Zachraňte kulturu 2013

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachraňte kulturu 2013

Mira

#76 Kdy se nám "lůze"omluvíte?

2013-02-05 21:08

Podíval jsem se na podpisy petentů. Ano jsou zde určitě někteří, kteří to myslí vážně s podporou petice. Ale co říci na ty co až sprostě podporovali "knížete" místopředsedu této zkorumpované vlády, která může za to, že se snižují dotace na kulturu. Dnes se staví do role obhájců, toho co ještě dnes ve své petici, že Miloš Zeman není jejich prezidentem, obhajují. Tak jak osobnosti naší kultury? Nejste tak trochu, mírně řečeno, trapní. O co vám vlastně jde? Dokud zde vy budete strašit, tak tato petice zavání jen alibismem.A navíc tuto petici podepisuje 90% občanů z oboru kultury, a to těch , kteří jsou většinou závislí na podpoře z peněz od nás lůzy a prasat. Ano vím, že řada z vás za debilitu některých tzv. kulturních osobností nemůže, ale pokud se oni neomluví nám, tak tu tíhu nesete i vy. Proč na ně nepůsobíte? Vždyť přeci nejste tak "blbí", že nevíte, že volba K.S. je stejná jako, kdyby podporovali současnou vládu? Jinak si dejte na hlavu kokrhel a běžte a pracujte bez státní podpory. Vždyť když ta lůza si musí vydělávat, tak proč vy ne, když je to tak jednoduché. A buď vaše výtvory někdo koupí a nebo ne. To je program i pana K.S.,- trh vyřeší vše.
P.S. Samozřejmě podpora národní kultury, lidových souborů a pod. je potřeba. Ale to by se mělo řešit na krajích a soubor od souboru.
Henryk Ibsen

#77 Záchrana jazyka a kullturních hodnot pro budoucí generace

2013-02-05 21:12

Jazyk a pospolitost je naší základní společnou hodnotou. Taktéž naše obživa. Umělci byli klidní, když se rozkrádaly fabriky, doly, družstva, dílny, provozy.Když se tunelovaly banky. Miliony lidí přišly o práci nebo musely odejít předčasně do důchodu. A nyní došlo na umělce a divadla. Milí umělci, živili vás dělníci ve fabrikách a rolníci ve družstvech. Nikoliv pán Knížepán. Olga Sommerová podporuje knížepána, předsedy TOP, a pak podepisuje petici proti likvidaci české kultury, kterou dělá rovněž TOP, kterou vede knížepán. Olga si to nedala dohromady a nespočítala si 1+1. Včera byli likvidovány fabriky a dělníci, horníci. Dnes jsou likvidovány divadla a umělci. Jsme národ, který služebníčkuje svým zhoubcům a leze jim pro výhody do zadků. Neznáme špinavé peníze.
John Brown

#78 Z Prahy a Práglů z káza vzešla, do Prahy a Práglům se vrací

2013-02-05 21:24

Prága, toť byl a je rezervoád hlasů pravice. Toť milovníci Klause. Pražáci jsou milovníci velikého Knížete. Výroba je základna (zdi domu), kultura je nadstavba domu (střecha, věžičky). Zbouráš li základnu, zřítí se i nadstavba. Fabriky , doly, pole, pitnou vodu, to Paražíci prodali a prožrali. Stáváme se sami zahraničními dělníky ve své vlastní zemi. Budeme žít pod bičem britsko-amerických otrokářů. No a Češtiny nebude potřeba. Je jen potřeba znát pár cizích povelů v němčině nebo angličtině.Ohnout záda a držet hubu a krok.
Jan Kalcik

#79

2013-02-05 21:34

Vážení umělci, není vám trapné žádat o peníze prasata a primitivy z venkova? Tihle lidé totiž také vydělávají na vaše granty a dotace. Žijte si laskavě za své stejně jako valná většina republiky a pokud to neumíte, tak jděte pracovat a nebo chcípněte hlady. O kulturu vám nejde...jenom o peníze...
Tomáš

#80 Tomáš

2013-02-05 21:34

Podpora umění a kultury zní hezky (a týká se i měě, tak bych měl hlasovat pro), ale přiznám že vidím jeden fatální průšvih: Kdo rozhodne, co je umění a co dostane dotaci a grant? Komise? Proboha, tak pámbůh s námi a zlý pryč. Jak o něčem rozhodují komise, je to v troubě, jsme zpátky ve světě klientelismu, kamarádčovtů a animozit. Filmový fond a filmy, které v minulosti podporoval, budiž toho důkazem. Neumím si představit, že bych bojoval za přisypání peněz do starého systému. Takže pojďme nejdřív bojovat za systém, který bude dávat hlavu a patu, bude spravedlivý, nebudou v něm rozhodovat komise kohokoli, ale jasně deklarovaná, pozitivně ověřitelná a dodržovaná kritéria.

