Petice za domácí porody a poskytování péče porodními asistentkami

Milena

/ #67 Re: Re: Ještě k číslu 10

2012-08-17 20:29

#10: - Re:  

Jo jo jo... jen tak řečnická otázka - nevyžaduju odpověď: Moc ráda bych věděla, jakou technikou, přístrojovým vybavením, medikamenty atd. disponuje ta přirozená láskyplná cesta, když se při porodu stane něco, co ani nejzdravější rodička a nejkvalifikovanější porodní bába nepředpokládala. Když některé komplikace neodhadnou ani lékaři, copak porodní asistentky mají recept na odhad? Nikdo, ani ti lékaři! Nenamlouvejte si, zastánkyně domácích porodů, že když jste zdravé a máte zdravé instinkty, že neexistuje něco jako "vyšší moc", opravdu myslím přírodu a biologii. A s mnohdy nevyzpytatelnou přírodou bojují často i lékaři, vědí to a proto domácí porody označují jako hazard (ti nafoukaní lékaři...). To si opravdu zakrýváte oči před tím, že některé věci při porodu se musí řešit v řádu sekund a minut a bez přístrojů to nelze??

Ona Přirozená láskyplná cesta si z úcty zaslouží titul prof. MUDr H.c. (Honoris causa - čestný doktor). Neboť to musí být TAK erudovaná, vzdělaná osoba, která má lékařské znalosti špičkových odborníků v porodnictví. Ba co má navíc, co doktoři určitě nemají (i když mají přístroje) - Přirozená láskyplná cesta má obrovský DAR PŘEDVÍDAVOSTI a VĚŠTĚNÍ !! Na co doktoři potřebujou ultrazvuk a různé přístroje, tak Přirozená láskyplná cesta má dar jen tak, od přírody... Naprosto neomylně ví, co a kdy se při porodu může stát a dokonce má úplně na všechny komplikace ŘEŠENÍ !!! A pokud náhodou řešení není, tak nezoufej, rodičko, sanitka je přece před domem !!! Má to sice jedno "drobné" riziko, že těch několik minut zdržení může být pro tvoje děťátko fatální, ale to se pak dá vyřešit tím, že to způsobili právě ti bezohlední lékaři v nemocnici. Ale podle nadšení všech žen prosazujících domácí porody soudím, že prof. MUDr. Přirozená láskyplná cesta DRSc. prostě zná, umí a zvládne VŠE. Odpusťe hrozný, morbidní a nevkusný pseudovtip: Umírající dítě při porodu bude vděčno za to, že se mu dostalo té cti, že mohlo umírat láskyplnou a přirozenou cestou. Ano, je to hnusná metafora, jiná, vkusná, mě nenapadla.

Jen jsem neporozumněla té úvaze, že "co když jednou tuto zdravotnickou techniku, léčiva, přístroje, nebudeme mít?" Nechápu, proč bychom je "jednou" neměli mít !! Ještě jsem nečetla o tom, že když člověk vynalezl nějakou techniku, která pomáhá, že by ji snad zrušil. Leda v případech, že ohrožuje životní prostředí, že se prokáže její škodlivost (což asi není případ porodnické techniky a přístrojů) - anebo že vynalezneme techniku ještě lepší a tu starou tedy zrušíme. Jo, a ještě až bude planeta Země za pár miliard let zanikat.

Zajímavé je, že zastánkyně domácích porodů tak vehementně brání své právo na svobodné rozhodnutí. Se svým miminkem, které nosí v děloze, si povídají, zpívají mu atd. atd. - tedy jednají s ním jako se živou bytostí (jo, to je hezký, ano). Ale za tuhle živou bytost chtějí rozhodovat ONY samy - jen proto, že ta živá bytost je ještě nesvéprávná. Něco jiného je, rozhodovat za dítě, když jde o výchovu - ale rozhodovat za člověka, když jde o RISK s jeho ŽIVOTEM - to je pro mne ryzí a čisté sobectví typu: "JÁ chci rodit doma, JÁ se chci cítit dobře, JÁ chci příjemné prostředí, JÁ chci .......... " Co by chtělo to dítě,  jestli by chtělo přijít na svět jen svépomocí anebo s jistotou, to vás, dámy, nenapadlo. Určitě by chtělo hlavně BEZPEČÍ, že přijde na svět živé a zdravé - bohužel pro vás i za cenu vašeho nižšího komfortu. Jako matky chcete být obětavé a určitě budete, budete schopny dát život za vaše dítě - ale jako rodičky nejste schopny přinést úplně směšnou "oběť", že nebudete na SVÉM gauči, ale v nemocniční posteli?? Směšné, v porovnání s tím, že v životě pak budete svůj psychický i technický komfort obětovat kvůli dítěti tisíckrát - a budou to mnohdy obrovské oběti v porovnání s nemocniční postelí a přítomností lékařské techniky...

Ale PŘI PORODU, to je jiná, tam musí jít HLAVNĚ o vás, jak se cítíte, dítě je až na druhém místě. Mně nepřesvědčíte, že to domácí prostředí je důležité hlavně pro dítě - vždyť ve všech obhajobách domácích porodů mluvíte JEN o sobě, o SVÝCH pocitech !! V životě se toho ještě naobětujete a vůbec nebudete myslet na svoje OSOBNÍ pocity - a ani nemrknete.

Jen tak na okraj: V porodnici se nedá porodit přirozeně? Však bolesti si můžete užít i v nemocnici, medikamenty nemusíte chtít ! A v porodnici se nedá porodit láskyplně? Mně to tak připadá, že v porodnici se asi rodí jedině nenávistně...:))