Petice za zachování Artkina Centrál

Vaclav Maixner

/ #182 Pro Vasi informaci - otevreny dopis pro pana namestka Martina Soukupa

2012-10-09 23:50

Vážený pane náměstku, vážení zastupitelé,

jako zástupce petičního výboru musím tímto otevřeným dopisem reagovat na informace uvedené v článku z 30.9.2012 „Město chce do kina co nejdříve, ohroženy jsou přenosy opery“ (http://hradecky.denik.cz/zpravy_region/mesto-chce-do-kina-co-nejdrive-ohrozeny-jsou-prenosy-opery-20120930.html) uvedeném v Hradeckém deníku, kde pan náměstek Martin Soukup položil otázku: „Zajímalo by mě, kde jsou nyní petenti …. Zřejmě kino nikomu nechybí“.
Pane náměstku, ujišťuji Vás, že tu stále jsme a stále požadujeme zachování kina a jeho provozu. Vaše otázka mě osobně mrzí, neboť jsem předpokládal, že počet petentů je jasnou odpovědí.
Mohu Vás ujistit, že situaci nepřetržitě sledujeme a stejně jako město a ostatní diváci doufáme v její rychlé řešení. Naší snahou, vyjádřenou peticí, bylo informovat město, že lidé v Hradci Králové o kino stojí a že chtějí jasné vyjádření od města a jeho zastupitelů, že kino zachovají.
Jsme velmi rádi, že tento postoj byl jasně deklarován všemi zastupiteli, dokonce bych řekl, že jednomyslně. Nikdy nám nešlo o smazání dluhu, jak je v článku uvedeno, ale o rychlé řešení problému kolem kina.
Finanční vyrovnání, které jsme nakonec podporovali a které město schválilo, mělo vést k převodu kina bez prodlev a přerušení kontinuity a bez následných tahanic při insolvenci. Velmi nás mrzí, že i přes schválené finance k insolvenci došlo a že se naplňují naše nejčernější obavy.
Avšak i v této, pro kino a petenty, nepříjemné chvíli, doufáme ve slib města vše rychle řešit. Dle ujištění, které jsme od pana náměstka při jednáních dostali, má prý město všechny právní podklady na své straně.
Věříme, že to tak je a doufáme, že insolvence bude díky tomu rychle vyřešena a kino bude moci dále sloužit svému účelu. V tom máte naší plnou podporu a podporu všech petentů. Též doufáme, že využijete všech možností a budete právně „tlačit“ na rychlé řešení. Vše okolo kina je tak nyní v rukou města a insolvenčního správce.
Zároveň jsme velmi potěšeni, že situace v kině nenechává v klidu ani zbývající občany a že stále vznikají nové nezávislé iniciativy, které jasně ukazují, že občané města Hradec Králové chtějí své kino zpět.
Jednou z nich je i facebook iniciativa „Chci zpátky kino“.

Přeji krásný den a stále doufáme v rychlé řešení situace v kině,

Václav Maixner, Lukáš Kocián, Pavel Nix
zástupci petičního výboru