Petice za změnu na pozici náměstka hejtmana pro oblast školství

Tomáš Suchan Karlovy Vary

#1 Tomáš Suchan

2012-12-14 02:12

Když jsme v roce 1989 dělali revoluci a povedlo se nám to nikdy bych neřekl že budu po dvaceti letech podepisovat petici za odstoupení "komunisty" z vedení kraje.Ještě že se toho nedožil pan prezident Václav Havel. Jeho velkou chybou bylo že se nezasadil o úplné zrušení této zločinecké organizace která má na světě na svědomí statisíce lidských životů a zmařených osudů.S komunisty se přinejlepším nemluví.
Milan Polívka

#2 Re: Tomáš Suchan

2012-12-14 07:54

#1: Tomáš Suchan Karlovy Vary - Tomáš Suchan

Absolutní souhlas...spoustě lidem to možná přijde normální, nebo jim je to prostě jen jedno, ale vždycky říkám....kdyby v roce 1968 sedělo v německém parlamentu 25 členů nové NSDAP, a televizi si mohli otevřeně stýskat po tom, jak se měli za Hitlera krasně, sem tak si tak trošičku zahajlovat a zazpívat ty svoje marše....to by Vám normální přišlo?!?!Taky by Vám to bylo jedno?!?!

Kurt

#3 Samet´áci.

2012-12-14 13:10

Kam jsme se to dostali v tom "sametovém" - protikomunistickém odboji?
Myslíte si , že komunisté byli také sametoví???
Copak jste zapomněli(?!): - proti komu byla sametová revoluce,
- na schopné lidi sesazené z míst a pronásledované a likvidované komunisty?
To je výsledek sametové revoluce neboli za dobrotu na žebrotu.
Bára

#4 staré struktury

2012-12-14 13:57

respektuji to, že KSČM dosáhla volebního úspěchu, ale snad má ve svých řadách osoby méně zatížené minulostí, než jakou se jeví pan Sloup. Bohužel podobné "staré struktury" sedí ve většině komisí Krajského úřadu (chce se mi napsat Krajského národního výboru) a bylo by dobré zjistit a zveřejnit minulost většiny z nich.
BACHANAKK

#5

2012-12-14 18:43

S fašisty a s komunisty se nemluví.Na ty se musí dávat pozor ! Lidé bděte !

Nepřihlášený uživatel

#6

2012-12-14 19:50

Kdekoliv jsou ve světě a byly u moci komunisti, tak tam vznikla osa zla.Je to skryté zlo at si říká kdo chce co chce.

Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Re: Tomáš Suchan

2012-12-15 00:44

#2: Milan Polívka - Re: Tomáš Suchan

Ano přesně tak je to úplně ten samej model.


Nepřihlášený uživatel

#8 Proč nejsem komunistou (Josef Čapek)

2012-12-15 09:20

O tom už se asi zase dlouho učit nebude:
http://capek.misto.cz/komunista-j.html
Jirka

#9 Pro třísky nevidíte les

2012-12-15 10:22

Protestujte, a nezapomeňte při svém svatém nadšení protestovat proti stovkám porevolučních kontroverzích lidí, těch pravých, těch, kteří škodí a ničí naší zemi dnes. Těch, kteří jsou dnes u moci. Ale vám je to nejspíš jedno... Fuj.
Pól61

#10 Re: Pro třísky nevidíte les

2012-12-15 11:07

#9: Jirka - Pro třísky nevidíte les

Milý Jiří. Chápu tvé rozhořčení. Je třeba si ale položit zásadní otázku. Kdo může za to, že exitují "stovky porevolučních kontroverzích lidí"? Bez násilného komunistického převratu v r 1948 by vůbec neexistovali.

Bohužel, jsem absoluvent socialistického školství. A jako takový mnoho zodpovědně prohlásit ve škole jsem se pravdu o historii 20 století nedozvěděl.

Nedávám za to vinu kantorům, ale tehdejšímu režimu. Chápu dnešní učitele, že chtějí v historii přednášet pravdu a nemají zájem o diktování podmínek co a jak učit.

