Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Tomáš Imrich

/ #977 Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-22 15:39

#897: Martin Rosocha - Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas 

 Pane Rosocho, zamyslete se ještě víc a měli byste přijít i s peticí proti tomu aby radním pro školství byl registrovaný katolík. Je přeci pár milionů mrtvých mučených vyhnaných a umlčovaných, které byly schovávány za křesťanskou ideologií, náboženstvím.

Já velmi oceňuju, že se začínají i studenti zajímat o to co se děje, Váš selektivní a odpor postoj je pro mne ale podporou pro nasmyslnou tezi, že je uplně jedno co dělají ostatní strany hlavně tam nesmí být komunisti. Shazujete oprávněný odpor, který teď vyradřuje většina volících občanů proti nepořádku (slabé slovo), který u nás je a který je důsledkem z velké části událostí po 89 roce. Stejně jako shazovali komunisté odpor proti nim nebezpečím nacismu i 30 let po válce.

Levicový názor, který pro mne zmnamená regulaci kapitálu, protože peníze znamenají moc a snaha o spravedlivější společnost nejen pro lidi ale i pro vše živé, je legitimní. Příklad lze vzít i ze současné jižní ameriky a i z té vámi opovrhované Kuby (porovnejte si gramotnost, životní úroveň, zdravotnictví, dětskou úmrtnost se srovnatenou Haiti, kde žádní komunisté nejsou).

 Dnešní KSČM je co se týká filosfie jejího programu asi nejpoučenější ze současných stran z hlediska dějiných zkušeností, má v něm větší důraz na přímou demokracii, ochranu lidských práv i sociálních, v ekonomice například prosazuje i větší důraz na vyrovnání objemu majetku veřejného, privátního a družstevního, což byl například důvod úspěšnosti ekonomiky naší první republiky a naopak dnešní naprostá převaha a nedotknutelnost soukromého majetku (myšleno velké majetky i bez doložení původu) je dále zneužívána k marginalizaci veřejného v oblastech kde ziskovost nedává smysl (zdravotnictví, školství, sociální služby ), totalitu před rokem 89 odsoudila, nedávným excesům některých členů hravěm sekundují adorace členů občanských demokratických stran nejen diktatuře Pinocheta, nebo eticky nijak nezpochyňované spolupráci s Činou.

Prostě je to strana která má dokonce méně negativ něž ostatní strany poněvadž nebyla 23 u vlády. Neberte lidem správný úsudek který zní že strany které vládnou špatně vládnout nemají. Podle čeho se mají ve volbách řídít. Na konec diskuze jsem vypsal několik témat která by měli nejen Vaši studenti zpracovat pro lepší orientaci pro dění kolem sebe.

 Pokud byste měl nápad na jiná témata, která by naopak zasvěceně odůvoňovala proč by současná KSČM neměla mít možnost učastnit demokratických procesů budu za ně rád.

Bývalý student třeboňského gymnázia