Zachovejte Disco Nisa

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachovejte Disco Nisa

anonymous

#1

2012-11-13 21:32

zas nakej chytrak.....jim asi pomuze nejaka petice :D :D :D
Martin Vít

#2 Re:

2012-11-13 22:00

#1: Anonymous - Chytrák se aspoň umí podepsat pod svůj příspěvek. A rozhodně ví, že víc než petice pomůže když zase začnou chodit lidi. Účelem mělo být aby se o to začali lidi zajímat a došlo jim, že to co se děje vrámci konkurenčního boje nemá logiku. A aby kvůli tomu padl jeden z nejlepších podniků v okolí nedokážu zkousnout. Znám lidi co stojí za pořádání diskotéky na vsi a už do toho investovali spoustu času a svých vlastních prostředků idkyž budova není vůbec jejich. Také mi příjde opravdu nemorální likvidovat konkurenci cenama. Navíc když ten člověk nebo skupina lidí co stojí za Edenem dotuje diskotéku penězma z herny. Kdyby měl takhle začít od nuly tak si nevydělá ani na slanou vodu. Věřte mi, že o levným chlastu to opravdu není. A bohužel se kvůli těm několika pomateným lidem museli přizpůsobit i na vsi.

 

Jaroušek Rýdl

#3

2012-11-13 22:21

zajímavý je, že těch "pomatených" lidí je čím dál víc a ves si konečně uvědomí, že končí... A nějaký, že budova neni jejich a dávaj do toho svý prostředky je jejich boj....a s cenama alkoholu na vsi ty jejich akce typu shock s vodkou atd z 50 na 35 fakt super.... k smíchu
Martin Vít

#4 Re:

2012-11-13 23:32

#3: Jaroušek Rýdl - nemyslím si že akce na vsi stály za nic. Naopak si myslím, že byly vždy na nížší cenové hladině než kluby v okolí. Řekněte alespoň tři argumenty kromě levného alkoholu v čem je Eden lepší? Mě by byl vlastně eden uplně ukradený, protože spíš hájím Disco Nisa, než abych chtěl nějak záměrně útočit na eden. Jen jsem vyjádřil svůj názor na nesmyslnou cenovou politiku, která je dnes bohužel velice populární. Lidi holt zblbnuly z všemožných slev kolem nás. Asi se to dá do jisté míry pochopit u dětí a lidí školou povinných. Tím, že jsem zmínil budovu, která není jejich, jsem myslel spíš to s jakou vervou budoval ten člověk tento byznys. A ikdyž je to vlastně jeho problém jak ty říkáš, tak před tím člověkem smekám co dokázal. Jen chci lidem trochu otevřít oči a ten kdo ví co je to podnikat a něco budovat mi dá jistě za pravdu.

 

ToLa

#5 Re: Re:

2012-11-14 11:42

#2: Martin Vít - Re:

 

A máš dojem, že majitel Edenu ty herny vyhrál v tombole na plese? To jak to v edneu vypadá (pomineme, že někdo to považuje za kýč) stálo více než se investovalo do Nisy za celou dobu její životnosti. 
Ano možná to dotuje z heren, ale i ty herny mají zařázení za statisíce, které musel koupit a jestli mu přijde rozumný prodávat cokoliv třeba zadarmo, je to jen jeho problém a nemůžeš mu to vyčítat.
Mít tuto možnost majitel Nisy a vidět v tom výdělek, tak udělá to samé. Každej chce vidělat a každej pro to udělá první a poslední, je to je o tom jak moc se do toho rozhodně prvotně investovat a spočítá si návratnost.  

Ves byla, je a bude patřit mezi kulturní stálice na Liberecku. Bohužel není známa nikde jinde, ale měla by patřit mezi kulturní stálice v celorepublikovém měřítku, to co dokázala ona, ať již skončí nebo pojede dál je obdivuhodné a žádná jiná diskotéka to již nikdy v ČR nezopakuje, ale prostě nic není na Věky... Stejně jako tu na 2-3 roky nemusí být Eden, protože ho zničí něco jiného co vyroste třeba přímo v Jablonci.

