Petice za zachování Artkina Centrál

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za zachování Artkina Centrál

Mgr. T. Kopecký

#126 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Něco ke všem těm komentářům

2012-04-06 15:42

#124: David Kočí - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Něco ke všem těm komentářům  

 Pane kolego, můžeme se přít o a porovnávat koncepty, jako jsou:

Budějovické kino Kotva provozuje "kamenné Kino kotva" + letní kino Háječek, hospodaří celkem s cca. 7 milióny, z toho opravdu 1,2 mil ročně od města, navštíví je 40 tisíc diváků tvořících tržbu (asi něco kavárna atd.) nad tu dotaci, také má problémy, ke konci roku 2011 ztráta 350 tisíc a městu se zdráhalo dát mimořádnou dotaci 250 tisíc. Nevím, zda kino digitalizovalo částečně z dotace město?

http://budejovice.idnes.cz/ceskobudejovicke-kino-kotva-nedostane-dotaci-divaci-mluvi-o-sbirce-1fj-/budejovice-zpravy.aspx?c=A110707_103531_budejovice-zpravy_pp

http://www.rozhlas.cz/cb/zpravodajstvi/_zprava/959484    (pozn. informace na stránkách města ověřující média jsem nedohledal)

Centrál, provozuje jen "kamenné Kino", hospodaří s cca. 7 milióny (dle dat 2009, novější nejsou), z toho 650 tisíc ročně od města, navštíví je 60 tisíc diváků tvořících tržbu (asi něco kavárna atd.) nad tu dotaci, také má problémy, ke konci roku 2011 ztráta cca. 3,5 miliónu a městu se zdráhá dát mimořádnou dotaci 2 - 3,5 mil. Digitalizace kina dotována městem (polovina dotace) 1,85 mil. digitalizace (2009-2010) + 1,426 mil. ozvučení (2007)

Co se takhle nyní nepřít o to jesli málo, nebo dost, proč, zač, ale vyřešit právní věci, maximálně se snažit vzhledem k provozu o hladký přechod na nového provozovatele, vyplatí se řádně Pro-Centrálu co mu zhlediska zhodnocení náleží ať to nemá pachuť rukojmí je divák a dotovaný majetek města a pak se bavme, pokud Pro-Centrál předloží solidní zhodnocení závazků a jejich příčin, jestli to či ono se dá uznat, nebo ne a je hodno možná shovívavého zřetele. To ale nebude záležet ani na mě, ani na Vás, protože nejsme ani jeden zastupitelem správem rozhodovat, tudíž můžeme jen vyslovovat svůj názor podpořený nanejvýše váhou své osobnosti.

Mgr. T. Kopecký

#127 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Něco ke všem těm komentářům

2012-04-06 15:47

#126: Mgr. T. Kopecký - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Něco ke všem těm komentářům  

 Ještě jsem zapoměl dodat, že souhlasím co se týče "přílišné štědrosti" na některý sport, což si zaslouží hlubší analýzu a zájem toto řešící. Až budou síli, můžeme se tomu věnovat. TK

Ondřej Hejna

#128 osobní pohled - společné řešení - doplněk

2012-04-06 15:49

Tato kauza se také od začátku nejvíce skloňuje se jménem Martin Soukup (i kvůli jiným kauzám). Nejvíce osočení padlo na jeho stranu, ale zatím pouze čekám na nějaké jeho vyjádření. Byl bych za nějaké osobní prohlášení/postoj velmi vděčný.
Předem Vám jako občan pane Soukup děkuji, pokud čtete tyto komentáře.
Ondřej Hejna
Mgr. T. Kopecký

#129 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Něco ke všem těm komentářům

2012-04-06 15:53

#127: Mgr. T. Kopecký - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Něco ke všem těm komentářům  

Ještě něco ke kinu Kotva v Českých Budějovicích - monožství zaměstnanců, rozsah atd.

www.c-budejovice.cz/attachment.ashx?id=17072

Mgr. T. Kopecký

#130 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Něco ke všem těm komentářům

2012-04-06 15:57

Ondřej Hejna

#131 PRO: Mgr. T. Kopecký

2012-04-06 19:01

Zdravím Vás pane Kopecký,

chtěl bych Vám poděkovat za přístup a za aktivitu u této kauzy. Pokud se Vám to podaří dotáhnout do zdárného konce, budu si Vás pro příští volební období pamatovat.
Samozřejmě, že konečný výsledek není jen na Vás, ale soudě dle Vaší argumentace a přístupu by mohl mít velký vliv.

