Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Pavel

#1451 v podstatě jde o popření všeho

2012-11-29 23:23

co jsme v r.89 chtěli.Dobře to řekl na mýtinku pan Zeman,že nejhorší komunisti jsou ti co jsou na pravé straně v převlečených dresech.Ale hlavně pro ty studenty co doslova lynčují paní radní si uvědomte,že nic není tak jak je vám to presentováno panem Rosochou.On má své místo jisté a je jedno kdo bude radní,jestli tuneláři z pravicového spektra nebo levičáci.Jedno je jisté,že lidé,kteří vás v tomto podporují si jdou za svými cíli.Ale vaše budoucnost je jim lhostejná.A čím dříve to pochopíte tím lépe pro vás.Hodně o tom přemýšlejte a myslete na budoucnost,ono totiž z minulosti nevyžijete a podívejte se do statistik kolik lidí vystudovaných stojí frontu na práci a pan Rosocha vám ji nezajistí.
Jan Vraja
Hranice na Moravě

#1452 Re: Re: Pro pana Vraju a jemu podobných.

2012-11-29 23:30

#1293: - Re: Pro pana Vraju a jemu podobných.

Nepřihlášený pisateli,Vy chcete někoho kritizovat,ale sám se stydíte napsat pod vlastním jménem.Na rozdíl od Vás jsem důchodce,komunismu jsem si zažil až dost,včetně domovní prohlídky a odvedení otce v roce 1957 do Jáchymova,včetně spojencké pomoci v roce 1968,ale i Husákovo padni komu padni a nechť vyhnije co má vyhnit po XIII sjezdu KSČ.Můj názor je ten,že poctivě pracující dělník se určitě netetelí strachem před nezaměstnaností, dobře ví, stejně jak jeho zaměstnavatel, že jsou spojená nádoba, na rozdíl od flákače, který se strachem tetelí před zaměstnaností a proto volí levicovou stranu, i když dějiny nestudoval, intuitivně ví, že ze slibů nic nebude, ale někdo ho živit musí.Ovšem bolševik bude vždycky bolševik. Kecat, oblbovat dělníky, že dělají na sebe a ne na "zlého kapitalistu", ale vše řídit a dědit vedení Strany a společnosti, jako za otrokářského řádu. Všichni jsou si rovni, jen někteří jsou si rovnější. A hlavně držet krok a hubu. To je komunismus v praxi.

Proč třeba nenapíšete,že k největšímu rozkradaní v dějinách Československa došlo po roce 1948 a při měnové reformě 1953-jinak poděkujte komunistům, co znárodnily fungující soukromé penzijní fondy po 48. roce! Krom toho, že znehodnotili lidem úspory měnou 1:50! "S lidmi pro lidi.A tak se Vás ptám,proč země jako NSR (bývalé zapadní Německo) a Francie,které byly za 2.světové války,ekonomicky zničeny,což se o tehdejší ČR nedá říci,byly už v roce 1965 na daleko vyšší ekonomické úrovni než  naše země.

V roce 1968,byla matka u kamarádky v Rakousku a když přijela,tak vykládala,jaka je tam bída.Ale v roce 1980 už bylo Rakousko ekonomicky daleko před ČSSR proč asi?

J.Vraja

Pavel

#1453 toto jen pro zajímavost

2012-11-29 23:37

Demonstrace je zásadně demokratické právo, proti tomu vůbec nic nenamítám. Je-li ale politik přesvědčen o správnosti opatření, která prosazuje, neměl by se bát toho, že může být velmi neoblíbený. Je-li přesvědčen o tom, že koná správně, nemá naslouchat „hlasu ulice“, má jít svou cestou - buď se osvědčí, nebo bude odvolán. Neměl by ale podléhat nátlakům, to bych považoval za falešný postoj. Může samozřejmě argumentovat o různých krocích, ale nečinit změny kvůli demonstracím.

Karel Schwarzenberg, ministr zahraničních věcí
Jan Vraja
Hranice na Moravě

#1454 Jen mě fascinuje.