Dnešní studenti si snadno mohou najít rozpory v jednání komunistů. Na jedné strane soudruh Sloup hovoří o tom, jak do výuky nebude zasahovat, na druhé straně se jeho stranický soukmenovec na nejvyšším postu v kraji Borka to již činí.

http://sokolovsky.denik.cz/zpravy_region/reditel-skoly-musel-vysvetlovat-okolnosti-prednasky-o-komunismu-20121211.html

 

Antonie

#11 antonie

2012-12-15 16:54

Respektujte prosím výsledky voleb.Jinak o demokracii nemůže být řeč.
Jiří Holý

#12 Re: Pro třísky nevidíte les

2012-12-15 17:05

#9: Jirka - Pro třísky nevidíte les

Vážený pane, můžu Vás ujistit, že takových lidí nejsou "stovky", ale mnohem více. A rozhodně to není jen specifikum pravičáků. Dělník si z práce ukradne rukavice, kuchař pár obědů, řidič zase naftu, tak nevím proč by to u "těch u moci" mělo být jiné. Vždyť jsou jen vzorkem naší populace.
Bohužel když většina národa nějakých 20 let (po r. 68) žije podle hesla, že kdo neokrádá stát, okrádá rodinu, tak se to stane tak trochu normou.

Nicméně věřím, že i mezi komunisty po roce 68 byli slušní lidé, kteří do strany vstoupili jen proto, aby se mohli věnovat práci, ve které byli dobří. Nepřijde mi ale, že by to byl případ zrovna pana doktora Sloupa, který měl z pozice politruka PS na starosti politickou přípravu pohraničníků. De facto by se dalo jeho jednání vyložit jako navádění k trestnému činu vraždy, protože jeho prací bylo motivovat pohraničníky k vyšší bdělosti při ochraně režimu. Což znamenalo mimojiné zabránit tisícům lidí, znechuceným režimem, opustit republiku.
Navíc svými současnými výroky nebo protesty proti vztyčení pomníku obětem železné opony ukázal, že si není schopen připustit chyby a zločiny komunistického režimu. Takový člověk by měl být zodpovědný za vzdělání dětí v našem kraji?

Petr

#13 Re: antonie

2012-12-15 17:47

#11: Antonie - antonie

Vážená,

Zajímá mě váš výklad slova demokracie. Začínám nabývat dojmu, že jakmile se někomu něco nelíbí, hned ke svému komentáři přilepí nálepku demokracie. Přijde mi to samotnému jako nějaký nový rozmáchající se fenomén, kdy všichni až moc dobře vědí, co demokracie znamená, nebo si toho všiml ještě někdo?

Mluvím tu o rozvášněném davu na Václavském náměstí, pro který každý, kdo nesouhlasí s tím, že "demokracie vypadá jinak", je hned provokatér, pravičák, zloděj , nastrčenec apod. Mluvím tu také o agresorech, kteří neváhají lidově řečeno "rozbít hubu" každmu, kdo nesouhlasí s  podobnou demonstrací. A také tu mluvím o zástupu mladých komunistů (KSM) s vlajkou sovětského svazu majících odvahu ukázat se 17. listopadu na Václavském náměstí. Pokud se jich zeptáte co tím sledují, či proč se účastní demonstrace, obhajují se demokratickým právem na vlastní názor. Ano, komunisté. A poté čtu o vaší výzvě k respektu výsledků voleb. Paradoxní je, že právě nedemokratický režim chráníte upozorněním na "demokratické" volby.


Nepřihlášený uživatel

#14 Re: antonie

2012-12-15 18:53

#11: Antonie - antonie

Doufám, paní Antonie, že podobně budete protestovat i proti odborářským demonstracím proti legitimně schválené vládě. Ta také vznikla na základě svobodnýchh voleb.

