Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů


Nepřihlášený uživatel

#351 Re: Re:

2013-08-05 12:05

#349: R - Re:  

 Děkuji vám, za důvěru, to vždy potěší. Upozozňuji ale, že jsem důchdkyně a navíc vdova a na nehorázné a vyděračné pokuty mi jaksi nezbývá. Navíc - mému psíkovi už jde na třináctý rok a v Ostravě se bez vodítka vůbec nepohybuje(většinu času tráví na veliké zahradě na venkově, kde se pohybuje zcela volně). Proto jeho čipování považuji za zcela absurdní a čipovací povinnost za nehoráznost, necitelnost, aroganci a svévůli představitelů města Ostravy.

Čípek

#352 Re: Re: Re: Nelze než s Vámi souhlasit !

2013-08-05 14:12

#351: - Re: Re: Jak to tak vypadá , jsou mnozí "lidé" naposto bezcitní a také všehoschopni . A zatím nikdo z  "čipovačů" není schopný vysvětlit , jaký je rozdíl mezi psem z Ostravy a psem např.z Olomouce , Brna , Znojma ,Zlína , Pardubic , Teplic ,  ...... ? Samozřejmě je rozdíl ve výdajích vlasníka psa a také v omezování - porušování jeho lidských práv a svobod. Ani pes , ani jeho majitel či chovatel čipování nepotřebuje a ten , kdo ho tak nutně potřebuje , tak musí nejen vyjednávat a přesvědčovat , ale také platit ! Ale ne tak , že jeden občan Ostravy dostane na čipování 100 Kč a jiný občan Ostravy 500 Kč ! Tomu se prý říká rovnost před zákonem :-) !

JEŠTĚ JE ČAS - VZPAMATUJTE SE - URČENO PŘEDEVŠÍM TĚM ZASTUPITELŮM , KTERÝM JE STRANICKÁ DISCIPLÍNA BLIŽŠÍ NEŽ OBČANÉ OSTRAVY !!! VÝSLEDKY VOLEB DO PARLAMENTU ČR BUDOU BRZY ZNÁMY A KOMUNÁLNÍ VOLBY JSOU JIŽ V DOHLEDU !

Dovoluji si tímto upozornit na text, který napsal občan Ostravy. Sám bych to nenapsal a nevysvětlil lépe :

Stanovisko statutárního města Ostravy, které skrze svého pana náměstka opět uznává a upozorňuje na fakt, že implantace mikročipů MŮŽE ZPŮSOBIT ZDRAVOTNÍ KOMPLIKACE a tentokrát již přenáší odpovědnost za povinné čipování zavedené městem pouze na veterináře.

Hlavně ale především: PŘEKVAPIVĚ UMOŽŇUJE ODLOŽENÍ ČIPOVÁNÍ ZVÍŘETE NA ZÁKLADĚ VYSTAVENÍ VETERINÁRNÍ ZPRÁVY! Uvádí však, že stejně i takové zvíře bude muset jednou být nakonec očipováno a nebere v potaz vůbec možnos

t zdravotní recidivy v reakci na čip ani případy, kdy byl již zvířeti ze zdravotních důvodů mikročip vyjmut!

Stanovisko dále uvádí:

  • Přiznává, že bylo rozhodnuto o podnětu občana Ostravy a jeho dotazech se vztahem k povinnému čipování zvířat fakticky již dopředu bez znalosti výsledků hlasování zastupitelstva 25. 9. 2013, jelikož stanovisko města bylo k dispozici publicistům i široké veřejnosti několik hodin před zářijovým jednáním volených zástupců lidu o bodu č. 24 s textem: Bod byl „projednán“, pan náměstek již byl „pověřen Vám odpověd

    ět“ a to dokonce s datem v budoucnosti, tedy 26. 9. 2013.
  • Vyjadřuje přesvědčení, že „situace“ může být v malých i velkých lidských sídlištích „jiná/odlišná“ než v Ostravě a tedy zde nemusí být čipování povinné s odkazem na ostravskou vyhlášku č. 9/201

    2. Popírá tak smysl dalšího textu svého stanoviska, kde hovoří o nepřípustnosti jakýchkoliv výjimek vzhledem k Evropské unii (viz níže).
  • Zcela nesmyslně ztotožňuje psy na území města Ostravy, o které je řádně pečováno, nepohybují se bez dozoru, jsou označeni známkou a jejich chovatelé za ně zaplatili obci/městu poplatek: se psy toulavými, zaběhnutými a opuštěnými a proto na ně i jejich řádné chovatele ještě uvaluje čipovací břemeno. Nespravedlnost vůči řádně pečujícím chovatelům je zde naprosto evidentní. Navíc takový přístup koliduje nejen s právním výkladem termínů: toulavé, zaběhnuté a opuštěné zvíře a příslušnou legislativou včetně navazujících ústavně chráněných práv občanů.
  • Potvrzuje větší náklady na provoz daleko menšího ostravského útulku pro opuštěná zvířata, než je tomu v případě města Brna.
  • Mylně uvádí, že čipování požaduje Evropská unie i pro zvířata, která necestují za hranice EU.
  • Nesprávně se domnívá: Nařízení Evropského parlamentu a rady žádné výjimky z hlediska čipování nepřipouští, když opět zapomíná, že toto nařízení se nevztahuje na zvířata, která necestují za hranice členské země EU. V případě uznání výkladu pana náměstka za správný, by pak totiž musela Ostrava povinně čipovat nejen psy, ale také kočky a fretky, což samozřejmě nečiní. Výklad pana náměstka je také zde naprosto mylný.
  • Neodpovídá pečlivě na všechny podněty a dotazy občana.