V úctě

Ondřej Hejna

Nepřihlášený uživatel

#132 Artové kino Centrál ve faktech

2012-04-07 10:19

Mgr. T. Kopecký

#133 Re: PRO: Mgr. T. Kopecký

2012-04-07 11:32

#131: Ondřej Hejna - PRO: Mgr. T. Kopecký

Děkuji za podporu, ale můj "vliv" na chod města je stejný jako jakéhokoli jiného občana, možná jen díky tomu, že jsem zapojen do struktur samosprávy (kontrolní výbor) tak jsem se "praxí" naučil lépe hledat ve veřejně dostupných informacích, nicméně jen tyto mohu používat v argumentaci, neboť u těch "neveřejných" jsem vázán mlčenlivostí. Střípkem světla transparentnosti je, že se mi podařilo nedávno navrhnout a konečně díky podpoře většiny kolegů v Kontrolním výboru a zastupitelů, prosadit, že nejen zápisy ze zasedání, ale i zápisy z kontrol jsou zveřejňovány na webu.
http://www.hradeckralove.org/hradec-kralove/kontrolni-vybor-zastupitelstva-mesta-hk
Obecně se lidé málo pídí po informacích, do zápisů výborů a komisí je možné veřejně nahlédnout zpětně na příslušném odboru a nebo si žádat o další informace dle zákona o svobodném přístupu k informacím 106/1999 (to činím).
http://www.mkcr.cz/scripts/detail.php?id=325
Kromě toho vliv na část zastupitelů mám asi takový, že by mě nejraději kopli pod koleno a tak mohu jako každý občan jen vysvětlovat, argumentovat, stejně jako se děje v našem klubu Změny pro Hradec. Zastupitelé pak hlasují o problému dle svého svědomí a vědomí, tedy měli by dle zákona, za což můžu dát ruku do ohně u zastupitelů ZpH. Na omluvu, nezapomínejme, že jejich názor je silně závislý na míře informací, které dostanou v podkladech (na to si neustále stěžujeme viz záznamy ZM) a míře jejich pochopení a studia a tedy i rozsahu a kvalitě nadšených odborníků, kteří jim nezištně pomáhají prostřednictvím klubů problematiku analyzovat. Alespoň, tak je postavena ZpH, jak je to jinde tak to si můžete porovnat na zastupitelstvu města, což je mnohdy "silný zážitek"! Tedy i řešení kauzy Pro-Centrál je podle mého názoru především na kolbišti vedení města, míře rozumné reflexe OS Pro-Centrál, ochoty o rozumnou dohodu ve směru hladkého přechodu zachování kontinuity projektu Artkina a míře zastupitelů najít poslední špetky důvěry k současnému provozovateli a jeho slibům.
Myslím, že velmi solidní základ dalo nyní vedení města svými činy a jasným prohlášením, za což jim tleskám a děkuji viz stránky magistrátu! Konečně se možná celý problém začíná depolitizovat a půjde řádnou "civilní cestou".
http://www.hradeckralove.org/noviny-a-novinky/artove-kino-central-ve-faktech?ref=m&source=email&lred=1
T. Kopecký


Nepřihlášený uživatel

#134

2012-04-07 15:09

Nerušte mi mé kino rád do něj chodím.

Nepřihlášený uživatel

#135

2012-04-07 15:12

Nechte mé kino.

Nepřihlášený uživatel

#137

2012-04-07 15:41

Ano, město má milóny na fotbal, hokej. Jen aby do Hradce přijeli zase vandalové z Ostravy, Prahy. Nesmírně kultůrní, povznášející, inspirující, (ale namnoze i strach přinášející do uli)......pro obyvatele a mládež obzvlášť.

