Petice za zachování Artkina Centrál

Pavel Nix
Hradec Králové

/ #145 Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

2012-04-08 22:35

#141: Martin - Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

Panu Mgr. Kopeckému jsem na osobní schůzce sdělil, že sem už přispívat nebudu, protože mi řekl, že prý petici škodím, když sem píšu a zastávám se Leoše Kučery, ale po vyjádření Ing. Martina Dvořáka napsat musím a musím mu poděkovat, protože mně udělalo radost, že nejsem osamocen ve svém názoru. Jsem moc rád, že se tu našel ještě někdo další, kdo má podobný názor jako já, navíc je to politik a tak do politiky vidí lépe než já a stejně jako já věří, že tu nejde o dluhy Leoše Kučery, ale o jeho politické a lidské zničení.

To, co napsal Martin Dvořák naprosto přesně vystihuje můj názor. Napsal jsem před týdnem sice do diskuse téměř to samé a už půl roku to píšu i do blogů, ale často jsem za to kritizován, že se neustále zastávám Leoše Kučery, že je to přece gauner a že tam ve skutečnosti žádný politický podtext není apod., ať se podívám na audit apod. Tak jsem se na audit podíval a zjistil jsem sice velké a možná až příliš velké lajdáctví, ale v žádném případě žádnou zpronevěru, spíše naopak. A tak se skutečně domnívám, že na zastupitelstvu už půl roku jde o Leoše Kučeru v prvé řadě a když už nepůjde teď snad zrušit kino, protože to by šli zastupitelé proti vůli všech občanů, kteří podepsali petici, tak zničí Leoše Kučeru a dluhy kina, za které opravdu nemůže jen on, mu nechají pěkně sežrat:(

Někteří nám hned od počátku vzniku petice vyčítají, proč tam je vůbec nějaká zmínka o sdružení Pro-Centrál apod. a že to kvůli tomu nechtějí podepsat nebo váhají. Já se hrdě hlásím k tomu, že jsem si prosadil, aby tam toho bylo o občanském sdružení Pro-Centrál co nejvíce. Napsal jsem tam toho o sdružení ještě více, nakonec se do petice dostala jen část, ale jsem rád i za ni, protože je pravda, že nejdůležitější pro nás pro všechny je, aby zůstalo kino zachováno v současné podobě, ale pro mě osobně je důležité i to, abychom si uvědomili, že je toto kino skvělé právě díky Leoši Kučerovi a jeho sdružení Pro-Centrál a znovu a znovu chci připomínat, že celou kauzu odstartovaly politické tlaky a že za dluhy rozhodně nemůže jen Leoš Kučera ale vedení města, které kino naprosto nedostatečně podporovalo. Máte v diskusích možná pravdu, že měl být Leoš Kučera více důrazný v předchozích letech a více upozorňovat na to, že kino potřebuje větší pomoc, ale to zastupitele rozhodně neomlouvá, protože není pravda, že by Leoš Kučera o navýšení příspěvků vůbec nežádal a jsem rád, že se tu po delší době objevil konečně podobný názor, děkuji Vám za něj pane inženýre!