Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Stan

#876 Re: Nestydí se

2012-11-20 00:28

#875: bushido - Nestydí se : Zimola spolu s komunisty se vůbec nestydí. Zimola mluvil v Událostech - otřesné. To je takový pragmatický darebák, že to není vůbec možné. A navíc lže, že radní za resort nemá žádné pravomoce. Ona zodpovídá, řídí, řeší, navrhuje - prostě ona je a bude ten hlavní kápo, podle jejích návrhů budou radní zvedat ruce: Kdo nevidí tu vážnost situace, tak je hodně naivní. Vážení petenti, šiřte velmi rychle petici dál a studenti demonstrujte a pracujte velmi aktivně, abyste dokázali toho darebáka zatlačit do kouta. Jestli mohu radit, tak začněte jednat s dalšími demokratickými stranami o podpoře. Možná je to zbytečné, ale nikdy beznadějné.

 


Nepřihlášený uživatel

#877

2012-11-20 08:23

Zimola jako mladý pouze vypadá. Uvnitř mladého těla je ale starý aparátčík, který se nezastaví před ničím.

Nepřihlášený uživatel

#878

2012-11-20 08:59

Samozřejmě - upozornění, že mezi signatáři petice je i známý exponent komunistického režimu, tzv. básník Hule (kterým jsme jako studenti pro jeho prorežimní angažmá opovrhovali), bylo panem učitelem okamžitě odstraněno.
Demokracie v praxi, milí studenti.
Marek

#879 Zimola

2012-11-20 10:22

Vubec nechapu, proc mu lide davaji hlas. Clovek, ktery se prezentoval jako rodinny typ a pritom opustil svoji zenu a deti kvuli milence a jeste se to snazil ututlat, neni pro me moralne zpusobily vest Krajsky urad. Vsimnete si podobnosti s dalsimi KSCSSD hejtmany - Rath, Hasek - milenky, korupce, schopnym a pracovitym berou, ale nedavaji chudym, ale sobe a svym soudruhum do kapsy. Uz za prvni republiky se pry rikalo: socialni demokrat, kudy chodil, tudy krad.

Nepřihlášený uživatel

#880

2012-11-20 10:29

Jste trapní s Vaší peticí. Nerespektujete výsledky demokratických voleb.

Nepřihlášený uživatel

#881 Re:

2012-11-20 10:37

#880: -  

Petice respektuje výsledek voleb. Jen si si, soudruzi, musíte zvyknout na to, že proti vám budou i protesty.

Alfa

#882 Re: Re: nesouhlas

2012-11-20 10:49

#881: - Re:  To není respekt k volbám a k lidem, kteří chtějí změnu a mají už dost Nečase, Šláfenberga a Kalouse. To jste Češi, když vám nevadí zaprodávání naší země, církevní restituce, ale máte strach z jedné ženské? Jste sralbotkové a ne vlastenci. Odvádíte pozornost lidí od skutečné hrozby, kterou v dnešní době rozhodně nejsou komunisti.

 

