Nechceme, aby příštím ministrem školství byl komunista!

Vlada

/ #17 NE komunismu a jeho pohrobkům i "prekabátěným" !!!

2012-11-22 16:48

Dobrý den.
Naprostý souhlas - bohužel obyvatelé této země trpí velice rozšířenou, nakažlivou a zhoubnou amnézií o letech historicky nedávných, dále si opravdu nechtějí přiznat zcela jasný fakt, že i přes všechny výhrady všech "nespokojených" je životní úroveň obyvatel na nejvyšší příčce za celou historii této země.
Ano, příček je před námi ještě dost, ale to je jedině dobře, alespoň je stále co zlepšovat, že ano? Nebo se nám už nechce a necháme to na bývalých nomenklaturních kádrech, kterých je - bohužel ke škodě nás všech - stále dostatek na všech úrovních řízení tohoto státu, kteří nám v době nedávné rozhodovali i o kvalitě naší dovolené nebo kvalitě toaletního papíru? A stále čekají na příležitost jak, komukoliv nepohodlnému, mimo řadu, "kroutit krkem"?

"Hovory" o bídě a "vyhladovělém, zbídačeném národě" ty také nejsou vůbec na místě, protože bída opravdu, ale opravdu vypadá zcela jinak - postačí občas shlédnouti jakýkoliv cestopisný dokument (např. od pana Martina Kratochvíla) o Nepálu, o Tibetu - zde je k vidění bída v tom pravém, syrovém až surovém smyslu slova - "naše" bída by musela všechny tyto velice skromné lidské „nespotřební“ bytosti náležitě urazit, možná znechutit.
A právě proto si myslím, že školská zařízení všech úrovní a typů musí být "lékem" na amnézii, aby (všechny) naše nastupující generace "věděly" resp. "byly informovány" a ne pouze u piva diagnostikovaly stav celé zeměkoule s řešeními v podstatě pro celý vesmír...
Doufám a věřím, že "Zdivočelá země" již nebude mít další pokračování (pánové J. Stránský i M. Dejdar by to možná už neustáli...).
S pozdravem
Vladimír Vymetal