Nepřihlášený uživatel

#81

2013-02-05 21:58

Nechci žít v zemi bez kultury!
Kcharl

#82 Pijavice

2013-02-05 22:00

Lidi, podívejte se, kdo se tam podepsal. Jsou to ti samí, co horují pro ODS a TOP. Na jedné straně chtějí, aby se platilo za léky a na druhé straně natahují ruku, aby si mohli užívat. Jsou to pijavice, nepodepisujte jim to. Na tohle chtějí peníze
http://www.youtube.com/watch?v=Z1NhSelD5Vk
Trilobit

#83 Re:

2013-02-05 22:02

#81: -  

 Tak to máte smůlu. Tady už umění dlouho není...


Nepřihlášený uživatel

#84 Re:

2013-02-05 22:02

#81: -

Politické agitky nejsou žádná  kultura.

občan

#85 Kníže, TOP09 a vláda, ministerstvo kultury a ministerstvo financí

2013-02-05 22:21

Jestlipak víte, "drazí umělci", co mají všichni v nadpise vyjmenovaní společného???
Pokud ano, pak se snad raději stáhněte do ústraní a mlčte.
Pokud ne, tak rovněž.
JAK JE MOŽNÉ, ŽE VĚTŠINA (PRAVDA, NE VŠICHNI) Z VÁS PODPOROVALA JAKO PREZIDNETSKÉHO KANDIDÁTA ČLOVĚKA, KTERÝ DNES STOJÍ ZA VAŠIMI "TRABLEMI" S DOTACEMI?
Když lid volil PROTI tomuto představiteli útrap, které se právě dotkly i vás, byl nazýván prasaty, plebsem, lůzou.
Dnes se nouze dotkla i vás - a sepisujete petici proti resortu, spravovanému TOP09 - pod vedením knížete!!!
Jste takoví primitivové, pokrytci a nebo prodejnou pakáží???
(Nechci vás házet do jednoho pytle. Píši té většině, co tak neobjektivně podporovala jednoho - a nevybíravě nadávala všem, co volili toho druhého. Tak TI ať jsou dnes BEZ DOTACÍ!!!)
M.Š.

#86

2013-02-05 22:22

Petice je drzost nejvyššího stupně,tedy od představitelů tzv.kulturní fronty.Myslím,že by jste měli uspořádat slezinu v ND,jako za minulého režimu,a kát se a lézt systému někam,což jistě umíte.
Běžte žebrat k tzv."pravicové" asociální vládě,která se nadělala tolik svinstva,že snad ani nebude síly a schopností k možné nápravě,snad vám kalous a spol nadělí,komedianti.
Jinak se dá také říci,že nevím jak může spolek nefachčenků a komediantů žádat pravicovou vládu o podporu,když se jako OSVČ máte živit sami a ne ujídat z koláče politickým lhářům a zlodějům.

Nepřihlášený uživatel

#87

2013-02-05 22:40

Vřele souhlasím se všemi body petice! S díky za tuto aktivitu a vírou v (ne)konečny uspěch :-)
Váš,
Lubomír Pospíšil

občan

#88 Re:

2013-02-05 22:53

#17: -

Prezident přece o dotacích na kulturní časopisy skutečně nerozhoduje. Ale ministerstvo financí a kultury ANO. Obojí pod TOP09. A pod šéfováním pana knížete.

Lid, který dávno tře bídu s nouzí, vás NEZAJÍMÁ. A že protestuje proti těm, kdo jsou příčinou jejich útrap, tak za to jej nazýváte rudými a hnědými prasaty.

Ale sotva se kohoutek přivře i vám, hned sepisujete petice DE FACTO PROTI TOMU, koho jste oslavovali a v mohutné ofenzívě nutili všem.

Buď jste nemyslící (čemuž váš příspěvek o nepochopení souvislostí MK s volbou prezidenta tomu nasvědčuje) a nebo jste bezohlední a sebestřední.


Nepřihlášený uživatel

#89 Re:

2013-02-05 23:39

#17: -  

 Aha, on vlastně Schwarzenberg jako místopředseda vlády a předseda partaje za nic neodpovídá... Vy jste tak blbej, nebo tady provokujete?


Nepřihlášený uživatel

#90

2013-02-05 23:59

Podepsla jsem tuto petici a doufám že nebudu poslední. DOufám že to bude co k čemu. Podepsal jsem protože si myslím, že vzhledem k tomu, kdo usedl do prezidentského křesla, nás čeká ještě spousta špatného. Podepsal jsem protože musíme o to víc držet pohromadě... a tohle je jedna z cest...
Míra

#91 Re:

2013-02-06 00:07

#90: -

Jak píšeš, tak nás čeká od prezidenta Zemana spousta špatného. Jak můžeš něco tvrdit, jsi snad jasnovidec. Odsoudit někoho dopředu je právě politikou příznivců K.S. Takže si klidně stoupni k nim a drž se s nimi za ruce a lidi, kteří vás musí platit do toho netahej.


