Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Pavel Možný

#1251 Odkud pochází pan učitel " guru " Rozsocha "

2012-11-26 22:54


http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/jihocesky-ucitel-komuniste-ridit-skolstvi-nepredstavitelne?page=0,1

ČESKÁ POZICE: Vy jste vyrůstal v nekomunistické rodině?
----------------------------------------------------------
ROSOCHA: My to měli napůl. Jedna část je komunistická se vším všudy. Od tety mi také přišla značně vulgární SMS bez jména a bez pojmenování. Čirá nenávist. Druhá část rodiny pochází ze starého sedláckého rodu. V podhůří Jeseníků jsme měli statek. Jak to dopadlo, je podobné mnoha jiným osudům… Nejdřív hořela stodola, výměny polí, nesmyslné nároky na výnosy, konečné odevzdání majetku družstvu, které jej zdevastovalo. Zbyl nám pouze barák, o který jsme přišli v roce 1985, protože se tam stavělo sídliště. Děda čtrnáct dní nato zemřel na mrtvici.
Jan Vraja
Hranice na Moravě

#1252 Re: pro slečnu nebo paní moniku-Obdivuji bratry Mašinovy a pana Paumera. Ještě že máme tyto a jim po

2012-11-26 22:55

#1226: ROZSOCHA MARTIN - pro slečnu nebo paní moniku-Obdivuji bratry Mašinovy a pana Paumera. Ještě že máme tyto a jim podobn

Pane Rozsocho,já se studenty souhlasím,neboť tvrdím.Faktem je, že sympatizanti a zastánci a v samých začátcích komunizmu se rekrutovali vždy ze společenské spodiny národů a to jen proto, že komunisté se nerozpakovali těmto myšlením jednodušším lidem naslibovat lepší život a ti v naději byli schopni čehokoliv. Když komunisté ukázali prstem na bohaté, že oni jsou příčinou jejich chudoby, tak dle toho se dělo. Bohatí sice zmizeli, ale lidé byli chudí stále, tak se lidu namluvilo něco o imperialistickém nebezpečí a tak to šlo stále dokola. Dnešní jistí lidé také dobře slyší na bohatou žábu na prameni, místo imperialistů se použijí zloději a korupčníci a pochopitelně ti musí být také bohatí! Takže vidíte, jak vás mají ti bolševici dobře zmáknutý a zobete jim z ruky, stačí nabídnout škodnou a geniální recepty a jednoduší slyší! Stále dokola, že?
Ať se to líbí, nebo ne, tak historie se opakuje! Když někteří lidé volají po návratu komunizmu, je třeba si položit srovnávací otázku abychom neudělali stejnou chybu, jako naši předkové. Ta se nabízí srovnáním Hitlera a Stalina, coby největších známých politických zločinců a jejich politických systému a tady škodlivosti pro lidstvo. Tak s Hitlerem a jeho vládnutím mělo lidstvo problému veliké, ale Hitler se na trůně dlouho neohřál, tedy škody byly omezené časově a o jeho pád se zasloužily lidé žijící především v zemích, kde se prosadil coby politický systém kapitalismus a samožřejmě také lidé napadeni Hitlerem. Což je přirozené. Nutno říci, že ti napadení by nezvítězili bez pomoci těch prvních. Co se týká Stalina a jeho zrůdného politického systému, tam to bylo daleko delší období hrůzovlády, jeho důsledky je v těch zemích a zvláště v Rusku patrny dodnes. Tu výdrž má ten Stalinův čas právě pro tu rafinovanou hrůzovládu, kdy režim likviduje vlastní občany a to především ty, kteří by mohli být režimu konkurenčně nebezpeční. Tedy ty, kteří mají hrdost, inteligenci a lidskost. Nikdo stalinismus nesvrhl, ten se sám vyhnil, ale spory té plísně přetrvávají v některých lidech dodnes a volají po jejich pěstování. Z tohoto pohledu je jasné, že nebezpečnost hitlerismu je zdá se překonaná, ale stalinismus je živý a proto nebezpečný dodnes. Ti, kteří si přejí návrat komunismu a něco pro to dělají, jsou lidem velice nebezpeční, to by si měli i ti hůře myslící uvědomit!

Je vidět,že patříte mezi experty na všechno  Je škoda, že Češi nejsou vládnoucí národ, protože na každé diskusi vystupuje tolik lidí s nadstandardním vzděláním a unikátním pohledem na věc, domnívaje se, že všichni okolo jsou tupé nádoby na nalévání informací z novy a jen oni umí hledat informace z "důvěryhodných" zdrojů. Neuvěřitelné, přitom když potkám lidi na ulici, tak nevypadají ani na to, že by dokázali spočítat obvod kruhu nebo tlak vody v dané hloubce. Na internetu ale náhle všichni rozumí třeba změně struktury kovů při vysokých teplotách a statice výškových budov, nehledě na uspořádání světa s tajnými politickými strukturami. Jsem rád, že aspoň někde na světě jsou ještě moudří lidé.

Závěrem jen toto:Poslední stádium komunismu: žebrání u svých "třídních nepřátel" o jídlo..viz KLDR,Kuba apod.


Jan Vraja
Hranice na Moravě

#1253 Re: Odkud pochází pan učitel " guru " Rozsocha "

2012-11-26 23:03

#1251: Pavel Možný - Odkud pochází pan učitel " guru " Rozsocha "

Plně Vás chápu,také jsem to prožil otec sedlák,odmítal vstoupit do JZD,v roce 1957 flinta v seně,domovní prohlídka,otec Jáchymov,v roce 1968 vstup spojeneckých vojsk.Pak ve všech žádostech:...Jaký je Váš názor na 21.srpen a vstup spjeneckých vojsk na území republiky...souhlasite s umístěním sovětských vojsk na území ČSSR a tak dále.V žádném případě se mi nestýská po Socialismu ... společnost, v níž je jeden člověk nešťastný, protože říká co si myslí, a druhý je šťastný, protože to neříká. Společnost, v níž nejlépe žije ten člověk, který vůbec nemyslí ... Stát, který chce, aby každý jeho občan měl stejné názory na filozofii, zahraniční politiku, ekonomiku, literaturu a etiku. Stát, jehož vláda definuje práva občana, ale kde občan nedefinuje pravomoci vlády ... Stát, který vždy ví, jaká je vůle lidu, aniž by se lidu někdy ptal. Stát, v němž filozofové a spisovatelé vždy říkají přesně totéž co generálové a ministři, ale vždycky až po nich. Stát, kde se dají výsledky voleb vždy předpovědět...”

Jan Vraja
Hranice na Moravě

#1254 Re: pro slečnu nebo paní moniku-Obdivuji bratry Mašinovy a pana Paumera. Ještě že máme tyto a jim po

2012-11-26 23:08

#1226: ROZSOCHA MARTIN - pro slečnu nebo paní moniku-Obdivuji bratry Mašinovy a pana Paumera. Ještě že máme tyto a jim podobn

Soudruhu Rozsocho a co mi povíte na tyto zvěrstva RUDÉ soldatesky:

Bývali partyzáni spolu s RG týrali a vraždili zatčené také v internačním táboře v Kolíně, České Kamenici, České Lípě, Kladně a Rýmařově zvláště aktivní byl partyzánský kapitán Vladimír Sedlář, zemský velitel Národní bezpečnostní straže pro expozituru ZNV Moravská Ostrava, který zajišťoval bandu vrahů v internačním táboře Hanke v Ostravě-Přívozu, kde popravy a mučení byly pravidelnou součástí každého dne. Podle důvěrného sdělení oblastní úřadovny StB v Ostravě z let 1947 zahynulo v objektu od 15. 5. do 20. 6. 1945 celkem 247 lidí. Byli zde páchány také jiné brutality- mučení, vyražení zlatých zubů, pokusy o zabití elektrickým proudem, vícenásobné znásilňování žen. Násilnosti se dopouštěli příslušníci partyzánských svazku Josefa Hybeše operující v prostoru Brno - Ivančice - Moravský Krumlov. K jedné z nejhrůznější vraždě civilistů došlo v obci HorníMostěnice u Přerova v noci z 18. Na 19. 6. 1945. Poručík Karol Pazúr, důstojník OBZ ze štábu 4. divize 1. Čs. armádního sboru zde nechal vyvést pod zamínkou prošetření nacistů z vlakové soupravy početnou skupinu karpatských Němců z Dobšiné vracejících se na Slovensko. Až do páté hodiny ranní byli tito nešťastníci střílení na vršku zv. Švédská šance. Bylo zastřeleno 265 osob (71 mužů, 120 žen a 74 dětí ve staří do 14 let. Hrdinní sadisté Pazúr a Smetana byli později sice souzení, ale soud rozhodl, že Smetana bude na základě použití zákona č. 115/1946 Sb. propuštěn. Pazúr byl sice odsouzen v roce 1949 na sedm a půl roku, později na dvacet let, s roce 1951 mu však byl trest snížen na 10 let. V polovině padesátých let již ve vězení nebyl a později působil jako funkcionář Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

Kristina Fučíková

#1255 Re: Re: pro slečnu nebo paní moniku-Obdivuji bratry Mašinovy a pana Paumera. Ještě že máme tyto a ji

2012-11-26 23:36

#1254: Jan Vraja - Re: pro slečnu nebo paní moniku-Obdivuji bratry Mašinovy a pana Paumera. Ještě že máme tyto a jim po 

Pane Vrajo, děkuji Vám, že jste diskusi vrátil úroveň, která jí náleží. A také děkuji za příspěvek, je zajímavý a jako už často, opět jsem se dozvěděla o dalších zločinech komunistické lůzy. Bohužel stále více okolo sebe pozoruji ochotu řady lidí naslouchat darebákům rozdmychávajícím nenávist a jiskry závisti.

Richard F.Vlasák, historik a publicista

#1256 Pravda a láska...