Nepřihlášený uživatel

#138

2012-04-07 18:52

Je smutné, že článek "Artové kino Centrál ve faktech" obsahuje několik lží a faktických nepřesností. Smutné.
Vaclav Maixner

#139 Re:

2012-04-08 03:00

#138: - Lzi v clanku ???

Bdu jen a jen rad, pokud zde tyto lzi uvedete na pravou miru. Velmi to pomuze objektivite!!!

Mgr. T. Kopecký

#140 Re: nepřihlášený uživateli "odkukli se" !

2012-04-08 12:29

#138: -

Bylo by dobré, aby se nepřihlášený uživatel, který sem zřejmě často píše se přihlásil jménem. Tak trochu tuším, kdo to je dle stylu psaní. Obviňujete-li někoho ze lži, tak to dokažte, sumář města jde poměrně snadno porovnat s příslušnými usneseními zastupitelstva, já v tom chyby zatím nevidím, dokažte mi je!

Martin

#141 Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

2012-04-08 13:26

Chtěl bych především ocenit korektnost zdejší diskuze, ční vysoko nad naprostou většinou chatů, které dnes v Čechách na netu běží. Kulturnost tématu jakoby předurčovala kulturnost debaty? Každopádně díky za to.
K samotné kauze bych rád krom podpisu dodal ještě tohle: Nikdo (ani Leoš Kučera) nezpochybňuje, že při řízení kina Centrál se ledacos udělalo docela špatně. Na druhou stranu taky nikdo(až na pár skutečně nekorektních výjimek)neargumentuje tím, že by se v kině Centrál někdo obohocoval na úkor města nebo daňových poplatníků. Přesto se právě chyby v účetnictví a špatné hospodaření uvádějí jako hlavní argument, proč nezachraňovat společnost Pro-Centrál a nehradit ztráty, které vznikly provozem kina Centrál (jehož kvality tu skloňují jak příznivci, tak odpůrci Leoše Kučery).
Není přitom pochyb, že současná ekonomická krize dopadá na všechny oblasti lidské činnosti a na ty nekomerční o to více. Mizí tradiční sponzoři, lidé šetří ze všeho nejdříve na "zbytných" věcech, jako je kultura, a tak se instituce, které si na sebe ze své podstaty nedokážou vydělat, i když jsou společensky potřebné, dostávají do problémů. V takové situaci zastupitelé bez mrknutí oka a bez jakékoli diskuze a zcela správně přijali záchranná opatření pro fotbal, pro hokej, pro divadlo, pro orchestr, pro školy a podobně, a nikoho nenapadlo při tom zpochybňovat hospodaření těchto institucí a podmiňovat poskytnutí podpory tím, že bude vyhnán dosavadní ředitel nebo provozovatel.
Výjimku tvoří právě kino Centrál, a to mě znova a znova utvrzuje v přesvědčení, že skutečným problémem nejsou dluhy tohoto kvalitního a všeobecně oceňovaného zařízení, ale především, nebo možná jen a jen, osoba Leoše Kučery. Nic na tom nezmění ani všechna ta teď honem honem pršící vyhlášení těch, kdo donedávna opakovaně kinu odmítali pomoci. Ti všichni mohli pomoci už dávno, ale tuze se jim hodilo, že v maléru je ten, kdo jim začal bourat bábovičky, resp. ten, kdo jim z jejich pohledu vyfoukl místo ve vedení města. Ti všichni si nenechali ujít příležitost Leošovi trochu zaškodit a nedocházelo jim, že tím posílají k čertu i samotné kino. (nebo jim to bylo jedno, jak údajně jasně deklaroval jeden zastupitel)
Díky této petici se v nich ale probudil aspoň sebezáchovný populismus a najednou se všichni hlásí k tomu, že "je potřeba jednat a hledat řešení". Rádi přitom "zapomínají" kolikrát se primátor města pokoušel najít přijatelné řešení na opakovaných schůzkách VŠECH zastupitelských klubů, kde se několikrát zdálo, že kompromis je nalezen, ale přestalo to platit na nejbližším zasedání zastupitelstva.
Snad tedy petice přinese konečně ten kýžený obrat a řešení se najde. Už vidím některé "hlasy lidu", které nám potom s nestoudností sobě vlastní vysvětlí, že to byli právě oni, kdo kino zachránil. To si na webech zastupitelů ještě počteme... Ale autorům ale petice nesporně patří dík, že se ledy snad přece jen pohnou. Martin Dvořák

