Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM


Nepřihlášený uživatel

/ #1465 Re: Re: Re: Pro pana Vraju a jemu podobných.

2012-11-30 02:17

#1452: Jan Vraja - Re: Re: Pro pana Vraju a jemu podobných.

Vrajo, jste na velkém omylu. Užil jsem si soudruhů víc, než dost. Oni mě také. Nic nedávám zadarmo, ani kůži.
Odvedení Vašeho otce v 57, nechci zlehčovat, ale bylo o hodně mírnější, než v roce1951, ze kterého má naše rodina zkušenosti.
Ale přese všehchno zlé, netrpím zaslepeností mstou a nenávistí. Také jsem schopen rozeznat, kdo s jakým impulsem přichází, a jsem dost na různé kroky citlivý. Narozdíl od Vás, jsem se nezakuklil "v jediném správném názoru".
Pro příklad - jsem velmi citlivý ke všemu, co se odklání od slušného chování a nedemokratických prvků. Přesto, co jsem já, i moje rodina prožili se dnes nemíním nikomu mstít a také nekategorizuji lidi, podle názoru, ale podle skutků. Rovnou Vám řeknu, že je mi milejší poctivý a slušný komunista, než modrý zloděj a intrikán.

O rozkrádání bychom mohli popsat spousty prostoru, ale uvědomte si jedno. Od r. 89 dodnes se ztratila účetní hodnota majetku (není stejné jako reálná obchodní cena) přes tři biliony Kč a k tomu další 2 biliony dluhu. Ty tři biliony byly nahospodařeny převážně za doby socialismu. V tomto nejsou započteny 300miliard důchodového fondu, které nechal Klaus rozpustit do ekonomiky. V tomto není započítáno 100tun zlata, které se za hubičku rozdalo. Mohl bych pokračovat dále, ten seznam by byl zdlouhavý. Kdo chce vidí, zaslepenec bude oponovat. Měnu v 55 nekritizujte, ono nebylo velice jak dál pokračovat. Buďte realista a promítněte si, jak byste postupoval Vy, abyste očistil měnu a vytvořil životaschopnou ekonomiku. Proč se nezajímáte o znehodnocení koruny v době privatizace? Ekonomika na tom nebyla tak špatně, jak nám předhazovali. Nakonec vidíte, že z toho vyžili ještě 15 roků po sametu a to se rozhazovalo plnými hrstmi a rozprodávalo hluboce pod cenou.

V jakém stavu je dnes ekonomika, školství, zdravotnictví, důchodový systém? Kde jsou ty jistoty, které bolševik garantoval? To co jste v příspěvku vypsal, je snůška propagandistického šuntu, bez opodstatnění. Podívejte se na Sigmu v Hranicích, nějak Vám zpustla a začíná se rozpadat za těch 23 roků, a tahle fabrika byla chloubou pro široké okolí. Podívejte se na Hranickou cementárnu a cihelnu. Tyto závody město Hranice vytáhly do výstavné podoby. Co se zbudovalo v Hranicích za posledních 23 roků, mimo té šedé a prázdné haly po levé straně města? Ta hala byla štědře dotována státem a ještě k tomu dostali do vínku odpuštěné daně na 10 roků, takže městu nepřinesla vůbec nic a také už nepřinese. Co dál se ve Vašem městě vybudovalo a z čeho dnes město prosperuje? Ty dluhy Vám mnoho užitku do budoucna nepřinesou. Podívejte se o kosek dál za humna, do Kopřivnice. Není Vám k pláči z takového stavu? Ohlédněte se na druhou stranu do Přerova - to jsou opravdu úspěchy, tak rozjeté, vybnudované firmy dostat na kolena a doslova zrujnovat. Máte opravdu co obhajovat.
A Vy, jako potomek politického vězně z Jáchymova, Vy se nestydíte postavit se na stranu zmanipilovaných demagogů, kteří nevědí ani o co jde, jen když řvou z davem. Vám nevadí, že se chovají obdobně jako hitlerjugen, pod patronací podobných demagogů, jako jste sám?

PS.: Tuto petici jsem nepodepisoval, protože takový pasquil podepsat nemůžu. Proto byl "Nepřihlášený uživatel" vygenerován automaticky