Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Rdm

/ #165 Zdeněk Harazim, ředitel městské policie Ostrava

2013-02-09 01:48

prohlásil, že "putování" čipu v těle zvířete nevadí, že čtečka si ho najde.

1) je to lež, čtečka si nic nenajde. Jistě pokud se ten čip posune o pár centimetrů, tak jej čtečka zachytí, ale pokud bude putovat dále tak tou čtečkou bude strážník muset "obkroužit" celé tělo a i tak nebude jisté, že ten čip zachytí

2) "putování" čipu je nepřípustné. Neexistuje, aby se hnul o víc než pár milimetrů, protože "putováním" v těle zvířete drasticky stoupá riziko zdravotních potíží!

Pokud se zde tedy nachází někdo, kdo se chystá psa očipovat v rámci dotace města, tak si dejte pozor, aby vašemu zvířeti nebyl podán levný hladký čip. Může ho to i zabít!

http://ostrava.idnes.cz/mestska-veterinarka-ocipuje-psy-v-ostrave-temez-zdarma-pj1-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130131_1883820_ostrava-zpravy_jog

Jen tak mimo téma, tento výstup ředitele MPO, je bohužel dalším důkazem o neschopnosti MPO. Sám jsem měl s nimi již několikrát co dočinění a ve všech případech se projevili jako neochotní neschopní diletanti. Osobně zastávám názor, že i vzhledem k pravomocem je MPO naprosto zbytečná a drahá organizace, která by měla být zrušena.