Češi proti putinovým Nočním vlkům (otevřený dopis vládě ČR)

Jiri Vanek

/ #9 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-15 08:40

#8: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Vstupni viza jeste nemaji a z duvodu bezpecnostniho rizika asi mit nebudou.   O osudu připravované demonstrační jízdy ruských motorkářů z klubu Noční vlci přes polské území dosud nebylo rozhodnuto, polské úřady zvažují, zda cesta nepředstavuje bezpečnostní riziko. Vyplývá to z dnešního prohlášení náměstka polského ministra zahraničí Rafala Trzaskowského pro televizi TVN24. Noční vlci podle ruských médií chtějí přes Bělorusko, Polsko, Slovensko, Rakousko, Bavorsko a Česko cestovat do Berlína. 

Podle ruských liberálních médií jde o gang radikálních nacionalistů a násilníků vyznávajících agresivní formy pravoslavné víry. Předloni byli členové klubu zapleteni do přestřelky se znepřáteleným motorkářským gangem Tři cesty, která se neobešla bez obětí na životech.

Tisíce Poláků podepisují v těchto dnech na internetu petici určenou ministrovi zahraničí, v níž požadují zákaz průjezdu "ruských zločinců" přes polské území. Podle mluvčího ministerstva však úřad petici dosud neobdržel a není jasné, jak na ni ministr zareaguje.