Против Отпадането на ПСИХОЛОГИЯТА като Учебен предмет и за Тренинги за социално-емоц. умения в уч-ще


Nepřihlášený uživatel

/ #80 Re:

2016-02-20 19:42

#76: -  

Съгласен с теб /от същата земя, за която говориш/.

Посредствеността на всички нива е най-голямото предизвикателство. Няма семейство без алергии и история на заболяване от рак. Хиперактивност, дефицит на вниманието и аутизъм са си просто нормална епидемия. Милиони пари , хвърлени за нов образователен модел, които се въвежда в някои провинции и който не е нищо друго, освен бледо копие на онова, от което нас някой така доброжелателно иска да спаси. Т.е. те отчаяно искат поне да тръгнат /стигането... хм/ натам, от където ние се връщаме. Звучи абсурдно, но  е факт! Съжалявам, ако разочаровам някой не събудил се още. Единствено системата в скъпо платените частни училища се приближава до източно-европейската, корейската , китайската. За това китайците са на всички първи линии /източно европейците са твърде малка група в сравнение с  мощното 'китаизиране', което тече тук/.

Само с едно не съм съгласен - има надежда и тук. По две прични.

Първо: След като преди 100 години /и до преди 20-на години/ тотално изкореняват по най-зверски еничарски начин местната древна култура /древна приблизително, колкото българската/ с цялото нейно познание, сега неистово търсят оцелели корени от нея, за да ги спасят и така да спасят себе си. Започнаха да разбират, че банковата, финансовата, фармакологичната, образователната, социалната .... системи не работят за хората.

И второ: Целият този процес на мощен внос на високо образован, квалифициран генетичен материал за какво мислиш беше проведен?  И в това има смисъл, защото вече не живеем във времето на потъването на Титаник, когато възпитаните англичани са били набързо избутани от лодките от прагматичните американци. Нищо лично, както и ти казваш, просто бизнес и оцеляване. Днес обаче, за да се спаси един /човек, държава, народ, континент/, трябва да помогне и на останалите, защото действат по-висши духовни закони, които ние като българи познаваме добре. Така че, нещо и от тук ще оцелее.