2012-11-26 23:41

Dobrý den,
když jsem podepisoval tuto petici, doufal jsem, že diskuse k ní připojená povede na jedné straně k jasnému "ne" komunistické minulosti (1948-1968; 1969-1989) a rehabilitaci komunismu skrze rozhodnutí J. Zimoly připustit KSČ(M)k resortu školství a kultury a za druhé jsem si přál, aby vedla k jasnému "ne" současné politcké situaci, v níž moc nad lidmi mají nevolení páni kmotři, kteří ovládají nejen jejich domovskou ODS, ale i jiné politické subjekty v kraji.
Doufal jsem v hlubší reflexi současné situace a místo toho jsem bohužel svědkem nejen zastydlého antikomunismu, ale i hloupého pseudolevičáctví. Na jedné straně není třeba osobně napadat paní Baborovou, byť se mi nemusí líbit jeji slovník i způsoby uvažování, nebo znova a znova kopat do mrtvého lva (a ukazovat si 23 let po revoluci jací jsme to demokrati, když nadáváme komunistům) a na druhé straně není nutné zaměňovat podporu této petice za akt, jenž hraje do karet současné ehm, pravici.
Oba přístupy si pletou nepřítele. KSČM je nástupkyní zločinecké organizace KSČ, která přispěla k duchovnímu, hospodářskému i politickému úpadku této země. Dokud od ní nezazní jasné ne ke stalinistickým čistkám nebo normalizační biafře ducha, nemůže být považována za demokratickou stranu. Je příznačné, že se KSČM nehlásí k obrodnému hnutí v šedesátých letech, které vyvrcholilo pražským jarem, dobou intelektuálního rozkvětu, který tak úzce souvisí s fenomény jako "socialismus s lidskou tváří", filmová nová vlna nebo křesťansko-marxistický dialog. Tzn., že KSČM není stranou autentické levice, ale stranou, která moc pojímá jako nástroj uchopení vlády a peněz a v důsledku zakonzervování současného systému, který s demokracií sdílí pouze mechanismus voleb nebo dělby moci a nikoliv étos občanské angažovanosti.
Že se nejedná o pseudointelektuálské téma, budiž patrné i z praktické politiky KSČM v jižních Čechách. Vzpomeňme ostudnou spolupráci na parcelování NP Šumava, odvolání J. Thomy, nebo zapojení představitelů do firem s městkou účastí, neschopnosti kritizovat mocenské centrum Hluboká, nebo bezuzdné ticho při kauzách ROP(evropské dotace),ČEZ (110 milionů korun ročně se rozkutálí a nikdo neví kam) nebo při stavbách silnic 2. a 3. třídy. Za celou dobu své novinářské praxe jsem neviděl KSČM, aby se v jižních Čechách chopila levicových témat (podpora regionálního školství, pomoc sociálně vyloučeným apod.)nebo aby její představitelé vstupovali do debaty s konstruktivními návrhy.Ostatně, na intelukuální vyprahlost svých kádrů si mi stěžoval i Petr Braný. KSČM je stranou estabilishmentu, bohužel podobně jako ČSSD, která kromě participaci na předchozím sabotovala kandidataturu svého někdejšího předsedy V. Špidly na post senátora. Také díky tiché podpoře KSČM a ČSSD zvítězil exponent hlubockého režimu Tomáš Jirsa (prosím nedejte na novinová prohlášení zástupců obou stran z té doby, praxe byla jiná).
Nyní na pravici: současnou situaci, kdy se KSČM podílí z vůle lidu na moci v kraji zavinila nikoliv lidská hloupost nebo zapomětlivost, ale zásadní fauly na demokratický systém ze strany tzv pravice. Zase bych opakoval předchozí odstavec, jen s tím, že určení viníků z řad jedné nejmenované strany by mi přineslo kriminál div ne jak Romanu Smetanovi.
Přátelé! Nechte žabomyších válek na téma, která strana se na současnosti podepsala nejvíce. KSČ pokřivila lidem páteř, ODS za soustavné asistence dalších stran, spolků i lobby ji nenapřímila
a na shrbeného naložila náklad korupce, lží a pseudomorálky typu "špinavé peníze neexistují". Nechme toho a zkusme stav věcí veřejných napravit jednoznačným ano liberální demokracii masarykovského a havlovského ražení. Jinak, stávkujme, protestujme, sepisujme petice, vypovězme občanskou poslušnost a žádejme zásadní reformy systému, do něhož jsou zapojeny všechny strany. Buďme důslední a nenechme se rozdělit, ale naopak zástupci levice i pravice shodněme se na několika základních bodech v oblasti práva, správy i politické kultury, které budem bezpodmínečně vyžadovat.
Za pár dní bude výročí úmrtí V.Havla, vzpomeňme si na jeho slova vepsaná do titulku tohoto příspěvku a korepondující s českým dějinným příběhem touhy po svobodě, demokracii a důstojnosti každého člověka před Bohem i lidmi navzájem.

Amnabe

#1257 Re: Pravda a láska...

2012-11-26 23:59

#1256: Richard F.Vlasák, historik a publicista - Pravda a láska... 

 Vážený pane Vlasáku, myslím, že jste to napsal velmi trefně. O jsem si téměř jistá, že přesně o tohle studentům jde!

Jiří Novák

#1258 Richard F.Vlasák, historik a publicista #1256 Pravda a láska...

2012-11-27 00:36

Vážený pane Vlasáku a slečno nebo paní Amnabe : Na PRAVDU A LÁSKU opilce HAVLA jsme určitě nezapoměli ani na jeho lži.
VIZ: Opilec Václav Havel – svědek vypraví o bývalém prezidentovi
Autor: Jiří Wolf | Publikováno: 19.1.2010 | Rubrika: Politika a také
------------------
A také například:
Alkoholik Václav Havel byl na chlapečky. Disident vzpomíná
Autor: Adam B. Bartoš | Publikováno: 1.2.2012 | Rubrika: Politik
Rozhovor s bývalým politickým vězněm a disidentem o Václavu Havlovi, sametovém podvodu a hyenismu chartistů.

Proslov Václava Havla v roce 1989


Myslím, že vzhledem k současné situaci na politické i ekonomické scéně v České republice, by nebylo od věci si připomenout, co vše naší zemi v oněch revolučních, listopadových dnech před 22 lety, slibovali tehdejší revolucionáři. Proto si nyní pojďme pečlivě prostudovat proslov Václava Havla z roku 1989 a poté se podívat na to, jak takovýto "elaborát" vypadá ve skutečnosti.
Projev Václava Havla 89

Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální stresy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají.

Svádět všechno na předchozí vládce nemůžeme nejen proto, že by to neodpovídalo pravdě, ale i proto, že by to mohlo oslabit naši povinnost samostatně, svobodně, rozumně a rychle jednat…

Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány.

Toužím po takové republice více než kdo jiný.

Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoliv jiného. Musíme sice od jiných mnoho brát a mnohému se učit, ale musíme to po dlouhé době dělat zase jako jejich rovnoprávní partneři, kteří mají také co nabídnout. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor!

Ptáte se s údivem, jestli bude inflace, jestli bude zdražování? Mnohokrát a jasně tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na tiskových konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoliv sociálních krizí nebo podobně.

Jestli se sem tam pohne cena cigaret nebo něčeho, to v téhle chvíli nevím, zatím je snaha, aby se nehýbalo nic, alespoň v nejbližších měsících.

Žádné gigantické zdražování nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme.

Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podle mého mínění nesmí náš stát šetřit na investicích do školství a kultury…

Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesům, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátě základních sociálních jistot, musí naši ekonomové přijmout prostě jako úkol, který jim byl zadán.
Zde neplatí žádné NEJDE TO.



Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte.

Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků… Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím.

Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno funkční období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce.

V budoucnu se podle mého mínění musí prezidentský úřad vymezit. Prezident nemůže mít tak velké pravomoci, jaké má dnes. Pro mě není rozhodující, s jakým slovem jsou sociální jistoty spojovány, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly být daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismem. Možná se ptáte, o jaké republice sním.

Odpovím vám: O republice lidské, která slouží člověku, a proto mám naději, že i člověk poslouží jí.

Za svůj třetí úkol považuji podporu všeho, co povede k lepšímu postavení dětí, starých lidí, žen, nemocných, těžce pracujících, příslušníků národních menšin a vůbec občanů kteří jsou na tom z jakýchkoliv důvodů hůře než ostatní.

Žádné lepší potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale musí být nabídnuty těm, kteří je nejvíce potřebují.


Myslím, že každého, kdo přemýšlí a sleduje situaci kolem sebe, musí čtení tohoto proslovu o "světlých zítřcích" naštvat. Upřímně řečeno, jestli nám komunisté lhali, tak tady jsme si příliš nepomohli. Už jen první řádek...dnes jsou se svou sociální situací nespokojeny 2/3 českého národa. Nezaměstnanost jen kvete, její míra se procentuálně blíží až k 10%, přičemž hranice přijatelné nezaměstnanosti činí 5%. Inflace, která u nás propukla po pádu komunismu, byla jedna z nejhorších v naší historii a dosahovala až trojciferné hodnoty tj. se rovná hyperinflaci. A i nadále inflace v našem státě kvete, byť ne v takové míře, ale co je ještě horší, je úmyslná devalvace české koruny ze strany státu.

Že zaniknou přehrady mezi společenskými vrstvami? Ty se za posledních 20 let naopak až bizarně vyostřily. Stačí se podívat na plat průměrného dělníka, zedníka apod., kteří pracují často až v 16hodinových směnách a berou plat kolem 10 000 hrubého, zatímco např. šéf Českých drah v podstatě jen sedí na židli v kanceláři a bere telefony, za což pobírá plat až 3 miliony ročně!

