Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM


Nepřihlášený uživatel

#976 Re: Rosochovi jde jen o misto

2012-11-22 15:38

#971: Mirek - Rosochovi jde jen o misto

Jenže ona to baborová skutečně říkala i psala.

Tomáš Imrich

#977 Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-22 15:39

#897: Martin Rosocha - Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas 

 Pane Rosocho, zamyslete se ještě víc a měli byste přijít i s peticí proti tomu aby radním pro školství byl registrovaný katolík. Je přeci pár milionů mrtvých mučených vyhnaných a umlčovaných, které byly schovávány za křesťanskou ideologií, náboženstvím.

Já velmi oceňuju, že se začínají i studenti zajímat o to co se děje, Váš selektivní a odpor postoj je pro mne ale podporou pro nasmyslnou tezi, že je uplně jedno co dělají ostatní strany hlavně tam nesmí být komunisti. Shazujete oprávněný odpor, který teď vyradřuje většina volících občanů proti nepořádku (slabé slovo), který u nás je a který je důsledkem z velké části událostí po 89 roce. Stejně jako shazovali komunisté odpor proti nim nebezpečím nacismu i 30 let po válce.

Levicový názor, který pro mne zmnamená regulaci kapitálu, protože peníze znamenají moc a snaha o spravedlivější společnost nejen pro lidi ale i pro vše živé, je legitimní. Příklad lze vzít i ze současné jižní ameriky a i z té vámi opovrhované Kuby (porovnejte si gramotnost, životní úroveň, zdravotnictví, dětskou úmrtnost se srovnatenou Haiti, kde žádní komunisté nejsou).

 Dnešní KSČM je co se týká filosfie jejího programu asi nejpoučenější ze současných stran z hlediska dějiných zkušeností, má v něm větší důraz na přímou demokracii, ochranu lidských práv i sociálních, v ekonomice například prosazuje i větší důraz na vyrovnání objemu majetku veřejného, privátního a družstevního, což byl například důvod úspěšnosti ekonomiky naší první republiky a naopak dnešní naprostá převaha a nedotknutelnost soukromého majetku (myšleno velké majetky i bez doložení původu) je dále zneužívána k marginalizaci veřejného v oblastech kde ziskovost nedává smysl (zdravotnictví, školství, sociální služby ), totalitu před rokem 89 odsoudila, nedávným excesům některých členů hravěm sekundují adorace členů občanských demokratických stran nejen diktatuře Pinocheta, nebo eticky nijak nezpochyňované spolupráci s Činou.

Prostě je to strana která má dokonce méně negativ něž ostatní strany poněvadž nebyla 23 u vlády. Neberte lidem správný úsudek který zní že strany které vládnou špatně vládnout nemají. Podle čeho se mají ve volbách řídít. Na konec diskuze jsem vypsal několik témat která by měli nejen Vaši studenti zpracovat pro lepší orientaci pro dění kolem sebe.

 Pokud byste měl nápad na jiná témata, která by naopak zasvěceně odůvoňovala proč by současná KSČM neměla mít možnost učastnit demokratických procesů budu za ně rád.

Bývalý student třeboňského gymnázia


Nepřihlášený uživatel

#978 Re: Co nášim dětem duch nereformované KSČ předá dobrého?

2012-11-22 15:42

#3: Jarda Jaklovský - Co nášim dětem duch nereformované KSČ předá dobrého?

Jardo, podle mých zkušeností jsou nejhorší komunisté nyní v ODS a pracují jako mafie navázané na veřejné rozpočty. Mají obrovskou podporu ČT,  čehož důkazem je celá tato akce, namířená proti výsledkům voleb. Má nevídanou mediální podporu. Měli jste jít k volbám! Nestrašte dnes komunisty!

zubejda

#979

2012-11-22 15:57

Členové strany, která se otevřeně hlásí k tzv. třídnímu nepřátelství a má na svém kontě tolik nespravedlností proti bezůhonným občanům si nezaslouží rozhodovat o ničem!!!