Martin Vít

#6 Re: Re: Re:

2012-11-14 12:05

#5: ToLa - Re: Re: Děkuji ti za tvůj názor a jsem rád, že se ozval také někdo za Eden (ne pouze návštěvník). Budeš se divit, ale souhlasím s tebou. Za dva roky už tu nemusí být ani Eden. Taky souhlasím s tím, že každý to dělá pro výdělek, ale já tu hlavně poukazuji na fakt, že člověk pak nebude mít na výběr kam se zrovna vydá. A to, že se Eden pak stejně vrátí na nějakou cenovou hladinu po zlikvidování konkurence je snad jasné každému. Zatím tam lidi chodí hlavně za levným alkoholem. A pokud bude udržovat stále takovéto ceny, tak to rozhodně nemůže dělat pro výdělek. A málá vsuvka na závěr. Ano souhlasím i s tím, že do herny se musejí ze začátku investovat nemalé peníze. Ale s čím už nesouhlasím je samotná herna a tento způsob podnikání. Ale to už je asi na jinou kapitolu. Děkuji za tvůj názor a doufám, že nakonec zvítězí zdravý rozum a budeme mít stále na výběr kam v sobotu nebo pátek vyrazit.

 

ToLa

#7 Re: Re: Re: Re:

2012-11-14 12:57

#6: Martin Vít - Re: Re: Re:

Ono to máš stejné s Nisou... Lidé neměli posledních pár let kam chodit a museli se smířit s akcí stylu (shock + vodka za 30kč) 

Za to, že podobné akce. I když Morgan za korunu třeba ne, se v Edenu budou opakovat i když nebude Nisa dám ruku klidně do ohně a věř že se nespálim. Nám v Edenu nejde o to vydělat hlava nehlava, ale mít tam lidi, bez nich ti je Morgan za 30,- uplně k ničemu, protože nic nevyděláš.

V dnešní době musíš i u jediné diskotéky na okrese dělat vše proto aby lidi přišli, jinak se dostane do stadia v jakém je Nisa už několik let... "Kam jdem?" "Na Ves" Proč? "Protože nic jiného neni" A takto tam chodí 80% lidí. Prostě nemaj volbu.


Pokud se do tohodle stadia nechceš dostat v jakékkoliv odvětví, musíš pořád nabízet něco navíc a dneska když je hluboko do kapsy to jsou ceny. Nisa má super zvuk, výborný světla, ale to nikoho nezajímá. Uplynulé dva víkendy bylo vidět, že to jde, ale musí se prostě s cenou pod nákupku, ale i tak se to vyplatí. Nevyděláš za večer dvacítku, ale vyděláš třeba 10 a je jen na tobě, zda zvolíš, jestli ti to stačí nebo ne a chceš v tom pokračovat. 

Jsou reálně tři možnosti jak to dopadne:

  • Nisa přežije a transformuje se, tak aby se neopičila po Edenu a nedělala každou akci naschvál o 2kč níže než Eden (čímš si sama řekla o Mogana za 1kč)
  • Nisa zanikne a Eden pojede dál tak nějak jak to dělal do teď a lidi to bude bavit
  • Nisa zanikne a Eden skončí za pár měsíců protože se okouká jako vše a nezachrání to ani morgan za 1kč

Pokud by Nisa chtěla pokračovat dál, tak jak to vedla posledních pár let, tak to prostě nepřežije ať se to fanouškům líbí nebo ne...


