Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží


Nepřihlášený uživatel

/ #7 Re: #6

2013-10-16 11:13

#6: Občan Starého Města -

OK, co takhle ve stejném duchu uzavřít průjezd všemi ostatními pražskými obvody pro obyvatele Prahy 1, stejně si, darebáci, zkracují cestu do Východních Čech přes Karlín a Hloubětín, na sever přes Holešovice, va západ přes šestku či pětku a na jih přes čtyřku. Nenene, ten jejich tranzit tu trpět nebudeme, ať si nakoupí třeba helikoptéry ... líbí?

Sám vidíte, jakou pitomost jsem právě napsal. A Vy něco podobného obhajujete.

Ano, chci na Praze 1 zaparkovat kdykoli a kdekoli. Stejně tak chci, aby obyvatel Prahy 1 mohl zaparkovat kdykoli a kdekoli na šestce či devítce, kde pobývám. Tam to zatím jde ... ale nositelé podobných myšlenek, jako Vy, se jistě brzy postarají o to, že to nepůjde - respektive půjde, ale za výpalné pro ně.

Problémem Prahy není vnitroměstský provoz, ale každodenní obrovský nápor mimopražského tranzitu a mimopražských, jezdících do Prahy denně za prací. Sem je třeba napřít síly, ne se sekat mezi Starým Městem a Smíchovem. Řešení samozřejmě je, a sice

- dobudování pražského objízdného okruhu, který se zasekl na pár zelených křiklounech na Suchdole. Důvod: proč by se někdo tranzitně prodíral vnitřní Prahou, když bude mít pohodlný okruh? Zatím je ale řešení úseku Bohnice-Suchdol v nedohlednu, kvůli aktivistům. Nicméně pohled na jakékoli větší evropské město je tím kroužkem opatřen.

- vytvoření jednotné parkovací karty Pražana, se kterou si libovolný obyvatel města, kterému platí poplatky a volí si jeho zástupce, zaparkuje, kde chce. Jenže se sem nenacpou ty tisíce mimopražských, kteří, dle mého odhadu, dnes tvoří alespoň třetinu objemu aut, parkujících denně v ulicích Prahy.