Honza

#15 Facebook

2012-12-15 20:13

https://www.facebook.com/OdvolejteVaclavaSloupa

Jste na Facebooku? Podpořte tuto stránku! ;-)
Petr

#16 K volbám

2012-12-16 00:38

K výsledkům voleb: v r. 33 volby vytáhly Hitlera k moci, v r. zase Gotvalda. Vznik dvou nejhorších totalitních režimů v modermí historii se mohl opírat o výsledky voleb. Výsledkem byly miliony mrtvých za nacismu a stejně tak za komunismu.
A kolik myslíte, že by dostali komunisté, kdyby šli všichni k volbám? 10% ? V každé společnosti je asi tolik extrémně smýšlejících lidí...

Nepřihlášený uživatel

#17 O Sloupovi

2012-12-16 10:29

Občanská společnost je jediná možná cesta. Nesmíme se izolovat, nečíst zprávy, nechodit k volbám. Musíme sledovat, kdo sedí na důležitých místech v tomto státě.

Nepřihlášený uživatel

#18

2012-12-16 11:42

Nedopustme návrat rudého kostlivce!
Peman

#19 V klidu, jeden už odplul.

2012-12-16 12:29

Peman

#20 Další to jde hlásit.

2012-12-16 12:48

//vtipy.netroof.eu/item/8169/krestan-kalousek-v-prestrojeni-putuje-do-vatikanu/
http://necyklopedia.wikia.com/wiki/V%C3%A1clav_Havel
a jeho dopisy Olze - pošli více kaviáru a doutníky
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/5793-havlovy-dopisy-olze-posli-vice-kaviaru-a-doutniku.aspx

V roce 1968 sehrál velmi významnou, avšak poměrně tajnou roli. Když se jeho hry hrály ani po vstupu spřátelených armád (108 mrtvých), rozhodl se, že to dál takto nepůjde. Navázal proto Družba
u s tajnými službami prohnilého Západu, které mu poskytly trvalé a dobře placené zaměstnání maskovány jako cena Obie za hry Vyrozumění (1969) a Ztížená možnost soustředění (1970), které opravdu otřásly světem a neustále se hrají v nejlepších divadlech na Marsu av republice Underground. Menežovania a propagaci jeho umělecké dráhy se v tomto čase ujali různé masové mediální rádia, hlavně Svobodná Evropa, Hlas Ameriky a českokoslovenské vysílání rádia BBC.
A najednou prominentní disident

V období Studené války vydával Vašek svá literární díla na západě. Tantiémy, které za jejich prodej získával mu stačily k tomu aby bydlel ve velkém bytě na vltavském nábřeží, měl usedlost "Na Hradecka" (tréninkové místo na příští "Hrad"), kde jeho a jeho přátele věrně střežila pověstná StB. Sledovat utlačovaného disidenta Václava Havla nebylo těžké. Jeho tuzexový Mercedes se z dohledu tak snadno neztratil.

Toto vše bylo v režimu, ve kterém se běžný smrtelník musel ptát na cestu na tehdejší Západ "devizový příslib" a každý ulitý od veksláků koupený dolar si schovával do tuby od zubní pasty, či na jiné někdy i intimní místa, či rovnou do prdele strkal .

Aby upoutal ještě více, zapojil se do hnutí chatrné 77, ve kterém zastával funkci šlechtice. Tímto dal najevo svůj vztah k proletářům všech zemí.
A najednou je na prezidentském workshopu

Za jeho nehrané divadelní hry získal mnoho ocenění a pozornost mládeže. Ocenění za ně byly o něco vyšší než Nobelovy (narp. ​​Cena CIA), vyplácené byly doživotně. Takto zabezpečený pak absolvoval workshopy a školení v base, usrkávají koňak, zajedajíc ho kaviárem. V tomto období těžkého útlaku na jeho politické a humanistické smýšlení se školil, podobně jako mnoho světových osobností před ním, za prezidenta. Ve svých stresech upadal do transu a měl sen, ve kterém se nejednou viděl na hradě. Možná i proto byly odznaky s textem "Havel for president" vyrobeno tři měsíce před listopadem 1989.

