Petice za transparentnost a zlepšení služeb KaM UK

Nespokojny stravnik

#51

2013-05-12 04:41

Súhlasím s tým, že v menzách UK sa jesť nedá. Už roky chodím do menz ČVUT, kde síce zaplatím trošku viac, polievka v cene nie je,ale je to chutné a najem sa popravde ako prase :D Pre nespokojných stravníkov doporučujem menzu a restiku na Strahove ( spada pod CVUT ), jedla výborné, pizza ak je v ponuke tak stoji cca. 50 Kč / celá pizza, nie len malý slice ako u nás a rozhodne nie je z polotovaru, pivo Braník malé za 11 Kč. Všetky jedla varia ako v restike, veľké porcie. Za niektoré jedla si síce priplatíte, ale napr. posledne ma vyšli kuracie prsia s troma druhmi syra a k tomu americke brambory za cca.70 Kč ( dostala som tam tri veľké kusy kuracieho mäsa a na každom mäse bol iný druh syra - mozzarella, niva a ešte jeden ). Pre milovníkov lasagni taky dobrá správa. Aj keď sa u nás v menze pokúsili urobiť kuracie lasagne, odkazujem im : NErobte ich už viac prosím, boli to pancierové lasagne, príšerne nechutné za vysokú cenu. V menze na Strahove majú lasagne 350g,obsahuju mleté mäaso, chutia výborne, nie sú pancierové a stoja cca. 50 Kč. Každý víkend som na Strahove a vidím, že idú na dračku :D Restika otvorena i o vikendu. A malý bonus na záver : je tam vždy výber nejakého chutného dezertíku ( väčšinou 4-5 druhov ) všetky sú výborné :) a stoja od 10-20 Kč ( tie dortové dezerty sú za 20 Kč väčšinou, napr. Sachr dort ) ,takže mňaaaam :))
Bola by som preto rada ,ak by sa naša menza inšpirovala menzou ČVUT. Polievky v našich menzách sa jesť nedajú, z polievky Minestrone som mala prapodivné prehánky a nebolo mi moc dobre. Taky si myslím,že tých blivajsov by mohli robiť menej, za tie roky si už predsa museli všimnúť, čo ide na dračku a čo im tam stojí až do konca výdajnej doby, takže čo tak napr. zvýšiť počet porcií jedla, ktoré sa dá jesť ? Na UK som už piaty rok, kvalita jedla šla podľa mňa značne dolu, ceny začne hore a ako som si všimla tak do menzy na Kajetánke chodí omnoho menej ľudí ako kedysi. Kedysi sme stáli aj frontu, teraz je tam poloprázdno. Takže takto sa strácajú stravníci z menz milé KAM UK. Popravde do menzy na Kajči zájdem tak 4-5 x za mesiac, keď ma tam niečo zaujme, inak som častejšie na STrahove, kde sa vždy doslova prežeriem ,ale za cenu cca. 100 Kč ( lasagne s mletym masom 350g, k tomu nejaku prilohu 200g - baby karotka na masle, fazolove lusky so slaninkou, male pivo, dezertik ) Takže sa zamyslite !!!!!
PS : ja papám rada a dobre, a keď mi jedlo chutí tak do seba naladujem dosť, což v menze UK nie je možne
Grumpy Cat

#52 audit

2013-05-12 19:09

viac ako jedlo v menzach mi prekaza podivne hospodarenie tu na Svehlovej koleji, napr. nedavny uplne zbytocny nakup novych stoliciek pre celu kolej alebo otvaranie vchodovych dveri na ISIC namiesto kluca, ktore aj tak nezabrani tomu, aby sem liezli cudzi ludia a vykradali studentom izby. Zato na potrebne veci (vymena okien, sprch, vybavenia kuchynky) peniaze nie su nikdy. Ked uz platime najom (a nie maly), bolo by podla mna fer, keby sme aspon vedeli, na co nase peniaze idu, a uplne najlepsie by bolo, keby sme mali moznost nejak to ovplyvnit.

Nepřihlášený uživatel

#53

2013-05-13 07:38

Podepisuji proto, že mi dlouhodobě vadí kvalita jídla v menzách (a tedy se stravuji z 95% jinde). Problém vidím v přístupu "co byste chtěli za 40 Kč". Přitom ale jídlo v menzách je částečně dotované, tedy menza za porci nedostane zas o tolik méně než restaurace za polední menu o mnohem vyšší kvalitě. Možná by bylo lepší menzy zrušit a ten příspěvek dávat studentům jako stipendium na stravu.

