Pro zachování alejí a stromů podél našich řek a potoků...
Aktuální informace Povodí Labe s.p.
Nepřihlášený uživatel#1 Jan 21, 2014, 12:33
Pokud si vykácíte stromy okolo vodního toku, voda vám sebere břehy.
Marek Strom#2 Jan 22, 2014, 09:11
Celý tento proces je netransparentní
Celý proces je naprosto nejasný a je potřeba vyjmenovat zainteresované strany z Povodí Labe, které budou na tomto rozhodnutí pracovat. Logicky tyto stromy tam rostly od 1920...a v minulých povodních ničemu neuškodily. Chceme vidět příklady tohoto "nebezpečí." Nejdůležitější je ale zjsitit, kdo by z vykacení měl potenciálně prospěch.... Komu se dřeviny prodají-za jakou cenu. Ovlivní to výhled z nějakých domů v blízkosti atd atd. Bohužel HK je slavné nejhorší korupcí na magistrátu a dalších úřadech. Toto je budoucí korupční skandál. Jmenujme ale lidi, kteří se pod to podepíšou. Tím se jim pozice ztíží.
Nepřihlášený uživatel#3 Jan 22, 2014, 09:59
Prosím nekácejte stromy !
Nepřihlášený uživatel#4 Jan 22, 2014, 10:16
Nechci tedy kritiku ale je tedy otázkou která vyplývá z obrázků v odkaze jestli chceme betonové řeky koridované různými hrázemi, já tedy rozhodně ne řeka je přírodní tepna která proudí spolu s živočichy kteří jsou tímto omezováni.
Nepřihlášený uživatel#5 Jan 22, 2014, 11:13
Souhlasím s komentářem pana Marka a pokud je potřeba některé stromy pokácet z důvodu jejich zdravotní nezpůsobilosti, tak je nahradit novou výsadbou, ale rozhodně je potřeba zabránit plošnému kácení.
Nepřihlášený uživatel#6 Jan 22, 2014, 12:31
Dobrý den,
bohužel jsem nepochopila co je tedy výsledkem. Napíšu jim o krátké vyjádření jaký je plán do budoucna. Zda budou kácet nebo ne. Pokud kácet chtějí, proč tomu tak je a kdo to rozhodl, kdo nese zodpovědnost.
Myslím, že když jim napíše více lidí, bude to k dobru věci.
S úctou,
Jana Cenefelsová
Nepřihlášený uživatel#7 Jan 22, 2014, 12:33
Re: Celý tento proces je netransparentní
#2: Marek Strom - Celý tento proces je netransparentní
Dobrý den, chystám se jim napsat dopis. Napište též, to co jste zde zmínil. Děkujeme!
Nepřihlášený uživatel#8 Jan 22, 2014, 14:16
Přesně jak jsem předpokládal...vždyť to je od začátku jasnější než slunce. Kácet se prostě bude a hotovo. Někomu se třeba vybaví rozhodování z dob nedávno minulých, ale já se domnívám, že je to ještě mnohem horší...tou absolutní arogancí...Až se chce brečet či rezignovat...