Třeba si uvědomit, že v období totality se běžně vyvlastňoval majetek odpůrců režimu.
A najednou splněný sen našich národů .

"Budu jen presidentem na přechodné období ..."

Václav Havel - čtyřnásobný prezident.........
BACHANAKK - Lidé bděte !!!!!!!!

#21 Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí - už ta špína pomalu vylejzá.

2012-12-16 13:10

http://www.britskelisty.cz/9909/19990927d.html
http://www.kosmas.cz/knihy/61945/vaclav-havel-politicka-tragedie-v-sesti-dejstvich/


Václav Havel: politická tragédie v šesti dějstvích. John Keane je profesorem politologie na londýnské Westminster University. Jeho kniha je pětisetstránková, velmi solidní studie. Autor na ní pracoval pět let a naučil se kvůli ní i česky. Kniha vyjde v Británii v nakladatelství Bloomsbury 14. října 1999 a v České republice v nakladatelství Volvox Globator prý také k témuž datu.
Luděk Prokop

#22 BACHANAKK - Lidé bděte !!!!!!!!

2012-12-16 13:15

15.12.2012
Nikoli o radní Baborové, ale o demokracii a o nás samotných to celé je
Luděk Prokop

Před řadou lidí vyvstávají otázky, co a kdo asi tak stojí za nátlakem v Jihočeském kraji. Za prapodivným nátlakem, za kterým stojí snahy o deformování výsledků voleb. Tyto snahy v prvním kroku znamenají úsilí o odstoupení řádně zvolené radní. Za tímto vytrvale stupňovaným úsilím, počínajícím demonstracemi studentů, pokračujícím nápady ohledně bivakování před bydlištěm paní radní a proklamačním vyhlášením hladovky a končícím doposud ještě neznámo čím, stojí jeden, jediný argument. Protože je členkou KSČM. Dodejme, členkou strany, která se umístila v příslušných volbách na druhém místě.

Dovolím si v tomto článku použít, (dle mého mínění smysluplný), komentář nejmenovaného čtenáře Parlamentních listů:

„Již delší dobu se nemohu zbavit dojmu, že média tuto kauzu a obecně antikomunistické nálady vydatně přiživují. Jinak si neumím vysvětlit tento článek. V úvodním odstavci domněnka, že hladovku podpoří zřejmě další lidé. Domněnka ničím nepodložená. Ve zbytku článku shrnutí celé kauzy. Informační hodnota tedy veškerá žádná. Napadá mě otázka, proč byl vlastně tento článek napsán? Jen aby se o aktivitách studentů psalo? A proč se nepíše, že jsou většině lidí pro smích? Že vznikly dvě petice, jedna na podporu paní Baborové, druhá proti porušování zákona na jihočeských školách? Že by měl někdo zájem strašákem komunismu odvádět pozornost od daleko závažnějších problémů a jejich původců?“

V této souvislosti uvádím, jen k dokreslení věci: Jiný čtenář výstižně a přiléhavě upravuje honosně znějící propagační charakteristiku demokratických sdělovacích prostředků, z názvu „hlídací psi demokracie“ vzhledem k danému problému na výstižnější název „honicí psi demokracie“. Jeho obavy, že nátlak vyvíjený na paní učitelku, nezvyklou na takový humus, se stane pro ni neúnosný, lze sdílet.

Další čtenář píše:
„Pro paní Baborovou jakožto slušně vychovaného člověka musí být ta štvanice těžko únosná – je těžké čelit bezcharakterním a podlým "novinářům", kteří vytvářejí atmosféru proti slušnému člověku. Jinak si stojím za tím, že blouznící studenty je třeba ignorovat, ale naopak pohnat k odpovědnosti ředitelku, která v rozporu se zákonem dovoluje, aby škola nebyla apolitická!“

Další otázky a poznámky, proč studenti neprotestují např. proti ODS, TOP09 a nezvolené LIDEM ve vládě, kde tyto škodí daleko více, včetně toho, že nátlakové akce jsou organizovány ze stejného hnízda jako házení vajec jsou nepochybně rovněž na místě. V neposlední řadě bude asi na místě i poznámka, že dětičkám podnikatelů nasátým na státní rozpočet je věnováno denně nesouměrně více článků než protestům proti této vládě za dva roky dohromady.

