Petice za zachování Artkina Centrál

Pavel Nix
Hradec Králové

/ #29 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-03 01:46

#26: Marcel Žaluda - Re: Re: Re: Re:

V tom máte pravděpodobně pravdu, že to chtělo burcovat dříve.

Neznám všechny důvody, proč se neburcovalo dříve. Jediné co vím, že kino ještě před Kučerou dostávalo několikanásobně vyšší částky a osobně si myslím, že Leoš věřil, že když kino vybaví a udělá z něj technickou a kulturní špičku a pak požádá o zvýšení obligatorního grantu, že to půjde hladce. Možná to měl udělat obráceně, možná to udělal, ale nikdo na to nezareagoval, nevím, neznám podrobnosti...

Podporuji kino jako takové, celou koncepci, nápad jak je kino vedené. Nikdo jiný nedokázal vytvořit v kraji tak zajímavé kino, jako Leoš Kučera a proto si myslím, že zúžit hodnocení Pro-Centrál na vytvoření dluhů je velmi jednostranné a média nám za posledního půl roku jiný pohled nenabídla, proto je na místě nyní vše vynahradit a velmi silně a nahlas sdružení a Leošovi za odvedenou práci poděkovat. Kino mělo divácký úspěch a je podle mě i ostudou města, že tam takové dluhy nechalo a neprojevilo žádnou snahu o zlepšení finanční situace.

Zásadně s Vámi ale nesouhlasím, že město nemá zodpovědnost za provoz Centrálu a už vůbec nelze srovnávat artkino s nějakou klasickou firmou, jejíž cílem je vydělávat a pokud to neumí, tak je odsouzena k zániku.

Možná byl Leoš Kučera málo průbojný. Holt to někdo neumí tak jako náměstek Soukup. Jak je možné, že když má hokejový klub ztrátu několikanásobně vyšší každý rok než kino Centrál za všechny roky, tak si stačí říct a radnice to hned zaplatí finanční injekcí. Loni 7 milionů, letos pravděpodobně dalších 10. Kdybychom to brali jako firmu jako každou jinou, tak se stadion zavře a skončí se, ale to asi nikdo nechce ani já ne.

Ale lidí chodí na hokej v Hradci méně než do Centrálu, tak nevidím důvod, proč nedávat vyšší dotace a přestat se vysmívat občanům, kteří tu toto kino chtějí... Je pravda, že to měli udělat radní dávno, ale neudělali a pokud mají lepšího provozovatele, tak ať na něj ukážou a ať se předvede. Můžete se přihlásit i vy...