Petice za zřízení církevní základní školy v městě Prostějov


Nepřihlášený uživatel

/ #7 Re: Neschválení

2013-06-08 07:59

#1: Občan - Neschválení

V samotném usnesení Rady města Prostějova žádné bližší odůvodnění není (lze si najít na stránkách města). Cituji však z dostupných zdrojů:

"Jako důvod zamítnutí žádosti gymnázia uvedlo vedení města úbytek počtu žáků. „V následujících letech nastane poměrně značný demografický pokles a naplnění městských základních školy bude problematické," argumentovala náměstkyně primátora Ivana Hemerková."

Pokud se Vám toto odůvodnění nezdá, zkuste se zeptat na magistrátu, proč ke schválení pronájmu nedošlo. Podle tónu Vašeho vyjádření se ale obávám, že důvod Vašeho příspěvku je někde trochu jinde, než že by Vás toto skutečně zajímalo... Na vytvoření petice ani jejím podepsání nevidím nic zběsilého, je formulována zcela slušně, kdo chce, ten ji podepíše, kdo nechce, nechá být. Článků o této záležitosti už několik vyšlo, petice je další ze způsobů, jak o problému informovat.

Pro úplnost uvádím, že nejsem nijak personálně spjatá s CMG Prostějov, nestudovala jsem tam a ani nemám děti, které by tam studovaly, považovala jsem ale za vhodné reagovat na Váš příspěvek, a to i kvůli případným dalším osobám, které by jej četly.

Navíc občani se již několikrát mohli přesvědčit, že CMG je velmi kvalitní škola a je o ni velký zájem jak mezi věřícími tak nevěřícími.

Oproti ostatním středním školám totiž kromě vzdělání klade i nároky na výchovu dětí, na jejích osobnostní stránky ..

Klade důraz na volnočasové aktovity......