Petice za zachování Artkina Centrál

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za zachování Artkina Centrál


Nepřihlášený uživatel

#176

2012-04-24 16:39

Pane Fikar myslíte třeba tohle: http://parkmalsovice.webnode.cz/
Václav Maixner

#177 Shrnutí stavu petice Za zachování artkina Centrál

2012-05-21 14:56

Dobrý den,
děkuji všem, kteří petici podepsali. Díky vám, jsme my, členové petičního výboru, jednali s několika politickými stranami o situaci kolem kina. Mohli jsme tak tlumočit vaše přání a postoje vyjádřené petici a zjistit, jaké reálné postoje politici mají. Mohu s radostí říct, že petice je politiky vnímána jako silné vyjádření přání občanů pokračovat v konceptu artového kina v Hradci Králové bez zbytečných prodlev, které by kino mohly zabít.

Zároven bylo projednávání naší petice dáno na program Zasedání rady města, konané zítra 22.5. a petice bude projednána i na Zastupitelstvu, které se koná 29. května. Tuto skutečnost považuji za velký úspěch petice. A také jasná vyjádření politiků napříč všemi politickými stranami, že jednoznačně podporují a chtějí artové kino v Centrále!!! Bude tak mít již za týden možnost se přesvědčit, jak vážně toto své vyjádření politici berou.


Všem, kteří jste podepsali petici, pomáhali jejímu šíření i se aktivně zapojili do podpory artkina Centrál moc děkuji. A příští týden se znovu bedlivě dívejme, zda politici své sliby splní!!!

Za petiční výbor,
Václav Maixner

Václav Maixner
Nepřihlášený uživatel

#178 Petice pomohla

2012-05-30 15:22

Vážení petenti,


včera, tj. 29.5.2012, bylo zasedání zastupitelstva, které projednávalo naši petici a řešilo situaci artkina Centrál. Na zasedání jsem byl jako zástupce petentů. Zastupitele jsem seznámil s peticí, důvody vzniku a zdůraznil jsem, že chceme, aby nebyla přerušena kontinuita kina, neb přerušení by mohlo znamenat zánik kina. I na základě naší petice a vyslyšení hlasu nás, občanů nakonec zastupitelé rozhodli o odstupném současnému provozovateli ProCentrál ve výši 2.575 tis. Kč (Pro Centrál požadoval 2.900 tisíc Kč). Toto odstupné snad umožní hladký přechod artkina Centrál na nového provozovatele, který byl těsně před jednáním vybrán z nabídek zaslaných na magistrát. Jako nový provozovatel byl vybrán Petr Vítek, který spoluzakládal AERO kino v Praze a pomáhal i při zakládání hradeckého Centrálu.

Vážení petenti, ještě jednou vám velmi děkuji za vaši podporu. Petice opravdu pomohla celé situaci kolem artkina Centrál, pomohla uklidnit emoce a zasednout k jednacím stolů.

Zároveň děkuji našim zastupitelům, že respektovali přání občanů a vyslali jasný signál, že chtějí artkino Centrál v Hradci Králové a umožnili svým rozhodnutím hladký přechod na nového provozovatele.

Pokud se chcete podívat na hlasování a vyslechnout diskuzi při schvalování, vše je zaznamenáno zde: http://vox.optobone.cz/hradeckralove/index.php?sekce=1&idw=1613&article=/vysilani/internetova-tv-hradec-kralove/mesto-hradec-kralove.html  Artkino je bod 30 a 31 někde kolem času 2hod 58min (2:58:00)

za petiční výbor
Václav Maixner

Marcel Žaluda

#179 Re: Petice pomohla

2012-08-07 17:41

#178: Václav Maixner - Petice pomohla

Dobrý den pane Maixnere, ještě stále máte pocit že panu Kučerovi šlo o záchranu kina Centrál? Co říkáte dnes na celou kauzu? Sice je zde nový provozovatel, ale kino okupuje ten bývalý a v rámci insolvence se to může táhnout měsíce. Ještě stále máte pocit, že za to může radnice? Že jste něčemu pomohli?

