Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu

MP

#251

2013-05-10 08:08

Vystaveni prukazu taxi ve vozidle je posledni hrebik k degradaci nasi prace. To uz nedam, vyhlasuji soukromou obcanskou neposlusnost, k tomu me nikdo nedonuti.zakaznici me objednavaji protoze nechteji jezdit taxi a ja jim ho mam vystavit, jeste k tomu tak aby ho videli.uz jste si to zkusili? Normalne se za to musim stydet.proste nas chteji zlikvidovat se vsim vsudy. Nebo si snad mysli ze si smluvkou vylepsi reputaci? To by se jim urcite hodilo ale timto pristupem smluvka zanikne.pripomina me to 50ta leta kdy sedlaka chteli prevezt do JZD. Jsme na tom o trochu lepe protoze kdyz sedlak nechtel vstoupi do JZD tak ho rovnou zavreli, nam jenom doporuci ze kdyz se nam to nelibi tak nemusime jezdit, to byla skutecne rada vedouciho jedne nejmenovane kancelare na magistratu. Jsem znechucen sestavou zastupitelu a jejich profesionalni (ne)urovni.Pravicove strany,ktere by meli pomahat podnikatelum a ne jim hazet klacky pod nohy,zcela zklamali, take od nikoho nemuzou vyzadovat to co sami neplni.Magistrat zvolil cestu represe a pokut, to je nejjednodusi co tito radoby odbornici muzou vymyslet,a potvrzuje se ze dopravni odbory jsou odkladiste nejneschopnejsich uredniku z celeho magistratu. Takze,necekam nic od Vas-neocekavejte nic ode me.

Nepřihlášený uživatel

#252

2013-05-10 12:41

Není náhodou v neděli maratón?? což se třeba zviditelnit?? budou media,jak Praha a stát k nám tak my k nim.. Tomáš provozovatel smluvky

Nepřihlášený uživatel

#254

2013-05-10 19:49

Nojo, pani Tvaruzkova si tady s nama o tom nepise, ale snazi se na svuj problem pres media upozornit. Michale deje se neco noveho?
Vybrat přezdívku

#255 Předmět

2013-05-10 19:50

Mě nejvíc rozčílil Zeman,když měl teďka projev v parlamentu a prohlásil,: že nebude žádný stroj na podpisování zákonů,ale že si každý pečlivě pročte a prostuduje společně stím svým týmem profesionálů !
Tohle byl snad jeden z prvních zákonů co podepsal ! a myslím,že ho určitě nečetl.....
Dan

#256 Re:

2013-05-10 20:42

#254: -

Stačí když si to tu trochu přečteš!!! A vůbec by nebylo od věci kdyby jsi napsal aspon křestní jméno a ne jen "Michale děje se něco"

Tak prosím tě, Michal byl na schuzce s představenstvem  ASOCIACE CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ kde řešil a domluvil, že se sdružíme jako smluvní přepravci pod ně..... na stránkách MHMP byla vývěšena připomínka proti novele vyhlášky 23/1998, o zkouškách z místopisu tak to tam prosím podpoř podpisem......  kontaktoval jsem redaktora CR-1 radiožurnálu, ale zrovna bouchnul ten plyn, takže to pro ně nebylo zajímavé téma  atd. atd. Jde to pomalu, ale furt se něco děje....


Nepřihlášený uživatel

#257 Re: Re:

2013-05-11 06:18

#256: Dan - Re:

Asi první primátorkterý pochopil, že nás zákon dostal do patu a snaží se pomoci alespoň prodloužením přechodného období.http://jiznimorava.regiony24.cz/13-177118-v-brne-se-meni-zakon-o-taxisluzbe. Leo

JKM

#258 Dovoluji si znova zkopírovat link TB, aby nezanikl....

2013-05-11 07:08

Víte, že souhlas s připomínkou pana Popluhára, aby novela vyhlášky o taxikářských zkouškách neplatila pro řidiče nepoužívající taxametr, mohou vyjádřit všichni, kdo nesouhlasí, že se jejich vystresovaný otec, syn, strýc, děda, přítel, manžel, milenec, šéf, zaměstanec, kolega z práce, či spoluhráč z fotbalového mužstva musí naučit štelovat taxametr, místo, aby se věnoval jim ????? Není to složité, tudy vede nejrychlejší proklik k podpisu http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/navrhy_vyhlasek/podpisy/index.html?post_id=5587&u=http%3A%2F%2Fwww.praha.eu%2Fjnp%2Fcz%2Fsluzby%2Fnavrhy_vyhlasek%2Fozv_kterou_se_meni_vyhlaska_c_23_1998_sb.html
Křenek

#259 Petice písemná - DŮLEŽITÉ!

2013-05-11 19:02

#1: - Petice písemná

MÁME V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI SEPSANOU STÍŽNOST S PETICÍ NA ZASLÁNÍ JAK PREZIDENTU REPUBLIKY, PARLAMENTU, TAK SENÁTU.POKUD MÁTE ZÁJEM O TUTO PERFEKTNĚ SEPSANOU STÍŽNOST S PETICÍ, KONTAKTUJTE MĚ NA EMAILU: pkrenek1@seznam.cz . Přepošlu vám to všem k vytisknutí. Podepište to a pošlete doporučeně vládě. Musí nás být co nejvíce, tak se o to všichni dohromady pokusme a nenechme to takhle! Pavel Křenek

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-12 06:20


TB

#261 Re: Dovoluji si znova zkopírovat link TB, aby nezanikl....

