Ukrajinským občanům a vládě Ukrajiny


Nepřihlášený uživatel

/ #62 Ajaj !

2014-02-22 19:52

To, co se děje na Ukrajině je hrozné, ale podstatnou otázku si téměř nikdo nepoložil. „A sice, kdo to vlastně na Ukrajině bojuje, za co, s jakým cílem a co sleduje. Protože když se podíváte na takzvané opozičníky v čele s panem boxerem Kličkem, který žil dlouhá léta v Německu a jeho vazby na tamní kruhy se v médiích také nepropírají, tak zjistíte, že žádná jednotná opozice neexistuje. My jsme v listopadu 1989 měli alespoň to Občanské fórum, které vzniklo bůhvíjak, ale existovalo a byla tu po celou dobu jednota opozičního tlaku. Na Ukrajině nic takového není, to jsou placené bojůvky z té či oné strany,“ poukazuje mediální odborník.

Povstání ekonomických sfér, které mají blíže do Německa než do Ruska
V té souvislosti zmiňuje čtvrteční výrok ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynka Kmoníčka v České televizi, že to jsou často placení veteráni z různých dávných bojů včetně Afghánistánu, kteří jsou najati z jedné či druhé strany. „Pachatelé těch nejkrvavějších skutků nejsou obyčejní lidé z Kyjeva, to jsou profesionálové. Často je to vidět podle způsobu, jak kterého člověka zraní nebo dokonce usmrtí. To je věc, o které se celkem málo hovoří,“ všímá si Petr Žantovský.

Setkal se s otázkou, zda na Ukrajině jde opravdu o lidové povstání, protože kdyby povstalo všech 45 milionů Ukrajinců proti vládě a prezidentovi, tak už by tam vláda ani prezident dávno nebyli. „To je povstání velice konkrétních ekonomických sfér, které mají blíže do Německa než do Ruska a snaží se – při oranžové revoluci ten příběh nebyl až o tolik jiný – převzít moc. Tehdy převzala moc Tymošenková a víme, jak to dopadlo. Skončila v kriminále, protože na ni spadla všechna možná korupční a kriminální obvinění. A volby vzápětí vyhrál Janukovyč, ačkoli byl vnímán jako představitel zájmů Moskvy,“ připomíná Petr Žantovský.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...