Zachraňte kulturu 2013

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachraňte kulturu 2013

Ahmad

#101 Su z teho volajako zmeťený

2013-02-06 09:24

Nebo je zmatená "kulturní fronta" ? Jednou rukou volí a podporují,do krve se bijí v prsa,za předsedu nejasociálnější strany v čechách,mimochodem i ministrině kultury je z oné strany :o))),a zároveň druhou ruku natahují,se slovy "dej".Neměli by se správně "pravicově" postrat sami o sebe?

Nepřihlášený uživatel

#102

2013-02-06 09:27

Pro udržení nekomerční kultury bez zániku mnohých letitých projektů na vysoké umělecké úrovni
občan

#103 Re: Re: Re:

2013-02-06 09:38

#95: - Re: Re:

Tleskat a podporovat toho, kdo dře z kůže ty nejchudší, kteří nemají šance chtít ke své práci jakékoliv dotace a jdou od výplaty k výplatě s obavou a problémy - a zároveň hlasitě natahovat ruku o peníze zadarmo, aby k vínu byl i kaviár - TO JE HANEBNOST, POKRYTECTVÍ A BEZOHLEDNOST!!!

Kam mají jít žádat o dotace důchodci, matky samoživitelky, invalidi a dělníci? Pro umělce lůza a prasata? A proč oni mají držet hubu a krok - a naše "elita" má mít nárok na dotace?

To, co umělci předvedli a předvádí, je ZRŮDNOST!!! (Tedy ti podporovatelé Karla a nyní petenti za záchranu kultury)

Ivan Vohrna
Praha

#104

2013-02-06 09:57

Vláda, která decimuje kulturu, školství a vědecký rozvoj vlastní země, nadbíhá kmotrům a stojí na straně zločinu.

Nepřihlášený uživatel

#105

2013-02-06 10:41

Kulturu nepodporují, či dokonce likvidují, jen nekulturní lidé s minimem ekonomického vzdělání, kteří si neuvědomují, že ČR navštěvují turisté právě kvůli kultuře, která tak tvoří asi 10% příspěvku do našeho HDP. Stará továrna ani uhelné doly nejsou pro turisty zajímavé. Kupodivu tam nejezdí na výlet ani české autobusy. A když bude zničena naše kultura, kde bude naše identita, o které mnozí politici tak rádi hovoří? Jen ten politik, který podporuje naši českou kulturu, také podporuje českou národní identitu. A naopak, politik, který českou kulturu nepodporuje, ničí českou národní identitu. Roman Sejkot, 6.2.2013
Kotrba

#106 Buďte punkeři, páni herci, muzikanti a tanečníci, augusti a paňácové

2013-02-06 10:57

Milí notoričtí petenti. Není náhodou ministryně kultury za TOP 09? A nepodpořili náhodou ti žadatelé o granty skoro všichni Karla Schwarzenberga - předsedu TOP 09? Není náhodou ministr financí místopředsedou TOP 09? Odmítněte nejdříve asociální, antikulturní politiku této vlády. Odmítněte schizofrenii "pankáče Karla". Reflektujte tím svůj předchozí povýšený aktivismus. Buďte sami punkeři. Připojte se k opozici. A přestaňte servilně zpívat, že kníže je k lidu blíže. Solidarizovat lze pouze s těmi, kteří jsou sami solidární s jinými. Morálka společnosti nemůže být dvoukolejná. Ty, kteří žijí na okraji sociálního minima, mnohdy nezaměstnaní, vaše výzva ani "letošní drastické zkrácení dotací, které Ministerstvo kultury přidělilo na projekty tzv. živé kultury (divadelní a taneční představení, výstavy výtvarného umění, koncerty, vydávání kulturních časopisů a mnohé další)" neoslovuje a považují ji jen za výraz vaší arogance. Protože oni nežijí z vrchností milostivě rozhazovaných grantů, ale ze stále hůře placené práce. Váš zpěv či tanec je nedojímá ani nepovznáší.

V opačném případě "máte co jste chtěli". Tancujte si a hrajte si vaše dvorská divadýlka. Ale za své.