2013-05-12 06:42

#258: JKM - Dovoluji si znova zkopírovat link TB, aby nezanikl....

To je hezké, že to někdo pochopil, ale asi to je zbytečné.  Zatím mám pocit, že se všichni už připravují na zkoušky. 8 podpisů z 80 k dnešnímu datu u té magistrátní vyhlášky je z mé firmy. U nás se to týká jen jednoho auta a samozřejmě frustrace z nové legislativy. Tu připomínku může opravdu podepsat každý občan, kterému se nová vyhláška nelíbí - třeba i Vaše tchýně nebo automechanik.


Nepřihlášený uživatel

#262

2013-05-12 13:15

Přesně tak,já obeslal skoro celej telefonní seznam z mobilu.. a pořád je bombarduju..taky mě někdy připadá jak když kolegy obtěžuji,často slyším" já nevím o ničem, já nevím, a ma to vůbec cenu atd..)odpovídám, že pokud nic nebudem dělat a jenom nadavat a brecet tak nic nezměníme..musíme vydržet chlapi!!! Tomás provozovatel smluvky
Michal Popluhár
Autor této petice

#263

2013-05-12 21:52

Paní Tvarůžková má to štěstí, že dělá mnohem bohulibější činnost smluvní přepravy než většina z nás a hlavně činnost, kterou zajímá mnohem více obyčejnějších lidí, tudíž i s medii to pak jde snáz. Je úplně jedno, že si tu s námi nepíše, pod petici se podepsala a je úplně jedno odkud a jak se proti nesmyslnosti novely bojuje. Ona je pro nás a pro budoucí asociaci velice důležitý člověk. Stejně pak pan Křenek a všichni co se snaží cokoli dělat a kontaktovat různé úřady a ministerstva. Je to mravenčí práce a každého dělníka je třeba.
Jinak mě samozřejmě neskutečně štve, jak těžko se v Praze jedná s medii a jak málo jsme pro ně zajímavý. I přes všechny sliby se zatím v MF dnes neobjevilo to, co jsme s reportérem který o taxi, a této problematice píše, probírali.
Věřím v pomoc asociace ACK CŘ kde by se v druhé polovině tohoto týdne mělo oficiálně rozhodnout o našem začlenění. Jsou tam lidé, které naše problematika zajímá a jsou nám schopni pomoci jak s medii, tak v kontaktování zásadních institucí.
Jinak, že někdo registruje sebe, vozidlo a že se chystá na zkoušky, nebo už je má za sebou, nepovažuji za nic špatného. Takový je zákon, a pokud nejste sólisti, živíte rodiny, splácíte auta nebo máte jiné závazky, určitě není čas na hrdinství a je potřeba udělat co nejvíce proto, aby se dál dalo v rámci možností dál pracovat.
Přeji všem klidný týden, a pokud se někdo stane obětí kontroly v rámci smluvní dopravy, určitě se podělte.
Michal Popluhár
Autor této petice

#265 Re: Re:

2013-05-13 12:42

No neni to jediny rozhovor co jsem na toto tema delal, o to vice me stve, ze kdyz uz to nekoho zajima, tak je to mimo cesky psane noviny, nebo se pise jen v regionalnich novinach a to jeste na Morave. Porad nikdo nenapsal mou prvotni reakci na clanek v MF dnes a to me mrzi ze vseho nejvic, protoze ten pustil mezi lidi uplne nesmysly a naprava zatim nikde..

TB

#266 Nová připomínka na webu k připravované vyhlášce o taxikářských zkouškách

2013-05-19 10:34

http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/navrhy_vyhlasek/ozv_kterou_se_meni_vyhlaska_c_23_1998_sb.html?suggestion=5594
Doporučuji podpořit připomínku pana Medveda, odborníka na legislativu sdružení Česmad.

Pavel Šimek

#267 článek v MF DNES

2013-05-19 18:07

http://brno.idnes.cz/novela-zakona-o-silnicni-doprave-do8-/brno-zpravy.aspx?c=A130515_1928733_brno-zpravy_mav
Kontaktavala mě (a nejen mě) paní Kyselová z MF dnes, která sepsala uvedený článek(vyšel i v tištěné formě ve středu 15.5., pro kraj jižní morava). Jen škoda, že neuvdela všechny nesmyslné body, které nový zákon ukládá. Jde sice "jen" o další ze článků, každopádně mě těší, že se o uvedené problematice mluví.
Michal Popluhár
Autor této petice

#268

2013-05-20 10:43

Trochu mě mrzí, že to tu lehce pomřelo, ale to je klasika když se zatím nikomu nic neděje. Jen upozorňuji na ticho před bouří. Nikoho už asi nezajímá a nikomu zřejmě nevadí, že podniká protizákonně. Mám pár novinek, o kterých napíšu později. A přikládám další článek:

http://www.auto.cz/novela-zkona-taxikarske-zkousky-sanitky-taxametr-limuziny-74571
Tomáš

