Petice za zachování Artkina Centrál

Anna

/ #41 trochu více kritiky

2012-04-03 10:15

Tento spor nemá ani jednu oběť (snad jen hradecké auditorium, které jako ovce bez ověření si dostupných informací slepě podepisuje tento petiční paskvil) a plně souhlasím s konstruktivními a patrně nepopulárními názory pana Žaludy.
Město si mělo lépe pohlídat investici do promítačky a dalšího vybavení, to je velmi podobná kauza jako ty nešťastné varhany, které stály snad 6 mil, a nikdo dosud neví, kde jsou (jak varhany, tak peníze).
Snad každá organizace musí pracovat s nějakým rozpočtem a přece vím, co si můžu dovolit, abych neriskoval. A když na to nemám, tak to nezrealizuju.
Co se týče té promítačky, kdo kromě opravdu zasvěcených o tomto klenotu ví? A byl po této investici upraven program tak, aby se dosáhlo nějaké návratnosti?
Myslíte si, že kdyby jste dlužili 3 mil. a ty vám pak někdo zaplatil, s tím, že majetek zůstane v objektu, který provozujete, že byste chtěli vyklidit pole dalšímu provozovateli...?
Co ta petice - jaký je její dopad, kolik potřebujete podpisů a co se stane potom? Donutíte město, aby zaplatilo 3 mil.?
V tuto chvíli potřebujete sehnat peníze, sbírkou, třeba by pomohlo těch 60 tis. diváků, kteří jsou dalším zaklínadlem (ale víte jak je to s těmi statistikami...).
Předpokládám také, že výpověď z nájmu je již na cestě, opravdu se s těmito aktivitami mělo začít již loni v létě, kdy se mělo otevřeně přiznat, že se dluží, jak se to stalo, a ne to držet pod pokličkou do poslední chvíle a chtít peníze jen po městu, cožpak nejsou jiní donátoři?
Ale děkuji výboru za vytvořený prostor pro názory (tolik jich snad v žádném fóru dosud nezaznělo, možná by to chtělo zapřemýšlet o otevřené diskuzi na nezávislé půdě - města, pro-centrálu, občanů, podepisájích a těch, kteří chtějí pojmenovat to, co se opravdu stalo).
Závěrem - jít do politiky byl od pana Kučery patrně čirý kalkul, v domnění, že s nimi bude výti, bude snazší dostat podporu a peníze, no ale on chtěl vlastně proti těm nešvarům, ale sám měl škraloup, ale řekl si, že ne tak velký, protože ti ostatní jsou daleko horší. No ale ta ODS má za sebou holt 20 let členské základny, a ta se jen tak nedá...do politiky s čistými úmysly?!to ještě chvilku naší společnosti potrvá