Nepřihlášený uživatel

#980 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-22 16:00

#977: Tomáš Imrich - Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

Pane Imrichu, ti poučení mají ve svých kancelářích Lenina, tedy apůvodce toho, čemu se říká "rudý teror". Myslíte si, že v hlavě mějí něco jiného?

eva

#981 Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

2012-11-22 16:11

#967: TOMÁŠ KOTT - Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

vyspělá průmyslová země s efektivním zemědělstvím? - tak jestli tomuto pane Kotte veříte, tak to Vám doopravdy, jak už tady někdo řekl, nemá smysl odporovat:D

doporučuji navšívit ústav pro studium totalitních režimů nebo si aspoň něco přečíst o kolektivizaci zemědělství a jak to nakonec bylo doopravdy čili laicky řečeno o likvidaci soukromého zemědělství, kolik lidí bylo vůbec pro(velká většina proti mimochodem) a kolik lidí bylo obžalováno jako škůdci národního hospodářství z trestných činů zkrmování např. brambor atd. atd. atd.....

Tomáš Imrich

#982 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-22 16:18

#980: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas 

 Lenin má za sebou samozřejmě taky dost mrtvých, z dnešního pohledu to omluvitelné není, v kontextu doby lze předpokládat, že pokud by revoluce dopadla jinak druhá strana by nebyla asi o nic shovívavější a an sibiř by také putovali zástupy. Co se týká jeho nástupce, tak to již byl totalitář úplný, se kterým lze komunismus spojovat jen podle názvu.

Touto peticí je ale prosazován názor na nelegitimitu ideálů, jako je demokracie nejen politická ale i sociální a ekonomická.

dick

#983 Re: Že se nestydí!

2012-11-22 16:39

#24: Pavel Činátl - Že se nestydí! 

 To je samozřejmě lež a ty omluvy si najděte sám.

TOMÁŠ KOTT

#984 Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

2012-11-22 16:42

#981: eva - Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

Já tomu věřím protože jsem v tom žil!!!

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-22 16:54



Nepřihlášený uživatel

#986 Pravice = reakce.

2012-11-22 17:03

Vy, kteří máte výhrady k existenci krajských levicových koalic.
Šli jste vůbec ke volbám do krajů a komu jste dali hlas? Stále budete volit profláknuté partaje, přestože Vám tahají peníze z peněženek, aby bohatí měli ještě víc? No pak se nedivte, že příště mohou být komunisté těmi, kdo bude sestavovat krajská zastupitelstva! V ústeckém kraji to začalo!

Nepřihlášený uživatel

#987 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-22 17:08

#982: Tomáš Imrich - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas 

 

 Lenin má za sebou samozřejmě taky dost mrtvých, z dnešního pohledu to omluvitelné není, v kontextu doby lze předpokládat, že pokud by revoluce dopadla jinak druhá strana by nebyla asi o nic shovívavější a an sibiř by také putovali zástupy. Co se týká jeho nástupce, tak to již byl totalitář úplný, se kterým lze komunismus spojovat jen podle názvu.

Touto peticí je ale prosazován názor na nelegitimitu ideálů, jako je demokracie nejen politická ale i sociální a ekonomická.

Pane Imrichu, celá tato ideologie má na svědomí miliony mrtvých a co je nejhorší, vraždění, zatýkání, bití, vyhazování ze škol a ze zaměstníní,....., tento "třídní boj" byl praktikován  proti nemalé části vlastního národa. A co je jisté, socialismus v celém bloku ekonomicky zkrachoval...žádné úžasné "zítřky" se nekonaly.

Na naší současné demokracii je mnoho špatného, politiky máme nevalné a to ve všech stranách, lžou nám, korumpují, kradou,...ale faktem je, že svobodu máme. Dokladem toho budiž, že tady můžete obhajovat své názory a nehrozí Vám nic z toho, co hrozilo a běžně potkávalo Vaše oponenty za těch 40 let vlády Vašich komunistů...a také to, že p.Baborová mohla bez problémů dál učit....a jak vidíte, se i politicky angažovat.

Nicméně Vy jste, promiňte mi to, zdá se, nepochopil co studenti peticí zamýšlejí. Oni nedělají nic nedemokratického. Oni pouze vyzývají hejtmana Zimolu, aby přehodnotil jmenování p.Baborové na post radní za školství a kulturu. Jsou přesvědčeni, stejně jako my, jejich zastánci, že představitelka komunistické strany nemá takovou funkci zastávat právě vzhledem k historické zkušenosti. Není ani jejím automatickým právem tuto funkci získat. Stala se krajskou zastupitelkou v řádných volbách a nikdo jí toto právo neubírá .... ale nominaci na radní pro školsví provedl pan Zimola a studenti s touto volbou nesouhlasí. Mají na to právo.

A už, prosím, přestaňte psát o zmanipulovaných studentech, jejich "zaprodaných" profesorech....vemte prostě na vědomí, že mají svůj názor, prezentují ho, jak umí ..... a bohudík mohou.