  • Ve svém důsledku velmi úspěšně zpochybňuje legalitu, východiska i systém celé ostravské vyhlášky č. 9/2012 o povinném čipování psů.

 

 

 

Polský Nejvyšší správní soud:

Napadené nařízení (o povinném čipování psů, pozn. autora) je příkladem hrubého porušení elementárních zásad korektního legislativního procesu v demokratickém právním státě, neboť Rada města sice chtěla svým občanům uložit danou povinnost (čipování psů, pozn. autora), jenže řádně nedefinovala povinované osoby, aniž by také stanovila obsah této povinnosti, navíc bez přijetí odpovědnosti samotné Rady města ve vztahu k nakládání s informacemi o psech a jejich chovatelích. Takové drastické překročení přípustných mezí zákona /.../ definitivně znemožňuje vyhovění kasační stížnosti města Lodž“, která směřovala proti zrušení nařízení o povinném čipování psů.“

PF 2014 - Hej, páni konšelé, vyslyšte jediné přání.......................

Doufám, že všem je jasné o jaké přání jde - nic nemožného, nic nelidského, ba právě naopak jen a pouze brání nejenom svoje práva a svobody zaručená všem občanům ÚSTAVOU a  ZÁKLADNÍ LISTINOU PRÁV A SVOBOD :

DOBROVOLNOST ROZHODOVÁNÍ CHOVATELŮ PŘI ČIPOVÁNÍ PSŮ .

Byl jsem osloven několika spoluobčany, kteří žádají, aby do komunálních voleb, kromě jiných informací o zastupitelích města se chtějí dozvědět o tom, jak by hlasovali zastupitelé města Ostravy dnes, kdy již  vědí o spoustě i závažných informací při nuceném čipování psů než věděli v době, kdy o čipování psů rozhodovali minule. SLOVENSKO, POLSKO, ale také např. stat.město České Budějovice, které nucené čipování psů  ZRUŠILO a ti chovatelé, kteří se rozhodnou DOBROVOLNĚ svého psa nechat čipovat jsou městem patřičně oceněni nemalým finančním bonusem !

Návrh  "Blacklistu"   PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2014 :

Návrh"WHITElistu PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2014 :

http://www.spicove.cz/veterina/cipovani/male-psy-cipy-tlaci.php

 

 

Dedahad

#353 BEZ KOMENTÁŘE - OSTRAVŠTÍ STRÁŽNÍCI OZNAČÍ KOLA NÁTĚREM DNA

2013-08-05 17:15

"Městská policie Ostrava nabízí od srpna lidem bezplatné označení kol takzvanou syntetickou DNA.
"Jde o speciální nátěr viditelný pouze pod UV světlem, který by měl při krádeži kola usnadnit jeho identifikaci a navrácení majiteli", řekla mluvčí strážníků Vladimíra Zychová. Jedná se o moderní značení jízdních kol prostřednictvím výrobku s názvem DataDotDNA, který je vyjímečný tím, že obsahuje mikrotečky se specifickým kódem." /zdroj MF Dnes - 2.8.2013 /

SROVNEJTE PROSÍM S POVINNÝM ČIPOVÁNÍM NAŠICH PSŮ - TAM POLICIE NABÍZÍ POUZE POKUTY DO 50 000 Kč !

Vybudované cyklostezky / a další naplánované či rozestavěné / s náklady několika desítek milionů Kč ,

uvažované budování cyklogaráží v Ostravě - dokonce předcházela anketa /průzkum/ mezi občany - další nemalé náklady v milionech Kč ,

bezplatné a DOBROVOLNÉ značení kol městskou policií - náklady zatím neznámé !

JSOU SNAD OSTRAVŠTÍ CYKLISTÉ JINÍ OBČANÉ než OSTRAVŠÍ CHOVATELÉ PSŮ ? NEBO JE TO SKUTEČNĚ PŘÍPRAVA NA DALŠÍ NOVÝ DESÁTEK ZA VLASTNICTVÍ BICYKLU ? ANI BYCH SE MOC NEDIVIL , ČÁST NÁMI ZVOLENÝCH KONŠELŮ JSOU SKUTEČNĚ VŠEHOSCHOPNÍ, BEZOHLEDNÍ A BEZCITNÍ CHAMTIVCI !