Že náš stát již nikdy nebude přívažkem někoho jiného? Tak proč naši vojáci bojují za americké zájmy v Afghánistánu a 70% naší ekonomiky je ovládáno Německem? Vždyť v Německu plánují zrušení jaderných elektráren, což by se i nás, českých občanů, mělo dotknout v podobě zvýšení cen elektřiny o 20-30%! A já se ptám proč? Když my sami máme energie dost, máme obrovské množství tepelných elektráren a i dvě jaderné. Protože my elektřinu vyvážíme do zemí EU a my sami využíváme energii ze zahraničí. A to nemluvím o kvalitním českém česneku, který již skoro není k dostání a místo toho všude koupíte jen ten nekvalitní z Číny. Tohle je totiž funkce EU, která funguje na stejném principu jako kdysi RVHP! Stejně jako se vyvážely tuny uhlí do Sovětského svazu a sem k nám nekvalitní kalkulačky. V podstatě se v tomhle směru nezměnilo nic, jen jsme se stali vazaly někoho jiného. S tím souvisí i prohlášení, že už nikdy nepůjdeme do žádného paktu. Jen o 10 let později jsme vstoupili do NATO, které je pouze nástrojem USA přinutit členské státy, aby bojovaly za jejich zájmy, nikoliv za zájmy jednotlivých členských států.

Že nedojde k žádnému gigantickému zdražování? Za posledních dvacet let stouply průměrné platy řádově 7krát, zatímco různé ceny spotřebního zboží až 10krát! Stačí si ověřit na příkladech...

Že nás komunisté budou strašit nezaměstnaností? Dnes jí straší nejen komunisté. A obavy jsou rozhodně na místě. Každý se dnes bojí o své místo. Každý se bojí, že jej propustí ze zaměstnání, a že nebude mít na uživení sebe ani svých dětí.

Havel mluvil o republice, která slouží člověku, ale dnešní republika většinu řádových občanů jen vykořisťuje, sice ne na poli občanských práv, jak tomu bylo dříve, ale na poli ekonomické situace jednotlivců a sociálního zabezpečení, a naopak slouží jen těm, kteří jsou u moci, politikům a tunelářům.
Rovněž mluvil o vyšší podpoře dětí, starých lidí, žen, nemocných atd. Vždyť důchodci mají stále nižší důchody a stále horší životní úroveň, téměř byl zlikvidován systém sociální podpory pro ženy na mateřské. A co se týče nemocných, jestli jste sledovali, jakou reformu zdravotnictví před pár dny odhlasovali poslanci Poslanecké sněmovny ČR, tak se k tomuto tématu snad nemusím ani vyjadřovat.



Je mi jasné, že v roce 1989 Havel nemohl tohle všechno předpovědět a samozřejmě, jakožto prezident, nemohl mít na všechny tyto aspekty vliv, ale už jen to, že slíbil, že funkci prezidenta vezme na jedno funkční období (a nakonec v něm strávil dvě funkční období až do roku 2003), svědčí o tom, že to není čestný člověk.

Více zde: http://ceskarevoluce.webnode.cz/news/proslov-vaclava-havla-v-roce-1989/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz
Pavel Možný

#1259 Kristino Fučíková zde se můžete dočíst o zločinech katolické lůzy.Bohužel stále více okolo sebe poz

2012-11-27 00:49


Zločiny římsko-katolické církve



Římskokatolická církev se pyšní svou dvoutisíciletou historií. Tvrdí, že ji založil sám Ježíš Kristus. Znamená to, že současní církevní hodnostáři jsou přímí následníci všech, kteří se kdy k římskokatolické církvi hlásili. Současně to znamená, že nesou plnou zodpovědnost za zločiny své i svých předchůdců.
Projdeme celou historii římskokatolické církve a ze všech dostupných historických pramenů shromáždíme všechny zločiny, kterých se za uplynulých dva tisíce let dopustila.

Snad nejlépe odhalují pravou tvář římskokatolické církve Peter de Rosa v knize Temné papežství, Quido Knopp v knize Vatikán - Moc papežů a Siegfried Obermeier v knize Mezi touhou po moci a zbožností.


Krádež svatých písem a boha

Za pravděpodobně první zločin, nebo snad přestupek, lze označit krádež tzv. svatých písem, přesněji Starého zákona a boha jménem Hospodin křesťany židům. O tom, že autorem podstatné části Starého zákona, zejména pěti knih Mojžíšových byl žid, přesněji Hebrejec, nelze pochybovat. Svědčí o tom první stránka Bible. A bůh jménem Hospodin? Několikrát na stránkách Bible sám tento bůh prohlašuje, že bude za boha Izraelitům. Ani jednou se tam nepíše, že by chtěl být za boha křesťanům.
Ostatní náboženství předložila svým věřícím vlastní texty a vlastního boha. Jmen je spousta, literatura zná zhruba 2000 jmen bohů a s náboženskými texty a rituály je to obdobné. Jen křesťanství si neumělo vymyslet svého boha a sestavit vlastní texty. Křesťané mohou oponovat: Máme svůj Nový zákon a máme své bohy, ducha svatého a Ježíše Krista. Ano, je to pravda. Ale pak by měli při svých liturgiích používat jen tyto atributy a zříci se používání Starého zákona a boha jménem Hospodin. Je to totéž, jako kdyby boha jménem Hospodin uctívali hinduisté nebo buddhisté.
II. Mojžíš, k. 3, odst. 6: Řekl také: Já jsem Bůh otce tvého, Bůh Abrahamův, Bůh Izákův, a Bůh Jákobův.
II. Mojžíš, k. 6, odst. 6,7: Protož pověz synům Izraelským: Já jsem Hospodin, a vyvedu vás z robot Egyptských, a vytrhnu vás ze služby jejich, a vysvobodím vás v ruce vztažené a skrze soudy veliké. 7. A vezmu vás sobě za lid, a budu vám za Boha. A zvíte, že já jsem Hospodin Bůh váš, vysvobozující vás z robot Egyptských.
III. Mojžíš, k. 25, odst. 38: Já jsem Hospodin Bůh váš, kterýž jsem vyvedl vás ze země Egyptské, abych vám dal zemi Kananejskou, a byl vám za Boha.
To je jen několik ukázek, které dokumentují, že bůh jménem Hospodin je bůh hebrejský. V celé Bibli nelze nalézt jedinou zmínku o tom, že by bůh jménem Hospodin byl bohem křesťanů.

Zločinná podstata křesťanského učení

Za druhý a daleko závažnější zločin lze označit samotnou podstatu křesťanského učení a jeho způsob aplikace do praktického života. Současní církevní hodnostáři kladou do popředí křesťanského učení lásku a milosrdenství, odpuštění a pokání, pomoc v nouzi a péči o nemohoucí. S tím lze souhlasit, současně ale nelze vyvrátit, že ohleduplný, láskyplný, milosrdný a ochotný kdykoliv pomoci, neboli chovat se slušně a morálně může i člověk nevěřící. Potud jsou obě skupiny, věřící i ateisté, rovnocenní.
Podstatou křesťanského učení je ale víra v boha a víra v katolickou církev jako jedinou správnou. Výhody, plynoucí z víry podle křesťanského učení, může ale získat jen ten, kdo se nechá pokřtít a stane se příslušníkem římskokatolické církve. Zde se objevuje prvek upřednostňování jedné skupiny obyvatel oproti druhé skupině. Křesťanské učení je tedy ve své podstatě rasistické. Jinými slovy, chce-li někdo osobně získat je nucen k závazku. Aktu donucování využívala římskokatolická církev v průběhu dvou tisíc let v bezpočtech případů. Na rozdíl od světských principů, které nabízejí rovné podmínky všem, církev vyčleňuje ze společnosti skupinu vyvolených, kterým nabízí mimořádné požitky.
Podstatu víry v boha neumí žádný církevní hodnostář definovat, neumí vysvětlit, zda se jedná o víru v boží existenci nebo o víru v boží pomoc. Neboli víra v boha je bezobsažný pojem, který nemá žádný smysl.

Víra v podání novozákonního Ježíše mimo jiné říká, že:

20. Ježíš pak řekl jim: Pro nevěru vaši, amen zajisté pravím vám: Budete-li míti víru jako zrno hořčičné, díte hoře této: Přejdi odtud tam, i přejde, a nebudeť vám nic nemožného.

21. Vydáť pak bratr bratra na smrt, i otec syna, a povstanouť dítky proti rodičům a zmordují je. 22. A budete v nenávisti všechněm pro jméno mé, ale kdož setrvá až do konce, spasen bude.

16. Kdož uvěří a pokřtí se, spasen bude, kdož pak neuvěří, budeť zatracen.

Z čistě rozumově lidského pohledu jsou ve svém důsledku tato vyjádření zločinnými. Pokud by se jimi věřící důsledně řídili, vytvořili by společnost tupých, odevzdaných, nepřemýšlejících, nenávistných, ale věřících lidí. O zákonu nelze tvrdit, že jsou to alegorie, přirovnání nebo skrytá poselství. Zákon je zákon a musí být srozumitelný každému příslušníku společnosti. Pakliže není srozumitelný, musí být zřetelně označen za beletrii nebo sbírku pověstí.
Každý, kdo odporuje tomuto učení, římskokatolické víře a jejím dogmatům, je pokládán za zločince a nemilosrdně potrestán. Vyznavači jiné víry jsou označováni za pohanské psy, jsou nemilosrdně vražděni, ateisté jsou označeni za vyvrhele společnosti.
Samotné sliby spasení, vykoupení a života věčného v království nebeském, které nelze popsat ani definovat a za které církev inkasuje peníze, jsou podvodem neboli zločinem.
Křesťanské učení, prosazované do praktického života má na svědomí miliony mrtvých a likvidaci celých národů a společností.

Uctívání masového vraha

Je-li platná katolická dogmatická ústava z 18. listopadu 1965 a je-li tento její text úplný:

1. Autorem Bible je bůh
2. Všechny části Bible jsou svaté
3. Všechny části Bible byly sepsány pod vlivem ducha svatého
4. Vše, co inspirovaní autoři Bible vypovídají, platí za psané duchem svatým
5. Vše, co se praví v Bibli, je jisté, pravdivé, a neomylné

pak můžeme tvrdit, že římskokatolická církev vyzývá své věřící k uctívání masového vraha. Budeme citovat jednotlivé vraždy boha jménem Hospodin z Bible.

