Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Martin Beneš
Nepřihlášený uživatel

/ #150 Re: Re: Jen ten ...

2012-12-04 18:36

#147: Jarda Tichý - Re: Jen ten ...

Vážený pane Tichý,

kouzlo manipulace spočívá v tom, že ideálně manipulovaný o tom, že je manipulován neví a podstrčené názory a postoje přijme za vlastní a je ochoten ze za ně dokonce bít. Využít k tomu lze plno věcí, neznalost či neinformovanost, nedostatek zkušeností, davovou psychózu atd. Mylná je tedy Vaše představa, že někoho je nutno nutit proti jeho vůli.

Ohledně Vašeho rozlišování demokracie na lidovou a humanistickou popravdě tápu. Znám dělení demokracie například na přímou či nepřímou (zastupitelskou), ve které se nyní nacházíme, ale Vaše druhy demokracie nikoliv.

I z předchozího Vašeho příspěvku na mě tak trochu Vaše slova působí podobně jako postoj slečny Elišky Strakové o pár příspěvků výše. Demokracie je tedy to, co sami za demokracii určíte.

Zřejmě si to ani neuvědomujete, ale podobnými postoji jste možná mnohem blíže myšlení těch, proti kterým bojujete než ti, které jste nazval soudruhy, zřejmě jen proto, že mají odlišný názor, než je ten Váš.

Demokracie je velmi křehká věc a ta naše prochází od roku 1989 stále těžší a těžší zkouškou. Ale komunisté (alespoň jako strana) to tentokráte nejsou, kdo za tímto "testováním" stojí. A to očividně mnohým uniká.

Takový je můj názor.

Přeji hezký den.