Ukrajinským občanům a vládě Ukrajiny

Pavel Korec

/ #39 Re:

2014-01-27 21:45

#36: Vladimir Vasin -

Jde o povstání proti Ruské hegemonii a komunistům a kryptokomunistům.
27.1.2014, 22:30

M.F.:

Barikády a odpor proti Janukovyčově vládě a imperiální politice Putina už zaplňují většinu velkých měst po celý Ukrajině. Aktivizuje se celý národ, nikoho tyhle události nenechávají chladným - všichni vědí, co je v sázce. Na 60ti místech v zahraničí proběhly demonstrace ukrajinské diaspory na podporu Majdanu. Demonstruje celá Ukrajina - zatímco v Kyjevě je po včerejšku přes všechno napětí relativní klid a příměří, v Čerkassech, Dněpropetrovsku, Doněcku, Sumách a Charkově jsou protesty tvrdě potlačovány Berkutem a "tituškami", který vykonají za Janukovyče tu nejšpinavější práci. Raněných přibývá, zadržených taktéž, desítky lidí jsou beze stop pohřešovány, přibývá únosů zraněných demonstrantů z nemocnic. Na příjezdových cestách je Kyjevu stojí kontrolní body prověřující auta a dopravu do města.

Momentálně opět opozice jedná s Janukovyčem - opět je to jen jeho hra o čas, něco slíbí, většinu odmítne a bude trvat na pokračování jednání. Janukovyč slíbil Kličkovi post vicepremiéra a Jacenjukovi premiér ministra - opozice návrhy nepřijímá, klíčovou otázkou je vyhlášení předčasných prezidentských voleb, rezignace vlády, propuštění všech politických vězňů a zrušení diktátorských zákonů ze 16. ledna 2014. Ve Lvově se členové místní pobočky Partiji rehionyv sami dohodli na jejím rozpuštění a zrušení. Zítřejšího mimořádného zasedání Parlamentu v Kyjevě, kde se mají směrodatně rozhodnout všechny otázky opozice a momentální domácí krize, se zůčastní i všichni bývalí ukrajinští prezidenti. Janukovyčovy sliby řadu zahraničních pozorovatelů vedou k doměnkám, že zítra vše skončí smírem. Opozice se z řady signálů naopak obává vyhlášení vyjímečného stavu, který by prezidentovi umožnil silové řešení - fakticky by tím vyhlásil občanskou válku. Hovoří se o plánu zítra přerušit vysílání opozičních vysílacích kanálů a vzít demonstranty útokem.

Na 1000 členů ruských speciálních jednotek už je v Kyjevě, na místě i obrněná technika a už od minulého týdne i bojové armádní tanky. Ministr obrany opakovaně prohlásil, že armáda nebude nasazena - řada generálů jsou patrioti a s nasazením proti národu nesouhlasí. To samé se týká řady členů silových složek v západních oblastech, kteří prohlásili, že v ohrožení se postaví na stranu národa. Už dnes se vláda shodla na rozšíření početních stavů vojsk Ministerstva vnitra - už teď jich je přes 30 000 - rozšíření jejich pravomocí a též organizaci "občanských hlídek" - v podstatě legalizace "titušek", kteří tak mohou napadat, střílet a mlátit občany zcela legálně. Připomínám, že Berkut, tahle Janukovyčova "pretoriánská garda" disponuje krom automatických zbraní i dělostřelectvem, velkorážními kulomety, granátomety, protitankovými zbraněmi a bezzákluzovými kanony. Vláda schválila i mimořádné prostředky na pořázení většího množství zbraní, munice a zdravotnického materiálu. Tanky na místo dopravila už před celým týdnem a není pochyb o tom, že je tam nevezli jen na okrasu. Toliko k Janukovyčovým slibům a skutečným záměrům. Zítřek bude rozhodující a všechno je napjaté k prasknutí.

Modleme se a věřme, že se najde dost soudnosti, aby vláda sílu nenasadila - bylo by to strašný a přímo by se to dotklo i ČR. Moskevský car Putin si totiž pořád plete současné hranice východní Evropy s někdejšími hranicemi SSSR a podle toho se chová. Pokud bude revoluce potlačena, bude ruská sféra vlivu mnohem blíž - z Užhorodu je prostě do Prahy blíž, než z Kaliningradu. Kéž se zítra nepotvrdí nejhorší možné výsledky. Národ je silnej, je odvaha, je odhodlání, je naděje!
Слава Україні!!!


https://www.youtube.com/watch?v=gO-8tQ04xtg




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...