Nepřihlášený uživatel

#8 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-11-14 13:35

#7: ToLa - Re: Re: Re: Re: Jsem jednoznačně pro první možnost. Tedy aby Nisa přežila a přetransformovala se. Samozřejmě samotné akce na alkohol na to budou mít vliv. Je jasné, že dnes se musí klub přizpůsobit poptávce a pokud tedy nechce Nisa jenom soutěžit o nejnižší ceny musí se udělat něco jiného. Jakékoliv inovace jsou samozřejmostí v jakémkoliv odvětví. A ikdyž tu hájím existenci vsi tak souhlasím, že kromě pár interiérových vylepšení je Nisa do jisté míry stále stejná. Nezbívá mi než věřit, že situace se uklidní a každý si příjde na své. Můj názor se opírá i o situaci kolem zavření či nezavření celého podniku včetně restaurace, která patří do jedné správy s diskotékou. A jistě mi dáš za pravdu, že restaurace Nisa je také v okolí vyhlášená a dobře zde vaří. Díky za názor.

 


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-11-14 13:46

#8: - Re: Re: Re: Re: Re:

Problém je, že restaurace sama o sobě není na výdělek bez diskotéky, je to, ač tam dobře vaří, svým designem a umístěním spíše vesnická knajpa, než něco kam by se sjížděli hosti z okolí. A diskotéku obyvatelé Nové Vsi nechtějí... Je to docela začarovanej kruh.. :-/ 

Každopádně pokud Nisa padne, samozřejmě to nebudu dobré ani pro lidi ani pro Eden, protože jak bylo vidět v posledních letech, tak prostě, když nemáš konkurenci, tak se chováš jen tak aby sis nahrabal a nemusíš se snažit nic dělat. Což i když tomu nevěřim, by se mohlo stát i Edenu...

David Reider

#10

2012-11-14 13:48

No ja si myslim ze to bude vecna skoda jestli Nisa zanikne .
Za tech strasne moc let co tam chodim jsem zjistil ze zo je nejlepsi
disco v okoli. A poprvi v zivote musim souhlasit s Tolou
ze jestli Nisa zanikne tak se v Edenu ceny zvednou a bude to
zas ta stara discoteka ktera uz 2x skoncila a skonci i po treti.
Ja jen doufam ze to na Nise jeste chvilku vydrzej a prekonaj.
No a jestli ne tak budu mit aspon vic klidnych sobot doma u filmu :-)
tohle spatne obdobi
ToLa

#11

2012-11-14 14:02

To jsi mě špatně pochopil. Eden nikdy nebude jako ten starej, i ty ceny nikdy nebudou co bývaly. V Edenu vždy budou ceny hluboko pod konkurencí, popřípadě jednou za čas nějaká pecka jako je Nyní Morgan. Návrat starého Edenu není možný už z dovodu, že majitel se už párktár spálil a nyní je mu jasný, že tak jak to dělal to již dělat nemůže, proto je nyní Eden takovej jakej je ;-)

Ale samozřejmě má Nisa vliv na to jaké jsou v Edenu akce. Bez ní to bude o něco horší, ale stále to bude vysoko nad tím co nabízí konkurence ať již v případě sokoloven, nebo menších klubů v okolí.
Martin Vít

#12 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-11-14 14:37

#9: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dovolím si nesouhlasit s názorem, že restaurace je vesnická knajpa. Naopak je velice vyhlášená a jezdí sem na obědy lidé ze širokého okolí. Také se zde konají svatby a firemní večírky a kuchyně je vlastně chloubou celé restaurace. A to, že lidé nechtějí ve vesnici diskotéku je bohužel smutný fakt. Navíc jí nechtějí i lidé, kterých se nijak nedotýká dění kolem diskotéky.

To že si nevydělá restaurace bez diskotéky je asi pravda. A pravě proto je dobré zachovat celý provoz. Myslím, že ikdyž spoustu lidí nadává na diskotéku, tak zvyšuje prestiž obce a příjem z pronájmu taky není zanedbatelný. Co bude s budovou bez provozu? Bude chátrat, peníze do rozpočtu nepřitečou a ještě jsou s tím spojené náklady.