1. Potopa světa. První masová vražda.
I.Mojžíš, k. 7, odst. 23: A tak vyhladil (Bůh) všelikou podstatu, kteráž byla na tváři země, od člověka až do hovada, až do zeměplazu, a až do ptactva nebeského, vyhlazeno jest, pravím, s země. A zůstal toliko Noé a kteříž s ním byli v korábu.

2. Zničení Sodomy a Gomory. Druhá masová vražda.
I.Mojžíš, k. 19, odst. 24: A Hospodin dštil na Sodomu a na Gomoru sírou a ohněm od Hospodina s nebe. 25. A podvrátil ta města i všecku tu rovinu, všecky také obyvatele těch měst i (všecko) což roste ze země.

3. Zabití Hera. První jednotlivá vražda.
I.Mojžíš, k. 38, odst. 7: A byl Her, prvorozený Judův, zlý před očima Hospodina. I zabil jej Hospodin.

4. Zabití Onana. Druhá jednotlivá vražda.
I.Mojžíš, k. 38, odst. 10: I nelíbilo se Hospodinu to, co dělal (Onan). Protož ho také zabil.

5. Vyvraždění prvorozených v Egyptě. Třetí masová vražda.
II. Mojžíš, k. 12, odst. 29: Stalo se pak o půlnoci, pobil Hospodin všecko prvorozené v zemi Egyptské, od prvorozeného Faraonova, kterýž seděti měl na stolici jeho, až do prvorozeného vězně, kterýž (byl) v žaláři, i všecko prvorozené hovad.

6. Vyhlazení egyptského vojska. Čtvrtá masová vražda.
II. Mojžíš, k. 14, odst. 27, 28: ….a vrazil Hospodin Egyptské doprostřed moře. 28. A navrátivše se vody, zatopily vozy i jezdce se vším vojskem Faraonovým, což jich koli vešlo za nimi do moře, tak, že nezůstal z nich ani jeden.

7. Vyhlazení části putujících Izraelců. Pátá masová vražda.
IV. Mojžíš, k. 11, odst. 1: I stalo se, že lid ztěžoval a stýskal sobě, (což) se nelíbilo Hospodinu. Protož slyše to Hospodin, rozhněval se náramně, a roznítil se proti nim oheň Hospodinův a spálil zadní díl vojska.

8. Vyvraždění hebrejského kmene Chóre. Šestá masová vražda.
IV. Mojžíš, k. 16, odst. 30, 32: Pakliť něco nového učiní Hospodin, a země otevra ústa svá, pozře je se vším, což mají…..32. A otevřevše země ústa svá, pozřela je, i domy jejich i všecky lidi, kteříž byli z Chóre, i všecken statek (jejich).

9. Zavraždění kadících mužů (kadidlo). Sedmá masová vražda.
IV. Mojžíš, k. 16, odst. 35: Vyšel také oheň od Hospodina a spálil těch dvě stě a padesáte mužů, kteříž kadili.

10. Zavraždění reptajících Izraelců. Osmá masová vražda.
IV. Mojžíš, k. 16, odst. 44, 49: I mluvil Hospodin k Mojžíšovi. 45. Vyjděte z prostředku množství tohoto, a zahladím je v okamžení. 49. Bylo pak těch, kteříž od té rány zemřeli, čtrnácte tisíců a sedm set, kromě těch, jenž zemřeli příčinou Chóre.

11. Zavraždění dalších reptajících Izraelců. Devátá masová vražda.
IV. Mojžíš, k. 21, odst. 6: Protož dopustil Hospodin na lid hady ohnivé, kteříž jej štípali, tak že množství lidu zemřelo z Izraele.

12. Zavraždění původních obyvatel oblasti Jeruzaléma. Desátá masová vražda.
Jozue, k. 10, odst. 11: I stalo se, když utíkali před tváří Izraele, sestupujíce do Betoron, že Hospodin metal na ně kamení veliké s nebe, (tudy, kudyž utíkali) až k Azechu, a mřeli. Více jich zemřelo od krupobití kamenného, než jich pobili synové Izraelští mečem.

13. Zavraždění Betsemských. Jedenáctá masová vražda.
I.Samuel, k. 6, odst. 19: Pobil pak (Hospodin některé) z mužů Betsemských, kteříž hleděli (všetečně) do truhly Hospodinovy, jako byl pobil (Filištýnských) padesát tisíců a sedmdesáte mužů. I kvílil lid, proto že učinil Hospodin v lidu porážku velikou.

14. Vraždění Izraelců. Dvanáctá masová vražda.
II. Samuel, k. 24, odst. 15: A tak uvedl Hospodin mor na Izraele od jitra až do času uloženého. A zemřelo jich z lidu , od Dan až do Bersabé, sedmdesáte tisíc mužů.

15. Zavraždění padesátníků. Třináctá a čtrnáctá masová vražda.
II. Král, k. 1, odst. 12, 14: I odpověděl Eliáš a řekl jim: Jestliže jsem muž Boží, nechť sstoupí oheň s nebe, a sžíře tě i tvých padesát. A tak sstoupil oheň Boží s nebe, a sežral jej i padesát jeho. 14. Ay, oheň sstoupiv s nebe sežral dva první padesátníky s padesáti jejich.

Hlásání genocidy a zločinů proti lidskosti

II. Mojžíš, k. 23, odst. 23: Nebo půjde Anjel můj před tebou, a uvede tě (do země) Amorejského a Hetejského, Ferezejského a Kananejského, Hevejského a Jebuzejského, kteréž vyhladím.

IV. Mojžíš, k. 31, odst. 15, 16, 17: A řekl jim Mojžíš: A což ste zachovali všecky ženy? 17. Protož nyní zmordujte všecky děti pohlaví mužského, a všecky žen, kteréž poznaly muže.

V. Mojžíš, k. 7, odst. 1, 2: Když pak tebe uvede Hospodin Bůh tvůj do země, do kteréž ty již vcházíš, abys vládl jí, a vypléní národy mnohé od tváři tvé, Hetea (totiž), Jerjezea, Amorea, Kananea, Ferezea, Hevea a Jebuzea, sedm národů větších a silnějších nežli jsi ty. 2. A dá je Hospodin Bůh tvůj tobě, abys je pobil. Jako proklaté vypleníš je, nevejdeš s nimi v smlouvu, aniž slituješ se nad nimi.

Jozue, k. 6, odst. 21: A pohubili ostrostí meče jako proklaté všecko, což bylo v městě, od muže až do ženy, od dítěte až do starce, a až do vola, dobytčete i osla.

Jozue, k. 8, odst. 25: A bylo všech, kteříž padli v ten den, od muže až do ženy, dvanácte tisíců. Všichni ti byli z Hai.

I.Samuel, k. 15, odst. 2, 3: Takto praví Hospodin zástupů……3. Protož i hned táhni a pobi Amalecha. A zahlaďte jako proklaté, všecko, což má. Neslitovávejž se nad ním. Ale pobi od muže až do ženy, od malého až do toho, kterýž prsi požívá, od vola také až do ovce, a od velblouda až do osla.

II. Král, k. 6, odst. 27, 28, 29: Kterýž řekl: (Jestliť) nespomůže Hospodin, odkud já mám pomoci tobě? Zdali z humna aneb z presu? 28. Řekl jí ještě král: Cožtě pak? Kteráž odpověděla: Žena tato řekla mi:Dej syna svého, abychom ho dnes snědly, zýtra také sníme syna mého. 29. I uvařili sme syna mého, a snědly sme jej. Potom druhého dne………

II. Král. K. 15, odst. 16: Tedy pohubil Manahem město Tipsach, a (pobil) všecky, kteříž (byli) v něm, i všecky končiny jeho od Tirsa, proto že (mu ho) neotevřeli. I pomordoval (je, a) všecky těhotné jejich zrostínal.

Křížová výprava proti Albigenským a jejich vyvraždění

V oblasti, dnes známé jako Laguedoc, žilo společenství, které ve své době, přesněji ve 12. století, patřilo k nejvyspělejším a nejkultivovanějším v celé Evropě. I šlechta uměla číst a psát a vzkvétala filozofie a studium cizích jazyků. Byla prosazována civilizovaná, bezproblémová náboženská tolerance. Tito věřící byli označováni jako cathares, česky kataři nebo kacíři. Odmítali ortodoxní katolickou víru a popírali platnost veškeré církevní hierarchie. Odsuzovali kostely a své obřady vykonávali pod širým nebem. Ve své víře nalezli útočiště před tísní ortodoxního katolicismu. Oddech od nekonečných desátků, pokání, pohřebních obřadů a dalších nařízení římskokatolické církve. Z řady pochopitelných důvodů byla tato víra přitažlivá pro mnohé příslušníky šlechtických rodů. Někteří pociťovali rozčarování z korupce v řadách církve, jiní ztratili trpělivost se systémem desátků, když příjem z jejich nemovitostí mizel do vzdálených pokladnic v Římě.
Obecně vzato se kataři přimykali k neobyčejně zbožnému a prostému životu. Sám svatý Bernard, který se do Languedocu vypravil v roce 1145, zjistil, že kataři jsou menším zlem než úplatkářství vlastní církve. Prohlásil: „Žádná kázání nejsou křesťanštění, než jejich a jejich morální zásady jsou čisté“.
Za záminku útoku proti Albigenským si papež Inocenc III. zvolil zavraždění papežského legáta Pierra de Castelnau v roce 1208. Nařídil vypravení křížové výpravy. Následovalo zhruba čtyřicet let nemilosrdného vyvražďování všech bez rozdílu. Tento děsivý masakr je považován za první genocidu v novodobých dějinách Evropy. A odměna pro účastníky výpravy? Stejná jako pro křižáky ve Svaté zemi – odpuštění všech hříchů, zajištěné místo v nebi a veškerá uloupená kořist.

