Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.CZ

/ #647 Oficiální dokumenty z Rady města Ostravy: Začal faktický pokus o ukončení povinného čipování!

2014-05-12 15:27

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/possible-end-of-forcing-microchipp...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficiální dokumenty z jednání Rady Statutárního města Ostravy ze dne 6. a 7. května 2014, které potvrzují, že:

1/ Ostravští radní projednávají návrh Váženého pana zastupitele Jana Bechera z „Hnutí Ostravak“ na změnu/zrušení místních podzákonných předpisů s tématikou vynucování čipování. Text jejich nového znění (případně zrušení) rozeslali všem dotčeným odborům, komisím i dvaceti třem městským obvodům s tím, že mezní termín pro dodání připomínek vyprší 12. května 2014.

2/ Žádostem/podnětům Váženého občana Ostravy Petra Hadaščoka st. podaným 26. a 27. dubna 2014 v souladu se Zákonem č. 128/2000 Sb. ze dne 12. dubna 2000 o obcích (obecní zřízení) v aktuálním znění nebylo korektně vyhověno a nebyl ani učiněn pokus o smírné řešení nebo poučení/vysvětlení občanovi situace ve věci jím opakovaně požadovaného hlasování zastupitelstva dle Jednacího řádu města (viz povinnost vyplývající mj. ze smyslu paragrafů č. 2 až 5 Správního řádu v aktuálním znění). - Pozitivní změnu nicméně představuje vzhledem k minulým tristním zkušenostem (projednávání návrhů občana v termínu přes 90 dnů) najednou nezvykle rychlé vyřízení podnětů občana Hadaščoka Radou města a připravení materiálů s tématikou čipování na program jednání zastupitelů Ostravy dne 21. 5. 2014.

Podnět občana Hadaščoka ze dne 26. dubna 2014 zněl:

„Žádám mimo jiné podle paragrafu 16, odstavce č.2, písmeno c), f) a g) výše uvedeného zákona, kdy má občan právo ´podávat orgánům obce návrhy, připomínky a podněty; orgány obce je vyřizují bezodkladně,´ a ´požadovat projednání určité záležitosti v oblasti samostatné působnosti radou obce nebo zastupitelstvem obce´ a v souladu s článkem 9, odstavce 9 Jednacího řádu, který mimo jiné uvádí, že ´Hlasování se provádí veřejně nebo tajně, o čemž rozhoduje zastupitelstvo města,´ a podrobnosti tajné volby upravuje Příloha č. 2 k jednacímu řádu, článek č.2.“

„Žádám Vás /opakovaně / tentokrát již také o tajné hlasování zastupitelů na zasedání zastupitelstva Ostravy dne 21.5.2014 ve věci navrhovaného zrušení OZV č.9 / 2012 z 24.10.2012: Vyslovuji souhlas se zrušením vyhlášky Statutárního města Ostravy OZV č. 9 / 2012 z 24.10.2012 a vyhlášek souvisejících s tématikou čipování zvířat na území města / PRO, PROTI, ZDRŽEL SE /.“

3/ Radní si vzali k srdci upozornění veřejnosti na některé podivné datace v minulosti předkládaných oficiálních dokumentech města k projednání Zastupitelstvu Ostravy a do doby reálného/faktického schválení/odmítnutí Radou vypracovaných materiálů: již neuvádějí datum písemností v budoucnosti, o čemž zajisté nemohou mít ostatně ani povědomost (pokud tedy není vše dopředu domluvené, nebo nejsou nadáni věšteckými schopnostmi) bez znalosti výsledků jednání ostravských zastupitelů - proběhne teprve 21. 5. 2014.

4/ Důvodová zpráva projednávaná a schválená Radou města k výše uvedenému podnětu pana Petra Hadaščoka st. v úvodu vyjmenovává nové důležité informace, které občan Hadaščok radním/zastupitelům poskytl ve věci čipování ze zahraničního tisku, nicméně v závěru autoři důvodové zprávy neuvěřitelně své vlastní předchozí tvrzení odmítají a překvapivě říkají, že „podání předložená k projednání Radě města neobsahují žádné nové skutečnosti“ (SIC!). - Nabízí se zde tedy otázka: ČTOU VŮBEC VÁŽENÍ RADNÍ TO, CO SCHVALUJÍ?

5/ Společenství Necipujtenas.CZ ani pan Hadaščok st. neobdrželi do odpoledních hodin dne 12. 5. 2014 na základě výše citovaných dokumentů z jednání Rady města, příslušných komisí atd. a také od písemně v předcházejících měsících oslovených úředních ostravských osob/politiků/zastupitelů žádné vyjádření k zaslané/zpracované analýze nezákonného vynucování čipování (předloženo PS PČR dne 20. 2. 2014) v případě již jinak označených domácích zvířat, která necestují za hranice státu Evropské unie ani nejsou využívána k obchodní činnosti.

Je to opravdu smutná vizitka přístupu současného vedení města Ostravy.

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/oficialni-dokumenty-z-jednani-rady-mesta-ostravy-6-a-7-kvetna-2014.pdf