Požadujeme prošetření vyučovacích metod učitelky Petry Štěpánové

DanaK

/ #1098 Re: Re: Důvody pro podepsání této petice

2016-03-02 21:43

#1049: - Re: Důvody pro podepsání této petice  

 Děkuji vám, že na vás působím mile :-) to ostatní si můžete nechat od cesty. Je mi vás popravdě líto, protože jestli vaši blízcí ve všem spoléhali na režim, tak nyní zde předvádíte výsledek. V každé běžné rodině se o těchto věcech mluvilo a co se zamlčelo ve škole apod., řekli s plnou pravdou rodiče a prarodiče, kteří tu dobu zažili - II. sv. válku a změnu po roce 1948.

Mám pocit, že jste dobu (totalitní) ani nemohl zažít, protože každý myslící tvor bral soc. propagandu s velkou nadsázkou. Naopak propadanda v nás vzbuzovala přesně opačné pocity a to nesnášet vše, co pocházelo z bývalého SSSR. To ale neznamená, že přestanu ctít určité hodnoty, které by člověk neměl ztratit nikdy a za žádného režimu! Nelze upřít vojákům SSSR zásluhu na tom, že tu zrovna dnes můžeme být. 

Nazýváte mne soudružkou, ale to vás bohužel zklamu. Nic by mne nedonutilo k takovému kroku přistoupit. Moje rodina velmi utrpěla za druhé světové války a stejně tak po roce 1948. Ctím velmi své předky a děkuji jim za to, že mne nikdy nevedli k nenávisti, ačkoliv si prožili velmi těžké chvíle.