Chuť mnohých jídel je mizerná, množství hlavní součásti někdy až zarazí(např. smažený sýr působící dojmem že obalili takové ty tenké plátky určené na chleba), nemožnost výběru přílohy je zbytečná, vždyť je jich obvykle uvařeno víc druhů. Běžně se jídla či polévky přesolují (mám dojem, že některé menzy by mohly na soli i výrazně ušetřit :-) ) a občas člověk narazí i na naprosto nepochopitelné omyly, např. oslazený okurkový salát. To zaměstnanci neochutnávají co vyrobí?

Hloupá je i neochota KaM si na provoz přivydělat, když je prý rozpočet tak napnutý. Proč např. v menze není možné koupit obloženou housku, kterou by dost lidí koupilo raději než bagetu z automatu? Nebo kus ovoce. Student si pro něj nemusí do samoobsluhy a menza vydělá.
Catch

#54 Rozhodnutí

2013-05-14 17:39

O petici už chvíli vím, ale pro podpis jsem se rozhodl až po dnešní supr nabídce v Menze - Mozzarela a rajčata (+ asi 1 černá oliva) za 82 kč plná cena. Podle mě bombička ;)
Ellie

#55 Re: Rozhodnutí

2013-05-15 05:36

#54: Catch - Rozhodnutí

Zrovna včera sme sa o tom bavili a smiali sa na tom, že výrobná cena toho jedla musela byť omnoho nižšia a dotovaná cena 82 Kč za toto ??? buď tam dali tak extra super kvalitnú mozzarellu alebo bio rajčata :D :D inak nie je možné ,aby to bolo tak drahé ,navyše ako vegetariánske menu absolútne nevhodné, priateľ je vegetarián a niekedy ho ľutujem, aké úžasy mu mena ponúka.

Inak k čerstvosti, neraz ma napadlo, či to kolečko okurky ,ktoré dostanem na tanier, nie je náhodou zo včerajšieho obeda po niekom ,kto to nedojedol. Extrem boli plnené papriky, ta moja teda ako čerstvá nechutila, bola minimálne chytená...


Nepřihlášený uživatel

#56

2013-05-16 07:27

Dúfam, že sa to podarí, a niečo z toho bude. Len tak ďalej

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-16 08:46



Nepřihlášený uživatel

#58 Salátové bary

2013-05-16 09:37

Zavedení salátových barů byl dobrý nápad, ale chtělo by to vychytat jisté mouchy-například že rajčata se na plátky krájí, nikoliv strouhají (ty průsvitné oschlé plátečky působí docela nechutně)nebo že do salátového baru nepatří oschlá a nahnilá zelenina (týká se především zelených salátů a rajčat) ani slupky z cibule, nebo že do okurkového salátu se nedává balsamico ale normální ocet nebo citronová šťáva (okurky plovoucí v nahnědlé tekutině k jídlu také moc nelákají)-že, menzo právnické fakulty? Také souhlasím s nápadem, že by menzy mohly prodávat vlastní obložené housky-nejlepší by bylo, kdyby jimi nahradily průmyslově vyráběné bagety, které prodávají dnes. Ty mi připadají dost předražené, navíc chuťově i výživově je to docela katastrofa a s jejich čerstvostí to taky nebude žádná sláva, když mají dobu spotřeby asi 5 dnů. No řekněte, jedl by někdo doma housku (bagetu) se salámem nebo nedejbože kuřetem, která mu ležela 5 dní v lednici? Asi sotva. To domácí obložené housky by se mohly udělat každý den čerstvé. Jistě by se prodaly.

Nepřihlášený uživatel

#59 Ryby

2013-05-16 09:40

V nabídce menz mi obecně chybí ryby, a když už se objeví, je to většinou filé té nejpodřadnější jakosti anebo smažený polotovar, případně zavánějící nebo aspoň hodně vysušený losos. To mi vadí, uvítala bych více chutných rybích jídel.

Nepřihlášený uživatel

#60 Dnešní nabídka

2013-05-16 12:08

Zajímalo by mne, jak dnes mohli nacenit jídlo - 200g Vepřová játra na roštu, americké brambory, tatarská omáčka - na nedotovanou cenu 73,80 Kč.

Když si vezmu náklady na potraviny, tak 200g jater je cca za 8 korun a pár brambor maximálně za 5.
I s polévkou a vším ostatním tedy cena nákladů kolem 15 korun... Jak se dostali na cenu 74 kč, to doopravdy nechápu. Nechápu, jak mohou bejt menzy ve ztrátě, když mi to připadá spíš jako společnost na ojebávání studentů. Protože ty ceny porcím zdaleka neodpovídají.