Nepřihlášený uživatel

#142

2012-04-08 15:08

V centru Hradce musí být kino zachováno, je pro děti, dospělé i důchodce, na opery. Moc si přeju , aby kino zůstalo, často ho navštěvuji s kamarádkama. Díky za petici !! :-) MČ
Romana Prchalová

#143 Re: osobní pohled - společné řešení - doplněk

2012-04-08 16:35

#128: Ondřej Hejna - osobní pohled - společné řešení - doplněk 

 Pan Soukup něco málo komentoval na FB stránkách Artkina Centrál a třeba je i možné, že sem občas anonymně něco napíše. Nikdo neví u lidí, co se nepodepisují.


Nepřihlášený uživatel

#144 Re: Re: Re: Re:

2012-04-08 20:06

#25: Pavel Nix - Re: Re: Re:  

Asi sem hloupá, ale myslela jsem, že tu jde o záchranu kina a ne Pro- centralu, tak co tu sakra pořád řešíte, buď to chci podepsat nebo nechci. A s tou další kulturou kina, tak to je fakt přesné, smradlavý popkorn a hurá do multikina. Trocha ironie

Pavel Nix
Hradec Králové

#145 Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

2012-04-08 22:35

#141: Martin - Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

Panu Mgr. Kopeckému jsem na osobní schůzce sdělil, že sem už přispívat nebudu, protože mi řekl, že prý petici škodím, když sem píšu a zastávám se Leoše Kučery, ale po vyjádření Ing. Martina Dvořáka napsat musím a musím mu poděkovat, protože mně udělalo radost, že nejsem osamocen ve svém názoru. Jsem moc rád, že se tu našel ještě někdo další, kdo má podobný názor jako já, navíc je to politik a tak do politiky vidí lépe než já a stejně jako já věří, že tu nejde o dluhy Leoše Kučery, ale o jeho politické a lidské zničení.

To, co napsal Martin Dvořák naprosto přesně vystihuje můj názor. Napsal jsem před týdnem sice do diskuse téměř to samé a už půl roku to píšu i do blogů, ale často jsem za to kritizován, že se neustále zastávám Leoše Kučery, že je to přece gauner a že tam ve skutečnosti žádný politický podtext není apod., ať se podívám na audit apod. Tak jsem se na audit podíval a zjistil jsem sice velké a možná až příliš velké lajdáctví, ale v žádném případě žádnou zpronevěru, spíše naopak. A tak se skutečně domnívám, že na zastupitelstvu už půl roku jde o Leoše Kučeru v prvé řadě a když už nepůjde teď snad zrušit kino, protože to by šli zastupitelé proti vůli všech občanů, kteří podepsali petici, tak zničí Leoše Kučeru a dluhy kina, za které opravdu nemůže jen on, mu nechají pěkně sežrat:(

Někteří nám hned od počátku vzniku petice vyčítají, proč tam je vůbec nějaká zmínka o sdružení Pro-Centrál apod. a že to kvůli tomu nechtějí podepsat nebo váhají. Já se hrdě hlásím k tomu, že jsem si prosadil, aby tam toho bylo o občanském sdružení Pro-Centrál co nejvíce. Napsal jsem tam toho o sdružení ještě více, nakonec se do petice dostala jen část, ale jsem rád i za ni, protože je pravda, že nejdůležitější pro nás pro všechny je, aby zůstalo kino zachováno v současné podobě, ale pro mě osobně je důležité i to, abychom si uvědomili, že je toto kino skvělé právě díky Leoši Kučerovi a jeho sdružení Pro-Centrál a znovu a znovu chci připomínat, že celou kauzu odstartovaly politické tlaky a že za dluhy rozhodně nemůže jen Leoš Kučera ale vedení města, které kino naprosto nedostatečně podporovalo. Máte v diskusích možná pravdu, že měl být Leoš Kučera více důrazný v předchozích letech a více upozorňovat na to, že kino potřebuje větší pomoc, ale to zastupitele rozhodně neomlouvá, protože není pravda, že by Leoš Kučera o navýšení příspěvků vůbec nežádal a jsem rád, že se tu po delší době objevil konečně podobný názor, děkuji Vám za něj pane inženýre!