 

ToLa

#13

2012-11-14 14:50

Sice nebudu peníze z pronájmu, ale pan starosta bude za machra co ho důchodci příště zase zvolí = peníze pro pana starostu. Každej se snažíme nějak uživit a starosta se musí starat hlavně o to aby měl co k jídlu on, obec je na druhém místě...
Martin Vít

#14 Re:

2012-11-14 15:04

#13: ToLa - Zrovna pan starosta je pro zachování celého podniku. Ale máš pravdu, že důchodci jsou v těchto věcech nekompromisní a mají vyhraněné názory. Nechci je ale házet do jednoho pytle. Trochu mi teď z tvého příspěvku dochází, že všechno je pro tebe vlastně jedna velká žranice koláče trhu a důležitý je na sebe pouze vydělávat za každou cenu. Vydělávat ano, ale proč ne v zájmu více lidí nikoliv pouze ku prospěchu svému. Na vlně úspěchu jednotlivce, podniku nebo starosty (obce) se může svézt více lidí. Možná jsem v této době staromódní, ale držím se toho pořád ať už v práci nebo v soukromém životě.

 

ToLa

#15

2012-11-14 15:24

Já jsem realista. Nikdo pro tebe nic neudělá a pokud jo tak to dělá jen proto aby na tom vydělal primárně on. Teď to myslím všeobecně. A je jedno zda to je starosta, zastupitelsvo, nebo maitel podniku. Dneska ještě více než v minulosti platí, že kdo "nekrade" okrádá rodinu a pod kradením nejde přímo o odcizování něčeho, ale prostě o nastavení pravidel, tak aby to bylo výhodné hlavně pro tebe samého.
Poměry na OU na Vsi neznám, takže jsem jen tipoval, a koukám že špatně, ale prostě zastupitelůmm jde jen o to nenaštvat voliče a půlce z nich nedojdou širší souvislosti něco jako nebude diskotéka, nebude hospoda, nebude nájem, budeto chátrat. Lidi dneska berou ohled jen na stav teď ale nedokážou počítat do budoucna.
Martin Vít

#16 Re:

2012-11-14 15:59

#15: ToLa - Velká pravda vystihl si to přesně. Nedokážou koukat do budoucna.

 

michal

#17 Michal

2012-11-14 19:48

Tak koukám že celkem znalci :D :) Ale Vaše teorie jsou pouze konspirační a na základě domněnek ;) Nikoli faktů. S tím, že Eden udělá akci Morgan za 1kč, Vodka za 4kč, ostatní panáky za 9kč má nejspíš svoje opodstatnění. Ztráty zisku z Morgana se vyrovnají na Cocacole, Z Vodek na džusu + se prodá hromada dalšího chlastu + vstupy = že ikdyby byl morgan podobu fungování zdarma, stejně vyjde zisk, nikoli stráta. Píšete tady, že vedení Edenu nemá s podnikáním nic společného. Vedení celé sítě heren, tuším že i dokonce cestovní kanceláře a diskotéky je asi málo :). A taky tady píšete teorii o tom že zisk z heren dotuje ztráty Edenu :) Tak to vážně není, a kdyby náhodou, tak je to přesně naopak :) :D . A největším kamenem úrazu pro Ves není Eden, ale samotná vesnice a její obyvatelé. Srovnáváte Eden a Ves, řešíte Eden a Ves, ale to k ničemu nevede, rozhodně né k záchraně Nisy. A ještě jsem tady četl, že Eden nemá co nabídnout. No tak rozlohou je to největší disko v kraji :).. Akce plánované na příští rok o kterým se nikomu ani nesnilo :), výstavba 2 patra, herna kde je možnost si dát teplé jídlo, co sobota, to jiná akce, jiný hosti a osobnosti. :)
KLR

#18

2012-11-14 20:22

Ves je pořád nejlepší klub! ikdyž do interiéru už hodně dlouho neinvestovali.
Se zvukem v edenu se to nedá rovnat, co se týče hudby tak jsou djové na vsi také mnohem lepší. V edenu ty zábradlí a uličky jsou uplně na nic, protože si ani ten posranej drink od baru nedoneseš plnej a přitom poleješ pár lidí.
Nejvíc smutný je že do edenu choděj socky co se těšej jen na ty panáky za 4kč a pak řikaj jak je to v edenu bomba, přitim nevnímaj hudbu ani okolí ...