2012-11-29 23:45

Jak všichni hrdinové,kterým vadí demonstrace studentů,píši jen pod nepřihlášeným autorem.Ptám se proč asi?
Otázka pro Pavla 1451,jen si nastudujte,kolik vyssoko vzdělaných lidí v letech 1948-1989,skončilo u lopaty-proto snad nestudovali,nemyslíte?
Nemohu si pomoci,ale to co udělal hejtman J.Zimola je pro mne úplně stejný model,jako kdybych měl sedudesát let po válce spolupracovat v podstatě s fašistickou stranou,ve které jsou dnes vlastně hodni lidé.
Jen pro informaci. NSDAP (Národní Sociálně Demokratická Strana Práce) byla LEVICOVÁ STRANA která podléhala svému vůdci. Nenajdete Pavle nějakou podobu s jistou stranou u nás ?
Jan Vraja
Hranice na Moravě

#1455 Všem příznivcům KSČM.

2012-11-30 00:25

Doporučuji Vá přečíst si v sobotních Lidových novinách článek:"Proces očima dětí popravených"-jedná se o děti,jejichž otcové byli popraveni ve známem procesu s Rudolfem Slánským,kdy bylo odsouzeno jedenáct vysokých funkcionářů KSČ k trestu smrti a tři na doživotí.Nejsmutnější na tom je to že většina těchto dětí žije v západní Evropě-u třídních nepřátel svých rodičů.Jen mám obavy,aby jedno až budou komunisté u moci,nemusel p.J.Zimola opakovat to co už řekl soudruh R.Slánský pžed svou popravou."MÁM CO JSEM SI ZASLOUŽIL
Ale, jak praví jedna stará moudrost: strom poznáš podle ovoce a z velké košaté třešně komunismu byla sklizena již nejedna nepoživatelná a životu nebezpečná úroda. Možná, že časem třešně lehce zesládly, jsou na první pohled šťavnatější a snad i méně červavé, ale jsou to stále třešně, neboť děj se co děj, z třešně jablka nesklidíš.
Akademik

#1456 Re: Jen mě fascinuje.

2012-11-30 00:42

#1454: Jan Vraja - Jen mě fascinuje. 

Vrajo, pokud chcete psát o NSDAP, zkuste si nejprve nastudovat, koho zaměstnával Adenauer po válce v německém průmyslu, justici, armádě a pod.

Vrajo, protože jste si to zatím nenastudoval, tak vaše příspěvky působí dojmem, jako by je nepsal Vraja, ale nějaký idiot.

Vrajo, takže zkuste nejprve něco nastudovat a potom to napište znovu a lépe.


Nepřihlášený uživatel

#1457 Re: Tak

2012-11-30 00:54

#2: -

za prve-studenti nemaji co pohledavat na namestich,maji se hlavne ucit pro budoucnost.Za druhe-bylo mi ve skole uz pred 4 lety receno panem reditelem,ze SKOLA MUSI BYT APOLITICKA!!!Takze pan ucitel Rasocha si ma nechat sve politicke nazory do soukromi a netahat do nich nezletile studaky!!Ja jsem take nesmel ve skole rici svuj nazor,letel bych.NIC se totiz pani nezmenilo-jen to znamenko!!!!

josefina

#1458 Re: Všem příznivcům KSČM.

2012-11-30 00:56

#1455: Jan Vraja - Všem příznivcům KSČM. JO,vy myslite ty cesky psane nemeckym kapitalem vlastnici noviny???To jste tedy hluboko klesl.....

 

vuk

#1459 Tohle je petice proti svobodným volbám.

2012-11-30 01:10

Levice ve volbách zvítězila, poražená pravice by to měla respektovat. Názory pana učitele jsou menšinové, neoslovily příliš mnoho občanů. V civilizovabých zemích je zvykem dát nové vládě apod. sto dnů hájení.
vuk

#1460 Re: Všem příznivcům KSČM.

2012-11-30 01:14

#1455: Jan Vraja - Všem příznivcům KSČM. 

 Pravice má těch zavražděných na svědomí mnohem víc, než komunisti. Autor petice by si proto měl zamést před vlastním prahem. Kromě toho komunisti jako jediná strana své dávné excesy odsoudili, vždyť v 70. a 80. letech vedl KSČ Gustáv Husák, tedy jedna z obětí 50. let. 

vuk

#1461 Re: Jen mě fascinuje.

2012-11-30 01:18

#1454: Jan Vraja - Jen mě fascinuje. 

 Dnešní režim pronásleduje levicově orientované občany.

Za socialismu získala většina lidí naopak přístup ke vzdělání a mohly studovat o děti nepřátel.

