Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

MONIKA CHYTRÁ

/ #2122 Monika - vy jste ale idioti - a já jsem tak chytrá

2012-12-14 10:59

http://budejovice.idnes.cz/rozhovor-s-dominikem-horejsim-dey-/budejovice-zpravy.aspx?c=A121115_102818_budejovice-zpravy_jkr

Lídr protestujících studentů sledoval volby už ve čtyřech letech
// TO JE NA POSRÁNÍ JAK JE CHYTRÝ //

15. listopadu 2012 10:53

Jeho vrstevníci přemýšlejí, kam se vydají za zábavou. Zatímco on s kamarády ve středu jednal s jihočeským hejtmanem Zimolou a na sobotu organizuje demonstraci proti KSČM na českobudějovickém náměstí. Osmnáctiletý student třeboňského gymnázia Dominik Hořejší.
Student třeboňského gymnázia Dominik Hořejší (vpravo) na schůzce s jihočeským

Student třeboňského gymnázia Dominik Hořejší (vpravo) na schůzce s jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Zajímal jste se o politiku už dříve, nebo vás vyprovokovaly až současné události?
To, co se tady odehrálo, bych nemohl dělat bez toho, aniž bych o politice cokoli věděl. O politiku jsem měl hlubší zájem už dříve. Zajímám se o dění ve společnosti.
do PC pro iPad

Kde ve vás to zapálení vzniklo, je to tím, že se o politiku zajímají třeba vaši rodiče?
Nikdo z mé rodiny se nikdy nijak veřejně neangažoval. Já cítím, že to mám v sobě zakořeněné. Každý z nás by měl mít právo se podílet na tom, co se v našem státě odehrává. Rád toho využívám. Tak by měla fungovat demokracie, a proto se angažuji.

Jak dlouho už to ve vás je?
Můj první kontakt s politikou byl ve čtyřech letech, když jsem v roce 1998 sledoval v televizi volební studio. Jediné, co mě ale zajímalo, byl vývoj grafů. Nějaké hlubší poznání mohlo být někdy ve dvanácti. V době nástupu Jiřího Paroubka jsem se začal politice opravdu věnovat.

Co chcete studovat?
Mám v hledáčku asi čtyři vysoké školy, lákají mě mezinárodní vztahy, diplomacie, práva a ekonomka.

V hlavě mám obrovské množství myšlenek, takže jsem si musel vzít i prášek na spaní, abych usnul. Ale s tím náporem samozřejmě musím počítat.