franta

#883

2012-11-20 13:17

Omlouvám se,ale překopíruju. Třeba si to někdo z Vás nezaujatě přečte a zamyslí se :
Profesorka Vladimíra Dvořáková se ve svém blogu na Aktuálně.cz podivila, proč místo všech možných vládních afér a průšvihů všichni řeší komunistickou radní pro školství v jihočeském kraji a následně sepsala několik důvodů, proč současná pozice komunistů pravici maximálně vyhovuje.
Problém jihočeské komunistické radní pro školství Baborové je podle Dvořákové spíše symbolický. O konkrétní osobě totiž prý nejsou negativní informace a spíše se uvádí, že resortu rozumí a studenti jí jako kantorku mají rádi. „Komunistická ideologie bránila pluralitě ve vzdělávání a v tomto smyslu přidělení resortu školství asi nebylo ideálním rozhodnutím,“ připouští Dvořáková. Ale morální rozhořčování nad koalicí s legální stranou je prý v situaci, kdy jsou klíčové zákony s dopadem na příští generace schvalovány za pomoci podezřelých či dokonce odsouzených korupčníků, vemi nepřesvědčivé.
Komunistická strana podle ní hraje v našem stranickém systému roli velmi užitečnou pro pravici. Plní totiž několik funkcí. Například je rituální obětí a nástrojem očisty. Po vypuknutí jakéhokoliv korupčního skandálu je možné soustředit pozornost na KSČM a vesele rozkrádat dál.
Druhá funkce KSČM je blokační. Protestní hlasy občanů, které komunisté dostanou, se nikdy nemohou promítnout do konkrétní politiky. ČSSD, která jiného partnera na levici nemá, je strašením komunisty tlačena do koalic s pravicovými stranami a oslabování levicového programu.
Třetí rolí KSČM je občasná pozice systémového aktéra. Například když komunisté dvakrát přispěli ke zvolení Václava Klause prezidentem.
„Demokracii neohrožuje ztráta paměti či volební propaganda KSČM. Demokracii ohrožuje korupce, klientelismus a cynický způsob protlačování prokorupčních zákonů ze strany současné vlády, který vede k sílícím protestním hlasům,“ píše Dvořáková. To bychom prý měli řešit mnohem spíše, než jednu komunistickou radní na kraji.

Nepřihlášený uživatel

#884 Re:

2012-11-20 13:20

#856: -

Vždy mne dokáže dojmout, jak jsou v této zemi úzkostlivě dodržována lidská práva zlodějů, násilníků a politiků, kteří posledních 23 let tuto zemi likvidovali.

Richard F. Vlasák, historik a publicista

#885 Martinu Rosochovi: Řekli jsme A, řekněme i B

2012-11-20 13:56

Dobrý den,
petici proti zvolení paní Baborové (KSČM) do funkce krajské radní pro školství a kulturu jsem podepsal kvůli všemu negativnímu, co KSČ, za jejíhož nástupce se svým názvem i ideologií současná KSČM prohlašuje, provedla. Není třeba všechno vyjmenovávat, ale na druhou stranu je potřeba se vypořádat i s dědictvím komunismu v současné politice: jánabrachismus, moc kmotrů - bývalých veksláků, omezovování svobody tisku pomocí inzerce, nerovnoměrné vymáhání práva. Jinými slovy, je potřeba jasně říci, že s dědictvím minulosti je svázáno i nebezpečí přítomnosti a budoucnosti a to v největší míře představuje garnitura současné ODS. Ta vlivem některých osobností překračuje partajní rámec a zasahuje právě do ČSSD nebo KSČM. Nebo si myslíme, že rozhodnutí Zimolovo je dáno pouhou programovou blízkostí? Nikoliv, mám za to, že šlo z jeho strany o strach z vyšetřování některých kauz (ČEZ,ROP), jež se mu nyní podaří s komunistickou stranu ve svazku zamést pod koberec. Facta loquuntur a kdo má uši k slyšení slyš!
Co dál? Co bude po stávce? Neměly by na petici navázat další akce, které se zapojí do proudu protivládní koalice s ProAlt, STOP vládě a podobně.
Umíme s A, říci i B? Závažnost odpovědi tkví ve schopnosti rozlišení laciného antikomunismu,
z něhož je neprávem petice třeboňských studentů podezírána, a skutečné touze po opravě současné demokracie, jež kulhá na obě nohy.

Nepřihlášený uživatel

#886 Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-20 13:58

#882: Alfa - Re: Re: nesouhlas 

 Jakou změnu chce ten, kdo adoruje Gottwalda, píše kondelence do Severní Koreje .... Jaké změny ve školství chce žena, která zadávala slovní úlohy o imperialistických stíhačkách a mírových sovětských letounech, čím do dětí vštěpovala nenávist?