Devastace lidského myšlení

Požadavky, aby věřící věřili všemu, co jim římskokatolická církev hlásá, nutí jinak rozumně uvažující lidi, aby odložili zdravý rozum a popřeli vše, co jim dosavadní životní zkušenosti přinesly, čímž je staví do role idiotů. A to i takové kapacity, jako jsou prezidenti, předsedové vlád a vědci různých vědeckých oborů, kteří mohou snadno náboženská tvrzení vyvrátit.
Jako příklad lze uvést tvrzení, že vesmír, svět a život na něm stvořil bůh, přičemž církev nemůže exaktně existenci boha prokázat. Neboli něco, co prokazatelně neexistuje, stvořilo něco, co prokazatelně existuje.
Stejně paradoxní je požadavek, aby věřící věřili tomu, že něco, co je označováno jako bůh, oplodnilo židovskou ženu, aby se jí mohl narodit syn, který je prohlašován za křesťanského boha, aniž by opět mohla církev exaktně dokázat existenci boha. A aniž by dokázala definovat, co to bůh je.
Takový postoj nemůže žádný rozumně uvažující člověk obhájit ani vysvětlit.

Vypálení alexandrijské knihovny

Alexandrijská knihovna byla největší a nejslavnější knihovna starověku – součást vědeckého ústavu Múseion, vybudovaného z podnětu Ptolemaia I. kolem roku 295 př. n. l. Působili v ní učenci, spisovatelé a vědci, byl zde přeložen do řečtiny Starý zákon, přepsala se zde Homérova díla a učenci zde věděli i to, že Země není středem vesmíru. S bezmála 700 tisíci svitky by se dala považovat za studnu antického vědění a učení z oborů astronomie, matematiky, lékařství, historie a fyziky.
Během 4. století dosáhla perzekuce pohanů křesťany nebývalé intenzity. Pohanské obřady byly zakázány pod trestem smrti, chrámy a sochy byly zničeny. V roce 389 n. l. byla alexandrijská knihovna z podnětu fanatického pronásledovatele pohanů, alexandrijského biskupa Theofila, zničena vojsky římského císaře Theodosia I.
Tím si římská církev uzurpovala monopol na vzdělanost, který přetrval až do roku 1444, kdy Cosimo de Medici založil první evropskou veřejnou knihovnu a začal tak narušovat dlouhotrvající monopol církve na vzdělávání. Jím byla založena i akademie pythagorejských a platónských studií, která odstartovala zrod vysoké kultury renesance.

Likvidace Řádu templářských rytířů

Řád templářských rytířů byl založen jako nábožensko-vojenský řád. Říkalo se mu Kristova milice. Jejich ctnosti a přednosti vychvaloval sám sv. Bernard. V roce 1139 vydal papež Inocenc II. bulu, podle níž templáři nepodléhali žádné světské nebo duchovní moci, ale výhradně papeži. Do vojska řádu se hlásili mladí členové šlechtických rodů, a ze všech částí křesťanského světa plynuly bohaté dary, v penězích, zboží a půdě. Všichni noví rekruti byli povinni na řád přepsat veškerý svůj majetek. Řád v obrovské míře přijímal, ale v souladu se svou přísnou politikou nikdy nic nedával.
V průběhu druhé křížové výpravy si templáři vydobyli pověst nejdisciplinovanější bojové síly na světě. Během dalších sta let se templáři stali silou s mezinárodním vlivem. Vytvořili a ustanovili institut moderního bankovnictví. Půjčovali ohromné částky panovníkům a stali se bankéři každého trůnu v Evropě.
Prostřednictvím trvalého kontaktu s islámskou a židovskou kulturou začali fungovat jako středisko nových myšlenek, nových věd. Měli monopol na nejlepší a nejmodernější technologie té doby. Povzbuzen úspěchy, byl řád v Evropě stále bohatší a mocnější. Vzhledem k tomu, že už neexistovaly žádné dosažitelné nevěřící země, které by řád mohl dobýt, hledal ospravedlnění pro svou existenci v Evropě.
Na základě styků s islámskou a židovskou kulturou načerpal řád velké množství myšlenek, které byly ortodoxnímu římskokatolickému křesťanství cizí.
Tyto kacířské tendence řádu se staly záminkou pro krále Filipa IV. k tomu, aby se s řádem jednou provždy vypořádal. Filipem dosazený papež Kliment V. vyslovil souhlas s likvidací templářů. Během 13. října 1307 byli ve Francii zatčeni všichni templáři. Byli nařčeni z uctívání ďábla a z rituálního odmítání Krista. Byly zkonfiskovány jejich domy a jejich majetek byl zabaven.
Papež v roce 1312 podlehl nátlaku krále Filipa IV. a řád vyhlášením své buly rozpustil. Poslední dva vrcholní představitelé řádu byli v březnu 1314 pomalu upečeni k smrti na ohni.

Konstantinova donace

Byl to rozhodující dokument, který změnil směr historického vývoje západu. Není pochyb o tom, že to byl padělek, zhotovený v papežském úřadu. Údajně pocházel z období kolem roku 312 n. l., kdy se domněle Konstantin obrátil na křesťanskou víru. Podle tohoto ediktu oficiálně předal Konstantin římskému biskupovi své císařské symboly a korunovační klenoty, jež se tak staly majetkem církve.
Donace dále tvrdila, že Konstantin poprvé prohlásil římského biskupa za faráře Kristova. Biskup potom údajně ze své funkce faráře Kristova vrátil císařské korunovační klenoty Konstantinovi, který je potom nosil s církevním posvěcením.
Důsledky měl tento dokument dalekosáhlé. Podle něho měl římský biskup nejvyšší světskou i duchovní moc v křesťanském světě. Mohl dle své libosti ustanovovat či sesazovat krále. Z Konstantinovy donace se odvozuje sílící moc Vatikánu ve světských záležitostech. Korunovace již neměla za následek uznání krále nebo smlouvu s králem, šlo o ustanovení krále.
Podobně byl změněn i obřad pomazání, který měl v minulosti význam obřadní – akt uznání a potvrzení. Pomazání se stalo přímým aktem, kterým byla vládci přímo udělena boží milost. Prostřednictvím obřadu pomazání si církev přivlastňovala právo ustanovovat krále. A všichni panovníci byli v zásadě považováni za podřízené a služebníky papežovy. Nadále panovníci v Evropě vládli jen se svolením papeže.

Zločiny některých papežů

Kdo jiný by měl být vzorem morálního a ctnostného chování, když ne papež. I mezi nimi se však našli jedinci, páchající zrůdnosti a zločiny. Poslali tak vzkaz řadovým věřícím: Nebojte se boha, ani my se ho nebojíme.

Štěpán VI.

Svolal do Říma synod, dal vykopat mrtvolu svého předchůdce, papeže Formosy, obléci ji do papežského ornátu a přivázat ji v Lateránu na trůn. Pak ji tři dny soudili. Mrtvý papež Formosus byl prohlášen vinným, pak byl vláčen ulicemi Říma nakonec vhozen do Tiberu.

Sergius III.

Dal chladnokrevně zavraždit své předchůdce, Benedikta IV. a Lva V. a spolu s nimi i několik nepřátelských kardinálů.

Jan XII.

Pijan, smilník, nadutý tyran, rozhazoval peníze kuplířům a děvkám, obžalovaný z vraždy, křivopřísežnictví, hanobení chrámu, krvesmilstva s vlastními příbuznými a se dvěma vlastními sestrami. Byl zabit manželem své milenky.

Benedikt IX.

Podle slov jeho nástupce se život papeže Benedikta skládal z loupeží, vražd a neřestí. Ze strachu před svým zavražděním opustil Řím, rozhodl se, že se ožení, prodal papežskou tiáru za 1 500 liber ve zlatě, aby nebyl chudým ženichem. Údajně dal otrávit papeže Klimenta II.

Řehoř VII.

Vedl spory s králem Jindřichem IV., dal ho do klatby, povolal do Říma normanské vojsko, které bestiálním způsobem Řím vyplenilo, povraždilo nevinné, znásilňovalo ženy a masakrovalo děti. Za tento masakr nese plnou zodpovědnost.

Kliment VII.

Ještě jako kardinál si vysloužil přezdívku „Kat z Ceseny“, když dal povraždit 4 000 obyvatel tohoto města kvůli povstání proti francouzským okupantům.

Urban VI.

Dal v roce 1385 uvěznit šest kardinálů v hluboké nádrži, kde byli na příkaz papeže krutě mučeni. Později z nich nechal pět zabít.

Bonifác IX.

Za jeho pontifikátu se hnací silou staly peníze. Každý církevní úřad měl stanovenou peněžní hodnotu, za každý prosebný list si dával papež platit.

Inocenc VIII.

V roce 1484 vyhlásil svou bulu Malleus maleficarum, neboli Kladivo na čarodějnice, kterou vypracovali dva němečtí mniši a která měla na svědomí statisíce mučených a zavražděných.

Alexandr VI.

Měl se svou milenkou Vanozzou de Cattanei čtyři děti, které obdaroval poctami a prebendami. Měl další milenku, Giuliu Farnese, se kterou měl dvě děti. Byl proslulý prodejem kardinálských postů, likvidací svých odpůrců a neřestným životem. Byl otráven kardinálem Adrianem Cornetem da Castellesi.

Julius II.

Byl nazýván „Hrozný“, dal v Římě pověsit tisíce zlodějů a pobudů. Jeho největší zálibou bylo válčení. Bojoval proti francouzskému králi Ludvíku XII.

Lev X.

Byl proslulý obchodováním s církevními úřady, odpustky, desátky, obíral nekřesťansky poutníky do Říma, zaměstnával hordu poradců, kteří objevovali nové zdroje peněz. Přesto po sobě zanechal díky svému rozmařilému způsobu života horu dluhů.

Pavel VI.

Byl nemilosrdný pronásledovatel kacířů. Podle jeho názoru si inkvizice počínala příliš mdle. Vinou jeho nelidské přísnosti nabyla inkvizice strašné pověsti. Nikde na světě nebyly vynášeny strašnější a hroznější rozsudky. Je znám jeho výrok: „Kdyby můj vlastní otec byl kacíř, vlastnoručně bych snášel dříví, abych ho mohl dát upálit.“ Tomuto papeži vděčí církev za seznam zakázaných děl a spisů.

