Záchrana dráhy Mutěnice-Kyjov

Samko

/ #201 Něvědomost...

2012-01-25 01:37

Občas netuším co lidé chtějí. Někdo má představu o ohromném utrácení veřejných prostředků na přebujelé aparáty správců ohromného státního majetku, a tak všichni požadují ať se šetří. Výsledkem je pak to, že opravdu už nemá kdo tento majetek pohlídat. Zde opravdu spousta lidí neví co správa a udržba železničních tratí obsahuje a stojí. A pokud chcete, aby provoz žel.dopravy byl BEZPEČNÝ tak to něco opravdu STOJÍ, a tuto práci nemůže dělat KAŽDÝ - kde se v současné době vychovávají traťmistři? Která škola vychovává odborníky na opravy a udržbu železničních tratí?
Vždyť vemte jaký je zde postoj k dodržování ZÁKONŮ. Přece není problém svést vodu ze soukromého dvora přímo do drážního příkopu, který slouží prioritně pro odvod vody z drážního tělesa. Není přece problém v rozhledovém poli na žel.přejezdu postavit boudu na nářadí, zasadit živý plot apod...
A pokud takové záležitosti někdo nehlídá (Drážní úřad to opravdu nezvládne...) pak vlastně i ti co křičí pro zachování železniční dopravy se podílí na devastaci železniční sítě.