#269 Tomáš

2013-05-21 05:29

Přesně, každý si už myslí, že když už má žlutou kartičku taxikáře a ví jak se jede z Nemocnice na Františku na Olšanské hřbitovy, tak že je to vše ok. Opak je pravdou. Jen počkejte až komando namixované lidmi z magistrátu, policie, nebo celní správy, udělá první zátah na letišti, a bude chtít vidět třeba jmenný seznam cestujících, tak Vám nepomůže ani to, když jim řeknete, že víte kde je galerie Holar, nebo Platýz a že taky už víte, že můžete dostat pokutu ve výši 750 000 Kč.
Pavel Šimek

#270

2013-05-21 18:40

Jen upřesnění Tomášova příspěvku. První kontrola na letišti už byla. Konkrétně nahoře na odletech policie konrolovala všechny dané náležitosti. To jsem sám zvědavej, jak to budu dělat, když jako brněnský přepravce budu potřebovat vyzvednout zákazníka na pražském letišti (třebaže s platnou kartou řidiče, ovšem s místom podníkání Brno). Veřejná likvidace smluvních přepravců začíná!
Leo
Nepřihlášený uživatel

#271

2013-05-21 18:51

#269: Tomáš - Tomáš

Taxikář být nechci, to už jsem na začátku života jednou byl. Jelikož nejezdím na letiště a ani k hotelům tak tohle mě taky moc nebere. Již někteří z Vás pochopili a došli si pro jiné živnostenské listy. Důležité je co je na obědnávce, třeba zvukař, osvětlovač, technické služby, ubytovací služby apod. Jen je nutné aby cestující v autě věděli že jedou z hercem, zvukařem, technikem, majitelem pensionu a faktura je vystavena na tyto služby. Stejně halda nás co jezdíme divadla, kapely, stavěla kulisy,aparaturu, pomáhala místnímu zvukaři a pod. a to zadarmo a s koncesí na dopravu vezla lidi. A teť budou holt dělat tu profesi za prachy a lidi co jedou s nimi na akci se jen zdarma svezou, to není nic nelegálního. Dokonce v doporučení ministersta dopravy se dozvídám, že je nutno ptát se jestli jde vůbec o nějakou dopravu, když učtuji jen amortizaci  a cenu projetého paliva.  Jedním ze základních požedavků na ž.list, koncesi je, že ta činnost musí být soustavná a za ůčelem dosažení zisku. Tedy když jedu jen občas a náhodně, nebo za náklady, žádný ž. list, koncese netřeba. Je třeba se též ptát podle čeho Vás policie odhalí. Především podle krásné nové žluté karty a zaregistrovaného vozu na TAXI.


Nepřihlášený uživatel

#272

2013-05-22 07:20

Je zajímavé jak se o tom na Moravě píše a tady zatím ticho vč Mf Dnes.Zkouším přes známého v H... Noviny, ale moc se k tomu nemá ani né tak kuli sobě. Přece jenom,nechtělo by to opravdu krátkou ozvucenou spanilou jízdu,prostě upoutat nějaké média??? Asi jedině tak budou nuceni se o tom zmínit...Tomáš provozovatel smluvky
Leo

#273 Re:

2013-05-23 08:51

Tomáši, já zkoušel něco domluvit na Radiožurnálu, Respektu, Reflexu, jasně popovídaj si s tebou s tím, že se to musí probrat na schůzi a tím to zemře. Když čtu článek který vyšel v angličtině-anglii je mi do breku. To je jako za okupace nebo socialismu. Dozvídat se informace pravdivé jen ciziny. Myslím, že spanilé brzdění Prahy bude uplně stejné, bez předem domluveného média se to ani nikdo nedoví. Zjistil jsem, že Babiš má pod palcem regionální deníky a snaží se vydávat regulérní informace taky o podnikatelích kterým se hází klacky pod nohy. Články ale musí být vyvážené a musí tam být i názor protistrany. No uvidíme jestli to nepujde třeba tam.

Magistrátní ůředník

#274 Prosím pošlete všem známým 25.5.2013 se blíží !

2013-05-23 19:56


> Přeji dobrý den.
> Dne 1.5.2013 začla platit novela silničního zákona která ruší
> vnitrostátní osobní dopravu do 9 osob, nadále jsou všichni TAXI.




> Výhrady k vyhlášce:
> Aby se rada zabývala našimy připimínkami chybí nám do 25.5.2013 !!! ještě 900 hlasů.

> http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/navrhy_vyhlasek/podpisy/index.html?post_id=5587&u=http%3A%2F%2Fwww.praha.eu%2Fjnp%2Fcz%2Fsluzby%2Fnavrhy_vyhlasek%2Fozv_kterou_se_meni_vyhlaska_c_23_1998_sb.html
>
> Podepište prosím pokud soulasíte s naším odporem a pošlete všem
> známým co máte ve svém adresáři.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-25 13:05