Při výše zmíněné skutečnosti, že sdělovací prostředky se staly na místo psů „hlídacích“ psi „honicími“, vzala si paní radní na bedra nepochybně víc, než si kdy před honičkou rozpoutanou bezcharakterními ubožáckými slouhy, neštítícími se zneužít a zmanipulovat studenty, dokázala představit. Možná nemá ani tušení, stejně jako my ostatní, která bije a jak velikou zodpovědnost na sebe nevědomky a nechtíc vzala.

Ano, tuto věc by mohla vzdát. Těžko bychom jí to mohli vyčítat, když naše podpora je víceméně sporadická. Omluvou nám budiž, že sporadická je především zásluhou nejen místních, nejspíš zkorumpovaných sdělovacích prostředků, do kterých je přístup nežádoucím názorům (viz dvě výše zmíněné petice) tvrdě omezen.

Kapitulace paní Baborové a tím i celé radnice, v konečné fázi tedy naplnění snah pohůnků současné nelegitimní vládní koalice, podporované částí zprostituovaných sdělovacích prostředků, by mohla mít důsledky, jaké si zatím stále ještě nemusíme plně uvědomovat.

Neumím zorganizovat podporu paní Baborové, která si ji dle mého mínění zaslouží, ani podporu této naší demokracii, jejíž zbytky dle mých obav jsou v silném ohrožení. Nikoli v ohrožení ze strany KSČM, podotýkám. Adresu paní Bavorové neznám. Tak se jí pokouším vyjádřit podporu alespoň tímto článkem. Precedent, který by vznikl v případě jejího odstoupení, by mohl mít následky, jehož důsledky si raději nechtějme ani představit.

Nepřihlášený uživatel

#23 Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí - už ta špína pomalu vytéká z té žumpy.

2012-12-16 13:20

Egís

#24

2012-12-16 13:31

Největší chybou po Listopadu 1989 bylo že KSČ a jiné variace této zločiné ideologie nezakázali... Nechápu proč je zakázaný neo- nacismus a komunismus ne...? Obojí je zlo, násilí, lež.... Komunisti navíc zabíjeli vlastní lidi, Čechoslováky... Dnes se nám budou smát do očí že byli demokraticky zvolení a proč se nám to nelíbí....? Učitelé učí o zlu komunismu a náměstek....? To snad ne!!!
HISTORII NEJDE SMAZAT ANI PŘEKROUTIT

#25 VÁŽENÍ DISKUTUJÍCÍ.

2012-12-16 13:43

Každá doba, i některé údajné modly, mají kladné i záporné stránky.
Bohužel, jak před rokem 1989 tak po roce 1989 se ve školách zase učí jen to, co se současným mocným hodí. A kdo je u vesla a má moc v médiích tak nás obyčejné občany manipuluje.
VIZ manipulace - Česká televize :
Studenti vyhlásili hladovku. Protestují proti koalici s KSČM ...
www.ceskatelevize.cz › Domů › Regiony
Před 3 dny – Dosud ji podepsalo přes 10 tisíc lidí.!!!!!!!!!

A dohledatelná skutečnost ve statistice této petice k 16. prosinci 2012:
10 838 lidí podepsalo tuto petici. Podpisy pochazi z 6 412 !!!!!!!!ruzných IP adres./to je falešných 4426 podpisů /
....................................................
O této petici se v médiích neobjevuje takřka nic.
Petici proti vládě podepsalo téměř 100 tisíc lidí!
www.bizinet.cz/.../petici-proti-vlade-podepsalo-temer-100-tisic-lidi-3.

Tak kde je pravda předkládaná občanům našeho státu.