Petice za transparentnost a zlepšení služeb KaM UK
audit
Chuť mnohých jídel je mizerná, množství hlavní součásti někdy až zarazí(např. smažený sýr působící dojmem že obalili takové ty tenké plátky určené na chleba), nemožnost výběru přílohy je zbytečná, vždyť je jich obvykle uvařeno víc druhů. Běžně se jídla či polévky přesolují (mám dojem, že některé menzy by mohly na soli i výrazně ušetřit :-) ) a občas člověk narazí i na naprosto nepochopitelné omyly, např. oslazený okurkový salát. To zaměstnanci neochutnávají co vyrobí?
Hloupá je i neochota KaM si na provoz přivydělat, když je prý rozpočet tak napnutý. Proč např. v menze není možné koupit obloženou housku, kterou by dost lidí koupilo raději než bagetu z automatu? Nebo kus ovoce. Student si pro něj nemusí do samoobsluhy a menza vydělá.
Rozhodnutí
Re: Rozhodnutí
Zrovna včera sme sa o tom bavili a smiali sa na tom, že výrobná cena toho jedla musela byť omnoho nižšia a dotovaná cena 82 Kč za toto ??? buď tam dali tak extra super kvalitnú mozzarellu alebo bio rajčata :D :D inak nie je možné ,aby to bolo tak drahé ,navyše ako vegetariánske menu absolútne nevhodné, priateľ je vegetarián a niekedy ho ľutujem, aké úžasy mu mena ponúka.
Inak k čerstvosti, neraz ma napadlo, či to kolečko okurky ,ktoré dostanem na tanier, nie je náhodou zo včerajšieho obeda po niekom ,kto to nedojedol. Extrem boli plnené papriky, ta moja teda ako čerstvá nechutila, bola minimálne chytená...
This comment has been removed by the site administration.
Salátové bary
Ryby
Dnešní nabídka
Když si vezmu náklady na potraviny, tak 200g jater je cca za 8 korun a pár brambor maximálně za 5.
I s polévkou a vším ostatním tedy cena nákladů kolem 15 korun... Jak se dostali na cenu 74 kč, to doopravdy nechápu. Nechápu, jak mohou bejt menzy ve ztrátě, když mi to připadá spíš jako společnost na ojebávání studentů. Protože ty ceny porcím zdaleka neodpovídají.
Re: Ředitel a vedoucí
Jen pro přesnost : ředitel KaM vzešel z výběrového řízení ( jak bylo toto řízení vedeno je věc jiná ). A další věc - zaměstnance současné poměry pálí, zvláštní přístup vedení se netýká jen studentů... Bohužel nemáme ale možnost s tím cokoliv dělat, pravomoce vedoucích jednotlivých středisek jsou značně omezené díky centralizaci.
Re:
Suhlasim, dalsim problemom je podla mna prezamestnanost. Chyba tu efektivita prace, ci uz na kolejach alebo v menzach.
V letnych mesiacoch by sa mohli izby viac vyuzivat ako hostel, a tym zarobit nejake peniaze naviac. Najviac zarazajuce je pre mna, ze v sukromnych jedalnach/restauraciach atd. je mozne dostat menu za 80 Kč v super kvalite a mnozstve a v menze za rovnaku cenu (ked pocitam plnu cenu jedla) dostanem sotva polovicnu porciu a o kvalite jedla ani nehovorim..Zaujimave ale je, ze po praci vidim ako zamestnanci odchadzaju nabaleni s plnymi taskami..chyb a moznosti zlepsovania by sa dalo najst strasne vela..
Co se týče personálu tak nemám výhrady, vždy mě pobaví vousatý pán u výdeje a potěší paní co vydává 3ku a 4ku, vždy popřeje dobrou chuť a pěknej den :)
Placení
Re:
Kuchaři líní? To je fakt povedený vtip. Přijďte ve 4 ráno před menzu a budou tam kuchaři,kteří se snaží uvařit chutně a včas.Záleží na dodaných surovinách a na jídelním lístku, jenže ten se píše na místech, kde se nevaří. Leda tak kafíčko.Co jsem slyšel,tak to fakt není sranda. Já to těm kuchařům nezávidím.
menzy, kde se nedá jíst
Byla bych moc ráda, kdyby se menzy UK změnily tak, aby se v nich dalo najíst. Je mi popravdě jedno, jestli jídlo stojí 30 nebo 60 korun, když je stravitelné, což to nyní podávané není. Byla jsem v menze ČZU a musím říct, že ten rozdíl je neskutečný, škola to tam opravdu řeší, často mění společnosti, které vaří, pokud nevyhovují, jídla jsou kvalitní a nikoli dražší než na UK. Zejméne výběr je na UK v porovnání např. s VŠE opravdu smutný... Na jiných školách je salátový bar nebo jednoduchá studentská pizza standardem... na UK dostaneme leda knedlíky a hranolky bez omáčky. Proč? :(
Nový student
Ohledně koleje zažívám nějaký ten menší šok prakticky každý den. Nechápu například, proč do uváděné ceny za ubytování nejsou automaticky zahrnovány platby za lednici, i tu konvici bych ppovažoval za samozřejmost. Jen tak mimochodem, dnes jsem si půjčoval lux a zjistil jsem, že ten starý krám mne nyní vyjde na 10 Kč/hodinu, tedy 2x dráž, než tomu bylo před týdnem. I ostatní platby za využívání spotřebičů stouply, a to v naprosté tichosti, bez oznámení na webu, nástěnce, upozornění e-mailem, prostě nic. Ve výčtu věcí, s nimiž se necítím spokojený, by se dalo pokračovat, ale beztak je všechny znáte.
Shrnutí: audit ano, podrobné zprávy o hospodaření ano (a přehledné, z výroční zprávy UK se totiž nedozvíte nic podtatného), zlepšení komunikace se studenty NUTNÁ. Potom můžeme efektivně řešit ostatní "drobnosti", jako nesmyslné ceny apod.
Re:
#74: - Na tom něco bude, vloni jsem byla na exkurzi v Hamburku, v tamní menze bylo jídlo jen o maličko dražší, než na UK, ale bylo výborné a vždycky byl veliký výběr.
| This discussion has been closed. |
Bola by som preto rada ,ak by sa naša menza inšpirovala menzou ČVUT. Polievky v našich menzách sa jesť nedajú, z polievky Minestrone som mala prapodivné prehánky a nebolo mi moc dobre. Taky si myslím,že tých blivajsov by mohli robiť menej, za tie roky si už predsa museli všimnúť, čo ide na dračku a čo im tam stojí až do konca výdajnej doby, takže čo tak napr. zvýšiť počet porcií jedla, ktoré sa dá jesť ? Na UK som už piaty rok, kvalita jedla šla podľa mňa značne dolu, ceny začne hore a ako som si všimla tak do menzy na Kajetánke chodí omnoho menej ľudí ako kedysi. Kedysi sme stáli aj frontu, teraz je tam poloprázdno. Takže takto sa strácajú stravníci z menz milé KAM UK. Popravde do menzy na Kajči zájdem tak 4-5 x za mesiac, keď ma tam niečo zaujme, inak som častejšie na STrahove, kde sa vždy doslova prežeriem ,ale za cenu cca. 100 Kč ( lasagne s mletym masom 350g, k tomu nejaku prilohu 200g - baby karotka na masle, fazolove lusky so slaninkou, male pivo, dezertik ) Takže sa zamyslite !!!!!
PS : ja papám rada a dobre, a keď mi jedlo chutí tak do seba naladujem dosť, což v menze UK nie je možne