25.9.2013 BUDE NA ZESEDÁNÍ MMO OPĚTOVNĚ PROJEDNÁNA I OTÁZKA POVINNÉHO ČIPOVÁNÍ PSŮ V OSTRAVĚ - JE  MOŽNÉ A LZE TO TAKÉ POVAŽOVAT ZA PŘÍPRAVU K NOVÝM VOLBÁM - BUDOU ASI DŘÍVE , NEŽ SI DNES MYSLÍME  ! ! ! A SNAD UŽ SE UKÁŽE, KDO ZASTUPUJE ZÁJMY OBČANŮ MĚSTA/A TEDY I PEJSKAŘŮ/ A KDO ZASTUPUJE ZÁJMY ČIPOVACÍ LOBBY !

ÚSTAVA ČR A LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD SNAD PLATÍ PRO VŠECHNY OBČANY ČR STEJNĚ - NEBO OPĚT CHCE BÝT OSTRAVA PRVNÍ JAKO ZA DOB s. MAMULY, MÁTLA,  ...... ? VRACÍME SE PŘED ROK 1990 ? PÁNI KONŠELÉ, OPRAVDU CHCETE JÍT CESTOU DETROITU ? ZATÍM TO TAK VYPADÁ !

http://www.enviweb.cz/clanek/energie/96669/ostrave-hrozi-osud-detroitu-situace-nesmi-bouchnout


R

#354 Re: Re: Re:

2013-08-05 19:51

#351: - Re: Re:

Dobrý den,

 

přihlašte pejska v místě mimo Ostravu, kde nemají povinné čipování a nejlépe ani poplatky za psy. Takových obcí je hodně. Držím pěsti a nedejte se, neustupujte a statečně inspirujte své okolí! Volby se blíží a tam to těm bezcitným papalášům spočítáme! :) God Bless and Onward! :)

Host

#355 Re: BEZ KOMENTÁŘE - STRÁŽNÍCI OZNAČÍ KOLA NÁTĚREM DNA

2013-08-05 20:01

#353: Dedahad - BEZ KOMENTÁŘE - STRÁŽNÍCI OZNAČÍ KOLA NÁTĚREM DNA

Slyšel jsem tu reportáž na ČRo Ostrava. Má to jeden velký háček. To kolo je pak označeno nálepkou a zloději již vědí přesné místo, kde tečku hledat. Prostě dané místo přebrousí, přelakují podobně jako u drahých rámů s klasickým číslem a co ? Město zase vyhodilo peníze oknem a lidé se budou chytat za hlavu, že uvedli své osobní údaje do registru majitelů kol při značkování DNA zdarma a až někdo zavede poplatek z kola (daň), tak víte že po kom asi půjdou jako po prvním, že ... V dnešní době to, co je zdarma, nemusí být to, co nám prospívá, ale větší lumpárnou je, když - tak jako v případě povinného čipování - to uvalí papaláši jako platební břemeno na lidi a když to lidé nechtějí, tak nastoupí policie a dostane to z nich, to jsme to dopracovali. Už ať jsou ty volby ať můžem vyměnit 90% zastupitelů, co schvalují takové svinstva jako povinné čipování.

Majitelka neočipovaného psa.

#356 Re: Re: Re:

2013-08-06 18:22

#351: - Re: Re:

Dobrý den,v případě,že už má Váš pejsek vyšší věk,zkuste se domluvit s veterinářem,zda by pejska z tohoto důvodu nečipoval a vydal Vám potvrzení pro městský úřad o nevhodnosti čipování.Některá města to takhle dělají,že zohlední věk a zdravotní stav.

 

Čípek

#357 Z obecního úřadu O.3.

2013-08-07 18:30

Občanka O.Jih zaplatila veterináři za čipování psa 560 Kč. Na obecním úřadu po podepsání bezdlužnosti a převzetí daru obdržela informaci , že kromě čipu musí mít pes i starou plechovou-hliníkovou známku z důvodu kontroly policií !!! Obdržela celkem 200 Kč a to na rozdíl od jiného občana, který z vážných důvodů přišel psa registrovat až 35 den po čipování - dostal ..... ! Úřední šiml zařehtal a chovatel psa utřel nos - tak to nám připravili naši námi zvolení zástupci ! Poruba prý dává 100 + 400 Kč , jiné městské obvody zase dávají 100 + 0 Kč - TO NENÍ VTIP, TO JE OSTRAVSKÁ REALITA - SMUTNÁ REALITA !
R

#358 Re: Z obecního úřadu O.3.

2013-08-07 20:33

#357: Čípek - Z obecního úřadu O.3.

Je třeba si uvědomit, že nyní se budou vyhodnocovat výsledky čipování po prvním půlroce platnosti čipovací vyhlášky. Čím více lidí podlehne kampani čipovací lobby a hrozbám části zastupitelů, pak to bude využito z hlediska statistických dat, jak je to celé čipování tzv. "úspěšné". Pokud si občané nedají "vymýt mozek" a nebudou čipovat, tak statistickou fintu nepůjde provést a bude to obrovský argument ve volbách proti "čipovací agendě". Navíc používat příspěvky na čipování psů z uspořených peněz daňových poplatníků a nedat je třeba na pomoc opravdu potřebným a trpícím lidem, kteří si už nemohou pomoci: je naprosto nemravné. Občané by to měli zastupitelům ve volbách důrazně připomenout. Ještě štěstí, že mnoho lidí v Ostravě volilo minule opozici a nebo malé strany, jelikož to, co se zde děje, už opravdu přesahuje meze únosnosti.