Vladislav Bareš

#146 Téma zachování provozu kina Centrál si zaslouží věcnost

2012-04-09 10:19

Jsem obyvatel HK a běžný návštěvník kina. Neznám dostatečně jak personální, tak ekonomické pozadí a neznám ani všechny souvislosti, které je pro fundovaný názor třeba znát. Nicméně si mohu dovolit poznámky, které - jak pevně věřím - zůstávají ve věcné rovině a mohou být i inspirací pro další postup:
- fungování kina a jeho aktivit nachází dostatečně velký okruh zájemců
- úroveň provozovaných kulturních aktivit snese vysoké měřítko
- vykázaný dluh je významný, pro jeho řešení je třeba dostatečně vyhodnotit, jak vznikl a kým byl způsoben či ovlivněn
- při rozhodování o dalším postupu vyváženě zvážit, zda podporováním dalšího povozu budou obyvatelé HK získávat srovnatelný efekt jako tomu je u řady jiných aktivit s podporou z rozpočtu Města
- pro další období nastavit pravidla hospodaření a jeho kontroly tak, aby na jedné straně nebyla příliš potlačena umělecká stránka provozu kina a na straně druhé výše podpory měla své meze
- je třeba vidět, že nelze provoz kina považovat za klasické podnikání, ale současně nelze připouštět vznik dluhů, natož jejich neplacení

Mgr. T. Kopecký

#148 Re: Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

2012-04-09 12:28

#145: Pavel Nix - Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

Krásný den, pane kolego Nixi, řeknete-li A, je třeba říci i B. Ač jsme při debatách na osobní schůzce už kolem 24:00 všichni celkem únavou umdlévali, dobře si vše pamatuji, že petiční výbor se snaží zachovat Kino, nikoli Pro-Centrál a ano Vy se zastáváte možná více než ostatní pana Kučery a na názor máte naprosté právo. Stejně tak je mím právem Vám říci, že podle mého názoru, to věci škodí. Já na základě analýzy informací spatřuji v hospodaření nejen fatální lajdáctví a nepořádek, ale bohužel i v některých parametrech, řekněme to kulantně, i nečestného jednání zásadního rázu. Nicméně jsem jasně za sebe řekl, že si vážím toho jaký kvalitní projekt  Pro-Centrál podporovaný mnoha nadšenci a "obyčejnými" členy OS vytvořil a budu první, kdo po vyřešení těchto patálií, tedy pokud Pro-Centrál napomůže hladkému přechodu provozu kina na transparentně vysoutěženého nového provozovatele, poděkuje a to i panu Kučerovi. Také jsem řekl a to i dříve v kuloárech, že si dovedu představit, že pokud si Pro-Centrál vyřeší své problémy, tedy bude moci v budoucnu splnit dotační podmínky a bude o to zájem, mohl by případně jednou i být nápomocen v realizaci nějakých doprovodných projektů okolo kina, proč ne pod jasnou kontrolou nepodporovat dobrý odborný projekt kohokoli. To ale nezáleží na mě ani na Vás. V tuto chvíli, ale jasně stojím za navrženou cestou: vypovědět nájemní vztah, převézt majetek pořízený z grantů na město, vyrovnat s OS zhodnocení objektu, případně bude-li zájem odkoupit zbytek majetku nutného k provozu (dle znaleckého posudku) a transparentně vybrat jiného provozovatele.


