Kaštanka

...

/ #2 Ví signatáři co podepisují?

2016-05-16 16:00

Petice připouští pouze jediný způsob projevu - souhlas podpisem. Jako projev svého svobodného názoru na věc uvádím tento komentář. Domnívám se totiž, že většina signatářů neví za co se podpisem petice staví.

Neví, že prvním bodem se spolek snaží vymístit veřejně prospěšnou stavbu z veřejného pozemku na pozemky svých sousedů, konkrétních soukromých vlastníků zahrádek v blízkosti trati, aby to ve svém okolí iniciátoři měli "pěkné" - viz články v královéhradeckém Deníku. I za cenu vyvlastnění majetku souseda.

Neví, že se druhým bodem spolek snaží vymístit stávající trať do Kuklen pod okna svých sousedů a iniciuje zábor pozemků konkrétních soukromých vlastníků přibližně na dvou kilometrech případné novostavby zaústění trati od Pardubic.

Neví co je obsahem záměru (na vývěsce stavebního úřadu dosud oficiálně nic ke stavbě nebylo, ale spolek již ví co je obsahem?), čímž nemůže posoudit, zda má být opravdu rušeno zmíněné dětské hřiště.

Neví, že se spolek peticí snaží zablokovat věci, které jsou obsahem územního plánu města i návrhů nového územního plánu a snaží se prosadit jeho změnu na úkor jiných. Něco na způsob "vykupte nebo vyvlastněte pozemek souseda, líbil by se nám tam ve veřejném zájmu park...".

Neví, že zablokováním stavby nedojde ke zkrácení jízdní doby a ke zvýšení četnosti a pravidelnosti vlaků mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Neví, že tak nebude realizována přestavba podjezdu pod nádražím, nutná k tomu, aby zásobování a zákazníci nového nákupáku u Koruny nemuseli pouze přes město.

Obávám se, že zde dochází k manipulaci s lidmi, kterým není lhostejné životní prostředí v Hradci Králové, za účelem naplnění zájmů několika jednotlivců kolem spolku. Také Vás využili?

NESOUHLASÍM, se zásahem do soukromého vlastnictví, je-li k dispozici veřejný pozemek. Požadavek na využití majetku souseda považuji minimálně za neslušný.

NESOUHLASÍM s obsahem této petice a s manipulací veřejností ze strany iniciátorů.