Prohlášení - reakce na Petici proti rušení ZŠ praktických


/ #13

2012-11-16 15:19

Dobrý den.
Jsem jeden z rodičů, kteří podepsali petici bez nucení , po zralém zvážení argumentů obou stran a dlouhodobém sledování problematiky, která se mě bytostně dotýká, neboť mám velmi těžce postižené dítě, ale též zdravého a nadaného syna. Ve své reakci na petici zmiňujete, že se nejedná o rušení statutu škol jak pro lehce tak i středně a těžce postižené děti. Pro mě je nejdůležitější, aby si rodič mohl svéprávně rozhodnout, zda nechá své dítě vzdělávát odděleně v jakkoliv pojmenované škole odpovídající dnes praktické či speciální nebo je zařadí do běžné třídy v ZŠ. Protože každé dítě má jiné postižení a potřeby a zodpovědný rodič si umí rozhodnout, co je pro jeho situaci nejlepší.
Můžete mi tedy zcela přísežně a veřejně potvrdit, že nám rozhodně nechcete rušit praktické a speciální školy a že naše i budoucí děti nechcete o možnost vzdělávání v nich připravit? A že se snažíte pouze o zlepšení podmínek pro alternativu zařazení části dětí do ZŠ? Tam je opravdu nedořešených problémů tolik, že byste na ničem jiném pracovat nemuseli.
Prosím též o přesnou a závaznou definici integrace a inkluze, neboť si tyto pojmy leckdo vykládá naprosto intuitivně a neprofesionálně.
Děkuji vřele za odpověď hč