Za vyřešení patové situace záložny MSD


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-10-20 07:57

Několik měsíců čekám na vyplacení svých peněz s úroky. Požaduji,stejně jako ostatní klienti MSD, co nejrychlejší vyřešení nynější patové situace
Marves

#2 Jednoznačným viníkem nedostupnosti vkladů je ČNB

2013-10-20 08:35

Ona může na základě dlouhodobé platební neschopnosti (bez ohledu na důvod), oznámit Fondu pojištění vkladů platební neschopnost ústavu a ten musí do několika málo dnů vyplatit nedostupné prostředky drobného střadatele.

ČNB tohle neudělala (stále se vymlouvá), a proto by představitelé ČNB měli být pohnáni k zodpovědnosti za škody věřitelů MSD, kteří mají dlouhodobě nedostupné vklady.

Nepřihlášený uživatel

#3

2013-10-21 10:04

Zajímají vůbec ČNB dopady patové situace záložny MSD na běžného vkladatele?
Mám složenu rezervační zálohu na byt ve výši 100000Kč.Nyní je splatná 1.splátka.Když splátku v termínu nezaplatím,moje rezervační záloha propadá bez náhrady.....Čí zájmy fakticky hají ČNB?
Jan Volný
Petr

#4 Re: Jednoznačným viníkem nedostupnosti vkladů je ČNB

2013-10-21 20:26

#2: Marves - Jednoznačným viníkem nedostupnosti vkladů je ČNB

ČNB pouze přejímá stanovisko MSD, že má přeci pořád peníze (byť blokované) a pořád vyplácí (byť pomalu). Problém je na straně MSD: měli by vyplatit, vše co mají, a pak přiznat, že víc nejsou schopni vyplatit a požádat o výplatu z FPV.


Nepřihlášený uživatel

#5

2013-11-04 11:19

Za týden to budou již 4 měsíce,kdy marně čekám na převod peněz z MSD po ukončení termínovaného vkladu.
MSD se chová insolventně a vymlouvá se na zablokované peníze od VSZ a zákaz prodeje posledních cenných papírů.Tak proč se stále otálí s výplatou peněz klientům z FPV? Co je to za negativní signál pro klienty ostatních záložen a bank,kteří jsou ujišťováni,že vklady mají pojištěné? Pod zástěrkou mlčenlivosti nejsou členové MSD řádně informováni,kdy se ke svým penězům dostanou.Co je to za aroganci a necitlivost.Proč to odnáší nevinní občané?
zklamaný

#6

2013-11-04 12:06

Naposledy MSD převedlo peníze klientovi dle PP se splatností 9.července až někdy koncem října.Tedy více než za čtvrt roku.Ptám se,proč není stejný metr pro všechny.Ten,kdo podal PP o pouhý den,dva,tři dny později,už nemá šanci? A což potom ti klienti MSD,co poslali PP ještě o něco později?!Proč ČNB nereagovala už v létě na výplatu z prodeje cenných papírů? Kde je spravedlnost.Měla by být tedy vyhlášena už dávno insolvence MSD a FPV nás mohl už konečně vyplatit.Proto se podepisuji pod petici.
:)

#7

2013-11-04 20:19

nebrecte :D

oni nejsou insolventni, jen nemohou nakladat s penezi
Petr družstevník

#8 Re:

2013-11-06 20:06

Přesně tak : můj názor je jasný ČNB-(Klausem dosazená parta) a SZ jedná na pokyn mafiánů , kteří lividují nepohodlnou konkurenci.Stačí se podívat na výsledky MSD ,které jsou, co do kapitálové přiměřenosti a jiných důležitých ukazatelů lepší než kdejaká banka !!! Laskavě si najděte tyto ůdaje .Na MSD jsem psal e-mail at´podstoupí celou záležitost EU  institucím,protože zde žádné právo neplati !  Pročpak nepadlo stále žádné obvinění ??????? To je jasný důkaz ,že je vše  sprostý podraz..............Proto tuto petici nehodlám podepsat !!! Měla by směřovat proti ČNB a pudr. Smetanové.  Je mi z této země špatně.

 

Družstevník MSD

#9 Re: Re:

2013-11-07 09:16

#8: Petr družstevník - Re:

Naprostý souhlas - nehodlám podepsat

zklamaný

#10

2013-11-14 01:04

Jak jeden člen z vedení MSD odpověděl,že morálka splácení úvěrů ochabla,bude to prohlubovat insolvenci.
Očekávejme,že ČNB insolvenci MSD vyhlásí.Už aby to bylo! To bude cesta k výplatě peněz z FPV. Mně MSD není schopno vyplatit mé peníze už více než čtyři měsíce. Není myslitelné,že vyplatili pouze některé členy.To měli předpokládat,že jim rezerva nebude stačit.To mělo MSD oznámit ČNB,že nemohou plnit likviditu spořícího konta a kolik mají PP a na jaké částky.VSZ nezablokovolo všechny peníze.MSD je můj dlužník a nezajímá mne důvod nevyplácení.Že se o MSD zajímají orgány trestního řízení,to si MSD zavinilo samo.Rozhodnutí ke konečné výplatě našich peněz má v rukou ČNB.
zklamaný

#11 Re: Re:

2013-11-16 15:07

#8: Petr družstevník - Re:

Petice je proti všem těm,kteří způsobili blokaci peněz.ČNB má v rukou moc rozhodnout tak,aby nevinní klienti už konečně dostali zpět své peníze.Petice je namířena proti průtahům a pomalému  řešení patové situace,do které se drobní střadatelé v MSD dostali.Žádáme proto ČNB,aby už rychle ve správním řízení pravomocně rozhodla!!! Vždyť už se to táhne od května a stále žijeme v nejistotě.


Nepřihlášený uživatel

#12

2013-11-22 23:02

A co naši politici, těm je jedno, že 15000 lidí se nemůže kvůli průtahům
dostat ke svým penězům. Nechápu když mají notářsky podepsané a ověřené příkazy k úhradě
proč se nemůže vytvořit nějaká komise ze zástupců banky a ty zadržené peníze
na to použít, vždyť by si je vzali jenom klienti a nemohlo by se s nima nic nezákonného dít.

Nepřihlášený uživatel

#13 Re:

2013-11-23 17:41

#12:  -

Zákony často jsou proti zdravému selskému rozumu. Proč to řešit jednoduše,když to jde složitě s průtahy a má možnost se na tom napakovat celý regiment parazitů...

 


Nepřihlášený uživatel

#14 spolutrpici

2013-12-16 12:31

Zdravim druzstevnici.Tohle je dalsi dukaz, jak lze v nasem state obejit zakony a v pohode zlikvidovat konkurenci.Jadro pudla je v tom, ze MSD ma penize, aby vyplacelo, ale nemuze je pouzit.Proc by tedy CNB vyhlasovala platebni neschopnost.GENIALNI!!!!!Tohle se muze vlect leta.Horsi by bylo, kdyby se dostala MSD do konkuzu a byl ji pridelen sikovny spravce konkurzni podstaty.Ale radeji uz dal nic, at nenapovim....