Myslím si že by měl zůstat Eden i Ves! aby bylo něco na výběr! hold špatná věc je že se konkurujete s těma cenama no, udělejte každou párty jinou akci, a budete na živu oba :)

Mimochodem párty v sobotu na vsi byla suprová, lidí opět jako bývávalo a super! žádný zábradlí jsme tam neojížděli ...
Martin Vít

#19 Re: Michal

2012-11-14 22:03

#17: michal - Michal Jako "znalec" ses ukázal pouze ty. Vůbec si nedělám iluze, že to co tady píšu nějak zachrání ves. A věř mi, že do celé záležitosti kolem Disco Nisa vidím víc než ty. Navíc jsem ještě do nedávna na vsi bydlel. Možná máš pravdu, že největší nepřítel vsi jsou někteří obyvatelé obce, ale ty proti tomu nic nezmůžou. Snad kromě lidí ze zastupitelstva a tam zatím panuje shoda v této věci. Když už tady jmenuješ věci jako, že ztrátu z morgena vyrovnají na cocacole a dalším chlastu tak by mě zajímalo čím vyrovnají náklady na provoz celého podniku. Vyhazovači, barmani, o režiích ani nemluvím. Navíc si myslím že většina lidí stačí stovka na toho morgena a jdou ven válet se na silnici. Kolik frajerů si tam koupí whisky nebo nějaký dražší chlast aby to zapláclo tu ztrátu? Ano můžu se pouze domnívat a rozvíjet konspirační teorie stejně jako ty.

 

koule

#20 Předmět

2012-11-14 23:16

nevím co tady řešíte ale je zajímavé že kino dělá pivo za 1kč a nad tím se nikdo nepodivuje a proč myslíte že to asi dělá?pro hezký oči?kule protože taky už pochopil že pokud dělá diskotéky 15let což je na disco hodně, tak nemá co víc nabídnout protože interiér už předělal a co dál? pokud by nebyl eden tak by vám na to aby lidi chodili stačil berentzen za 20kč a stačí, místo aby jste byly rádi že jen díky edenu chlastáte za peníze o kterých se vám může jen zdát tak eden jen pomlouváte,s čím chcete slavnou ves srovnávat z edenem že mají lepší zvuk?koho to zajímá?nikoho ,interiér je někde z doby v roce 84,kdo pamatuje v kořenově vyhlídku ta byla taky vyhlášená a prostě její čas skončil a kdo si na to vzpomene?nikdo, tak jako pokud se ves zavře tak za půl roku to je každému u zadku.pokud prostě podnik není schopen peníze vydělat tak se musí zavřít,nebo můžete všichni ti zachránci dát 500kč měsíčně tomu co to má v pronájmu a muže se jet dál,a k uličkám a zábradlí holt tam chodí tolik lidí že i kdyby tam nebyly tak by ses polil,ale vám asi stačí rozlámané židle ,designéři............ a ty kecy o hernách tak vy všichni se vzdejte zisku pro nic,už vás vidím jak to děláte z láskou a ůsměvem
Martin Vít

