Petice za zachování Artkina Centrál

Václav Maixner
Nepřihlášený uživatel

/ #178 Petice pomohla

2012-05-30 15:22

Vážení petenti,


včera, tj. 29.5.2012, bylo zasedání zastupitelstva, které projednávalo naši petici a řešilo situaci artkina Centrál. Na zasedání jsem byl jako zástupce petentů. Zastupitele jsem seznámil s peticí, důvody vzniku a zdůraznil jsem, že chceme, aby nebyla přerušena kontinuita kina, neb přerušení by mohlo znamenat zánik kina. I na základě naší petice a vyslyšení hlasu nás, občanů nakonec zastupitelé rozhodli o odstupném současnému provozovateli ProCentrál ve výši 2.575 tis. Kč (Pro Centrál požadoval 2.900 tisíc Kč). Toto odstupné snad umožní hladký přechod artkina Centrál na nového provozovatele, který byl těsně před jednáním vybrán z nabídek zaslaných na magistrát. Jako nový provozovatel byl vybrán Petr Vítek, který spoluzakládal AERO kino v Praze a pomáhal i při zakládání hradeckého Centrálu.

Vážení petenti, ještě jednou vám velmi děkuji za vaši podporu. Petice opravdu pomohla celé situaci kolem artkina Centrál, pomohla uklidnit emoce a zasednout k jednacím stolů.

Zároveň děkuji našim zastupitelům, že respektovali přání občanů a vyslali jasný signál, že chtějí artkino Centrál v Hradci Králové a umožnili svým rozhodnutím hladký přechod na nového provozovatele.

Pokud se chcete podívat na hlasování a vyslechnout diskuzi při schvalování, vše je zaznamenáno zde: http://vox.optobone.cz/hradeckralove/index.php?sekce=1&idw=1613&article=/vysilani/internetova-tv-hradec-kralove/mesto-hradec-kralove.html  Artkino je bod 30 a 31 někde kolem času 2hod 58min (2:58:00)

za petiční výbor
Václav Maixner