Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

bojovník za práva němé tváře

/ #186 čipování pejsků v Ostravě

2013-02-23 11:59

Vážení majitelé pejsků - němé tváře.
Vlastním 3 psy šampióny ve věku přes 10 let. S těmito pejsky jsem po výstavách projel půl Evropy (48 výstav), nikde nevyžadovali čipování, vždy stačilo pouze tetování. Za tyto pejsky, které miluji, platím jako důchodce ročně městu Ostrava poplatek 6.000 Kč (1.500 Kč za prvního psa a za každého dalšího 1.500 Kč + 50%).
Ostravské zastupitelstvo má a vždy mělo geniální nápady. Namátkově si vzpomeňme na akce typu "Překonej sám sebe a vytrvej", to znamená pracovat o volných sobotách a nedělích po většinu roku. Výsledek tohoto hnutí byl: posměch zbytku republiky, stovky invalidních důchodců a železné srdce republiky, jak jsme si říkali, dodnes není napojeno na dálniční síť republiky, nebylo peněz na vybudévání sportovního stadiónu na Fifejdách, i když fotbalisté Ostravy byli nekolikanásobnými mistry republiky v kopané. Titéž lidé v dnešní době, kteří sedí v městském zastupitelstvu, pokračují ve svých geniálních nápadech. Z centra města udělali město duchů. Dnes je jejich záměrem čipováním psů vypudit z města i pejsky. To se jim však nesmí podařit.
Já jsem se informoval na obecním úřadě v místě, kde mám rekreační chaloupku, jestli mohu své pejsky tam přihlásit. Odpověď zněla ano. Poplatek za prvního psa činí 70 Kč a na další 50 Kč ročně. S pejsky do Ostravy budu jezdit na vávštěvu a draze nakoupené skenery na čipy budou městské ostravské policii zbytečné, mí pejsci nebudou mít ani známku, obdržím pouze písemný doklad o zaplacení poplatků.
Na jaře provedu tento převod a budu vyžadovat vrácení alikvótního dílu peněz za poplatek, který jsem již uhradil. Rovněž nebudu muset trápit staré pejsky zbytečným čipováním.
Jsem s pozdravem a přeji Ostravákům další moudrá rozhodnutí městského zastupitelstva.