Nepřihlášený uživatel

#92 Re:

2013-02-06 00:13

#90: -

Drzet pohromade - chtela jste tim spise rici, ze zebronite o penize lidi,ktere nazyvate nevolniky a prasaty, ze?


Nepřihlášený uživatel

#93

2013-02-06 00:27

Je to velká bída ducha krátit prachy na živou kulturu, fujtajksl,...

Nepřihlášený uživatel

#94 Re:

2013-02-06 00:44

#93: -

Ještě větší bída ducha je brat peníze těm nejslabším - rodinám s dětmi, důchodcům, postiženým.A úplně největší bída ducha je toto všechno podporovat a pak žebrat o státní podporu.


Nepřihlášený uživatel

#95 Re: Re:

2013-02-06 01:12

#94: - Re:

Těch slov o hovadech jsem litoval a nesouhlasil jsem s nimi, než jsem si přečetl tento komentář. Spolu se všemi těmi ostatními pro-zemanovskými bláboly, svědčícími o tom, že vám Zemanova nenávistná agitka a) dokonale vymyla mozek, b) až buzerantsky imponuje, protože jste stejná sorta lidí jako on. Umíte jen nadávat, přežívat a myslet jako fašisti. Hanba vám všem.

pan Upřímný

#96 Jistě, "určitě" vám to taky podepíšu...

2013-02-06 01:29

Naši "milí" umělci, herci, básníci, a jiná podobná VIP sebranko!
Jak mile všichni umíte přesvědčovat a agitovat již všichni víme z prezidentské kampaně!
Všichni jste měli plnou "pusu" pana Schwarzenberga, tak já vám teď něco (zcela zdarma) poradím :
Řekněte si o peníze panu Schwarzenbergovi!
Vždyť, jak jste nás přesvědčovali, je to takový dobrák! On vás určitě rád podpoří!
Já tedy ani omylem. Naopak. Je mi z vás po pravdě řečeno zle, velmi blivno, a mám na vás na všechny už vysloveně alergii!
Měli by jste se za sebe stydět a při nejmenším chytit za nos.
Ale nebojte se, že by jste ze mně udělali zcela nekulturního člověka - naštěstí je ještě možné sledovat "skutečnou" kulturu v zahraničí.
Proto nepočítejte s jakoukoli mojí podporou, dokonce ani tou, co je zadarmo. O tom, že bych v nejbližší době šel do divadla, na koncert či nějaký český film, už vůbec neuvažuji, a co víc - nejsem zdaleka sám.
Dědeček mi vyprávěl o tom, že pamatuje doby, kdy šli komedianti od vesnice k vesnici, a hráli svoje "představení" za kousek chleba. A já (možná marně, ale přes to) doufám, že se ta doba vrátí...
Nakonec vám (opět zcela zdarma) poradím, jek peníze sehnat:
Zkuste se živit poctivou prací!

P.S.: Vím, že za normálních okolností se slovo "Vás" píše s velkým V, tak nevzdělaný nejsem. Ve vašem případě píšu malé "v" zcela záměrně, abych vám ukázal, jak vámi pohrdám...
Ivan Vohrna
Praha

#97 Kulturou společnosti proti zločinu.

2013-02-06 01:57

Vláda, která decimuje kulturu a výzkum, nadbíhá kriminalitě kmotrů a stojí na straně zločinu.


Nepřihlášený uživatel

#98

2013-02-06 04:34

Nasrat nevážená kulturní fronto, patří Vám to, jelikož máte to, co jste chtěli!!

Nepřihlášený uživatel

#99 Re: Re: Re:

2013-02-06 04:42

#95: - Re: Re:S touhle pseudomorálkou "Vážený pane"...

...se můžete jít klidně "bodnout", protože v dnešní době může působit leda tak na někoho, kdo zde v posledních letech nežil a nebo na naprostého idiota. Stydět, by jste se měl jedině Vy!

Jan

#100 Nedůvtipní

2013-02-06 09:15

Nejde o kulturu, ale o vaše korýtka v desítkách divadýlek, galerií, výstaviček, časopisů a projektů za peníze daňových poplatníků.
A počítat umíte?

- ministerstvo kultury vede ministryně za TOP09
- ministerstvo financí vede ministr za TOP09

Mnoho z vás propagovalo a volilo Karla, předsedu TOP 09 a místopředsedu vlády.


Pokud křičíte, že stát dává na kulturu málo, pak si neumíte dát dohromady 1+1.