Pius XII.

Byl tichým podporovatelem nacismu a s tím spojeným vražděním židů. Nevyslovil otevřený nesouhlas, naopak poslal Hitlerovi blahopřání ke zvolení kancléřem. Jeho postoj k Německu asi nejlépe vyjadřuje tento text: "Vždy jsme milovali Německo, kde jsme mohli strávit léta svého života, a milujeme je teď mnohem víc. Radujeme se z velikosti, rozmachu a blahobytu Německa, a bylo by špatné tvrdit, že si nepřejeme vzkvétající, velké a silné Německo." Vatikánskou banku I.O.R. založil v roce 1942, v době vrcholícího holocaustu.
Chorvatský masový vrah Pavelić informoval papeže o svých krvavých čistkách v koncentračním táboře Jasenovac. Od všech spojeneckých vlád přicházely papeži protestní dopisy. Mlčel ke všemu, i k zatýkání židů v Itálii, i když byl vystaven naléhání ze všech stran.
Ateistický komunismus pro něj znamenal větší nebezpečí, než nacismus se všemi jeho hrůzami, které viděl na vlastní oči.

Jan Pavel II.

Díky nesmlouvavému boji proti antikoncepci a potratům na základě nesprávné premisy, že člověku dal život bůh, přispěl k nekontrolovatelné porodnosti zejména v nejchudších zemích Afriky a Latinské Ameriky, což má za následek miliony dětí, trpících hladem a nemocí AIDS a jejich krutou smrt. To je zločin nepředstavitelných rozměrů.

Zásahy do textů

Za základní text křesťanského náboženství jsou označována Evangelia sv. Marka, Matouše, Lukáše a Jana. Jejich texty jsou v mnoha ohledech tak rozporné, že je nelze přijímat jako něco definitivního. Nepředstavují dokonalé slovo boží, a pokud ano, musela být slova boží cenzurována, upravována, přepracována a přepsána lidskou rukou.
V roce 367 n.l. sestavil biskup Athanasios Alexandrijský seznam děl, která mají patřit do Nového zákona. Tento seznam ratifikoval církevní koncil v Hippu v roce 399 n.l. a opětovně koncil v Kartágu v roce 403 n.l. Tyto koncily rozhodly o sestavení jistého výběru.
Je nepochybné, že uznávané křesťanské výklady učení, hlásané po tisíciletí, prošly přísnou cenzurou a přepracováním. Neboli Nový zákon a portrét Ježíše byl upraven tak, aby vyhovoval potřebám jistých zájmových kruhů. Všechno, co mohlo tyto kruhy kompromitovat, bylo odstraněno.
Početné přívržence bylo možno získat pouze hlásáním poselství, které je koncipováno tak, aby zajišťovalo jejich věrnost a podporu. Mohlo být hlásáno s naprosto čistým úmyslem. Bez ohledu na náboženskou orientaci má toto poselství stejný cíl, jako politický program – zajistit přízeň obyvatelstva. Ježíš vyhlásil poselství, které nabízelo naději, příslib.
Podbízivý postoj vůči římskému posluchačstvu, zbožňování Ježíše a využívání Židů jako obětních beránků zajistily úspěšné šíření toho, co se postupně ustálilo jako křesťanská ortodoxie.
Irenaus ve svém díle systematizoval všechny odchylky od ucelené ortodoxie a nesmlouvavě je odsoudil. Zavrhoval veškerou rozmanitost a tvrdil, že může existovat jen jedna platná církev a mimo ni není možno dojít spasení. Kohokoliv, kdo odmítal toto tvrzení, označil za kacíře, který musel být vyhnán, ještě lépe totálně zničen.
Proto Irenaus upřel veškerou svou energii do boje proti gnosticismu. Proto vyhlásil válku individuálnímu uvažování a burcoval k pevné víře v nezpochybnitelné dogma. Proti osobní zkušenosti a poznání stavěl jedinou, katolickou církev, vyrůstající z apoštolského základu.
Od Irenaa se datuje ustavení kánonu Nového zákona v podobě, jak je znám dnes.
V roce 1958 byl v jednom klášteře u Jeruzaléma nalezen útržek Markova evangelia, který byl na příkaz biskupa Klementa Alexandrijského, jednoho z nejuctívanějších církevních otců, úmyslně zatajen.
V korespondenci Klementa svému učedníkovi Theodoru se píše: ……………učení karpokraciánů. Těmto je třeba se postavit všemi způsoby a ve všem. Neboť i kdyby řekli něco pravdivého, nemůže ten, kdo miluje pravdu, i tak s nimi souhlasit. Neboť ne všechny pravdivé věci jsou pravdou, a ani ona pravda, která se pouze zdá být pravdou podle lidského náhledu, by neměla mít přednost před pravou pravdou, tou, odpovídající víře.

Násilné šíření křesťanské víry.

Pokud měla římskokatolická církev přežít a stále více prosazovat svou moc, potřebovala mocnou světskou osobnost, která by ji mohla zastupovat a která by byla dostatečně silná, aby odvrátila a nakonec úplně vyhladila hrozbu nepřátelských křesťanských vyznání. Tou osobností byl Chlodvík (vládl 481 – 511).
V roce 496 byla uzavřena smlouva mezi Chlodvíkem a římskokatolickou církví. Zajišťovala přežití církve a ustanovovala církev jako nejvyšší duchovní autoritu celého západu. Povýšila postavení Říma na roveň řecké pravoslavné víry se sídlem v Konstantinopoli. Přinášela účinné prostředky k vymýcení rozvětvené sítě kacířství. A Chlodvík byl mečem římskokatolické církve, nástrojem, kterým Řím vnucoval svou duchovní nadvládu, manifestací římské moci.
Smlouva mezi Chlodvíkem a římskokatolickou církví byla jedním ze závažných aktů, který měl zásadní význam pro křesťanství příštího tisíciletí. Chlodvíkův křest měl znamenat zrod nového římského impéria, založeného na římskokatolické církvi. Byl ustaven nerozlučný svazek mezi církví a státem se vzájemným závazkem věrnosti.
Během zbývajících let Chlodvíkova života byla víra vnucována mečem a neodolatelnou silou. S požehnáním a duchovním mandátem církve se francké království rozšířilo na východ a jih a zahrnulo většinu současné Francie a současného Německa.

Zavraždění Jana Husa

O Janu Husovi není nutné podrobně se rozepisovat. Je důležité jen připomenout, že byl zpovědníkem české královny Žofie, profesorem na pražské univerzitě a kazatelem. Ve svých kázáních statečně a důrazně káral zjevné církevní zlořády, zejména kupčení s odpustky. Byl předvolán před církevní koncil do Kostnice. Byl s ním uspořádán kacířský proces a byl žádán, aby odvolal svůj souhlas s učením Jana Viklefa. Mimo jiné. Neodvolal a byl popraven upálením zaživa.
Není důležitý vlastní akt popravy, i když je hrůzný a barbarský. Důležité je proč a kým. Byl stejný křesťan a věřil ve stejného boha, jako jeho vrazi, a byl upálen pod dohledem stejného boha.

Zavraždění Giordana Bruna

Filosof a spisovatel, volnomyšlenkář a buřič Giordano Bruno, vyučoval a psal po celé Evropě. Jeho učení byla směs panteismu, platonismu, stoicismu a epikureismu, orámovaná a prozářená poezií. Obdivoval krásu a přírodu, a razil teorii, že filozof musí být zároveň básníkem. Jeho základní teze zněla, že svět je v podstatě harmonický a jako celek naprosto dokonalý, protože bůh prostupuje každou jeho částečku.
Tento bezelstný idealista, toužící po kráse a dokonalosti, padl do rukou inkvizice, odmítl odvolat své učení, a po mučení a kacířském procesu byl se souhlasem papeže Klimenta VIII. zaživa upálen na hranici.
Dnes bychom jeho postoje a vlastnosti označili za ctnosti.

Vraždění kacířů obecně

Předně je potřeba připomenout, že nelze přesně definovat, kdo byl kacíř. Výčet všech typů sekt nebo hlasatelů křesťanství, lišících se jen v detailech, by byl dlouhý a určitě by nebyl úplný. Za kacíře byli totiž označeni i vladaři a vzdoropapežové, přičemž nebylo možno určit, kdo je legální papež a kdo vzdoropapež.
Obecně lze říci, že za kacíře byl označen každý, kdo ohrožoval mocenskou pozici katolické církve. Byli to paradoxně i upřímně věřící křesťané, kteří žili skromný a bohabojný život na rozdíl od v přepychu a marnotratnosti žijících církevních hodnostářů. Kolik bylo takto zavražděných nevinných lidí, nikdo nespočítá, vraždění kacířů však trvalo zhruba 1 600 let.
Pavel Možný

#1260 také pro Kristinu Fučíkovou

2012-11-27 01:06

pro slečnu nebo paní Moniku-Obdivuji bratry Mašinovy a pana Paumera. Ještě že máme tyto a jim podobné Vraje a Vlasáky abychom se trochu poučili.
Flanďáku Jiří Vrajo a Vlasáku a co mi povíte na tyto zvěrstva
:Církev svatá ????
-------------------
Papež v Británii: Církev v aféře pedofilních kněží selhala, přiznal

'Jsem jen oplzlý pedofil, co využil situace,' přiznal australský kněz

"Zločiny proti desítkám tisíc obětí, většinou dětí, zatajovali odpovědní vatikánští činitelé na nejvyšší úrovni. V tom případě vedou všechny cesty do Říma," sdělila v prohlášení Snap advokátka organizace Pamela Speesová. Podle Snap obvinění "tolerovali a umožňovali systematické zastírání znásilňování a sexuální zločiny proti dětem, které byly hojně rozšířeny po celém světě".
Pedofilní skandály zasáhly řadu zemí

Kromě papeže Benedikta XVI. jsou hnáni k odpovědnosti vatikánský státní sekretář, tedy fakticky předseda vlády, kardinál Tarcisio Bertone, jeho předchůdce Angelo Sodano a prefekt kongregace pro nauku víry William Levada. Předtím v této funkci sloužil kardinál Joseph Ratzinger, než nastoupil v roce 2005 na papežský stolec po Janu Pavlovi II. a přijal jméno Benedikt XVI.