K panu Dvořákovi: Váš úhel pohledu, je Vaším úhlem, já prostě zastávám názor, že za chyby se platí, mělo by se vůči externím subjektům postupovat zásadně stejně, to by za chvíli mohla před magistrátem stát fronta organizací, které žádají a dostávají granty se slovy je krize, jsme ve ztrátě městečko zaplať, pomoz. Jsou tady nějaká pravidla, podle mého názoru město podporovalo Pro-Centrál dostatečně, sečteme-li provozní dotace a dotace na digitalizaci a ozvučení (průměrně 1,4 mil za rok), srovnávalo se to viz. výše s provozem Českobudějovické Kotvy (Kino + letní kino) jež dostávalo, pokud se nemýlím 1,2 mil/rok, také na konci roku 2011 bylo ve ztrátě ale oproti našemu kinu 10x menší! K tomu poznamenávám, že obecně je třeba se podívat na dotační politiky města, bez rozdílu a to se připravuje.


http://www.hradeckralove.org/noviny-a-novinky/artove-kino-central-ve-faktech?ref=m&source=email&lred=1

Vy (promiňte mi, tedy "tábor" okolo pana Kučery) to stále stavíte, že jde o jakési msty a politické boje (možná to tak u někoho na začátku začalo (ODS), kdo otevřel Pandořinu skříňku), ale tak to u většiny "odpůrců nekritické sanace dluhů OS" není! Zásadní problém je, že se nevedl rovnocenný dialog a zase se používalo síly a tím pádem šla veškerá důvěra většiny zastupitelů do "kopru". Stojím za popisem dění, jak to vnímá zastupitel Adam Záruba.


http://www.hradeckralove.org/hradec-kralove/par-slov-ke-kauze-central?ref=m&source=email&lred=1

Klidně si říkejte cosi "o sebezáchovném populismu", je jasné, že většina zastupitelů patrně chce zachovat projekt kina, mnozí to jasně deklarovali i na zastupitelstvu, ale bez OS Pro-Centrál, které důvěru ztratilo. Příznivci kina vytvořili petici, která mluví o zachování kina, nikoli priori se zachováním OS. Je podle mě v pořádku, že se s nimi někteří sešli, názory si vyměnili. Rozhodně je to lepší, než se ostřelovat přes média, tak pojďme se všichni sejít a pokusit se nalézt cestu, která pomůže hladkému přechodu Artového kina na kvalitně vybraného nového provozovatele. Vykašleme se na chvíli na přetahování rádoby mocných a dělejme, co nám lidé říkají, že chtějí!!


Nepřihlášený uživatel

#149 Re: Re: Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

2012-04-09 15:51

#148: Mgr. T. Kopecký - Re: Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

Vážený pane magistře, Vaše schopnost zaplevelit jakýkoli interentový chat, na který vstoupíte, nekonečným opakováním Vašeho názoru s účinností kolovrátku, mne už nejednou donutila předmětnou debatu opustit, protože se stává naprostou ztrátou času. I v případě Vašeho názoru na situaci v koně Centrálm resp. společnosti Pro Centrál jsem si Váš názor už přečetl dostkrát na to, abych ztratil důvod si ho přečíst ještě desetkrát znovu. Stejně tak si myslím, že jsem prezentoval svůj postoj na tomto chatu dostatečně pregnantně hned napoprvé a už k tomu nehodlám nic dodávat. Nebudu-li tedy reagovat na Vaše další příspěvky, nebrete to prosím jako potrvzení, že s Vámi souhlasím. Pokud by ovšem taková situace přece jen nastala, s radostí Vás o tom budu informovat. Do té doby bych Vám soukromě doporučil občas nahlédnout do pravidel českého pravopisu, objevíte tam možná několik pro Vás dosud neznámých informací. :-)

Pavel Nix
Hradec Králové

#150 Re: Re: Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

2012-04-09 18:52

#148: Mgr. T. Kopecký - Re: Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

Taky přeji hezký den pane Kopecký.

Už jen stručně: Máte pravdu, že když se řekne A, musí se říct i B, ale to B se už to řeklo strašně mockrát, takže to už myslím není třeba opakovat, ovšem na A se tu často zapomíná, proto jsem to znovu připomněl.

Jinak chci uklidnit všechny účastníky diskuse: Leoš Kučera mě ujistil, že ať už zvítězí jakákakoli varianta záchrany kina, tak to bude každopádně bez sdružení Pro-Centrál.