Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Pavel Možný

/ #1260 také pro Kristinu Fučíkovou

2012-11-27 01:06

pro slečnu nebo paní Moniku-Obdivuji bratry Mašinovy a pana Paumera. Ještě že máme tyto a jim podobné Vraje a Vlasáky abychom se trochu poučili.
Flanďáku Jiří Vrajo a Vlasáku a co mi povíte na tyto zvěrstva
:Církev svatá ????
-------------------
Papež v Británii: Církev v aféře pedofilních kněží selhala, přiznal

'Jsem jen oplzlý pedofil, co využil situace,' přiznal australský kněz

"Zločiny proti desítkám tisíc obětí, většinou dětí, zatajovali odpovědní vatikánští činitelé na nejvyšší úrovni. V tom případě vedou všechny cesty do Říma," sdělila v prohlášení Snap advokátka organizace Pamela Speesová. Podle Snap obvinění "tolerovali a umožňovali systematické zastírání znásilňování a sexuální zločiny proti dětem, které byly hojně rozšířeny po celém světě".
Pedofilní skandály zasáhly řadu zemí

Kromě papeže Benedikta XVI. jsou hnáni k odpovědnosti vatikánský státní sekretář, tedy fakticky předseda vlády, kardinál Tarcisio Bertone, jeho předchůdce Angelo Sodano a prefekt kongregace pro nauku víry William Levada. Předtím v této funkci sloužil kardinál Joseph Ratzinger, než nastoupil v roce 2005 na papežský stolec po Janu Pavlovi II. a přijal jméno Benedikt XVI.

Obvinění doprovodila Snap 10.000 stránkami dokumentů o jednotlivých pedofilních případech. Pedofilní skandály, v nichž figurovali kněží jako pachatelé a někteří jejich nadřízení jako ti, kdo vše kryli, propukly loni zvlášť v Irsku, Belgii a Německu, ale zasáhly kromě USA a Nizozemska i některé další země.

Pro církev to byla nejhorší rána za poslední léta. Vatikán po počátečním otálení vyslovil nad záležitostí politování. V květnu ve zvláštním oběžníku nařídil všem biskupům, aby zajistili, že duchovní, kteří jsou podezřelí z pedofilie, stanou před soudem.