Co takhle založit petici za vyklizení kina Centrál?

lagarto

#180

2012-08-24 15:38

Kino Centrál mám moc ráda, několikrát jsem si z Dobrušky zajela na film do jeho vkusných prostor a vždy to byl pro mě velký kulturní zážitek. Dobrých kin je málo, a nejsou již téměř žádna, kde se promítají kromě běžné produkce i zajímavé a alternativní filmy.Zrušení hradeckého kina Centrál by pro mě bylo velkým zklamáním a nenahraditelnou ztrátou.
Vaclav Maixner

#181 Re: Re: Petice pomohla

2012-10-09 23:49

#179: Marcel Žaluda - Re: Petice pomohla

Dobry den,

ano, stale si myslim, ze petice mela a ma svuj velky vyznam. Na jejim zaklade mesto a zastupitele jednoznacne prohlasili, ze ve meste chteji kino Central a zachovaji jej.

Co se delo a deje kolem kina dale je pro me osobne zklamanim, opravdu jsem doufal, ze mestem prislibene finance situaci uklidni a pomohou cistemu prechodu kina na noveho provozovatele.

Ted jen doufam, ze insolvence pujde rychle a bez komplikaci a ze nam novy provozovatel Petr Vitek "vydrzi" a nevzda to driv, nez dojde k vyreseni situace. Velmi se tesim na jeho vedeni kina i programy, tkere pripravi.

Vasek Maixner

Vaclav Maixner

#182 Pro Vasi informaci - otevreny dopis pro pana namestka Martina Soukupa

2012-10-09 23:50

Vážený pane náměstku, vážení zastupitelé,

jako zástupce petičního výboru musím tímto otevřeným dopisem reagovat na informace uvedené v článku z 30.9.2012 „Město chce do kina co nejdříve, ohroženy jsou přenosy opery“ (http://hradecky.denik.cz/zpravy_region/mesto-chce-do-kina-co-nejdrive-ohrozeny-jsou-prenosy-opery-20120930.html) uvedeném v Hradeckém deníku, kde pan náměstek Martin Soukup položil otázku: „Zajímalo by mě, kde jsou nyní petenti …. Zřejmě kino nikomu nechybí“.
Pane náměstku, ujišťuji Vás, že tu stále jsme a stále požadujeme zachování kina a jeho provozu. Vaše otázka mě osobně mrzí, neboť jsem předpokládal, že počet petentů je jasnou odpovědí.
Mohu Vás ujistit, že situaci nepřetržitě sledujeme a stejně jako město a ostatní diváci doufáme v její rychlé řešení. Naší snahou, vyjádřenou peticí, bylo informovat město, že lidé v Hradci Králové o kino stojí a že chtějí jasné vyjádření od města a jeho zastupitelů, že kino zachovají.
Jsme velmi rádi, že tento postoj byl jasně deklarován všemi zastupiteli, dokonce bych řekl, že jednomyslně. Nikdy nám nešlo o smazání dluhu, jak je v článku uvedeno, ale o rychlé řešení problému kolem kina.
Finanční vyrovnání, které jsme nakonec podporovali a které město schválilo, mělo vést k převodu kina bez prodlev a přerušení kontinuity a bez následných tahanic při insolvenci. Velmi nás mrzí, že i přes schválené finance k insolvenci došlo a že se naplňují naše nejčernější obavy.
Avšak i v této, pro kino a petenty, nepříjemné chvíli, doufáme ve slib města vše rychle řešit. Dle ujištění, které jsme od pana náměstka při jednáních dostali, má prý město všechny právní podklady na své straně.
Věříme, že to tak je a doufáme, že insolvence bude díky tomu rychle vyřešena a kino bude moci dále sloužit svému účelu. V tom máte naší plnou podporu a podporu všech petentů. Též doufáme, že využijete všech možností a budete právně „tlačit“ na rychlé řešení. Vše okolo kina je tak nyní v rukou města a insolvenčního správce.
Zároveň jsme velmi potěšeni, že situace v kině nenechává v klidu ani zbývající občany a že stále vznikají nové nezávislé iniciativy, které jasně ukazují, že občané města Hradec Králové chtějí své kino zpět.
Jednou z nich je i facebook iniciativa „Chci zpátky kino“.

Přeji krásný den a stále doufáme v rychlé řešení situace v kině,

Václav Maixner, Lukáš Kocián, Pavel Nix
zástupci petičního výboru
Mája

#183 Re:

2013-01-24 21:42

Co znamená komercionalizace kultury?