Nepřihlášený uživatel

#107 Tudor Motykovič

2013-02-06 11:01

Kultura?
Kultura národa? Stačí si přečíst tyto komentáře!
Zvracím...
Marek Gruntorád

#108 Re:

2013-02-06 11:10

#105: -

Je kultura a kultura. Nikdo zde nehovoří o nepodpoře čí dokonce likvidaci kulturního dědictví, (pokud jste si nevšiml) ale o nepodpoře těch, kteří se často jen sami označují za představitele kultury a své kulturní postavení také často odvozují jen ze svého elitářství. Tedy z toho, že jsou takzvaně "lepšími lidmi" a to jen proto, že mají pocit, že jejich pravda je pravdou lepší a kvalitnější, než pravda ostatních, neprivilegovaných lidí. S podporou těchto "umělců" Já osobně mám velký problém.

Mimochodem: Nevšiml jsem si, že by turisté utráceli své prostředky návštěvou českých divadel či kin. Pokud se jedná o státní galerie či muzea nebo jiné historicky významné budovy nebo jiného majetku ve státních rukou, tam se dotacím do tohoto majetku osobně vůbec nebráním - právě naopak -, ovšem co se týče soukromých galerií, divadel nebo jiných "kumštýřských" institucí, nevidím jeden jediný důvod, proč na tyto přispívat, zvláště když představitelé a vlastníci jsou často nositeli těch nejpravicovějších myšlenek a ideií včetně té, že by se každý v rámci tzv. svobodného ekonomického trhu měl o sebe postarat sám. Pak ať tedy prokáží svou houževnatost a odolnost a nenatahují dlaně k příspěvku z daní všech ostatních, když si toho často sami neváží a berou to jako nějakou samozřejmost. Je potřeba umět trochu rozlišovat.


Nepřihlášený uživatel

#109

2013-02-06 11:19

Za málo peněž,málo muziky.
B. Zabinski

#110 Ztráta kreditu našich umělců

2013-02-06 11:28

Myslím, že onou trapnou a hysterickou podporou knížete Karla naši umělci ztratili před tváří veřejnosti kredit.
Což nepíši proto, že bych z toho měl radost.
Ono neustále dávání na jevo, že patří k té lepší části národa, okořeněné performancí PEN klubu a servilními hláškami Svěráka a Menzla, a završené oním Hřebejkovým výrokem o prasatech, to se nedá jen tak zapomenout. Proto myslím, že po řadu let na ně bude část veřejnosti nahlížet pod dojmem těchto vzpomínek. Proč na to umělci nepomysleli?

Nepřihlášený uživatel

#111

2013-02-06 11:40

je potřeba aby kulturní fronta skončila na pracáku, aby dosáhli osvícení a schopnost vnímat v čem žijeme,posledních 22 let se paktují s dáblem ,pamatuji na reklamy na koženého harvardské a jiné fondy (např.Suchý s Molavcovou) ale desetimilionové dotace z veřejných financí mají drzost škemrat.

Nepřihlášený uživatel

#112

2013-02-06 11:51

K textu petice se plně připojuji. Ale co dál? Myslím, že nastává doba prozření, doba zralá k opuštění sebeklamných ulit, doba, kdy pěst se dotkne stolu, obrazně, ale razantně. Při vší úctě, omlouvám se za to přirovnání, pravdivá, radikální a expresivní suplika zůstává jen poníženou suplikou, alespoň v očích a uších mocných neználků a cyniků, a to ještě za předpokladu, že se ze svých výšin blahosklonně sníží a seznámí se s ní. Přiznejme si, že je třeba konečně odložit růžové brýle a chovat se občansky. Naše demokracie je patrně mnohonožec, protože dokáže kulhat v oblasti ekonomické, sociální i kulturní. Etiku jsem taktně pominul. Je třeba se podívat pravdě do očí, protáhnout se, narovnat záda ... Demokracie, která dlouhodobě klopýtá a vrávorá, přestává být demokracií, zcela záměrně, plíživě a salámovou metodou je přestavována na timokracii. Někteří od reality odtržení představitelé a národem uctívané ikony kultury tomu hodně, (Chtěl bych věřit, že nevědomě. Ale co je lepší - hloupá naivita, nebo přezíravý záměr?) povzneseně a s budovatelským étosem pomáhají. O novinářích, až na čestné výjimky, se vůbec nemá smysl zmiňovat. Loutka zůstane loutkou, když loutkář nešetří chválou a nabídne zlaťák a groš. Pokud konečně nenarovnáme záda, ohnutá od stále chudšího sběru drobtů z panského stolu, dobře nám tak!
Básník, prozaik a pedagog Pavel Hoza
ScourgeX

#113 TO SI SNAD DĚLÁTE PR... LEGRACI ??!!! :DDDDDDD

2013-02-06 11:56

Na jednu stranu SE vaše "umělecká" komunita zapojila do prezidentské volby "způsobem" jakým se zapojila, a teď tohle LOL.