Když Hitler převzal stranu, přeměnil ji na pravicovou. I v Německu jsou nacisté zakázáni, ale komunisté pracují legálně.

EvaBerta

#1462 Re: v podstatě jde o popření všeho

2012-11-30 01:33

#1451: Pavel - v podstatě jde o popření všeho

Velmi výstižné a pravdivé.Souhlasím s Vámi.Učitel se musí držet osnov a ty paní radní neovlivní,takže oč jde?!

Výuka o hrdinech Mašínech...o demonstracích po sametˇáku...nezaměstnanosti...rasismu/byli studenti podpořit stávku cikánů-o možnostech studia?/..

Kdyby  kom.změnili název strany,byl by klid"zbraní"-byli by rovnoceni těm-co převlékli kabáty/z prospěchu/a přešli do jiné strany.Ve vedoucí funkci je členka ODS/bývalá před.KSČ na škole/-učí  děti nyní jako dříve/u nás/.

Vadí mi,že mladý učitel Rosocha zavádí ideologii do školy/stávka místo výuky.../-jde mu o místo?!Stávkovali se studenty,když šlo o školné?Až dostudují a budou hledat práci,budou stávkovat proti komu?!Proti čemu?!

Avina

#1463 Re: Jen mě fascinuje.

2012-11-30 01:41

#1454: Jan Vraja - Jen mě fascinuje.

Víte,že řada učitelů dnes nemá práci/i když je hodně škol s malým počtem dětí,SŠ.../?!Učí sice hodně důchodců nebo důchodců na část úvazku...Přesto dost jich práci nemá/znám př./.Stejně VŠ pracuje v Olympii,Tescu...Nejsou místa.Ani ta práce u lopaty dnes není!

Eva

#1464 Petici byvch nepodepsala-

2012-11-30 01:55

uznávám demokracii,výsledek voleb a ne totalitu dnešní doby/viz xyz vyměněných ministrů,odborníků s VŠ vystudovaných za totality zadara/.Pan uč.kopíruje minulost-ideologii ovládá studenty/co ještě nemají právo volit-za ně rodiče ve volbách rozhodli/.Jsem zvědava na výsledky maturit této školy,budoucnost umístění na VŠ.../napíše p.uč. do tisku výsledky/Osnovy,výuku hejtmanka nemůže ovlivnit-plní jen úkoly MŠ...tak oč jde?!


Nepřihlášený uživatel

#1465 Re: Re: Re: Pro pana Vraju a jemu podobných.

2012-11-30 02:17

#1452: Jan Vraja - Re: Re: Pro pana Vraju a jemu podobných.

Vrajo, jste na velkém omylu. Užil jsem si soudruhů víc, než dost. Oni mě také. Nic nedávám zadarmo, ani kůži.
Odvedení Vašeho otce v 57, nechci zlehčovat, ale bylo o hodně mírnější, než v roce1951, ze kterého má naše rodina zkušenosti.
Ale přese všehchno zlé, netrpím zaslepeností mstou a nenávistí. Také jsem schopen rozeznat, kdo s jakým impulsem přichází, a jsem dost na různé kroky citlivý. Narozdíl od Vás, jsem se nezakuklil "v jediném správném názoru".
Pro příklad - jsem velmi citlivý ke všemu, co se odklání od slušného chování a nedemokratických prvků. Přesto, co jsem já, i moje rodina prožili se dnes nemíním nikomu mstít a také nekategorizuji lidi, podle názoru, ale podle skutků. Rovnou Vám řeknu, že je mi milejší poctivý a slušný komunista, než modrý zloděj a intrikán.

O rozkrádání bychom mohli popsat spousty prostoru, ale uvědomte si jedno. Od r. 89 dodnes se ztratila účetní hodnota majetku (není stejné jako reálná obchodní cena) přes tři biliony Kč a k tomu další 2 biliony dluhu. Ty tři biliony byly nahospodařeny převážně za doby socialismu. V tomto nejsou započteny 300miliard důchodového fondu, které nechal Klaus rozpustit do ekonomiky. V tomto není započítáno 100tun zlata, které se za hubičku rozdalo. Mohl bych pokračovat dále, ten seznam by byl zdlouhavý. Kdo chce vidí, zaslepenec bude oponovat. Měnu v 55 nekritizujte, ono nebylo velice jak dál pokračovat. Buďte realista a promítněte si, jak byste postupoval Vy, abyste očistil měnu a vytvořil životaschopnou ekonomiku. Proč se nezajímáte o znehodnocení koruny v době privatizace? Ekonomika na tom nebyla tak špatně, jak nám předhazovali. Nakonec vidíte, že z toho vyžili ještě 15 roků po sametu a to se rozhazovalo plnými hrstmi a rozprodávalo hluboce pod cenou.