Nepřihlášený uživatel

#61

2013-05-20 20:27

Menza UK na Albertově by se mohla inspirovat menzou v Plzni na Borech - lepší uspořádání jídelny celkově, více místa,více jídel na výběr se širším cenovým rozpětím (od 25 do 50 kč), k pití je možno si koupit limonády, pivo; voda a čaj zdarma. Polévka a hlavní jídlo se platí zvlášť a k polévce je možné koupit si rohlíky

Nepřihlášený uživatel

#62 Re: Ředitel a vedoucí

2013-05-22 06:52

#17: - Ředitel a vedoucí

Jen pro přesnost : ředitel KaM vzešel z výběrového řízení ( jak bylo toto řízení vedeno je věc jiná ). A další věc - zaměstnance současné poměry pálí, zvláštní přístup vedení se netýká jen studentů... Bohužel nemáme ale možnost s tím cokoliv dělat, pravomoce vedoucích jednotlivých středisek jsou značně omezené díky centralizaci.


Nepřihlášený uživatel

#63

2013-05-27 12:03

Myslím, že by se měla věnovat větší pozornost na stravování a ubytování studentů. Měla jsem již možnost navštívit několik kolejí a menz po Praze a musím říct, že bych se styděla být provozovatelem či majitelem. Děkuji

Nepřihlášený uživatel

#64 Re:

2013-05-29 10:45

#5: -

Suhlasim, dalsim problemom je podla mna prezamestnanost. Chyba tu efektivita prace, ci uz na kolejach alebo v menzach.

V letnych mesiacoch by sa mohli izby viac vyuzivat ako hostel, a tym zarobit nejake peniaze naviac. Najviac zarazajuce je pre mna, ze v sukromnych jedalnach/restauraciach atd. je mozne dostat menu za 80 Kč v super kvalite a mnozstve a v menze za rovnaku cenu (ked pocitam plnu cenu jedla) dostanem sotva polovicnu porciu a o kvalite jedla ani nehovorim..Zaujimave ale je, ze po praci vidim ako zamestnanci odchadzaju nabaleni s plnymi taskami..chyb a moznosti zlepsovania by sa dalo najst strasne vela..

 

miki volek

#65 chodte papat

2013-06-05 15:08

do restaurace, soudruzi

Nepřihlášený uživatel

#66

2013-06-07 21:28

myslím že sportovci by měli mít kvalitní jídlo...

Nepřihlášený uživatel

#67

2013-06-07 21:33

Většina věcí už tady byla napsána a souhlasím s nimi, přihodím ještě svou trošku do mlýna. Studuju na FTVS a jako vegetarián to v menze Sport mám opravdu bídné. Polévka většinou s masem a když ne tak je to náhoda, případně pod názvem ze kterého se to nedá zjistit... Samozřejmě v ceně zaplatím i polévku kterou si prostě nedám, kdyby to bylo volitelné nebo by byl výběr buď polévka nebo salát bylo by to lepší. Jelikož si vždy dávám onu "čtyřku" tak můžu jen říct že porce jsou malé(minus polevka), často předražené (viz. rajčata s mozarellou) a dvakrát týdně vždy něco sladkého (sladké jídlo není jídlo), což mě těžce neuspokojuje. Čaj dělaný kdoví z čeho se pít nedá, ještě že je vždy karafa s vodou. Co se týče nějaké racionální výživy, to také není na pořadu dne, obzvlášť když někdo nevidí rozdíl mezi bezmesou a vegetariánskou stravou (buchtičky se šodó nechť jsou toho zářným příkladem). A to nemluvím o masných variantách, zvlášť když si uvědomím že se jedná o sportovní školu, to akorát pozřít a můžete jít dělat činku jak vám bude těžko (nebo blbě).
Co se týče personálu tak nemám výhrady, vždy mě pobaví vousatý pán u výdeje a potěší paní co vydává 3ku a 4ku, vždy popřeje dobrou chuť a pěknej den :)

Nepřihlášený uživatel

#68

2013-06-12 19:42

Koleje FTVS jsou jedny z nejlepších v Praze. Poměr cena/kvalita služeb a vybavení pokojů, je luxusní. Ale ta menza je šílená. Jídlo se nedá pozřít. Polívka přepepřená a přesolená a druhé jídlo je z 90% nepoživatelné. Myslím si, že jako sportovní fakulta bychom měli mít nárok na o to kvalitnější stravování, než kdokoliv jiný. Nenechte to je tak, připojte se!
Jiří

#69 Placení

2013-10-05 09:34

Ocenil bych, kdyby bylo možné dobíjet peníze převodem z účtu nebo platební kartou.

Nepřihlášený uživatel

#70

2013-10-05 10:27

Menza vaří velké porce jako Polreich. Ale rozdíl je v tom, že Polreich má 6 chodů a menza jen jeden.

Nepřihlášený uživatel

#71 Re:

2013-10-09 15:05

Kuchaři líní? To je fakt povedený vtip. Přijďte ve 4 ráno před menzu a budou tam kuchaři,kteří se snaží uvařit chutně a včas.Záleží na dodaných surovinách a na jídelním lístku, jenže ten se píše na místech, kde se nevaří. Leda tak kafíčko.Co jsem slyšel,tak to fakt není sranda. Já to těm kuchařům nezávidím.