Necipujtenas.cz

#359 "Způsobí nanočástice čipovou revoluci? USA"

2013-08-08 18:26

Krátce z obsahu článku: "Web Necipujtenas.cz již informoval o studii vědeckého týmu profesora Tanenbauma, která popsala vážná rizika RFID technologie a navazujících informačních systémů, poukázala na neustále rostoucí vzdálenosti tolik důležité pro úspěšný bezdrátový přenos/čtení dat, upozornila na související otázky elektromagnetického vlnění a elektrické energie proudící v prostoru mezi jednotlivými mikročipy, jejich skenery.

Vývoj však opět postoupil mílovými kroky vpřed: Zástupci americké společnosti „Chamtech Enterprises, Inc.“ ze státu Utah představili užaslé světové veřejnosti v únoru 2012 výsledky svého revolučního výzkumu v oblasti každodenního/praktického využití elektronických zařízení založených právě na bezdrátových přenosech všeho druhu (mobilní telefony, WiFi, vysílačky, antény, GPS, rozvodné systémy elektrické energie, osvětlení atd.) včetně RFID mikročipů implantovaných do živé tkáně zvířatům nebo lidským bytostem za účelem jejich tzv. trvalé identifikace („čipování“).

Díky modernímu technologickému nástřiku s tisícovkami miniaturních nano-kondenzátorů dosáhli Američané nejen mohutného posílení možností vysílat/přijímat rádiové/elektromagnetické vlnění v případě běžně dostupných i starších k tomu určených elektronických přístrojů (např. RFID mikročipů), nýbrž také ohromných úspor elektrické energie, nebývalých možností jejího ukládání a eliminace tepelných ztrát vznikajících jako vedlejší produkt při šíření různých druhů signálů v prostoru (viz třeba klasický anténní vysílač).

Jenže co se stane po aplikaci nanočástic z hlediska dopadů na praktický život občanů/voličů? Jakým způsobem budou řešena již dnes objevená rizika? Nanočástice jsou známé svou vysokou toxicitou a bezproblémovým/rychlým průnikem do jinak velmi odolných buněk živých organismů.

Navíc: Co když dojde k přetížení implantátů vlivem cíleného bezdrátového vysílání vlnění/elektrické energie z velkých vzdáleností (v budoucnu i satelity) ve snaze přečíst co nejvíce údajů z cíleného čipu, sledovat on-line jeho pohyb a třeba přitom zůstat v utajení nebo mikročip napadnout, zničit (kriminální/teroristická hrozba) apod.?

Přikáží politici/zastupitelé v rámci své mnohokrát prokázané krutosti například povinné sprejování tisícovek nano-kondenzátorů na srst/kůži již jednou očipovaných zvířat nebo přímo dokonce nařídí voperování nových/super moderních mikročipů? Zastaví se to jen u zvířat nebo pak příjdou na řadu lidé?

Podobné teze a jejich bezohledné vynucování lze očekávat s pravděpodobností hraničící až s jistotou, jelikož by díky tomu odpadla nutnost osobních fyzických kontrol očipovaných psů (eliminace krátkých vzdáleností pro získávání informací z mikročipu) a jednotky obecní/městské policie by si pouze ověřovaly daná očipovaná zvířata i jejich majitele (RFID čip v identifikačním průkazu držitele zvířete) třeba ze vzdálenosti několika stovek metrů. Samozřejmě raketově by díky tomu uměle vzrostl počet pokut, přestupků, ostrakizovaných občanů i jejich rodin, vybraných peněz pro obecní i státní kasu a díky skenování zvířat přes ploty zahrad a zdi domů soukromých nemovitostí by byla vážným způsobem narušena i domovní svoboda. Občané by opět žili ve strachu, tentokrát ze všudypřítomného neviditelného skenování a s tím spojeného postihu mocí výkonnou: Nastala by Čipová totalita jak vyšitá!"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/zpusobi-nanocastice-cipovou-revoluci-usa.aspx
Necipujtenas.cz

#360 "Politici zamítli povinné čipování alkoholu! ČR"

2013-08-10 11:07

Krátce z obsahu článku: "České sdělovací prostředky informovaly 8. srpna 2013 o důležitém/precedentním rozhodnutí Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, která odmítla v rámci schváleného návrhu zákona o značení lihu všechny požadavky na zavedení povinného čipování alkoholu. Politická reprezentace ČR tak vyslyšela rozumné hlasy nejen široké veřejnosti (oprávněné obavy z dalšího zdražování), nýbrž také oborových organizací. Tento významný krok se podařilo prosadit díky hlasům napříč politickým spektrem proti zcela evidentnímu přání a tristním globálním trendům prosazovaným nejen ze strany zástupců vedení Evropské unie, ale hlavně „čipovací lobby“.

