Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

rotnak

/ #2290 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 16:51

#2288: kantor - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Přestože se s Vámi polemizuje dobře a velmi slušně, tak je zřejmé, že každý máme své názory. Nevidím na tom nic špatného:-)

add 1 ... samozřejmě, to k demokracii patří, že se volení zástupci musí zodpovídat....Zimola není vyjímkou ... on je zodpovědný jako vítěz voleb a ten, kdo skládá koalici, za její složení ...on musí svůj postoj obhájit. Pokud se mu to podaří, bude mu zřejmě dána důvěra i dalších volbách, pokud ne ...

Podle mého šlo o pouhý handl za každou cenu... a jen budoucnost ukáže, jak vysokou...

add 2 ... to vůbec nechci komentovat...znám velmi chytré mladé lidi a vnímám i moc hloupé starší. Navíc petici iniciovali studenti, ale přidalo se i dost nás, starších....nejde tedy o "mladickou nerozvážnost":-). Navíc příklady jiných studentů, počínaje Janem Opletalem, Janem Palachem a studenty z roku 89 ukazují, že právě studenti bývají hybnou pákou a mívají dost rozumu a morálních předpokladů vznášet svá nesouhlasná stanoviska...  Nepodceňoval bych je:-)

add 3 ... to už se opakujeme... mnoho soukromých škol je možná nekvalitních...ale možná i státních? O tom, kterou z nich zavřít přece nemůžete rozhodovat ani Vy, ani jedna učitelka ze základky ve Strakonicích?

O současných komunistech se bavit nechci. Diskuze o nich je urážkou všech zavražděných, trýzněných, šikanovaných,...

Ti "převlečení" jsou různí...mnoho z nich, kteří z knížky měli prospěch, ač idee nesdíleli, jsou stejní i dnes...zase vše dělají pro svůj prospěch ( zprivatizovali velkou řadu podniků, nacpali se do politiky, na úřady,...)...jiní se stali komunisty dobrovolně a z nadšení, zvlášť po válce. Po prvním nadšení však prozřeli. Někteří v padesátých letech, jiní definitivně po roce 68. Ti potom většinou s režimem začali mít problémy a stali se jeho kritiky. K nim patří i pan Štětina, Kohout, Šiklová,.... potom je to hodně těch, kterým základní myšlenka sociálního státu přišla zajímavá, zaručovala jistým způsobem klidný život, vykoupený "jen" nesvobodou slova a pohybu, oprýskanými fasádami a poloprázdnými pulty v obchodech ...

A ono to dělení platí vlastně stejně i na současné komunisty, jen je kategorií míň. Zase jsou tu idealisté...ale také ti, kteří mají z knížky prospěch. Nebo si myslíte, že Filipové, Dolejšové, Ransdorfové,... jsou chudí proletáři, nebo své jistě nemalé majetky nabízejí ve prospěch potřebných v komuně?:-)

...Ústava je možná porušována tím, že komunistická ideologie je zákonem prohlášena za zločinnou a existuje tu strana stejného názvu:-)

Zdá se, že vytrváme na svých postojích i nadále, co myslíte?.-)