V jakém stavu je dnes ekonomika, školství, zdravotnictví, důchodový systém? Kde jsou ty jistoty, které bolševik garantoval? To co jste v příspěvku vypsal, je snůška propagandistického šuntu, bez opodstatnění. Podívejte se na Sigmu v Hranicích, nějak Vám zpustla a začíná se rozpadat za těch 23 roků, a tahle fabrika byla chloubou pro široké okolí. Podívejte se na Hranickou cementárnu a cihelnu. Tyto závody město Hranice vytáhly do výstavné podoby. Co se zbudovalo v Hranicích za posledních 23 roků, mimo té šedé a prázdné haly po levé straně města? Ta hala byla štědře dotována státem a ještě k tomu dostali do vínku odpuštěné daně na 10 roků, takže městu nepřinesla vůbec nic a také už nepřinese. Co dál se ve Vašem městě vybudovalo a z čeho dnes město prosperuje? Ty dluhy Vám mnoho užitku do budoucna nepřinesou. Podívejte se o kosek dál za humna, do Kopřivnice. Není Vám k pláči z takového stavu? Ohlédněte se na druhou stranu do Přerova - to jsou opravdu úspěchy, tak rozjeté, vybnudované firmy dostat na kolena a doslova zrujnovat. Máte opravdu co obhajovat.
A Vy, jako potomek politického vězně z Jáchymova, Vy se nestydíte postavit se na stranu zmanipilovaných demagogů, kteří nevědí ani o co jde, jen když řvou z davem. Vám nevadí, že se chovají obdobně jako hitlerjugen, pod patronací podobných demagogů, jako jste sám?

PS.: Tuto petici jsem nepodepisoval, protože takový pasquil podepsat nemůžu. Proto byl "Nepřihlášený uživatel" vygenerován automaticky

rebel

#1466 PETICE PODLE LISTNY LIDSKÝCH PRÁV

2012-11-30 03:14

Kdo hlásá nenávist vůči jednotlivci nebo skupině z politických důvodů dopouští se trestného činu a porušuje Ústavu ČR.KSČM je demokraticky zvolená strana.Kdo zneužívá děti k politickým nátlakům a zvláště učitel,který má žáky vést k pravidlům demokracie,pak nemá morální předpoklad vychovávat mladou deneraci k toleranci a slušnosti i lásce k vlasti.Studenti by se raději měli zajímat o politiky,kreří ročně rozkradou 100 miliard a oni budou muset platit školné,zdravotní péči,spořit na důchod.Když pořídí hypotéku na bydlení,plat nebude stačit na založení rodiny.Kdyby byli tak odvážní k těmto gaunerům a zlodějům,jako k paní Baborové,dokázali zastavit zlodějny a potrestat viníky.Nebylo by třeba žádných reforem.Proto PETICI nepodepisuji,protože ten,kdo ji podepisuje,je obyčejný primitiv,co vystavuje trestnímu stíhání.Právo vyjádřit svobodně svůj názor ano,ale v mezích zákona a bez kádrování.
Eddard Stark

#1467 Re:

2012-11-30 05:31

#11: RNDr. Jan Květ CSc. -

Tak těm blábolům se musím smát. a co  asi tak ČSSD dnes od KSČM hrozí? Vůbec nic.

Eddard Stark

#1468 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frustrovaný Rosocha dělá ze svých studentů užitečné idioty.

2012-11-30 05:50

Eddard Stark

#1469 Re:

2012-11-30 05:59

#1443: Štěpán Kopřiva -

Tak jsem se dlouho nenasmál. Vzdycky mě pobaví bláboly typu bubu blíží se nový ÚNOR Jen nechápu proč by se dnešní KSČM chtěla vracet až k roku 48.