Mgr.Jiří Irra

Bohumil Fořt

#988 Re: Pravice = reakce.

2012-11-22 17:12

#986: - Pravice = reakce. 

 No vidíte, a toho se právě bojíme! A právě proto nevolíme partaje, které jsou "profláknuté" svou netolerancí, demagogií a zločinným spiknutím proti vlastnímu lidu. Nejenom, že je nevolíme, ale též nechceme, aby jejich členové měli jakoukoli výkonnou moc.


Nepřihlášený uživatel

#989 Re: Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

2012-11-22 17:13

#984: TOMÁŠ KOTT - Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89 

 

Já tomu věřím protože jsem v tom žil!!!

pokud se Vám "v tom" líbilo, pak Vás upřímně lituji.

J.Irra

BACHANAKK

#990 Re: Re: Martin Rosocha

2012-11-22 17:17

#975: houdini - Re: Martin Rosocha

Myslím,že pan učitel Rosocha rozhodně není tím,čím jej nazýváte,ale souhlasím s Vámi,že zpitomělý fanatik opravdu do školství nepatří,natož na Krajský úřad jako Radní pro školství a co se týče Vašeho nápadu s vyřváváním na Václaváku,to již delší dobu zajišťují odborářští šéfové a jejich někdy částečně a jindy více zfanatizované davy ,pro které návštěva Prahy zdarma odborářskými autobusy v minulosti byla příjemným výletem za nákupy.

 

Štěpán Kopřiva

#991 Plná podpora

2012-11-22 17:19

Plně podporuji tuto petici, pana učitele Rosochu i studenty gymnázia v Třeboni. Obzvlášť v době, kdy vládne všeobecné rozčarování s politikou na nejvyšší úrovni oceňuji, že nastupující generace má jasno v zásadních otázkách. Musím říci, že jsem i mile překvapen. Narozdíl od některých diskutérů bych rád, kdyby mé děti na střední škole učil a vychovával nějaký podobně zásadový a odvážný pedagog. Vzdát se anonymity a stát se středem takto vyhrocené kauzy není totiž nic jednoduchého. Máte můj plný respekt, pane Profesore.
Štěpán Kopřiva

#992 Re: Re: Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

2012-11-22 17:27

#989: - Re: Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

Jiří, nejste náhodou spolužákem mého bratra Romana z gymplu v ČB, maturita 1979?


Nepřihlášený uživatel

#993 Re: Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

2012-11-22 17:47

#984: TOMÁŠ KOTT - Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

Žil jsem v tom také a nevěří tomu.


Nepřihlášený uživatel

#994 Re: Re: Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

2012-11-22 17:49

#989: - Re: Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

Skutečně je pravdou, že se tam "někomu" líbilo. Třeba dobře postaveným členům KSČ, kteří pohodlě odpočívali ve svých sekretatiátech, členům StB, profesionálním vojákům ...

Martin Rosocha
Autor této petice

#995 Re: Plná podpora

2012-11-22 17:49

#991: Štěpán Kopřiva - Plná podpora

Vážený pane Kopřivo, moc Vám děkuji za podporu! S úctou, Martin Rosocha


Nepřihlášený uživatel

#996 Re: Pravice = reakce.

2012-11-22 17:49

#986: - Pravice = reakce.

Zdravím studenta VUMLu.

Štěpán Kopřiva

#997 Protipetice

2012-11-22 18:12

Je minimálně zajímavé, že pod "protipetici" se nepodepsal, alespoň viditelně, žádný Třeboňák. Město si váží svých studentů a profesorů...:-)

Nepřihlášený uživatel

#998 Re: Protipetice

2012-11-22 18:18

#997: Štěpán Kopřiva - Protipetice

Klid, soudruzi zatím své členy učí používat počítač pro třídní boj :)

Christmas

#999

2012-11-22 20:10

S peticí souhlasím a sdílím ji. Chucpe současných komunistů mi vadí už od 17.11.1989 (což rozhodně nemá znamenat,. že za starého režimu jsem je snad podporovala!!!). Zrušit KSČM, dekomunizovat celou společnost, a to tak důkladně, jako byla provedena denacifikace Německa po r. 1945!

Nepřihlášený uživatel

#1000 Re: Že se nestydí!

2012-11-22 20:24

#24: Pavel Činátl - Že se nestydí! 

 Kdyby Čapek znal ODS ,tak by spíš napsal ,proč nevolím ODS !