Především chovatelé psů nyní s nadějemi doufají, že bude obdobné opatření zavedeno také v oblasti zatím povinného čipování domácích čtyřnohých mazlíčků."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/politici-zamitli-povinne-cipovani-alkoholu-cr.aspx
Necipujtenas.cz

#361 Pozvánka na jednání zastupitelů města Ostravy 25.9.2013

2013-08-12 19:56

25. září 2013, Česká republika, 729 30 Ostrava, Magistrát města Ostravy, Prokešovo náměstí 8, od 09:00hod. (přesný čas závisí na stavu debaty a hlasování - udělejte si raději volno po celý den), dvacáté sedmé jednání zastupitelstva: Zveme všechny lidi dobré vůle, aby přišli v této důležité předvolební době diskutovat se svými zastupiteli a podpořili opakovanou snahu nemlčících obyvatel Ostravy:

1/ zrušení nebo změnu (na dobrovolnou formu) krutých ostravských vyhlášek č. 9/2012 a č. 5/2013 o tzv. „povinném čipování“ a z toho vyplývajícím navrácení rozhodování o příslušnících vlastní rodiny a o svém majetku zpět do rukou jednotlivých právoplatných občanů

2/ obnovu přirozeně právní ústavní svobody, kterou lidem „městští/obecní politici“ v současnosti stále více a více upírají, když zapomínají na události roku 1989, totiž že bez svobody není ani demokracie ani zodpovědnost

3/ zamezení tristního chování části našich novodobých papalášů/zastupitelů, kteří ničí svými kroky hodnoty, na nichž byl postaven celý polistopadový vývoj svobodné Československé i České republiky. Připomeňme jim, že kdysi stáli spolu s veřejností v jednom šiku na pomyslných barikádách svobody proti totalitě a dnes, po mnoha letech v dobře placených funkcích, se sami stali stranickými bafuňáři bez citu, lidskosti, bez opravdové debaty, snahy pomáhat/osvobozovat a nikoliv lidem vytvářet problémy, přidávat na jejich bedra stále další a další břemena.

Seznamte se proto - prosím - s textem dopisu - viz „OTEVŘENÝ LIST VÁŽENÉHO PANA PETRA HADAŠČOKA ST. (SPOLUAUTOR „PETICE PROTI TRVALÉMU OZNAČOVÁNÍ - TZV. „ČIPOVÁNÍ“ PSŮ - ZATÍM NE OBČANŮ“) Z 2. ČERVENCE 2013 ADRESOVANÝ PANU PRIMÁTOROVI STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY“, který byl rozeslán místním ostravským politikům a bude na výše uvedeném 27. zasedání zastupitelstva projednáván; představuje to pro Vážené pány „papaláše/bafuňáře“ velkou výzvu k tomu, aby se před volbami projevili a ukázali občanům i sdělovacím prostředkům svou pravou povahu, názory:

Zastupitelstvo stat. města Ostravy prodiskutuje tento návrh 25. 9. 2013 za účasti právě Vás občanů. Jde o zdraví, životy, svobodu, soukromí a peníze nás všech!

Zasedání zastupitelstva města jsou veřejná (§ 93 odst. 2 zákona o obcích). Může se jich účastnit mj. každý občan statutárního města Ostrava (fakticky ovšem kdokoliv, jelikož hosty na galerii pro veřejnost nikdo nelegitimuje). Přijďte s námi opět psát dějiny našeho města. Je to velmi poučná podívaná pro všechny občany-voliče i jejich rodiny a děti. Politici jsou naši zaměstnanci, lidé nejsou jejich otroky! Těšíme se na Vaši návštěvu.

„Dále primátor (předsedající) udělí slovo přihlášeným občanům statutárního města Ostravy, kteří dosáhli věku 18 let, čestným občanům města, fyzickým osobám, které dosáhly věku 18 let a vlastní na území města nemovitost a fyzickým osobám, které dosáhly věku 18 let, jsou cizími státními občany a jsou ve statutárním městě Ostrava hlášeni trvalému pobytu, stanoví-li tak mezinárodní smlouva, kterou je ČR vázána a která byla vyhlášena, aby mohli na zasedání zastupitelstva města vyjádřit k projednávané věci své stanovisko.“ /.../ „Ostatním účastníkům zasedání může být uděleno slovo podle časových možností a se souhlasem členů zastupitelstva města.“.

P.S.: Zastaví pan primátor svobodnou/slušnou/k věci/argumentačně bohatou diskusi jako v průběhu minulých jednání? Jak dopadne svoboda slova tentokrát? Bude opět potlačena?

Volby se blíží. Budeme svědky pozitivního překvapení: ve Vážených zastupitelích se pohne jejich svědomí a zruší nebo změní na dobrovolnou formu vyhlášky č.9/2012 a č. 5/2013?