Nepřihlášený uživatel

#887 Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-20 13:59

#882: Alfa - Re: Re: nesouhlas 

 Říká zastánce strany, která proti vlastním lidem poslala v roce 1968 tanky.


Nepřihlášený uživatel

#888 Re: Re:

2012-11-20 14:01

#884: - Re:  

 Tedy opět komunistů, kteří se rozlezli do všech stran, protože se v roce 89 musel brát na soudryhy brát velký ohled.


Nepřihlášený uživatel

#889 Re:

2012-11-20 15:23

#854: LZPS -  

#854

2012-11-18 19:04

Je třeba zdůraznit, že tyto akce narušují základy demokratické společnosti. Cituji: …"Článek 3. Listiny základních lidských práv a svobod : Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení"...

Takže každý, kdo chce bránit a znemožnit vykonávat funkci řádně zvolené krajské radní pro oblast školství a kultury Mgr. Vítězslavě Baborové, jen kvůli jejímu politickému přesvědčení, se může dopouštět trestného činu. To se týká i pokusu o znemožnění účasti KSČM na řízení a veřejné správě v Jihočeském kraji.
LZPS
 

 Milý anonyme (není zajímavé, že 99% obhájců soudružky Baborové nemá jméno?:-), ujišťuji Vás, že tyto akce žádné základy demokracie nenarušují. Nikdo nevyhazuje tuto paní ze zaměstnání, nikdo ji nezavírá do uranových dolů a už vůbec ji nikdo neodsuzuje k trestu smrti...ani nyní, ani v roce 1989. Naopak, mohla svobodně kandidovat a uspěla ve volbách. Nejsme z toho nadšeni, a lecos to vypovídá o stavu naší společnosti. Ale respektujeme to, to je demokracie. Ale tato soudružka nemá automatické právo na ten, či onen post. To udělal pan hejtman Zimola a to je to, co nám vadí a proti čemu máme právo ( a my si myslíme, že i povinnost ) protestovat. Za to patří studentům z Třeboně dík a doufám, že mají dost sil a odhodlání. Každým dnem náš protest sílí...

Nadále tedy nesouhlasím s jmenováním Vítězslavy Baborové na post radní pro školství a kulturu !! Komunistická strana byla zákonem označena za stranu zločineckou a zavrženíhodnou. Členka prokazatelné nástupkyně této strany nemá morální právo rozhodovat o směřování tak citlivých oblastí, jako je školství a kultura. Pane Zimolo, napravte, prosím, tento omyl.

Mgr.Jiří Irra

 


Nepřihlášený uživatel

#890 Re: Re:

2012-11-20 15:30

#889: - Re:

Pane Irro,

 

máte moji úctu, že vystupujete pos svým jménem. Plně s Vámi souhlasím a petici podporuji. Přesto svoje jméno nezveřejním. Znám tu paní dobře. Moc dobře.

Josef Volek

#891

2012-11-20 16:53

Komunismus = otroctví. Je to novodobé otrokářství. Jeho patologie je ovládat člověka strachem, nesnášenlivostí, závistí, krutostí, za použití často psychotických nástrojů. Útočí na nízké pudy člověka. Pramení z nevzdělanosti, hlouposti a malosti ducha od lidí, kteří jsou bezcharakterní. Nic neumí a nejsou nikomu užiteční a prospěšní. Člověk, který sympatizuje s tímto hnutím, nemá jiné zájmy, než tímto zamaskovat svůj pokřivený charakter, lidské selhání a připsat si výsledky aktivity jiných.
Josef Volek

#892

2012-11-20 17:04

#889: - Re:

Musím tady ještě panu Neznámému, když se tak ohání právem, že Ústava ČR zakazuje činnost a propagaci fašistického a komunistického hnutí, které bylo prohlášeno za zrůdné a proti lidskosti. Její názory nejsou v souladu s demokratickou společností. To, že tady existuje Ksčm je porušení nejvyšší normy zákona ČR. Takže by neměli ani platit výsledky jakýchkoliv voleb od r.1992, dokud Ksčm nezmění stanovy, své jméno a propagaci proti demokracii. Mimochodem Ksčm neexistuej ani de jure, protože byla zaregistrována jako pobočka Ksč. Nikoliv jako samostatná Ksčm.

