit a tajtrdlíkovat před magnáty, hrabaty a knížaty, klanět se naší vlastní Magnesii, a prosit o almužny, když klip v TV nevezmou! "Ale to u nás bylo taky!" řekl Ivan Vyskočil. "Na zámku Jindřichohradeckým v Hlubockém panství Schwarzenberků je rotunda pro panstvo a díra v podlaze, odkud se ozývá hudba smyčcového kvarteta ze sklepa. Nebo museli sedět hudebníci ve skříni!" "To my známe! To my moc dobře známe!" smáli se Das Literarische Kunstwerkové. Tak to je, Tvare! I na gramáži papíru jste mohli ušetřit cca 50% koukám. Furt do toho foukám, myšle, že jest třeba ty listy rozlepit!
R + M

#386

2013-02-11 19:18

vzhledem k tomu, že jsme zřejmě jedni z rudých prasat, tak doufáme, že z našeho se tahle "kultůra" podporovat nebude.
Léta žijeme v sousedství osob, co by bez podpory "kultury", kterou podle svého přesvědčení spoluvytvářejí, zašly. A zcela právem. Na Čechy s Moravou stačí tak 5 umělců. A ostatní "kumštýři" ať jdou makat.
Vašík s rudým čírem

#387 Dar knížete: 100 umělců z Národního vyrazí na Úřad práce

2013-02-11 19:36

Jak se spojují 2 divadla? spojí se. 1. rok se vyrazí polovina přišedšího ansamblu. Další rok ten zbytek.Takže. Nebudou 3 orchestry. Zbude jenom jeden. Nebudou 3 sbory. Zbude jenom jeden. Nebudou dva technické oddíly. Zbude jenom jeden. Tak to milí umělci z Národa bude. Spoustu pražských divadel zavřeli a vyhodili herce a herky. V Brně divadlo operety Reduta, vyhazovy herců. Potom satirické divadlo Večerní Brno. Tam se nasomroval Polívka a jsou tam vyšší dotace než kdy před tím. Soubor Večerního Brna vyhazov.
Ostravské divadlo. Sbor jak po náletu. V každým hlasu kuňkají dvě tři baby. Atd.Atp. Možná, že se milí umělci potkáte na úřadech práce se známými zloději, tuneláři, lupiči, korupčníky, a vámi obdivovanými Hrdiny Velkých Privatizací a Malé Domu. Hned jim poděkujte za své vyhazovy.Kupředu Pravá, radostně se mává.Díky, pane kníže, že jste to vzal. Blájo. Bravo Karle, ach Kárle.

Nepřihlášený uživatel

#388 Obyčejný lida

2013-02-11 21:25

Drábkovy Úřady práce nefungují, příteli. Právě jdeme vocaď. Zdrželi jsme se v hospodě. Nemají info o volných místech. Díry na pracovním trhu zívají nudou a Titanik se potápí. Vez sem tam bezdomovce odvedle z Chudobince u Starobince, co se styděl, že že se o sebe neumí postarat. U nás po opravě kotle je aspoň teplo. Ustlali jsme dalším 6 aspoň na chodbě. Matrací málo. Sláma už neexistuje. Jen řepka. A jsou drahé. Matragi bude mít výstavu šatiček pro princezny. Zhyzdili ji botulotoxinem. Bude je žalovat. Nám svrasklým to nevadí. Zeman se neměl nechat napálit tím fotografem z Mf. Vypadá jak debil, kterej je vyretušovanej a navíc se modlí! Ženský si ho spletli s Husákem. Ještě tohle. Aspoň že nepodepíše tu Pík. Ať si počká. Její maminka se prej pokusila vo sebevraždu. Tady se nic neutají. My víme všecko. Jsou tady i maminky a tatíci expertíků z tajnejch služeb. Papež padl. Skrejval pedofily. Ovšem jsou i hodní pedofilové. Nejlepší učitelé! Pámbu je vochraňuj! Asi dvacet holek nám kašle. Čeká nás těžká noc. Jak říkám, hlavně že máme střechu nad hlavoua teplo...
Potomek nevolníků

#389 TOP09 bez podpory starostů?

2013-02-12 10:58

Ještě, že Karel Schwarzenberg nemá nic, ale opravdu nic společného s ministerstvem kultury, resp. Alenou Hanákovou. On je přece za TOP09, zatímco Hanáková je tam za Starosty. Takže kulturní fronta může ve čtvrtek 14. 2. 2013 směle vyrazit do ulic a požadovat zvýšení dotací, na které se jim m.j. skládají i rudá a hnědá prasata, případně potomci nevolníků.