Pokud proběhnou volby do městských zastupitelstev v řádném nebo mimořádném termínu: Již nikdy nevolme ty „papaláše“, kteří potlačovali svobodnou diskusi, prosazovali povinné čipování, zvyšovali lidem daně, poplatky, vymýšleli nesmyslné nařízení/příkazy, vyhrožovali likvidačními pokutami a kontrolami, které měly za cíl zničit občany s vlastním názorem a touhou žít slušný život bez ingerencí výkonné moci. Děkujeme Vám.

http://youtu.be/D81gmOc0xWM?t=32m55s

Zdroj: http://www.necipujtenas.cz/akce/
lukáš

#362 čip

2013-08-14 04:48

My jsme u nás na zastupitelstvu v obvodě hlasovali proti a stejně to bylo k ničemu, Ostrava to jen vzala na vědomí a rozhodla naopak
Admin Necipujtenas.cz

#363 Re: čip

2013-08-14 14:53

#362: lukáš - čip

Dobrý den pane Lukáši,

píši Vám vzkaz jako odpověď na Váš příspěvek na diskusním fóru www.necipujtenas.cz.

Za společenství Necipujtenas.cz: Předpokládáme, že jste pan Ing. Lukáš Osmančík, Ph.D., člen Zastupitelstva městského obvodu Hošťálkovice zvolený za KDU - ČSL.

Rádi bychom Vám velice poděkovali za Váš zde vyjádřený názor a odvahu hlasovat proti povinnému čipování a zájmům "čipovací lobby".

Domníváme se, že finální rozhodnutí o čipování by mělo být právě co nejblíže občanům na jednotlivých městských obvodech. Rozhodování z centrální úrovně magistrátu Ostravy formou "direktivního příkazu"(OZV) ve věci, která se dotýká soukromí desítek tisíc občanů a jejich rodinných příslušníků: by nemělo být vůbec myslitelné. Např. v Brně je daná otázka zcela v kompetenci jednotlivých městských částí a lidé mají možnost se k celé věci dopředu vyjadřovat, diskutovat atd., což Ostrava z „podivných důvodů“ neudělala.

Byli bychom velice rádi, pokud byste souhlasil a vystoupil byste se svým projevem jako host z galerie pro občany na jednání Zastupitelstva stat. města Ostravy 25.9.2013 společně s dalšími lidmi, kteří stojí na straně občanů a nikoliv "čipovací lobby". Pozvánka je k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/akce/ .

Zároveň bychom Vás poprosili, abychom zůstali v kontaktu a mohli si případně poskytnout argumenty a veřejně dostupné materiály ke zveřejnění s tématikou povinného čipování z jednání Vašeho zastupitelstva, plánu připravovaných kontrol občanů obecní policií a s tím souvisejících ústavně-právních otázek atd. Velice Vám již předem děkujeme. V případě Vašeho souhlasu bychom Vám z našeho společenství napsali na Vámi uvedený Email.

S úctou Administrátor webu Necipujtenas.cz

 

Dedahad

#364 Re: čip

2013-08-14 20:40

#362: lukáš - čip

Pane Lukáši,

velice si vážím Vašeho postoje k nucenému čipování psů v Ostravě, vlastně nejen Vašeho postoje . V městském obvodě jste hlasovali proti čipování - máte možnost se našich zastupitelů zeptat , proč rozhodovali jinak než vy ! Ještě v únoru tohoto roku jsme byli informováni ved.odboru ochrany životního prostředí , že městské obvody si to přejí - že to nebyla pravda / stejně jako že je to nařízení EU / jsme se později dozvěděli . Že však některé obvody hlasovaly proti čipování , tak to nám do této chvíle zapřeli ! Tento "čipovací bod" na jednání MMO bude jen v tomto roce projednáván již potřetí - snad se konečně podaří přesvědčit většinu našich zastupitelů , že demokracie na rozdíl od totality vypadá poněkud jinak a že dobrovolnost čipování je možný a momentálně asi nejvhodnější možný přístup k čipování jakýchkoliv živých bytostí ! Snad i Vy se svými kolegy zastupiteli  budete moci sdělit své názory k této problematice 25.9.2013 na zasedání MMO a přesvědčit naše zastupitele , že v Ostravě žijí i rozumní a citliví lidé , nejen nemyslící "lopaty" ! A že primátoři, starostové a zastupitelé v cca 6200 obcích v ČR uvažují a rozhodují jinak než ostravští také o něčem vypovídá . Jde skutečně o "čipovací mor" , který se v ČR bezohledně snaží prosazovat čipovací lobby už více než 10 let. Podlehlo tomu cca 50 měst a obcí , NIKDO však nebyl tak "ofouklý" jako ostravští zastupitelé, kteří nařídili čipování na náklady chovatele a teprve po protestech přistoupili na " dar ve výši celých 100 Kč " spolu s podpisem prohlášení o bezdlužnosti . Že ponechali volnou ruku městským obvodům ve výši poskytnutého "příspěvku" nulou počínaje je svérázný žertík zastupitelů , už zase jsme si všichni rovni , ale někteří jsou rovnější ! Nakonec je to podobné i s dobrovolným a kupodivu bezplatným označováním kol ostravských občanů městskou Policií - tady to jde dobrovolně a bezplatně , ale u čipování psů nikoliv ! Pane Lukáši , přijďte všichni 25.9.2013 posílit řady odpůrců nuceného čipování psů - a nejen těch ostravských !!!