Josef Volek

Martin Rosocha
Autor této petice

#893 Re: Re:

2012-11-20 17:56

#889: - Re:

Vážený pane magistře,

děkuji Vám touto formou za podporu, Vaše řádky jsou přesné. S úctou, Martin Rosocha

Martin Rosocha
Autor této petice

#894 Re: Martinu Rosochovi: Řekli jsme A, řekněme i B

2012-11-20 18:00

#885: Richard F. Vlasák, historik a publicista - Martinu Rosochovi: Řekli jsme A, řekněme i B

Vážený pane Vlasáku,

jenom krátce, příliš nestíhám odpovídat, ujišťuji Vás ale, že po A bude řečeno B, ať už mnou, ať už studenty, ať už kýmkoli jiným; svým způsobem měla petice tento účel. Na druhou stranu, vyvaruji se receptů na cokoli, to je metoda těch, proti kterým teď tolik protestuji. S pozdravem, Martin Rosocha

Zuzana Strakonice

#895 Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-20 21:07

#886: - Re: Re: Re: nesouhlas 

 Přečetll jste si jeden blbý příklad o stíhačkách, s.Baborová učila mé děti a nepamatuji si, že by něco takového vykládala. Nenapadne tvůrce této nesmyslné petice pozeptat se dětí na Dukelce, kde učila, jak se chovala? Je lehké pošpinit člověka jen z nějakých blábolů  jednoho nespokojeného žáka, navíc o ní napsal, že patřila mezi ty dobré učitele a vy už tvrdíte, že nabádala k nenávisti. Myslím že se tomu nedá věřit. Teď se zkreslují dějiny. V Krajském zastupitelstvu již nějaký rok pracuje, myslím, že kdyby něco někdy projela, nezvolili by ji, navíc komunisti jsou pod drobnohledem a protože nemají na rozdíl od vládnoucích stran, žádný škraloup, hledají pravičáci vše možné. Ještě za dalších 20 let budete komunistama strašit? Myslíte že mohou i za ten současný marasmus? Zamyslete se.


Nepřihlášený uživatel

#896 Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-20 21:25

#895: Zuzana Strakonice - Re: Re: Re: Re: nesouhlas

Učitelka, která notoricky někam kandiduje, aby mohla s parcí učitelky co nejdříve seknout, není dobrá učitelka z podstaty. Na politické orientaci nezáleží.

Martin Rosocha
Autor této petice

#897 Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-20 21:55

#895: Zuzana Strakonice - Re: Re: Re: Re: nesouhlas

pláčete na špatném místě... Vaše argumenty směřujte těm, kteří blbý příklad o stíhačkách rozšířili... A ano, komunisty by se mělo strašit již navždy, sto milionů mrtvých si to žádá... zamyslím se...


Nepřihlášený uživatel

#898

2012-11-20 23:05

Je neskutečné obsazovat odpovědná místa v zemi příslušníky komunistické strany, která se dostala k moci vraždami, zavíráním, krádežemi a která je i dle rozhodnutí Ústavního soudu ČR zločinná a odsouzeníhodná. Je to urážkou všech obětí komunismu a ukázkou jejich neměnné amorálnosti, bez jakéhokoliv pocitu studu a hanby!

Jan Šinágl, 20.11.2012

www.sinagl.cz

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-20 23:07


stará dáma

#900 Re: Dan Kunz

2012-11-20 23:56

#85: Dan Kunz -  

 Mrzí mne, že si myslíte : co starý (starší), to blb. Právě celoživotní zkušenost s komunismem a předtím zásah do života nacismem mě vede k souhlasu s peticí. Ztráta paměti u našeho národa je fatální. Díky Bohu za mládež z Budějovic.