PETICE PROTI NESPRAVEDLIVÉMU ZRUŠENÍ PŘÍSPĚVKU INVALIDŮM
nemám slov jen slzy v očích....
Re:
Jsou i školky pro postižené děti , moje dcera také chodila do takové . A těchto zařízení není potřeba asistenta a většinou se nachází ve všech okresních městech.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Jsem asi třičtvrtě roku,po vysoké amputaci a vím co si ostatní musí zažívat...já mám právě teď problém,protože po amputaci jsem se automaticky rozhodla pro protézku,ale jelikož jsem korpulentnějších tvarů,tak mi protézka dělá opravdu potíže a přes bolesti v pahýlu se mi chodí velice špatně a nedojdu daleko...proto jsem si u svého ortopeda zjišťovala,zdali bych neměla nárok na nějaký příspěvek na el.skůtr pro invalidy,či vozík..protože nemám auto a nějak se potřebuju dostat do obchodu,k lékařům a se synem na procházku a do přírody....ale bylo mi řečeno,že pokud jsem si vybrala protézu,tak nemám nárok na nic jiného,pokud si to nekoupím sama..ale i kdybych na protézce sebelíp chodila,tak to el.přibližovadlo je přece docela nutné..prostě zdravou nohu,která tě odnese tolik km,kolik je potřeba,ani sebelepší protéza nenahradí...jsem teď z toho docela zoufalá a taky z přístupu některých lékařů a vůbec z toho,jak se naš ,,sociální systém'',staví k postiženým....vždyť nehoda,nebo rakovina,může připravit o šťastný život kohokoliv z nich!!!Nás už o něj připravila,tak prosíme jen o trochu lepší podmínky ke zvládaní každodenních starostí.......
kdo neprožije jakoukoliv vážnější zdravotní potíž se ani nedokáže vcítit do pocitů invalidního člověka.
Proto přeji, aby byli osvícení Ti co rozhodli zrušit příspěvky lidem, kterým právem patří <3
Emilka Svobodová
Myslím si, že bývalý pan ministr sociálních věcí již v tomto případě nic neudělá, že od toho dá ruce pryš jako všichni ostatní. Zotpovědnost a čest již těmto lidem chybí. A paní ministrně, ta než to vyřeší, bude po euforiji občanů, protože toto je na dlohou a těžkou trať. Teď bude záležet jen na všech,aby vydrželi a něčeho dosáhli.
Přeji hodně úspěchů. IP
| This discussion has been closed. |