Otevřený dopis ombudsmanovi-stop lidským paskvilům

Šárka - pěstounka

/ #69 doplnění

2012-11-15 23:43

Celý článek:
http://www.muzes.cz/aktuality/tema/pestouni-ci-adoptivni-rodina/

Reakcí na naše rozhorčení k článku a hlavně na větu: "Princip dlouhodobé pěstounské péče je strašně drahý a nesprávný, produkuje lidské paskvily." je nyní na webu NATAMY nástedující text. Nevím, jak to připadá Vám, ale mě utvrdil v tom, že paní Vrtbovská neví o čem mluví. A trvám na její řádné omluvě všem dětem v pěstounské péči.

NATAMA - ZPRÁVY Z DOMOVA

Aktuálně:

OSVĚTLENÍ:

BaraK Obama po svém zvolení říkal: "Děkuji i za kritiku". Je mnoho míst na světě, kde lidé prolévají krev, aby se mohli otevřeně "hádat"... Zaplaťpánbůh za to. V Česku už to jde docela dobře!
Zdá se, že se v časopise Můžeš v rozhovoru se mnou objevila věta, že "dlouhodobá pěstounská péče je drahá a produkuje paskvil..." Časopis nemám, a tak se na to ani nemůžu podívat. Leč, taková věta je nejen ošklvá a není správně česky, ale také si to takto ani nemyslím. Asi mi nějak utekla při korektuře rozhovoru.

Takže to chce osvětlení - tady je správná verze:
"Jsem přesvědčena, že v naší zemi stejně jako jinde je třeba rozvinout mnoho různých služeb pro děti a různé typy rodinné péče. Děti potřebují různé typy péče podle toho, co jim chybí. Dlouhodobá pěstounská péče patří rovněž k důležitým možnostem. Stejně jako pěstounská péče na přechodnou dobu a další instituty. O tom není žádných pochyb. Je to institut nákladný a je třeba, aby poskytoval opravdu velmi kvalitní péči o děti se zvláštními potřebami a ve specifické rodinné situaci. Věřím, že v budoucnu budou umět specializovaní sociální pracovníci a soudy správně rozhodnout o tom, komu bude dlouhodobá pěstounská péče opravdu dobře sloužit."

A děkuju za to, že jsem byla upozorněna na nešikovnou větu v časopise, která se tam dostala díky redaktorovi a mojí nepozornosti. Je mi opravdu líto, že takový překlep rozrušil některé pěstouny. Moje omluva za nedopatření. 14/11/12 P.V.