PETICI PROTI NUCENÉMU ČIPOVÁNÍ PSŮ MOHOU PODEPSAT I VAŠI KOLEGOVÉ S PŘÍBUZNÝMI A KAMARÁDY !!!

Dedahad

#365 ZAJÍMAVOST : Kajnar se nedostal na kandidátku, ač chtěl. V ostravské ČSSD to vře / i v ODS /

2013-08-21 08:16

VOLBY JSOU ZA DVEŘMI !!! -  25. a 26.10.2013 ?

25.9.2013 NA ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA OSTRAVY NA MAGISTRÁTU JE MOŽNÉ I NUTNÉ POŽADOVAT KOMPROMIS V ČIPOVÁNÍ PSŮ - D O B R O V O L N O S T   V ROZHODOVÁNÍ SVOBODNÝCH, SVÉPRÁVNÝCH OBČANŮ / VOLIČŮ / OSTRAVY - PŘIJĎTE TENTO OPRÁVNĚNÝ OBČANSKÝ POŽADAVEK PODPOŘIT I VY SE SVÝMI ZNÁMÝMI A KAMARÁDY !

http://ostrava.idnes.cz/petr-kajnar-se-nedostal-na-kandidatku-cssd-fin-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130821_1967170_ostrava-zpravy_ama

 

Zdravý rozum každému normálnímu člověku přeci říká: Kdo chce, nechť si svobodně zvolí a sám se svými blízkými zaplatí mikročipy a akceptuje všechny s tím spojené následky. Není ovšem vůbec přípustné vynucovat si čipování - tento invazivní zásah - povinně a pod hrozbou tvrdých sankcí. Prospěch z toho mají pouze finančně zainteresovaní výrobci/distributoři čipů, papaláši a další vysoce postavené osoby.- www.necipujtenas.cz

 

PETICI PROTI NUCENÉMU ČIPOVÁNÍ PSŮ MOHOU PODEPSAT I VAŠI KOLEGOVÉ S PŘÍBUZNÝMI A KAMARÁDY !!!

Necipujtenas.cz

#366 "Chovatelské kluby: NEpovinné čipování!USA"

2013-08-21 17:02

Krátce z obsahu článku: Společenství webu Necipujtenas.cz se nyní často setkává s mylným názorem politické reprezentace, ale také části odborné veřejnosti, že všechny velké organizace hájící zájmy čtyřnohých domácích mazlíčků a jejich lidských chovatelů prosazují jako jedinou akceptovatelnou formu značení zvířat trvalou identifikaci - tzv. povinné čipování, tedy implantaci cizího elektronického předmětu přímo do živé tkáně. Takové tvrzení není pravdivé.

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/chovatelske-kluby-nepovinne-cipovani-usa.aspx
Dedahad

#367 Re: ZAJÍMAVOST : Kajnar se nedostal na kandidátku - ANI PEJSCI BY HO NEVOLILI !

2013-09-01 11:08

Kandidátku Moravskoslezského kraje soudně napadl primátor Ostravy a krajský předseda ČSSD Petr Kajnar spolu se svým náměstkem pro dopravu Tomášem Suchardou a starostkou městské části Radvanice a Bartovice Šárkou Tekielovou (více o žalobě na krajskou kandidátku čtěte zde).

"Ani já, ani mí kolegové nyní už neusilujeme o kandidaturu do Poslanecké sněmovny za Českou stranu sociálnědemokratickou ani za žádný jiný politický subjekt," uvedl Kajnar. Podle něj byly u Obvodního soudu pro Prahu 1 podány čtyři žaloby na nedodržování stanov Okresním výkonným výborem ČSSD Ostrava.

Zdroj: http://ostrava.idnes.cz/sobotka-o-kandidatce-v-ms-kraji-dzn-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130831_095738_ostrava-zpravy_maq

Necipujtenas.cz

#368 Reportáž

2013-09-02 05:40

Pořad "Dobré ráno" ČRo Ostrava představil posluchačům 2.9.2013 opakovaně reportáž pana S. Janalíka, která mj. skutečnosti poukazovala na zbytečnost a nefunkčnost povinného čipování v Havířově - http://www.rozhlas.cz/ostrava/portal/

Necipujtenas.cz

#370 "Strašení a kontroly=Taktika ´čipovatelů´ !? ČR"

2013-09-03 17:08

Krátce z obsahu článku: "Médium veřejné služby: Rozhlasová stanice „ČRo Ostrava“ odvysílala dne 2. září 2013 mj. před šestou a osmou hodinou ranní v bloku „Dobré ráno“ reportáž Stanislava Janalíka, která informovala o názorech a praktických zkušenostech havířovských občanů (včetně veterináře) s povinnou implantací cizích elektronických těles do živých těl domácích zvířat - tzv. čipování.

