Petice za transparentnost a zlepšení služeb KaM UK


Nepřihlášený uživatel

/ #53

2013-05-13 07:38

Podepisuji proto, že mi dlouhodobě vadí kvalita jídla v menzách (a tedy se stravuji z 95% jinde). Problém vidím v přístupu "co byste chtěli za 40 Kč". Přitom ale jídlo v menzách je částečně dotované, tedy menza za porci nedostane zas o tolik méně než restaurace za polední menu o mnohem vyšší kvalitě. Možná by bylo lepší menzy zrušit a ten příspěvek dávat studentům jako stipendium na stravu.

Chuť mnohých jídel je mizerná, množství hlavní součásti někdy až zarazí(např. smažený sýr působící dojmem že obalili takové ty tenké plátky určené na chleba), nemožnost výběru přílohy je zbytečná, vždyť je jich obvykle uvařeno víc druhů. Běžně se jídla či polévky přesolují (mám dojem, že některé menzy by mohly na soli i výrazně ušetřit :-) ) a občas člověk narazí i na naprosto nepochopitelné omyly, např. oslazený okurkový salát. To zaměstnanci neochutnávají co vyrobí?

Hloupá je i neochota KaM si na provoz přivydělat, když je prý rozpočet tak napnutý. Proč např. v menze není možné koupit obloženou housku, kterou by dost lidí koupilo raději než bagetu z automatu? Nebo kus ovoce. Student si pro něj nemusí do samoobsluhy a menza vydělá.