123

#1470 KSČM NE NE NE NE

2012-11-30 07:21

STUDENTI VELICE SI VÁS VÁŽÍM I V ZAHRANIČÍ TATO SUDRUŽKA NEMÁ VE ŠKOLSTVÍ MÍSTO A NEVZDÁVEJTE TO KOMUNISTICKÉ MYŠLENKY SE NESMÍ DOSTAT DO RESORTU ŠKOLSTVÍ,PŘECE VÍME JAK NÁM VE ŠKOLÁCH LHALI 40 LET např.V NĚMECKU JE HROZNÁ BÍDVŠECHNO ŠPATNÝ A PO ROCE 1989 KDYŽ JSME TO UVIDĚLI TEN LUXUS A VŠUDE ČISTO!!!!!!!!!!!!!!
pavel matyáš

#1471

2012-11-30 07:53

velice fandím studentům a je mi smutno z těch, kdo to zažili a "zapoměli"
náčelník

#1472 Petice Třeboň

2012-11-30 07:58

Přátelé, studenti z Třeboně, je mi velmi smutno při pohledu na výsledky různých voleb v poslední době. Před 23 lety jsem se aktivně účastnil demontáže tkz. socializmu.Sousedi z paneláku, jdoucí do hospody, se mi pošklebovali, že jdu v mrazu a chumelenici na náměstí a nyní se mi pošklebují znova." Vidíš ty vole,vždyť jsme to řikali už tehdá". Naše generace je zřejmě ztracená a zatracená. Proto jste na řadě Vy mladší ročníky, kteří zlikvidujete komunisty jako stranu. V demokracii se to nedělá kravály na ulicích. Stačilo by, kdyby jste přišli do volební místnosti. Doufám, že se toho dočkám. A proto Vám fandím, čekám a chodím volit. Vl. Lukeš Liberec
pamětnice

#1473 Re: Studenti nic nepochopili

2012-11-30 08:45

#1471: pavel matyáš -

Právě, že jsme to "zažili a pochopili". Studenti neustále hovoří o minulosti, o padesátých létech. Tenkrát jsme byli, zjednodušeně řečeno, kolonií Sovětského svazu, a tomu bylo vše podřízeno. Dnes jsme součástí Evropské unie. Komunisty mají ve státech na západ od nás, nikdo je nezakazuje, často jsou ve významných funkcích. Teď v jedné části Rakouska získali 20%.

"Bojovat včerejší bitvy" je hrozně snadné a ubohé. Zvlášť, když se bojuje proti jedné ženské, která v životě už něco dokázala - výborně naučila děti matematice!

Což takhle - bojovat proti skutečnému nebezpečí - rozkrádání státu? Co kauza IZIP, PROMOPRO, OPENCARD, CASA,...

Tato petice ukazuje omezenost autora i těch, kteří ji podepsali.


Nepřihlášený uživatel

#1474 Re: Petice Třeboň

2012-11-30 08:50

#1472: náčelník - Petice Třeboň 

 Lukeši zůstat volem 23 roků, to už chce výdrž.

 A tys to  dokázal, Lukeši .

 Gratuluji.

TOMÁŠ KOTT

#1475 SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

2012-11-30 09:00

SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89
2012-11-29 10:39

první číslo stav v r. 1948, druhé číslo stav v roce 1989.

Stav základních prostředků - 757 mld. / 5 bil. 178 mld. Kčs

Instalovaný výkon elektráren - 2.625 MW / 21.670 MW

Výroba nákladních aut - 7.221 ks / 50.570 ks

Vyrobeno párů obuvi - 64.378 / 120.289

Autobusová síť - 44.047 km / 299.489 km

Letecká síť - 18.685 km / 124.327 km

Telefonní přípojky - 386.000 / 4.132.000

Chov hovězího skotu - 3.663.000 ks / 5.129.000 ks

Chov prasat - 3.242.000 ks / 7.498.000 ks

Sklizené obilí - 4.768.000 t / 12.042.000 t

Divadla ve stálém provozu - 60 / 88

Vydané knihy - 44.176 ks / 105.739 ks

Počet lůžek v nem. na 1000 obyvatel - 8,9 lůžka / 12,6 lůžka

Jeden lékař připadl na - 1.158 obyv. / 270 obyvatel

Zásobování pitnou vodou z veřej. zdrojů - 48,6% v r.1960 / 80% v r.1989

Napojení domácností na veřej. kanal. - 39,2% v r.1958 / 64,8% v r.1989

Odběratelé plynu - zanedbat. množ. / 2,7 mil. domácn.

Průměr. délka života - M 61,5 / 68 let - Ž 66,1 / 75,3 let