Petice na podporu ústavní stížnosti proti inkluzi

nesouhlas

/ #47

2016-03-10 17:04

#45

sice je Vaše odpovědˇve smyslu já o voze, Vy o koze, ale pokusím se reagovat.

Financování: ano díky zákonu, toto financování začne fungovat jak je potřeba a těch někde uváděno dokonce 60000 postižených dětí vzdělávaných v hlavním proudu, bude mít vytvořeny lepší podmínky ke vzdělávaní. Jestliže se zákon zruší, žádné peníze nedostanou a nikde není psáno, že to bude "fungovat" alespoň jako doposud.

Dobrá praxe: Ještě jednou, podívejte se na ty počty. Až 60000 dětí je v hlavním proudu, tedy jejich rodiče nejspíše inkluzi podporují a určitě se jim díky zákonu uleví. Navíc já nepaušalizoval. Mně je jasné, že to neplatí pro všechny.

Paušalizace zaznívá pouze od předkladatelů petice, dle které to nezvládne žádné postižené dítě.

Ve stížnosti už se zmiňují pouze o LMP. Kolika dětí s LMP se to bude skutečně týkat? Potom porovnejte čísla s 60000 postižených, kterým zákon pomůže minimálně narovnat finance  a v případě zrušení zákona se může jejich postavení ještě zhoršit oproti stávajícímu.

A ještě něco, nikde nepíší, že ten zákon je skvělý, ale aspoň něco. Změny se dají provést vždy. Ale rušit ho? Bude ještě někdy vůle i pozměněný zákon přijmout? Co bude s těmi 60000 dětmi?

Pěkný den