Tak jó, obraťte se na svého favorita KS a ministra financí který jej na post prezidenta prosazoval, tito pánové vám určitě rádi vyhoví.
OH WAIT....
THEY WON'T! :P


úctivé pozdavy
z Ústí nad Labem
Felix D. etc.

#114

2013-02-06 12:06

Když slyším slovo kultůra, sahám po revolveru
Rowdy

#115 Koho žádáte o podporu?

2013-02-06 12:23

Snad ne ta rudá a hnědá prasata? vždyť kníže co je lidu blíže a jako místopředseda této vlády správně rozhodl co je pro jeho ovečky správné. Kulturní fronta přece veřejně tuto vládu a její členy podporuje.

Nepřihlášený uživatel

#116

2013-02-06 12:24

Podporuji tuto petici, protože současný stav vnímání kultury je žalostný a nedostačující.

Nepřihlášený uživatel

#117 váženi

2013-02-06 12:32

vážení umělci, jděte pro prachy za milovaným Karlem, třeba Kalousek také něco přihodí
Pavel P.

#118 Mé provolání umělecky zábavným lidem!

2013-02-06 12:33

Poskytujete mi škodolibou zábavu. Vždyť vy umělci, teď jste děsně "pravicoví", protože je to momentálně IN. Tak proč nejásáte, když jsou právě vám teď "pravicově" kráceny dotace, to vás už není IN? Poproste si svého knížete, kterému jste lezli do...., ten vám třeba vám pomůže. Ale od prasat zastání a pomoc neočekávejte, vy "mravní elito".
Pavel P.

Nepřihlášený uživatel

#119 ať vás zachrání ten, koho jste tak podporovali

2013-02-06 12:46

anebo se začněte živit prací, tak jako většina slušných lidí, když vám Švarcenberk nedá

Nepřihlášený uživatel

#120

2013-02-06 12:48

děkuji za zaslání petice - iniciativy "Zachraňte kulturu 2013", /kde se, mimo jiné, píše, že my níže podepsaní protestujeme proti drastickému zkrácení dotací M.K. na projekty tkzv. živé kultury, kde se mluví o manažerském pochybení souč. ministryně kultury Mgr. Aleny Hanákové a kde niže podepsaní žádají odvolání současného vedení M.K./.
Chtěl jsem okamžitě podepsat, protože s peticí soulasím, ale pak jsem se podíval na jména některých "níže podepsaných" a nevěřil jsem svým očím !?!
Některá z těchto jmen mne ještě před pár dny "mediálně lynčovala" ze všech tzv. "demokratických deníků" /MF Dnes, L.idové noviny, Hosp. noviny, Respekt, Reflex atd./
abych volil "Karla" /!!! / Karla Schwarzenberga, který je součástí vlády, která krátí dotace na kulturu, /kromě jiného/, a který, jako předseda TOP 09 a Starostové, přímo jmenuje, více než této vládě loajální, Mgr. Alenu Hanákovou, ministryní kultury......???
Tak tomu už opravdu nerozumím. Není to tady tak trochu Kocourkov a nemá tady někdo máslo na hlavě?

S pozdravem, vše krásné, Pavel Kryml
Vojta

#121 Hlavně, že jste podporovali Karla

2013-02-06 13:08

Podporujete Karla a pak řvete, že nemáte dost podpory a prostředků. Trochu nekonzistentní postoj.
Kadel

#122 Re: Michal

2013-02-06 13:27

#27: - Michal

Kurňa, vy byste měl žádat o příspěvek na tvůrčí činnost a měl byste ho dostat !!

 


Nepřihlášený uživatel

#123

2013-02-06 13:28

Podporuji, neb se z českého národa stává národ nekulturní.
Motykovič Imbecilovič

#124 Re: Tudor Motykovič

2013-02-06 13:29

#107: - Tudor Motykovič

Dobře jsi to řekl soudruhu. A teď honem utíkej za Hřebejkem, aby ti pofoukal bebí.

Pepa

#125 Původně jsem chtěl tuto petici podepsat

2013-02-06 13:31

Protože jsem podle některých lidí, podepsaných pod touto peticí, rudé a hnědé prase, socka, potomek nevolníků, lůza a vidlák, tak nemohu. Promiňte. Ať žije kulturní fronta. Ale za své!