Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

www.necipujtenas.cz

/ #216 Tiskové prohlášení k dnešnímu hlasování zastupitelů Ostravy 20.3.2013 o povinném "čipování"

2013-03-20 20:46

20.3.2013: Drtivá většina zastupitelů Ostravy (až na čestné výjimky) dnes bohužel odmítla po argumentačně velmi bohaté diskusi s veřejností v budově Magistrátu města Ostravy na Prokešově náměstí 8 vyslyšet hlasy volající po zrušení vyhlášky o povinném (nikoliv dobrovolném) trvalém označování tzv. „čipování“ psů. Primátor Ostravy dal dokonce hlasovat o ukončení svobodné diskuse a o odejmutí slova slušně-korektně vystupujícím občanům (i to bohužel umožňuje jednací řád). Společenství webu Necipujtenas.cz je takovým jednáním velmi zarmouceno!

Můžeme však již dnes s radostí konstatovat, že se nám podařilo přesvědčit našimi argumenty část zastupitelů Ostravy, kteří si jistě uvědomili: „čipování“ představuje vážné společenské a budoucí volební téma roku 2014. Budeme tuto otázku dále sledovat, přinášet široké veřejnosti tolik důležité informace, rady, pomoc: jak dále v této situaci postupovat.

Chtěli bychom zároveň poděkovat těm představitelům politických stran, kteří se nebáli vyslyšet volání občanů Ostravy s prosbou o pomoc, měli tolik slušnosti, aby nám odpověděli a odhodlaně vystupovali v diskusi, hájili zájmy občanů Ostravy. Obzvláště bychom rádi vyjádřili díky Ing. Jiřímu Zapletalovi, předsedovi krajského sdružení Moravskoslezského kraje Strany svobodných občanů (Svobodní) a předně také panu Janu Becherovi z Hnutí Ostravak. Děkujeme Vám! :) Společenství tvůrců webu www.necipujtenas.cz .

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/20-3-2013-ostrava.jpg