Omluva paní Therese Schwarzenbergové

Konečně mu to Přemysl řekl, sudeťákovi Karlovi

/ #13 MARNOV #1 Je třeba veřejně a tvrdě bojovat proti špinění slušných lidí od gaunerů

2013-01-21 23:07

PRAHA - Vyřazený kandidát na prezidenta Přemysl Sobotka váhá s podporou Karla Schwarzenberga. Důvodem jsou jeho postoje k Benešovým dekretům.

Sobotka, který si v prvním kole prožil trpký volební debakl, ovšem ještě kritičtěji pohlíží na druhého kandidáta Miloše Zemana. A zapojení prezidenta Václava Klause mu připomíná časy jejich spoluvládnutí před téměř patnácti lety.

"Aktivita pana prezidenta je pro mne jen pokračováním opoziční smlouvy." řekl serveru Lidovky.cz. "Pokud však pan Schwarzenberg myslel své stanovisko vážně, ztrácí mou podporu." prohlásil Sobotka. ODS vyjádřila Schwarzenbergovi oficiálně podporu pro druhé kolo prezidentské volby.

Prezident Klaus ještě před prvním kolem volby tvrdil, že do kampaně nijak zasahovat nebude. Hned vzápětí však naznačil, že z kandidátů je mu nejbližší Miloš Zeman. A nyní se stal jedním z hlavních aktérů druhého kola volby, když prohlásil, že Schwarzenbergovy výroky o Benešových dekretech mu nikdy neodpustí.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/dokaze-schwarzenberg-porazit-dvojblok-zeman-klaus-f8l-/zpravy-domov.aspx?c=A130120_165901_ln_domov_khu