Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

Vojtěch Straka

/ #2301 Re: Re:

2013-02-04 21:00

#2294: - Re:

Tenhle názor, který je veřejnosti podsouván prostřednictvím médií, je naprosto zvrácený. Odhlédnu-li od toho, že si asi pletete pojmy "radní" a "zastupitel" (viz první věta vašeho druhého odstavce), tak bohužel nemáte pravdu v tom, že hejtman nese plnou odpovědnost za výběr kandidáta. Je to úplný nesmysl, radního volí zastupitelé, hejtman to ze své pozice nemá jak ovlivnit. Tento nesmyslný dojem vám možná navodili studenti a petenti, kteří se zcela nesmyslně v této věci obrací na hejtmana, jenž s tím nemůže nic udělat (a opakovaně se jim to také snažil vysvětlit).

Teď k jádru věci: Protest legitimní není a už vůbec není umožněný ústavou. Ústava naopak jasně říká, že "Politická rozhodnutí vycházejí z vůle většiny vyjádřené svobodným hlasováním" (čl. 6). Všimněte si, není tam napsáno "složení přímo volených orgánů", ale "politická rozhodnutí". Argument, že obsazení postu radního není výsledkem voleb, ale politickým rozhodnutím, a tudíž proti němu lze protestovat, nelze tedy než předem odmítnout jako nesmyslný.

Stavět vedle sebe protest, jehož cílem je znemožnit někomu využití mandátu pro prosazování svého programu, s protestem proti těm, kteří svůj mandát využívají v rozporu s programem, na základě něhož byli zvoleni nebo jmenováni, to snad už ani není potřeba komentovat...




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...