Příspěvek ČRo Ostrava tak vlastně velmi trefně zdůraznil fakt: Obyvatelé Havířova čipují nikoliv hlavně proto, že je volení zástupci lidu dokázali přesvědčit vhodnými argumenty, nýbrž proto, aby měli od svých politiků doslova „klid“, tedy ze strachu před svými zastupiteli a jejich prodlouženou rukou – městskou policií. Zdejší lidé jsou přesvědčeni: Čipování jim vůbec nic dobrého nepřineslo; jen nové povinnosti, obavy, stres a vítr v peněžence.

Společenství webu Necipujtenas.cz upozorňuje, že každý kdo nutí občany a jejich zvířata k povinné implantaci čipů pod hrozbami likvidačních pokut a policejních kontrol: páchá násilný, nehumánní/krutý čin proti lidskosti a přirozenému právu. Každý, kdo takovému činu napomáhá rozšiřováním strachu nejen v mediálním prostoru: zajisté dojde své „spravedlivé odměny“.

Nacházíme se v předvolební době a měli bychom všem totalitářům - jako svobodné lidské bytosti - vyslat za naše rodiny jasný signál: NEČIPUJTE NÁS!"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/straseni-a-kontroly-taktika-cipovatelu-cr.aspx

Nepřihlášený uživatel

#371 čipování

2013-09-04 18:19

Jak tady čtu ten boj proti čipování,ještě více mi vadí,že policie neustále šikanuje majitele psů za volné puštění psa.Tady je tolik problémů v této republice a největší problém jsou psi.Minulý týden jsem šla od porubské hvězdárny směrem po cestě ke Krásnému Poli a tam takováhle cedule,že je zákaz volného pobíhání psů pod pokutou.Tak kam už má jít člověk svého kamaráda pustit volně.Na těch smradlavých kouscích trávy kolem hlavních cest kde spousta lidí psy nemůže vůbec pustit? Všichni nemůžeme mít chatu a nebo bydlet někde v přírodě.A neustále nám znepříjemňovat život ať už čipováním, nebo šikanou kvůli volně puštěnému psovi.Jsem neskutečně zhnusena a jen doufám,že se primátor Kajnar neobjeví v nějaké vyšší funkci a nebude dál vymýšlet ptákoviny jen aby lidem znepříjemňoval život hloupostma.Ale povedlo se jim něco v co možná naši radní doufali a to je,že až pochovám svoje dvě fenky (pokud ony nepřežijí mě),nikdy si už psa nepořídím protože mi tak tady všechno zhnusili.A taky o tom jim možná šlo. U mě se jim to dokonale povedlo.
Dedahad

#372 Re: čipování

2013-09-04 19:04

#371: - čipování

Vážená paní,

naprosto Vám rozumím. Přijďte prosím 25.9.2013 na zasedání zastupitelstva na MMO na radnici v Ostravě a řekněte to přímo i panu Kajnarovi a předkladateli odporné vyhlášky ing.Madejovi, snad by Vám mohli uvěřit. Snad přijde i paní , která svou 15.ti letou fenku nosí ze schodů před panelák, aby se vyvenčila. Tato paní jednoznačně prohlásila:"raději se nechám zavřít , ale čipovat ji nenechám !!!" . JE TO PROTI LIDSKOSTI SI DOVOLUJI DODAT JÁ .

Necipujtenas

#373 "Slovenský národní anti-čipovací disent! SK"

2013-09-05 17:40

Krátce z obsahu článku: "On-line vydání slovenských novin „Denník SME“ (sme.sk) z 23. srpna 2013 seznámilo své čtenáře s článkem prestižními cenami ověnčeného žurnalisty Karola Sudora, jenž výstižně popsal tématiku odporu široké veřejnosti - včetně řady odborníků - vůči státnímu povinnému čipování domácích zvířat a z toho vyplývajícího porušování ústavních přirozených práv člověka."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/slovensky-narodni-anti-cipovaci-disent-sk.aspx

Nepřihlášený uživatel

#375 čipování

2013-09-08 19:44

Dobrý veřer,bohužel zasedání zastupitelstva se nemůžu zúčastnit protože nedostanu dovolenou,ale budu myslet na to jak tam bojujete za leší život pejsků v Ostravě.Ale psala jsem před časem email městské policii podle jakých kritérií dávají policisté pokuty když mužů si většinou ani nevšimnou,ženám a důchodcům pokuty dávají téměř vždy.Škoda,že nejde odpověď přeposlat protože tím,že mám puštěného 30cm psa jsem pachatel.Letos už za nerespektování vodění psa na vodítko bylo evidováno 2021 přestupků a za ježdění kol po chodnících 481 přestupků. Tady je jasně vidět,že městská policie má asi prioritu jen šikanu majitelů psů a nic jiného.A je taky pravda,že si lidi stěžují stále na něco a policie to musí prošetřovat.A to nám sám policista říkal,že lidi se dívají z okna a volají policii když má někdo puštěného psa.Je to hrozné,možná by jich bylo jinde potřeba.