#19: -

 

Lucie

#72 menzy, kde se nedá jíst

2013-10-20 14:45

Napřed bych ráda podotkla, že nejsem žádná vybíravá slčinka a s jídlem např. v jídelně na střední škole jsem neměla nikdy problém. Po přichodu na VŠ mě ale čekalo nemilé překvapení - menza v Opletalově. Spálené "opékané" brambory do černa, suchá rýže a maso bez jakékoli omáčky, polévky jako pro mimina byly na denním pořádku. V menze se opravdu nedalo najíst a když jsem se tam pokoušela první semestr stravovat, tak jsem skončila s celkem vážnými zažívacími potížemi u doktora. Tedy mám stále nabitý ISIC na 500Kč, které nejspíš nikdy nevyužiji, jelikož po 30min čakání v menze jsem bych stejně do jídla 3x rýpla a poté si šla nejspíš koupit banán k vietnamcům, abych netrpěla zbytek dne hlady.

Byla bych moc ráda, kdyby se menzy UK změnily tak, aby se v nich dalo najíst. Je mi popravdě jedno, jestli jídlo stojí 30 nebo 60 korun, když je stravitelné, což to nyní podávané není. Byla jsem v menze ČZU a musím říct, že ten rozdíl je neskutečný, škola to tam opravdu řeší, často mění společnosti, které vaří, pokud nevyhovují, jídla jsou kvalitní a nikoli dražší než na UK. Zejméne výběr je na UK v porovnání např. s VŠE opravdu smutný... Na jiných školách je salátový bar nebo jednoduchá studentská pizza standardem... na UK dostaneme leda knedlíky a hranolky bez omáčky. Proč? :(

Nepřihlášený uživatel

#73 Nový student

2013-10-24 17:27

Na UK studuji teprve pár týdnů, přesto mne podmínky, panující v menze a na kolejích děsí. Kupříkladu oběd v menze na Albertově vyjde stejně draho, jako menu v menší hospůdce, kvalita i velikost porcí je srovnatelná, jenže menza má řádově větší obrat, suroviny objednává hromadně,... zkrátka bych za své peníze očekával víc, vždyť i na střední škole dokázali za méně peněz uvařit vydatnější a lepší jídla. Co se týče možností výběru, osobně jsem spokojen. Podávání piva je sice zvláštní požadavek (ostatně ani to kafe bych si mezi dalšími 200 lidmi pořádně nevychutnal), ale kdyby menza mohla čas od času fungovat jako klub, rozhodně by neprodělala :)
Ohledně koleje zažívám nějaký ten menší šok prakticky každý den. Nechápu například, proč do uváděné ceny za ubytování nejsou automaticky zahrnovány platby za lednici, i tu konvici bych ppovažoval za samozřejmost. Jen tak mimochodem, dnes jsem si půjčoval lux a zjistil jsem, že ten starý krám mne nyní vyjde na 10 Kč/hodinu, tedy 2x dráž, než tomu bylo před týdnem. I ostatní platby za využívání spotřebičů stouply, a to v naprosté tichosti, bez oznámení na webu, nástěnce, upozornění e-mailem, prostě nic. Ve výčtu věcí, s nimiž se necítím spokojený, by se dalo pokračovat, ale beztak je všechny znáte.

Shrnutí: audit ano, podrobné zprávy o hospodaření ano (a přehledné, z výroční zprávy UK se totiž nedozvíte nic podtatného), zlepšení komunikace se studenty NUTNÁ. Potom můžeme efektivně řešit ostatní "drobnosti", jako nesmyslné ceny apod.

Nepřihlášený uživatel

#74

2014-01-05 18:29

Doporučoval bych všechny, kdo mají co dělat s nabídkou menz UK, povinnně vyvézt na poznávací zájezd po menzách v Německu. Přesun z Bochumi, Düsseldorfu nebo Lipska do Prahy je v tomto ohledu jako návrat kamsi do sedmdesátých let. Korunu tomu nasazuje nedávné sjednocení nabídky všech menz v jednotlivých dnech. Pokud třeba z nějakého důvodu nechcete jíst maso, dostanete v pondělí 6. 1. 2014 v celé Praze kapustový karbanátek, vařený brambor a přízdobu, v úterý 7. 1. 2014 vaječnou sedlinu se sójovým masem, vařený brambor a – překvapení – přízdobu. Kde to propána jsme?

Nepřihlášený uživatel

#75 Re:

2014-01-10 20:13

#74: - Na tom něco bude, vloni jsem byla na exkurzi v Hamburku, v tamní menze bylo jídlo jen o maličko dražší, než na UK, ale bylo výborné a vždycky byl veliký výběr.