Obvinění doprovodila Snap 10.000 stránkami dokumentů o jednotlivých pedofilních případech. Pedofilní skandály, v nichž figurovali kněží jako pachatelé a někteří jejich nadřízení jako ti, kdo vše kryli, propukly loni zvlášť v Irsku, Belgii a Německu, ale zasáhly kromě USA a Nizozemska i některé další země.

Pro církev to byla nejhorší rána za poslední léta. Vatikán po počátečním otálení vyslovil nad záležitostí politování. V květnu ve zvláštním oběžníku nařídil všem biskupům, aby zajistili, že duchovní, kteří jsou podezřelí z pedofilie, stanou před soudem.
Pavel Možný

#1261 Stačí si jen vybrat co svinstva napáchala katolická církev za dobu svého působení.

2012-11-27 01:30

O těchto věcech flanďák pan Richard F. Vlasák, publicista a evangelický teolog samozřejmě nepíše když učí na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích!


http://www.mojecelebrity.cz/clanek/papez-skryval-sexualni-zlociny-proti-detem-obvinily-ho-v-haagu-obeti-pedofilnich-knezi-245320

Papež skrýval sexuální zločiny proti dětem, obvinily ho v Haagu oběti pedofilních kněží
Logo tiscali
Skupina obětí pedofilních kněží obvinila papeže a několik kardinálů u Mezinárodního trestního soudu v Haagu (ICC) z odpovědnosti za zastírání sexuálního násilí páchaného hlavně v minulosti duchovními na dětech a mladistvých.
13.09.2011 16:45
Podobné články
Papež prosí oběti pedofilních kněží o odpuštění
Logo tn
Papež Benedikt XVI. během kázání ve Vatikánu poprosil oběti sexuálního zneužívání pedofilních kněží o odpuštění. Rovněž ujistil, že církev udělá vše pro to, aby k podobným případům již nedošlo.
11.06.2010 12:20 |
podobné články
Osobnosti: Benedikt XVI. (154 článků)
Papež je "zahanben" zločiny pedofilních kněží
Logo tn
Papež Benedikt XVI. se během sobotní mše ve Westminsterské katedrále v Londýně omluvil za zločiny pedofilních kněží.
18.09.2010 14:05 |
podobné články
Osobnosti: Benedikt XVI. (154 článků)
Sexuální oběti belgických kněží žalují Vatikán! Papež má ale IMUNITU
Logo tn
Desítky sexuálních obětí katolických kněží v Belgii žalují Svatý stolec za to, že nezabránil zneužívání, i když o něm věděl. Informuje o tom agentura AFP.
01.06.2011 21:25 |


Pedofilie ničí pověst katolické církve

Papež Benedikt XVI. se v dopise určeném irským katolíkům omluvil všem obětem pedofilních kněží.
22.03.2010 09:00 |
podobné články
Osobnosti: Benedikt XVI. (154 článků)
Český soudce trestal zločince ve Rwandě, teď míří do Haagu

Na vlastní oči viděl spoušť, kterou napáchala občanská válka mezi Hutuy a Tutsii, jež posléze přešla v děsivou genocidu ve Rwandě. Zasedl ve zvláštním tribunálu a trestal pachatele hrůzných zvěrstev. Nyní se chystá jako první Čech usednout do křesla soudce Mezinárodního trestního soudu v Haagu.
02.08.2012 07:30 |
podobné články
Liberijskému exprezidentovi hrozí 80 let vězení za válečné zločiny
Logo tiscali
Žalobci mezinárodního soudu v nizozemském Haagu dnes navrhli trest 80 let vězení pro liberijského exprezidenta Charlese Taylora, který byl minulý čtvrtek tímto soudem shledán vinným v souvislosti s válečnými zločiny a zločiny proti lidskosti v sousední Sieře Leone. Informovala o tom agentura AP. Pro 64letého exprezidenta by to fakticky znamenalo doživotí.
03.05.2012 19:45 |
podobné články
Osobnosti: Charles Taylor (12 článků)
Papež se nebrání schůzce s oběťmi chlípných kněží
Logo tn
Papež Benedikt XVI. je ochotný setkat se s oběťmi sexuálního zneužívání římskokatolickými kněžími.
09.04.2010 18:10 |
podobné články
Osobnosti: Benedikt XVI. (154 článků)
Krvavý diktátor Taylor odsouzen na 50 let za mříže
Logo tn
Tribunál v nizozemském Haagu dnes odsoudil bývalého prezidenta Libérie Charlese Taylora na 50 let do vězení za válečné zločiny a zločiny proti lidskosti.
30.05.2012 11:55 |
podobné články
Osobnosti: Charles Taylor (12 článků)
Papež přijal na Maltě skupinu obětí sexuálního zneužívání kněžími
Logo tiscali
Papež Benedikt XVI. dnes na Maltě přijal skupinu tamních obětí sexuálního zneužívání kněžími. Vyjádřil přitom zahanbení a lítost nad bolestí, kterou muži i jejich rodiny utrpěli, a slíbil jim, že církev se vynasnaží přinést obětem spravedlnost a také ochranu pro mladé lidi v budoucnu. Oznámil to Vatikán v prohlášení.
18.04.2010 19:10 |
podobné články
Osobnosti: Benedikt XVI. (154 článků)
Údajná oběť pedofilie kněží žaluje Vatikán a papeže
Logo tiscali
Údajná oběť sexuálního zneužívání, jehož se měl dopustit americký kněz Lawrence Murphy, čelící obvinění z pedofilie, podala ve čtvrtek ve Spojených státech žalobu na Vatikán a na papeže.
23.04.2010 13:35 |
podobné články
Vatikán odpustil arcibiskupovi zneužívání mladých kněží
Logo tn
Vatikán zrušil zákaz činnosti arcibiskupovi Juliuszi Paetzovi, který vydal papež Jan Pavel II. kvůli obtěžování kleriků a mladých kněží v polské Poznani.
17.06.2010 14:25 |
podobné články
Osobnosti: Jan Pavel II (18 článků)
Možnost rozšíření obžaloby proti Mladićovi není vyloučena
Logo tiscali
Generální prokurátor Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii (ICTY), švýcarský právník Serge Brammertz nevyloučil možnost rozšíření obžaloby proti Mladićovi, jakmile bude do Haagu předán.
27.05.2011 13:20 |
podobné články
Papež se prý podílel na zamlčování pedofilních afér
Logo blesk
Dopis z roku 1985 podepsaný nynějším papežem Benediktem XVI. ukazuje, že papež tehdy ještě v hodnosti kardinála vzdoroval tlaku, aby byl pedofilní kněz z Kalifornie zbaven své hodnosti
09.04.2010 21:50 |
podobné články
Papež odsoudil irské biskupy: Pedofilie je smrtelný hřích
Logo blesk
Papež Benedikt XVI. vyzval irské biskupy, aby přijali konkrétní opatření, jimiž by obnovili morální a duchovní autoritu katolické církve, kterou těžce zasáhly sexuální skandály irských kněží.
17.02.2010 15:05 |
podobné články
Osobnosti: Benedikt XVI. (154 článků)
Vatikán: Papež u soudu svědčit nebude, má imunitu
Logo tn
Papeže Benedikta XVI. chtějí před soud předvolat američtí právníci, kteří zastupují oběti sexuálně zneužívané kněžími.
01.04.2010 15:20 |
podobné články
Papež se na Maltě setkal s oběťmi sexuálního zneužívání kněžími
Logo tn
Papež Benedikt XVI. dnes na Maltě přijal skupinu tamních obětí sexuálního zneužívání kněžími.
18.04.2010 14:55 |
podobné články
Osobnosti: Benedikt XVI. (154 článků)
http://www.mojecelebrity.cz/clanek/papez-skryval-sexualni-zlociny-proti-detem-obvinily-ho-v-haagu-obeti-pedofilnich-knezi-245320
kantor

#1262 Co je cílem "spravedlivého boje" proti Baborové?

2012-11-27 07:43


Aktivity třeboňského gymnázia a dalších jihočeských škol vedou k tomu, že se k "honu na čarodějnice" přidávají živly, jejichž chování silně připomíná Hitlerjugend.

Parlamentní listy 26.11.:
Samotnou radní se nepodařilo kontaktovat, aby se k případu vyjádřila. Podle mluvčí ale policie zahájila úkony trestního řízení pro přečin výtržnictví a vyhrožování se čtveřicí mužů ze Strakonicka, Prachaticka a Písecka. V Radomyšli, kde Baborová bydlí, vykřikovali protikomunistická hesla a radní vyhrožovali.

Marian Němec

#1263 Důvod podpisu

2012-11-27 09:05

Jsem rodák z Českého Krumlova a Jižní Čechy jsou mojí srdeční záležitostí. Představa, že lidé, kteří tuto zemi a její občany prznili 40 let, chtějí obdobně ničit můj rodný kraj je pro mne nepředstavitelná.

Nepřihlášený uživatel

#1264 Studenti!

2012-11-27 10:47

Zabývejte se studiem a skutečnými problémy naší země!
www.ers.blog.cz,
retep

#1265 Re:

2012-11-27 11:37

44

#1266 ksčm zločinecká organizace

2012-11-27 12:27

Sláva a čest pro bratry mašíny měli vystřílet tehdy komplet ÚV KSČ a byl by pokoj od těch zmetků a dneska se budou ještě ozývat vrazi komunistický povl nejvetší špína bestie gotwald atd
Richard F. Vlasák, historik a publicista

#1267 Vyprošuji si slušnost

2012-11-27 12:30

#1261: Pavel Možný - Stačí si jen vybrat co svinstva napáchala katolická církev za dobu svého působení.

Vážený pane Možný,

děkuji za Vaše reakce, byť si myslím, že jste vedle jak ta jedle.