#21 Re: Předmět

2012-11-15 09:04

#20: koule - Předmět Jen ve stručnosti k tvému komentáři. Zvuk mě teda rozhodně zajímá víc než chlast. Pokud by mě nezajímal zvuk tak můžu sedět někde v knajpě a poslouchat rádio. Nebo dokonce doma se svojí partou a koupit si chlast v akci v intersparu abych ho měl levnější. Jestli sis nevšiml v komentářích řešíme spíš situaci v jakém se ocitla ves a nenazval bych to pomlouváním edenu. S ToLou ač je na druhé straně barikády jsme se v mnohém shodli. Já tady nešířím aby Eden zavřel, ale aby se ves nějak zmátořila a aby se o tom trochu dozvěděli i ostatní. Není to o tom donést 500 Kč měsíčně tomu, kdo si ves pronajímá. Je to o tom, že pokud nechci aby ves zavřela, tak se tam otočím a koupím si tam nějakej drink a udělám tam útratu. O nic jiného nejde. A tímto způsobem se nad tím třeba někdo zamyslí a ukáže tím svojí podporu. Nemám patent na rozum ani si nedělám iluze, že díky mojí "petici" a komentářům se ves zachrání. Je to jenom o lidech.

 

ToLa

#22 Re: Re: Předmět

2012-11-15 09:30

#21: Martin Vít - Re: Předmět

Tvá představa je dobrá, ale bohužel takových jako jsi ty je na celém okresu tak 10. 
Tobě nebude 15-18, tebe zajímá DJ a zvuk, ale to 99% návštěvníků nezajímá. Oni se chtěj bavit  za co nejmeně peněz.


Na nisu přišlo sem tak 500-700 lidí a do posledního jen využili toho že se tam něco dělo. Jestli Ves skončí nebo ne, je jim uplně jedno. Za chvilku o ní nebude nikdo ani vědět kdžy skončí a stejné to může být s Eden.. Má teďka hromadu fanoušků, ale ti můžu odejít tak rychle jak přišli a opět si na eden ani navzpomenou, stačí jím dát jinou možnost zábavy. 

Ve výsledku je na to majitel sám s pár lidma kolem sebe a zbytek jsou jen kurvy co zrovna jdou kam je vítr zavane... 

Ale nyní nejde ani o to, že tam "přestali" chodit lidi, ale spíše o to, že to místní nechtěj a tomu nepomůže ani to když tam utratíš dvojku

koule

#23

2012-11-15 10:39

Já myslím že to nebude tak horké, jelikož víme že se zavírá už 10 let ,vždycky se to říkalo a jela dál,petic bylo taky hodně a nezavřela se ,ja myslím že obec z toho má prachy tak to přehodnotí.
koule

#24

2012-11-15 11:01

a další věc je ta že dneska v době kdy má většina lidí hluboko do kapsy ,nevím tedy jak ty ale doba je zlá, tak to že se edenu začal chlast prodávat za tak neuvěřitelný ceny ,tak se muže za pár korun nejen pobavit ale i popít , a to myslím že design edenu je někde ůplně jinde oproti jiným podnikům tím neříkám že jiné jsou ošklivé,bral bych kdyby fakt eden byl hnus a jedinou věc by bylo že by tam byla vodka pořád za 4kč jen aby se nalákalo hodně lidí ale do edenu se musel podle toho jak to tam vypadá nasrat kotel prachu,další věc je svoz proč když tady eden nebyl to někdo z diskoték už neudělal nebavím se ted o držkovu a jilovém ,bavím se smržovka jablonec?proč to ted děla i po vzoru edenu ves?protože musí ,musí držet krok ale to stojí peníze,doted to dělat nemusel ,jedna akce na chlast a stačí, a zbytek jen do kapsy a to 18let ,vždyt za ty roky má pan pronájemce balík na prdeli tak proč to nedělal dřív?protože nemusel,ted to dělá protože musí,a o levným chlastu ? on dal polara za 5kč a stejně neměl nářez k prasknutí to něco znamená ,že jen o levném chlastu to není,na závěr si ale myslím že my to tady nevyřešíme je to na obci,uvidíme

Nepřihlášený uživatel

#25

2012-11-15 23:08

Ves nesmí být zrušená je to nejlepší diskotéka a chodí tam Dost lidí