Nepřihlášený uživatel

#390

2013-02-12 11:08

Je naprosto potřebné přimět šetřit institucializovaná kulturní zařízení (divadla,renomovaná hudební tělesa, galerie atd.) aby neodumřely další kulturní aktivity v této nelehké době. Lukáš Šimek

Nepřihlášený uživatel

#391

2013-02-12 11:49

turnhttp://www.vasevec.cz/blogy/pametnici-je-spravne-strasit-komunistamaí fronta si za lecos může i sama,shrábnout peníze a pak předstírat mentální věk 3 letého dítěter je obvyklé, mrkněte kupříkladu na tento výlupek: http://www.vasevec.cz/blogy/kdyz-jde-o-podstatne-knize-patrne-nespi-nespi-ani-sudetsti-nemci
...---...

#392 Ať jim přidá Schwarzeberg ze svého

2013-02-12 11:54

Zaštiťují se celospolečenským významem své činnosti, ale jde jim jen o parazitování na výsledcích práce jiných. "Kultura" by neměla mít žádné výjimky. Když umělci podporují zřízení, které je postaveno na tržních principech, a tvrdém konkurenčním boji, je od nich sprosté, že sami pro sebe vyžadují výjimky a dotování své činnosti. Tím, že chtějí dotace, přiznávají, že se nejsou schopni sami uživit. Ať jdou tedy na pracák a přijmou práci, která bude. A poku pro ně práce nebude, tak ať nepodporují režim, který to způsobil!
Millionaire

#393 Re: Ať jim přidá Schwarzeberg ze svého

2013-02-12 12:09

#392: ...---... - Ať jim přidá Schwarzeberg ze svého

Zatím je jich jen něco přes 4 tisíce. Doufejme, že přibudou a rozmnoží 600 000 nezaměstnaných plus 100 000 neregistrovaných nezaměstnaných a 60 000 bezdomovců plus 40 000 neregistrovaných. Taky jsem to chvíli zažil. Dokud si i tohle nezačnou "užívat", tak neprohlédnou. Negramotnost současného dvacetiletí, řízeného vexláky, kmotry a černoprdelníky si zasloužila i odvážný obdiv Vatikánu!


Nepřihlášený uživatel

#394 Re: Dar knížete: 100 umělců z Národního vyrazí na Úřad práce

2013-02-12 12:45

JIRÁSEK

#395 Kdy umělci ze SOP a ND Praha podpořili odborářské protesty?

2013-02-12 15:52

Nikdy. Naopak, nezaměstnaní jsou podle Pražáků a pražských umělců socky, flákači a povaleči. Tak pomašírujete sami pro žebračenku na úřady práce. Tam bude čekat i DONEZ. A usměvavý Kníže s Čírem. Kvákne nějakej bonmot a umělci se poserou. Milí komedianti. Okusíte hrůz a beznaděje nezaměstnanosti. Je to něco úděsného.Ručičky nebojte se, vy dělat nebudete, zpívá pražská skupina Šlapeto hymnu pražských pepíků. A babě s dědkem schováme vobčanku. Kníže, má nyní k hercům blíže.
Číraplán

#396 DOTACE jsou komunistický a socialistický přežitek

2013-02-12 16:16

Nynní jede 24 let u nás Klausova super zrůdná mutace loupežného kapitalismu.Sankot, Družinářka a Karel Číro vás o tom přesvědčí. S rozběhem kopnou vás dozadku, řeknou že všecko je v pořádku ! Úřad práce, to je děsná láce. doufám , že půl roku žebračenek vám dojde všas. A potom půjdete všichni rovnou pod Karlův most, do pražskejch kanálů atd,atp...Pravda a láska abych tak řekl, brum,chrochty, zvítězí.

Nepřihlášený uživatel

#397 Re: děkuji za tuto petici

2013-02-12 18:34

#1: pipi - děkuji za tuto petici 

 Komedianti, vydělejte si na sebe sami, tak jak to dbylo dříve Kdo umí, na toho bude vyprodáno, kdo neumí, ať jde dělat něco jiného.

Míra

#398 Opět se Vaše slavná K.S. koalice ukázala.

2013-02-12 20:39

Po zamítnutí návrhu v Polsanecké sněmovně , Chládek úterní hlasování označil za "smutné" a "frašku", zpravodaj podle něj vůbec nevěděl, o čem mluví. Řekl také, že v návrhu byly cíleně komodity, které mohla koalice podpořit. Svým hlasováním prý vládní poslanci dali najevo, že "nechtějí podpořit ani českou kulturu, ani sociálně slabé a postižené".
To se jednalo o knihy - tož co petenti - ještě věříte této vládní koalici?

Nepřihlášený uživatel

#399 Re: Hádky a zase hádky...

2013-02-12 20:53

#29: - Hádky a zase hádky...

Konečně rozumný názor. Díky. F. Kantor


Nepřihlášený uživatel

#400 žert?

2013-02-12 21:02

2288
Karel Schwarzenberg
Sykorice ministr
2013-02-05 23:50