Za prvé označní evangelický teolog nesedí zcela, protože evang. teologii nemám dostudovánu, ostatně sám jsem se tak nikde neoznačil. Mylné označení na stránkách rozhlasu nebo kde bude samozřejmě opraveno.

Za další, jsem velmi kritický nejen k římskokatolickému estabilishmentu, ale i vůči evangelickému v duchu tradic české reformace (husitství).

Za třetí, máte pravdu, že se církev římská ale i evangelické denominace dopustily řady zločinů proti lidskosti a odpovědní představitelé by za to měli být souzeni.

Za páté, vyslovil jsem se jasně proti církevním restitucím.

Za šesté, když už chcete diskutovat, buďte slušný a nenadávejte druhým do flanďáků, je to především Vaše vizitka, jak se chováte.

Ostatně poslení poznámka platí i pro pána, který označuje Václav Havla za pedofila. Odporné.

A nakonec, uvědomujete si, oč jde ? O čem jsem psal ve svém příspěvku? Psal jsem o nutnosti spojit slušné lidi proti současné nedemokratické kamarile jdoucí napříč spektrem.

Byla to výzva ke slušnosti a ideálům , o než většině šlo v roce 1989.

S úctou

R.F. Vlasák

Co jste to za lidi?

#1268 Styďte se!!

2012-11-27 14:06

Je mě doslova hanba za mládež,která nám tady vyrostla po listopadovém,podvodném puči!!Měli by jste se stydět za svoje chování a časem jistě na to přijdete sami,do jaké špinavosti jste byli zataženi.Když jste nežili a to zdůrazním - za těch zlatých časů Československa,tak proč jste se nechali takhle zfanatizovat? Mladí jsou lehce zmanipulovatelní a v tomto případě jde o jejich zneužití pravicovým zlodějským neřádem!Je potřeba Vám napálit vysoké školné,je třeba,aby vaši rodiče přišli o práci,anebo onemocněli,aby Vy sami jste šli žebrat na pracovní úřad a poté šli zametat ulice a chodili se hlásit jako zločinci na pošty!!Věčně nebudete chodit do školy a nebudou Vás živit rodiče!!Že je Vám jedno,že pravice rozkrádá to poslední a hlavně Vy mladí budete splácet církvím darované stamiliardy a majetky nekompetentní a zkorumpovanou vládou?Ani Vy nebudete večně mladí a pak poznáte ty "výhody" kapitalismu.Mnozí z Vás skončí pod mosty,jako bezdomovci a na hodně z Vás bude nařízena exekuce.Nikomu to nepřeji,ale statistická čísla jsou pravdivá a nelžou.K puči 17.listopadu se nebudu vyjadřovat,jelikož bych nenechal na Havlovi a všech těch opilcích,příživnících,disidentech,vekslácích,chartistech,emigrantech,máničkách jedinou niť suchou!Tvrdím a budu tvrdit do konce života,že komunisté nebyli rudí,oni byli a jsou zlatí!!Nakonec volby snad hovoří za vše.Byli zvolení v demokratických volbách a v parlamentních volbách potom,co tady předvádí pravice budou mít ještě více hlasů.Až dospějete,tak většina z Vás se bude za vaše nynější, pro mě a pro většinu slušného národa nepřijatelné chování stydět!!Měl by to samé udělat někdo Vám,anebo vaším rodičům,aby jste si to vyzkoušeli na vlastní kůži,jako to je, se stát terčem zfanatizovaného a běsnícího davu!
Co jste to za lidi?

#1269 Styďte se!!

2012-11-27 14:13

44 - Nestálo by za úvahu se s tou nenávistí svěřit svému psychiatrovi?Mě tohle chování připomíná třicátá léta v Německu a tehdejší zfanatizovanou mládež organizovanou pod křídly hitlerjungen.Když nic nevím,když jsem nežil,když nic nepamatuji a nemám srovnání,tak udělám co?Držím hubu!!
Co jsou to za lidi?

#1270 Re: Co je cílem "spravedlivého boje" proti Baborové?

2012-11-27 14:26

#1262: kantor - Co je cílem "spravedlivého boje" proti Baborové?

Je to hrůza.Čeho jsme se museli dožít díky podvodnému puči,díky Havlovi,díky zlodějům a mafiánům z pravice.Kdybych byl mladší,tak bych emigroval z tohdle pravicovémo,mafiánského bordelu.Stejně nám už tady nic nepatří a připadám si, jako bych žil v cizí zemi, navíc ovládané lumpama z pravice!Koho z nás by to tenkrát koncem roku 1989 napadlo,že za 23 let bude zem zplundrovaná,rozkradená,že nám budou vládnout mafiáni a zfanatizovaná a oblbnutá mládež bude pořádat nelidský a fanatický "hon na čarodejnice" na paní Baborovou.??Ještě štěstí,že jsem starší a těm mladým jenom přeji, ať si vyžerou a užijí ten jejich pravicový blahobyt pod mosty,jako nezaměstnaní na pracáku,jako žebráci, až je zinkasuje exekutor,,jako otroci otročící za pár korun na vykořisťovatelský,kapitalistický  neřád,až nebudou mít na zaplacení nájmů,energie,poplatků,léků,na potraviny,na zaplacení hypoték,půjček..Přeji jim to a z celého srdce!!


Nepřihlášený uživatel

#1271 Re: Re: Co je cílem "spravedlivého boje" proti Baborové?

2012-11-27 15:23

#1270: Co jsou to za lidi? - Re: Co je cílem "spravedlivého boje" proti Baborové? 

 Vy jste ale hodně nešťastný a zamindrákovaný člověk,jen co je pravda!

Eda Urban

#1272 Zajímavost...

2012-11-27 15:47

Prakticky všichni diskutující komunisti nezvládají češtinu (nejen pravopis), mají zmatené ustálené obraty a píší poměrně jednoduše, až primitivně. Platí to samozřejmě i naopak. Odpůrci nejstrašnější ideologie v historii lidstva jsou většinou lidé rozumní, argumentující věcně a jejich příspěvky jsou v drtivé většině napsány správně česky.
Eda Urban

#1273 Práce komunistů

2012-11-27 16:15

Rodinu mé maminky komunisti prakticky zlikvidovali jenom proto, že byla schopnější a odvážnější, než jejich sousedi. Díky veliké půjčce od banky koupil děda v roce 1930 na vsi grunt a neskutečnou pracovitostí celé rodiny byl schopen nejen splatit dluh, ale dopracovat se i k nějaké prosperitě. Za války spolupracoval s veškerým odbojem, který krajem procházel. Od divokých střelců, kteří zabíjeli jednotlivé německé vojáky po organizovaný odboj, včetně ukrytí několika komunistů z vedlejší vsi. Riskoval život svůj a celé rodiny. Po převratu 1948 byl "rozkulačen" a označen za nepřítele lidově demokratického lidu. Když mu byl ukraden veškerý majetek, dostal příkazem dodávky mléka, které se nedaly splnit. Aby se vyhnul vězení, kupoval mléko od sousedů, kteří dodávky plnit nemuseli. Jeden takový soused ho udal, že mléko musí ředit, aby dostál svým dodávkám a bolševická justice odsoudila dědu za poškozování lido demo hospodářství k 10 letům vězení. Ve vězení děda zemřel. Babička nesměla pracovat ani v JZD a musela jezdit do města pracovat v továrně. Byla ale silná a dožila se převratu 1989. Šťastnější člověk v této zemi nebyl, když ta svoloč končila.
Verbež, která tu píše o komunistech oslavně, je pro mě kanál. Obzvlášť ti starší, kteří tak jen doufají, že se vrátí doba jejich teroru a nadvlády nad vším...
Jan Hälbig, Praha

#1274

2012-11-27 16:22

Nežiji sice v Jihočeském kraji, jeho situace mi však rozhodně není lhostejná, protizločinecké aktivity jihočechů si hluboce vážím !!!!! Nehledě na to, že takováto situace je díky společenskému hazardu a výpadkům paměti mnohých spoluobčanů velmi lehko přenositelnou a může být i předzvěstí celostátního fiaska až tragedie nejpozději po příštích parlamentních volbách!!!!! A to bych svým dětem a všem mladým této krásné země fakt nepřál, stejně jako tíhu vlastní osobní ostudy a odpovědnosti vůči tisícům komunistických obětí !!!
Vaše černočerné svědomí

#1275 Re: Styďte se!!

2012-11-27 16:55

#1268: Co jste to za lidi? - Styďte se!!

A kdo zfanatizoval Vás, kdo ta léta skutečně zažil ?????  Těžko asi někdo, to vy sám jste aktivním zastánce filosofie vrahů a grázlů, tedy řadíte se zjevně mezi takové !!!!!!   Vy tedy rozhodně nemáte právo kárat právě naši skvělou mládež, která jediná umí přispěchat, když my starší (a ještě starší) už máme tolik másla na hlavě, že nám přestává být vidět rudá revoluční rádiovka!!!!!   Styďte se o oslovujte raději VAŠI komunistickou mládež, NOVÝ SLAVNÝ PŘEDVOJ RUDÉHO LUMPENPROLETARIÁTU!!!!!! Děkujte jenom Bohu, že po onom "puči", jak uvádíte, máte ještě možnost svobodně žít, když se takhle vyjadřujete!!!!!  Být to za vašich "ZLATÝCH KOMUNISTŮ" tak shnijete v kriminále nebo po kolena v radioaktívní vodě v pracovním lágru!!!!     Kdyby se snad stal nějaký zázrak, prosím vás úpěnlivě,  S T Y Ď T E    S E  ! ! !

 

Zákon o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu (č. 198/1993 Sb.) je zákon, který odsuzujekomunistický režim v Československu.

V zákoně se mimo jiné praví, že komunistický režim panující v Československu od 25. února 1948 do 17. listopadu 1989 byl zločinný, nelegitimní a zavrženíhodný (§ 2, odst. 1) a že KSČbyla (stejně jako podobné organizace založené na její ideologii) organizací zločinnou a zavrženíhodnou (§ 2, odst. 2).